Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گونه‌هایی از ماهی‌های مهاجم در تالاب‌های ایران و عراق مشاهده شده‌اند، گفت: در حال حاضر وجود ماهی‌های غیربومی مهاجم در تالاب شادگان، رودخانه کارون و تالاب هورالعظیم گزارش شده است.

عادل مولا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به مشاهده ماهی‌های مهاجم غیر بومی در تالاب‌ها و رودخانه‌های خوزستان، اظهار کرد: ماهی‌های غیربومی مهاجم گونه‌هایی هستند که در گذشته در زیستگاه‌ها وجود نداشته‌اند و خودشان را با زیستگاه‌های جدید وفق می‌دهند که این موضوع موجب آسیب رسیدن به گونه‌های بومی و زیستگاه‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در استان خوزستان با گونه تیلاپیا از نوع زیلی مواجه هستیم؛ این ماهی‌ها ارزش اقتصادی ندارند و به زیستگاه و گونه‌های دیگر آسیب‌رسانی می‌کنند.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: این ماهی همه‌چیزخوار است  و از گیاه، تخم ماهی و حتی ماهی‌های دیگر تغذیه می‌کند. همچنین ماهی تیلاپیا در هر شرایط آبی اعم از آلوده یا سالم و با هر شرایط دمایی قدرت زیست دارد. فعالیت ماهی تیلاپیا تنها در دمای زیر پنج درجه محدود می‌شود.

مولا عنوان کرد: این ماهی مهاجم غیربومی تخم ماهی‌های بومی از جمله ماهی "بنی" که تخم‌ خود را در آب رها کرده‌اند، را می‌خورند. همچنین از زیستگاه‌های ماهی‌های بومی استفاده غیرمعقول می‌کنند یعنی از پوشش گیاهی که خوراک اصلی ماهی‌های بومی است، استفاده می‌کنند و ماهی‌های بومی دچار کمبود مواد غذایی می‌شوند. این شرایط موجب می‌شود ماهی‌های بومی با افت رشد مواجه شوند.

وی تصریح کرد: راه‌های زیادی برای کنترل ماهی‌های مهاجم غیربومی وجود دارد اما عملی نیستند. تنها راه ممکن، عقیم‌سازی ماهی‌های مهاجم و غیربومی است که این کار مستلزم هزینه‌های هنگفت است و از عهده یک سازمان برنمی‌آید.

معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در حال حاضر در تلاش برای کنترل ماهی‌های غیربومی مهاجم در خوزستان هستیم. در این زمینه به صیادانی که مجوز صید دارند توصیه کرده‌ایم که اگر ماهی‌های تیلاپیا را صید کردند، آن را به رودخانه یا منابع آبی برنگردانند. این ماهی‌ها جزو تعداد تعیین شده برای صید صیادان محسوب نمی‌شود و صید آنها تا حدود کمی موجب کنترل تیلاپیا خواهد شد.

مولا با بیان اینکه گونه‌هایی از ماهی‌های مهاجم در تالاب‌های ایران و عراق مشاهده شده‌اند، گفت: در حال حاضر وجود ماهی‌های غیربومی مهاجم در تالاب شادگان، رودخانه کارون و تالاب هورالعظیم گزارش شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محیط زیست منطقه خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۵۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان گفت در پی بارش های خوب و سیلابی شدن سیمینه‌رود، آبگیری تالاب «قره‌گُل» که جزو تالاب‌های فصلی این شهرستان به شمار می‌رود آغاز شده است و هم اکنون بیش از نود درصد آن آبگیری شده است.

  عبدالکریمی گفت : از سال گذشته تخصیص حقابه تالاب قره گل محقق شده است .

وی افزود: با آغاز احیای این تالاب فصلی در حال حاضر  پرندگان آبزی و کنارآبزی مانند فلامینگو چنگر، مرغابی کله سبز، کاکایی صورتی و خاکستری و پرستوی دریایی به آن وارد شده اند.

اما در کنار این برای احیا و ماندگاری بیشتر این تالاب فصلی اهالی روستا هم پای کارند .

کمال بادی  عضو شورای روستای قره گل نیز   از مشارکت اهالی روستا در ساماندهی و لایروبی و بهسازی کانالهای ورودی آب از سیمینه رود به این تالاب خبر داد و گفت: این اقدام در سه مرحله اجرا شد .

تالاب قره گل در ۴۰ کیلومتری جاده بوکان به میاندوآب در مجاورت روستای قره گل این روزها یکی از مقاصد طبیعت گردی برای گردشگران است .

 

دیگر خبرها

  • آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی
  • نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شدند
  • تولد اولین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی پارک ملی کرخه در سال جاری
  • نخستین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شد
  • تولد نخستین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی امسال در پارک ملی کرخه
  • اولین گوساله‌های گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه خوزستان متولد شدند
  • اسناد مالکیت ۵ تالاب استان خوزستان صادر شد
  • اجرای بخش دوم لایروبی رودخانه کارون