Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمایت مالی وزارت ارشاد از موسسات قرآنی در سال ۹۶ بیش از ۴۰ میلیارد تومان است. مبالغ پرداختی به برخی از آنها از بودجه سالانه برخی از نهادهای قرآنی بیشتر است. ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۳ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته گذشته فهرستی از  مشخصات کمک‌های مالی به برخی موسسات فرهنگی را منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فهرستی که در میان آنها نام برخی از موسسات و مجامع قرآنی کشور نیز بود. موسساتی که اغلب تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند. در این فهرست آمده، 191 موسسه در سال 96 و 64 موسسه در نیمه سال جاری به‌طور کلی از حمایت‌های مالی این وزارتخانه بهره‌مند شدند.

در این میان، برخی موسسات قرآنی هستند که هم در سال 96 و هم در سال 97 از این حمایت بهره‌مند شدند، حتی یک مورد است که در سال 96 دو مرتبه مورد حمایت مالی قرار گرفته است.

وزارت ارشاد این مبالغ را به برخی از موسسات باعنوان «حمایت و راهبری فعالیت‌های تبلیغ و ترویج قرآن کریم - توسعه و نشر فرهنگ کتاب‌خوانی و حمایت و راهبری فعالیت‌های تبلیغ و ترویج قرآن کریم - آموزش غیرحرفه‌ای فنی و حرفه‌ای مهارتی و حمایت و راهبری فعالیت‌های تبلیغ و ترویج قرآن کریم» پرداخت کرده است.

کمک‌هزینه‌های پرداختی به تمام این موسسات، برابر و یا حتی بیشتر از بودجه سالانه برخی از نهادها و سازمان‌های قرآنی کشور است؛ نهادهایی که البته برای بدست آوردن بودجه سالیانه خود باید ماه‌ها وقت خود را صرف ارائه گزارش عملکرد کنند تا بتوانند از بودجه‌‌ی سازمانی خود بهره‌مند شوند که البته همان بودجه نیز به‌صورت قطره‌چکانی به آنها واریز می‌شود، مثلا بودجه سازمان دارالقرآن‌الکریم وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی با هزاران موسسه تحت نظارتش حدود 13 میلیارد تومان است اما مبلغ حمایت‌های ارشاد از برخی موسسه‌های قرآنی بیشتر از بودجه‌ای است که سازمان دارالقرآن برای بقیه موسسه‌ها در نظر گرفته است.

نکته دیگر اینکه مبالغ دریافتی، تنها کمک‌هزینه‌های پرداختی از سوی وزارت ارشاد است و احتمالاً به این مراکز و نهادها، بودجه‌های سالیانه‌ای هم تعلق می‌گیرد.

پیش از آنکه بدانیم این مبالغ دریافتی از سوی موسسات، چه دستاوردی در حوزه ترویج قرآن کریم داشته است، این پرسش را در ذهن بوجود می‌آورد که آیا هزاران موسسه‌ای که در کشور فعالیت می‌کنند، به طور مساوی و برابر از سوی وزارت ارشاد حمایت می‌شوند؟

بیشتر بخوانید: مدیرسابق انجمن هنرهای نمایشی: کمک مالی وزارت ارشاد هزینه حمایت از تئاتر تهران و شهرستان شده است

در گزارش‌های بعدی، با مدیران موسسات و مجامع بهره‌مند از حمایت‌های ارشاد ارتباط خواهیم گرفت تا گزارش عملکرد مالی آنها را جویا شویم.

انتهای پیام/

R1444/P1013149/S4,37/CT7 واژه های کاربردی مرتبط وزارت ارشاد معاونت قرآن و عترت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت ارشاد معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد معاونت قرآن و عترت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۵۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است

ایمان زنگنه، استاد دانشگاه و عضو انجمن اقتصاددانان کشور در خصوص بدهی گازی پتروشیمی ها به دولت و لزوم تسویه آن تصریح کرد: با توجه به شرایط تحریمی که در آن به سر می بریم و اینکه دولت به لحاظ منابع مالی در مضیقه است، اهمیت دارد که درآمدهای دولت تأمین شود تا بتواند به تعهداتش برای اداره کشور عمل کند.

وی ادامه داد: دولت همواره تلاش کرده است که خوراک را با قیمت مناسب در اختیار پتروشیمی ها قرار دهد. در حالی که پتروشیمی ها گاز را با قیمت یارانه ای در اختیار می گیرند، انتظار می رود که همراهی لازم را با دولت داشته باشند و تسویه بدهی خود را انجام دهند.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی هلدینگ های بزرگ پتروشیمی نسبت به پرداخت بدهی گازی خود به دولت بی اعتنا هستند. این موضوع دولت را در انجام وظایفش با مشکل مواجه می کند.

زنگنه گفت: انجام تعهدات دولت از جمله پرداخت یارانه نقدی، یارانه نان و توسعه صنعت نفت در گروی تأمین درآمدهای دولت است. اگر دولت نتواند این درآمدها را در اختیار داشته باشد، با کسری بودجه مواجه می شود.

وی ادامه داد: کسری بودجه به معنای روی آوردن دولت به استقراض از بانک مرکزی است. تمامی این روندها در نهایت به ضرر مردم است. زیرا مردم عادی باید تورم را تحمل کنند. در حالی که پتروشیمی های بزرگ که گاز یارانه ای دریافت می کنند و محصولات شان را در بازارهای بین المللی به فروش می رسانند، حاضر نیستند بدهی گازی خود را بپردازند.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: این اصلاً قابل قبول نیست که پتروشیمی ها به قیمت بالا بردن تورم و اعمال فشار بر مردم از دادن بدهی گازی خود به دولت اجتناب کنند.

زنگنه گفت: لازم است موضوع بدهی پتروشیمی ها به دولت به نحوی حل و فصل شود تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری به عمل آید. در غیر این صورت، دولت نمی تواند به تعهداتش عمل کند و با کسری بودجه روبرو می شود.

وی ادامه داد: کسری بودجه دولت، فقط موضوع دولت نیست. اثرات آن بر تمام کشور خواهد بود و مردم از آن متضرر می شوند. دولت نگاه ویژه ای به صنعت پتروشیمی کشور دارد. به دلیل اینکه محصولات این بخش قابلیت تحریم پذیری کمتری دارد و صادراتش آسان است. در این شرایط، لازم است پتروشیمی ها نیز به تعهدات مالی شان به درستی عمل کنند و با دولت همراهی لازم را داشته باشند.

زنگنه تأکید کرد: شاید یکی از دلایلی که پتروشیمی ها دیون گازی خود را به دولت پرداخت نمی کنند، این است که به لحاظ مدیریتی ضعف دارند و نمی توانند آنقدر سودآور باشند که به تعهداتشان عمل کنند. همچنین ممکن است شفاف نبودن مسائل مالی آنها شرایطی به وجود آورده است که هزینه هایشان بالا رفته و نمی توانند تعهداتشان را بپردازند. به هر ترتیب، نیاز است که پتروشیمی ها دیون گازی خود را به دولت پرداخت کنند تا دولت نیز بتواند به وظایفش عمل کند.

روابط مالی دولت با پتروشیمی ها همواره مورد انتقادات بسیاری بوده است. برخی کارشناسان به ارائه گاز با قیمت کمینه به پتروشیمی ها انتقاد دارند. آن ها معتقدند، اگرچه دولت نهایت همکاری را با پتروشیمی ها دارد و به آن ها خدمات می دهد، این صنایع به وظایف خود در مقابل دولت، مردم و کشور عمل نمی کنند.

شاهد ادعای این دسته از کارشناسان، همین بدهی 60 هزار میلیارد تومانی پتروشیمی ها به دولت است. این صنایع با امتناع از تسویه بدهی گازی خود به دولت مشکل ساز شده اند. به نحوی که دولت برای انجام وظایفش با محدودیت مالی روبرو شده است.

به زعم کارشناسان، عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها به این معناست که مشکلات ناشی از کم کاری هلدینگ های ثروتمند و بزرگ کشور در پرداخت بدهی هایشان به دولت بر دوش مردم گذاشته است.

به زعم آنان، عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها به منزله دامن زدن به کسری بودجه دولت است که استقراض از بانک مرکزی و تورم را به دنبال خواهد داشت. 

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • نظارت بر فیلم‌های خارجی و چند ابهام    
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • مرحله دوم واگذاری اختیارات از ستاد به صف در دانشگاه تهران آغاز شد
  • نمایشگاه بزرگ قرآنی کابل و حمایت از غزه
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است
  • جوابیه وزارت فرهنگ و ارشاد به عصر ایران: مُهر وزارت چهار روزه ساخته شد