Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حسام قربانعلی پیش از ظهر چهارشنبه در آئین نکوداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در لرستان در سخنانی با بیان اینکه نهاد کتابخانه های عمومی کشور بیش از شش هزار و ۵۰۰ پرسنل دارد، اظهار داشت: حدود سه هزار و ۵۴۵ کتابخانه در کشور وجود دارد.

سرانه کمتر از ۲۰ دقیقه مطالعه در کشور

وی با بیان اینکه حدود هزار و ۱۱۰ انجمن کار سیاست گذاری های نهاد کتابخانه های عمومی کشور را انجام می دهند، ادامه داد: بیش از ۱۰ هزار و ۱۰۰ نفر متشکل از استانداران، فرمانداران، ائمه جماعت و مسئولان صاحب نظر این حوزه عضو این انجمن ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون نهاد کتابخانه های عمومی کشور با تاکید بر اینکه این امر نشان دهنده جایگاه ویژه کتاب در قانون است، گفت: این جایگاه ویژه و صرفا تاکید کردن در این زمینه کفایت نمی کند، آمار و سرانه مطالعه کمتر از ۲۰ دقیقه ما را به جایگاهی که باید در سند چشم انداز داشته باشیم، نمی رساند.

قربانعلی با تاکید بر اینکه این امر یک واقعیت تلخ است که باید همه آن را بپذیریم، تصریح کرد: به دستور مقام معظم رهبری، ایران اسلامی قرار است در سند چشم انداز ۱۴۰۴ رتبه شماره یک علم و علم آموزی متکی بر نیروی انسانی در منطقه باشد، اما این امر با ۲۰ دقیقه مطالعه و کمتر از آن محقق نمی شود.

وی با تاکید بر اینکه باید کتاب را پاس داشت، عنوان کرد: تاثیر فضای مجازی بر کتاب و کتابخوانی تاثیر گذار بوده است، این فضا عملکرد خاص خود را دارد و در آن شکی نیست، اما این تلقی غلطی در ذهن ایجاد می کند که حداکثر اطلاعات از طریق آن نصیب انسان می شود، اما اینگونه نیست و ما را از فضای کتاب و کتابخوانی دور می کند.

کتابخانه محلی برای اشاعه فرهنگ عمومی باشد

معاون نهاد کتابخانه های عمومی لرستان با بیان اینکه تحقق شعار حمایت از کالای ایرانی در سایه کتاب و کتابخوانی است، گفت: آمار ناراحت کننده ای که از مقالات در دانشگاه ارائه می شود و در رساله های دکتری دفاع می شود این فریضه را محکم تر می کند که ما خیلی اهل علم و دانش نیستیم.

قربانعلی با اشاره به اینکه باید بستر کتاب و کتابخوانی را فراهم کنیم، افزود: در همه جای دنیا بهترین محل های فرهنگی را به حوزه کتاب و کتابخوانی اختصاص می دهند، با کتابخانه ای که حداقل یک میز مرتب، نور و تهویه مناسب نداشته باشد نمی توان در این حوزه کار کرد و این امر وظیفه مسئولان را سنگین می کند.

وی با تاکید بر اینکه ایجاد اشتیاق کتاب و کتابخوانی باید از سوی کتابداران صورت گیرد، بیان داشت: مقام معظم رهبری می فرمایند که کتابداری فقط این نیست که یک کار پراتوری صورت گیرد و یک نفر کتاب را از قفسه بیرون آورد و به مراجعه کننده بدهد، یک کتابدار در نقش یک فعال فرهنگی در کتابخانه باید امروز ظاهر شود، در ساحت دینی و اجتماعی خود را تقویت کند و اطلاعات خود را در مسائل سیاسی به روز کند.

معاون نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه در سیاست های جدید نهاد کتابخانه های عمومی بنا بر این بوده که کتابخانه محلی برای اشاعه فرهنگ عمومی باشد، افزود: برخی مواقع استفاده حداقلی از تجهیزات و حتی امکانات شهروندی را هم در آموزش و پرورش یادمان نداده اند.

قربانعلی با تاکید بر ارائه آموزش های شهروندی از سوی کتابداران به مردم، گفت: همچنین توقع این بوده که همزمان با ایجاد زیرساخت ها از سوی مسئولان، جوانان به کتابخانه ها مراجعه کنند چرا که کتاب آگاهی بخش است.

کد خبر 4464828

منبع: مهر

کلیدواژه: سرانه مطالعه نهاد کتابخانه های عمومی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۶۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی

مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان اصفهان بابیان اینکه جام باشگاه‌های کتابخوانی باهدف توسعه و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود گفت: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

سید مهدی سیدین نیا افزود:  برقراری ارتباط بین نویسندگان و کودکان و نوجوانان علاقه‌مند به کتابخوانی، کمک به ترویج، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، توانمندسازی مربیان باشگاه ها‌ی کتابخوانی با ارائه آموزش‌های استاندارد و مهارتی و به وجود آوردن فضای رقابتی سازنده و مؤثر وشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است.

او گفت:: در این طرح مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با شرکت در کارگاه‌های آموزشی مجازی علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیار‌های انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفتگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

 این دوره‌ها مطابقش شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • کتابداران دیلم برای جذب دانش آموزان در مدارس حضور یابند