Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری نمایش «مزون» با حضور معصومه خزایی (تهیه‌کننده، کارگردان و بازیگر)، عادل عزیزنژاد (کارگردان)، صحرا اسداللهی و میلاد مرتضوی (بازیگران) در پردیس تئاتر شهرزاد برگزار شد.

عادل عزیزنژاد در این نشست گفت: ایده نمایش به شش، هفت سال پیش برمی‌گردد که شاهد اتفاقی بودم و ایده‌اش را با نویسنده در میان گذاشتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن، متن را به صورت کارگاهی تهیه کردیم و همان موقع هم تمرین را شروع و در چند جشنواره اجرا کردیم البته با کانسپت متفاوت‌تری نسبت به آنچه امروز می‌بینیم.

عزیزنژاد سبک اجرای «مزون» را رئالیستی با کمی فضای کمی سورئالیستی خواند و گفت: متن نمایش درباره اتفاقی در سال ۱۳۹۷ و برای امروز آدم‌هایی است که در روابط‌شان دچار خاکستری خاصی هستند که باعث می‌شود روابط‌شان شفاف نباشد. «مزون» نمایشی در حوزه معضلات اجتماعی بوده و تم اعتیاد دارد.

کارگردان نمایش «مزون» درباره انتخاب بازیگران این اثر گفت: من به تحقیق و گپ و گفت درباره کاراکتر اعتقاد دارم و اصلا دنبال کاراکتری نمی‌گردم که شبیه نقش باشد؛ بلکه دنبال فصل مشترک بین خودم و بازیگر می‌گردم وقتی این اتفاق افتاد آن کاراکتر هم می‌تواند ایجاد شود. در انتخاب بازیگر هم معیارهایی را مرور می‌کنم که ربطی به ظواهر آنها ندارد. بنابراین بنا نبود از نظر ظاهری شبیه کاراکترها باشند. به تفاهم فکری و نوع زاویه دید با بازیگر فکر می‌کنم و دنبال ایده‌های مشترکی بودم که پشت میز و در تحلیل شخصیت‌ها می‌توانستیم به کاراکترها نزدیک شویم.

عزیزنژاد مخاطب این اثر را همه مردم دانست و با بیان اینکه «مخالفم کار برای قشر خاصی تولید شود» به تبلیغات «مزون» در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: دنبال جذابیت و ربط اثر با تبلیغات بودم و بنابراین از المان‌هایی در تیزر و تبلیغات استفاده کردیم که مفهومش در خود تئاتر هم رخ داده باشد. در تیزرهای نمایش هم اگرچه از خون و برخی المان‌ها استفاده شده اما «مزون» در حالت کلی در ژانر وحشت نیست هرچند که رنگ قرمز و بوی گس خون باعث ایجاد ترس و وحشت می‌شود.

او در تشریح قصه این اثر گفت: قصه حول‌محور آفاق، زنی ۵۷ ساله می‌گذرد که از همسر اولش جدا شده و با همسر پانزده سال کوچکترش زندگی می‌کند و دختری به نام پری دارد؛ شبی این خانواده وقتی در مزون مشغول حساب و کتاب هستند متوجه می‌شوند در ساختمان بسته شده و بسته شدن این در با جاری شدن خون یک انسان ارتباط مستقیمی دارد.

عزیزنژاد با بیان اینکه «مزون» از متن‌هایی است که براساس ایده اتفاق افتاده؛ گفت: آنقدر با این متن زندگی کردم و کلنجار رفتم که امروز می‌توانم آن را با چهار حالت و کانسپت مختلف اجرا کنم. چون در ذهن من برای چهار مدل کارگردانی حفره‌هایش باز است. در جایی خیلی با آن همذات‌پنداری و دنیای عجیبی را طی کردم. وقتی هم‌فکری خانم خزایی (تهیه‌کننده) و رفتار خوبش را دیدم که اجازه تفکر و چالش را به من به عنوان کارگردان داد دوست داشتم این اثر را باهم به صورت مشترک کارگردانی کار کنیم.

معصومه خزایی نیز در این نشست با اشاره به اینکه «مزون» دومین اثر اجرایی او در امسال است، در مورد سرمایه‌گذاری در این نمایش گفت: به بازگشت سرمایه و هزینه فکر می‌کنم و معتقدم با مهندسی و هم‌فکری گروهی که داشتیم به نتایج مثبتی در گیشه هم می‌رسیم؛ اما بُعد فرهنگی هنری این کار برایم بیشتر اهمیت دارد. یکی از ایده‌هایم این است که با عوامل و کارگردان‌های جوان کار کنم به خصوص عادل عزیزنژاد که فردی خلاق و خوش فکر است.

خزایی با اشاره به اینکه موضوعی که «مزون» به آن می‌پردازد دغدغه‌ شخصی‌اش بوده و بسیار به آن فکر می‌کرده است، گفت: وقتی متن را خواندم دیدم درون‌مایه‌اش مثلث «عشق، خیانت، اعتیاد» است که نمونه‌هایش در جامعه‌مان بسیار وجود دارد؛ فکر می‌کنم بار کاتارسیسی که ایجاد می‌کند می‌تواند مخاطب را درگیر کند. «مزون» بعد از تمام شدن، مخاطب را درگیر می‌کند و وعده می‌دهم که اندیشه‌هایی متعالی را برای مخاطب ایجاد خواهد کرد.

او تهیه‌کنندگی را از علاقه‌مندی‌های شخصی‌اش خواند و با بیان اینکه «نمایش برایم قداست خاصی دارد» گفت: متن از نظر شخصیت‌پردازی عالی است و با کار گروهی خوبی که داشتیم امیدوارم بتوانیم بفروشیم و مخاطب عام و خاص را جذب کنیم.

صحرا اسداللهی (بازیگر) نیز درباره پیوستن خود به این نمایش گفت: متن «مزون» به هر بازیگری پیشنهاد می‌شد می‌پذیرفت چون چنین شانسی برای بازیگران کم پیش می‌آید و من خوش‌شانس بودم که چنین نقشی به من پیشنهاد شد.

اسداللهی یادآور شد: «مزون» متن قصه‌گوی ساده‌ای است که در عین حال پیچیدگی‌های رفتاری عجیبی دارد که به بازیگر اجازه می‌دهد که از توانایی‌هایش استفاده کند. من فکر می‌کنم هر روز به کشف جدیدی در این نمایش می‌رسیم و هر لحظه از کار که جلو می‌رود با گره‌گشایی جدیدی مواجه می‌شویم.

میلاد مرتضوی دیگر بازیگر «مزون» نیز گفت: فکر می‌کنم از معیارهای درخشش متن، در لحظه بودن آن در سالن تئاتر است. «مزون» از معدود آثاری است که وقتی اجرایش را می‌بینید بهت‌زده می‌شوید.

مرتضوی با بیان اینکه «مخاطب عام لذت از مزون می‌برد و مخاطب خاص و هنری می‌تواند یاد بگیرد» گفت: همه شخصیت‌ها و حال و هوای کار چالشی را در طول اجرا ایجاد می‌کنند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۶۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرفروش ترین تئاترهای دولتی کدام اند؟

به نقل از روابط عمومی اداره کل هنر‌های نمایشی، آمار فروش و تعداد تماشاگران نمایش‌های مجموعه تئاترشهر، تالار هنر و همچنین تماشاخانه سنگلج تا پایان روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ اعلام شد.

به گزارش صدای ایران از ایسنا،نمایش «گالیله» به کارگردانی شهاب‌الدین حسین‌پور که از ۲۹ فروردین در تالار اصلی با ظرفیت ۵۷۹ مخاطب و قیمت بلیت۳۰۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۱۳ اجرا و میزبانی از ۵ هزار و ۳۱۷ مخاطب (با احتساب بلیت تمام‌بها، نیم‌بها، تخفیف‌دار و مهمان) توانست به فروشی معادل ۱ میلیارد و ۲۳۸ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «روال عادی» به کارگردانی کیارش رُست که اجرای خود را از ۳۰ فروردین در تالار چهارسو، با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۱۳ اجرا و میزبانی از ۸۴۱ مخاطب توانست به فروشی معادل ۱۱۵ میلیون و ۹۷۴ هزار تومان برسد.

نمایش «توقف اتانازی» به کارگردانی محمدرضا عطایی فر که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار چهارسو با ظرفیت۱۳۲ نفر و قیمت بلیت۱۸۰ هزار تومان آغاز کرده است، با مجموع ۱۹ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۳۵۲ مخاطب، توانست به فروشی معادل ۱۸۳ میلیون و ۹۶۰ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «آن بُرد» به کارگردانی مهدی زندیه و آیدین تمبرچی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت۱۷۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۲۱ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۸۰۵ مخاطب، فروشی معادل ۲۷۳ میلیون۵۸۱ هزار تومان داشته است.

نمایش «پس از» به کارگردانی مرتضی کوهی نیز که اجرای خود را از ۲۳ فروردین در تالار قشقایی، با ظرفیت ۹۶ نفر و قیمت بلیت۱۴۰ هزار تومان آغاز کرده است، با ۱۹ اجرا و میزبانی از ۱ هزار و ۶۴۲ مخاطب به فروشی معادل ۱۹۱ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «آبی گونه» به کارگردانی کاوه مهدوی که از ۲۳ فروردین در تالار سایه با ظرفیت ۷۲ نفر و قیمت بلیت۱۵۰ هزار تومان اجرای خود را آغاز کرده است، با مجموع ۱۹ اجرا و میزبانی از ۶۶۴ مخاطب به فروشی معادل ۶۸ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایش «کان لم یکن» به کارگردانی سید علی موسویان که از ۲۶ فروردین در تالار سایه با ظرفیت صندلی۷۲ نفر و قیمت بلیت۱۵۰ هزارتومان روی صحنه رفته است، با ۱۷ اجرا، ۴۶۷ مخاطب جذب کرده و به فروشی معادل ۴۴ میلیون و ۴ هزار تومان دست یافته است.

نمایش «نظام ابن عربی» به کارگردانی یاسمین عباسی که از ۲ اردیبهشت‌ماه در کارگاه نمایش با ظرفیت صندلی ۲۶ نفر و قیمت بلیت ۱۰۰ هزارتومان به صحنه رفته است، با ۱۱ اجرا میزبان ۲۲۲ مخاطب بوده و به فروش ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دست پیدا کرده است.

 
در تماشاخانه سنگلج، نمایش «سلطان عمرا بمیرد» به کارگردانی محمدجواد کبودرآهنگی که از ۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳به صحنه رفته است، نهمین اجرای خود را پشت سر گذاشت و در مجموع، میزبان ۴۳۱ تماشاگر بوده است. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۱۰۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، مبلغ ۷ میلیون و ۷۹۰ هزار تومان فروخته است.

همچنین نمایش «جادوی شهرزاد» به کارگردانی احمد دهقان نیز که اجرای خود را از ۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ آغاز کرده است؛ با ۴ اجرا توانسته است ۲۰۴ تماشاگر را به تماشاخانه سنگلج جلب کند. این نمایش با احتساب بلیت‌های تمام بها، نیم بها، میهمان و تخفیف دار با بلیت ۸۰ هزار تومانی و ظرفیت سالن۲۳۶ نفری، توانسته مبلغ ۷ میلیون و ۲۱۶ هزار تومان بفروشد.

در تالار هنر، نمایش «انگشتر اسرارآمیز» به کارگردانی میثم یوسفی که از ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳در سالنی با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است، با ۱۱ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانست ۱ هزار و ۱۰۰ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۷۱ میلیون و ۱۸۱ هزار تومان دست پیدا کند. 

همچنین نمایش «آکادمی پرندگان» به کارگردانی حسین مزینانی که از ۲۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۳در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری به صحنه رفته است، با ۲۱ اجرا و قیمت بلیت ۱۰۰ هزار تومان، توانسته ۱ هزار و ۱۳۲ تماشاگر را جلب کند و به فروش ۷۸ میلیون و ۴۶۸ هزار تومان دست پیدا کند.

نمایشنامه «پینوکیو» به کارگردانی داود زارع که ۷، ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ماه در تالار هنر با ظرفیت ۲۴۴ نفری خوانده شد، با ۳ اجرا و قیمت بلیت ۸۰ هزارتومان، توانست ۶۷۵ تماشاگر را به سالن جلب کند و به فروش ۵۵ میلیون و ۸۸ هزار تومانی برسد.

دیگر خبرها

  • پدر مددکاری اجتماعی ایران: تعطیل کردن نمایش خانگی دردی از بحران‌های اجتماعی دوا نمی‌کند
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • پرفروش ترین تئاترهای دولتی کدام اند؟
  • «گالیله» یک میلیاردی شد
  • نمایش «گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت
  • «گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت
  • آغاز به کار نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی مازندران در ساری 
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر