Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@19:53:33 GMT

غربالگری شنوایی در خراسان جنوبی آغاز شد

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۱۷۵۸۴

غربالگری شنوایی در خراسان جنوبی آغاز شد

بیرجند - ایرنا - با اجرای مراسم نمادین در یکی از مهدهای کودک شهرستان بیرجند، طرح غربالگری شنوایی برای کودکان سه تا پنج سال در خراسان جنوبی آغاز شد.

معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی روز چهارشنبه در حاشیه این مراسم که با حضور معاون فرماندار بیرجند و جمعی از مدیران بهزیستی استان برگزار شد، به خبرنگار ایرنا گفت: طرح غربالگری شنوایی برای گروه سنی سه تا پنج سال در 110 مهدکودک استان با پوشش پنج هزار و 271 کودک اجرا می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اعظم احمدی شادمهری افزود: این طرح امسال به غیر از مرکز استان، در شهرستان قائنات و نمایندگی های آرین شهر و نیمبلوک نیز اجرا می شود و اکنون 2 دستگاه ویژه غربالگری در اختیار داریم که امسال با تخصیص اعتبار یک دستگاه برای قاینات خریداری خواهد شد.
وی با اشاره به رایگان بودن غربالگری و معاینه تشخیصی برای کودکان در مهدهای حاشیه شهر و روستامهدها از همکاری های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در اجرای طرح غربالگری نوزادان نیز قدردانی کرد.
معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی گفت: مصمم هستیم طرح غربالگری سه تا پنج سال را برای پوشش تمامی کودکان استان انجام دهیم اما کمبود شنوایی شناس در استان و کلینیک های تشخیصی دو چالش مهم برای اجرای این برنامه است.
وی تاکید کرد: اگر دانشگاه علوم پزشکی رشته شنوایی شناسی را در استان به رشته های خود اضافه کند، این 2 مشکل حل خواهد شد.
احمدی شادمهری هدف از اجرای طرح غربالگری شنوایی کودکان را پیگیری بلندمدت برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله زودهنگام شنوایی نوزادان عنوان کرد و افزود: نوزادانی که در طرح غربالگری اولیه مغفول مانده یا دچار عفونت های شنوایی پس از طرح اولیه شده اند، در این مرحله غربالگری می شوند.
وی گفت: افت شنوایی شایع ترین اختلال رشد است که بدو تولد قابل کشف بوده که شیوع آن در سنین پیش دبستانی و مدرسه افزایش می یابد و دلیل این افزایش وجود عواملی است که باعث ایجاد افت شنوایی اکتسابی، افت دیر آغاز و افت پیش رونده می شود.
معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به غربالگری 987 کودک در سال گذشته گفت: از این تعداد 362 کودک وارد مرحله تشخیص شدند.
وی بیان کرد: سال گذشته 556 میلیون تومان برای اجرای این طرح در استان هزینه شد.
9893*3028

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي شنوايي غربالگري كودكان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۷۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح پایلوت و رایگان غربالگری شناسایی اختلالات شناختی سالمندان

افروز صفاری فرد مدیرکل دفتر پیشگیری از معلولیت‌ها و تلفیق اجتماعی بهزیستی کشور با اشاره به افزایش رشد سالمندی در کشور گفت: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی به تمامی افراد بالا‌ی ۶۵ سال سالمند گفته می‌شود. به طور متوسط میزان رشد جهانی جمعیت سالمندان بالای ۶۵ سال هر ساله ۲.۵ درصد است. در ایران میزان رشد از ۴.۳ درصد در سال ۱۳۷۵، به ۵.۲ درصد در سال ۱۳۸۵ افزایش یافته است.

 بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی تا سال ۲۰۵۰ جمعیت سالمندان ایران، ۲۶ درصد کل جمعیت کشور را تشکیل خواهد داد. وی با بیان اینکه دمانس، بیشتر در افراد بالای ۶۵ سال دیده می‌شود، افزود: با توجه به رشد جمعیت سالمندی در کشور در آینده‌ای نه‌چندان دور با بیماری‌های شایع دوران سالمندی مواجه خواهیم شد. مدیر کل دفتر پیشگیری از معلولیت‌ها و تلفیق اجتماعی بهزیستی کشور با تأکید بر توجه ویژه به مشکلاتی که بر اثر رشد جمعیت سالمندی ایجاد خواهد شد، درباره غربالگری اختلالات شناختی- دمانس در سالمندان گفت: با توجه به رشد جمعیت سالمندی در کشور و لزوم پرداختن به این مقوله، غربالگری افراد در محدوده سنی ۶۰ تا ۷۵ سال به صورت پایلوت در استان‌های یزد و قزوین در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه طرح مذکور دارای چهار مرحله آگاه‌سازی، غربالگری، تشخیص مداخلات درمانی و توانبخشی است، گفت: غربالگران، آموزش‌های لازم را دیده‌اند و تست‌های غربالگری برای‌شان تعریف شده است. آگاه‌سازی به صورت استفاده از پمفلت، جزوه، پوستر، بروشور آموزشی و برگزاری کلاس‌های آموزشی انجام می‌شود. آزمون‌های غربالگری بر اساس الگوریتم‌های پیش‌بینی شده در طرح انجام خواهد شد و در صورت شناسایی موارد پرخطر، برای تشخیص دمانس پیش‌رونده به متخصصین ارجاع داده می‌شوند تا بر اساس پروتکل تشخیصی مندرج در سند ملی دمانس، اقدامات تشخیصی انجام شود. درصورت لزوم این افراد برای دریافت مداخلات درمانی و توانبخشی به مراکز تخصصی ارجاع داده خواهند شد.

تشخیص زودهنگام از افت عملکرد افراد جلوگیری می‌کند

صفاری‌فرد گفت: پس از انجام فراخوان در این دو استان برای جذب کارشناسان و پزشکان واجد شرایط، در مجموع تعداد ۲۱۹ نفر کارشناس دارای مدرک روانشناسی و ۱۹ پزشک با تخصص‌های مغز و اعصاب، اعصاب و روان و طب سالمندی انتخاب شدند و در کلاس‌های آموزشی ویژه طرح دمانس شرکت کردند. دوره آموزشی ویژه کارشناسان غربالگر و پزشکان شامل آموزش‌های تئوری و عملی، انجام تست‌های مشخص روی سالمندان و آشنایی با سامانه ویژه طرح برای وارد کردن اطلاعات و داده‌ها در نرم‌افزار مربوطه بود.

وی هدف از اجرای این طرح را تشخیص بموقع این بیماری (دمانس) دانست و گفت: تشخیص بموقع دمانس و آلزایمر می‌تواند از افت عملکرد فرد جلوگیری کند و هر یک سالی که این بیماری زودتر شناسایی شود، می‌توان افت عملکرد فرد را پنج سال به تعویق انداخت. با آزمون‌هایی که بتوانند غربالگری دقیق‌تری را در سنین پایین‌تر انجام دهند می‌توان به درمان بیماری و پیشگیری از ورود بیماران به مراحل بالای بیماری کمک کرد. این در حالی است که فشار بار مراقبتی ناشی از ابتلا به دمانس، چالش بزرگی برای اقتصاد، بهداشت و آینده جوامع ایجاد می‌کند.

سالمندان برای انجام غربالگری چه کنند؟

مدیر کل دفتر پیشگیری از معلولیت‌ها و تلفیق اجتماعی بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر طبق دستورالعمل ویژه طرح دمانس- وفق برنامه کشوری دمانس در نظام سلامت ایران- مراحل آگاه‌سازی، اطلاع‌رسانی، فراخوان و جذب نیرو‌های کارشناسی و پزشکان واجد شرایط و آموزش‌های کامل ایشان انجام شده است. غربالگری سالمندان توسط کارشناسان غربالگر آموزش‌دیده در مجموع در ۹۲ پایگاه در دو استان یزد و قزوین در حال انجام است. این پایگاه‌ها شامل مراکز روزانه سالمندی توانبخشی، کانون بازنشستگان، مراکز سالمندی شهرداری و ... است.

صفاری‌فرد افزود: سالمندان مشکوک به ابتلا به دمانس، بر اساس نتایج حاصله از انجام ۴ تست ویژه غربالگری توسط غربالگران آموزش‌دیده، به پزشکان متخصص آموزش‌دیده ارجاع می‌شوند و در نهایت سالمندان با تشخیص نهایی دمانس، برای مداخلات درمانی و توانمندسازی ارجاع می‌شوند.

وی تأکید کرد: تمامی هزینه‌های غربالگری تا مرحله تشخیص بر عهده دفتر پیشگیری از معلولیت‌ها و تلفیق اجتماعی سازمان بهزیستی کشور است و اقدامات لازم برای تسهیل دسترسی سالمندان با تشخیص دمانس برای دستیابی به خدمات توانمندسازی مراکز روزانه سالمندی تحت نظارت سازمان بهزیستی کشور با معاونت توانبخشی انجام شده است.

به گفته مدیر کل دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور تا کنون برای ۵۴ هزار سالمند در دو استان یزد و قزوین، غربالگری دمانس انجام شده است.

روزنامه ایران

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • غربالگری رانندگان پرخطر در آذربایجان‌شرقی طرحی مهم و موثر است
  • تداوم اجرای طرح غربالگری رانندگان پرخطر در آذربایجان‌شرقی
  • اجرای برنامه های هنری ناشنوایان در جوار آرامگاه فردوسی
  • اجرای برنامه پیشگیری از خودکشی در گچساران/ غربالگری سلامت روان
  • غربالگری ۳ سرطان شایع در خراسان رضوی
  • تدابیر جمهوری اسلامی، مانع مهندسی‌های دشمن است
  • آغاز عملیات اجرایی فاز ‌سوم طرح آبرسانی رینگ جنوبی اراک
  • خرید تضمینی گندم از ۲۰ اردیبهشت آغاز می شود
  • اجرای طرح پایلوت و رایگان غربالگری شناسایی اختلالات شناختی سالمندان