Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس در حوزه دین گفت: کانون‌های مساجد فضای مناسبى هستند، تا بتواند در قالب گروهها و اجتماعات مختلف به انجام فعاليت پرداخته و زمینه ای برای کشف خلاقیت نوجوانان شوند.

«محمدعلی موظف رستمی» در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، در رابطه با تاثیر فضای مسجد و روح فعالیت های اجتماعی در این مکان بر نوجوانان گفت: با توجه به اینکه یکی از نقش‌ها و کارکردهای اصلی مساجد، از زمان شکل‌گیری آن تا به حال همواره کارکرد اجتماعی است و از سویی دیگر مخاطبان و اهالی مسجد نیز از اقشار و طبقات مختلف اجتماعی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین غالب فعالیت هایی که در این مکان مقدس انجام می‌گیرد، چه مناسکی و عبادی مثل اقامه نماز جماعت و قرائت دعا و فعالیت های تعاونی و خیرخواهانه  همگی جلوه و نمادی یک رفتار اجتماعی است،

 

 وی بیان کرد: حضور در مسجد مستلزم یکسری پيش نيازها و الزامات است. همچنان که ورود به هرمكانى دیگر كه جنبه عمومى دارند، يك سرى قوانين و مقرراتی وجود دارد كه رعايت آنها الزامي است. مسجد نيز به عنوان يك مكان مقدس، بيش از ساير اماكن و مراكز دينى، از قداست و پاكى خاصى برخوردار است. رعايت آداب و رفتار اجتماعی، خاص خویش را می‌طلبد. حضور نوجوانان در این مکان مقدس در زمانی که شخصيت و هويتشان در حال شكل گیری است، باعث نهادينه شدن اين گونه رفتارهای اجتماعی در وجودشان خواهد شد و این امر مى‏ تواند آينده آنان و جامعه را، از حيث حفظ هنجارها و ارزشها بيمه کرده و از بسيارى از انحرافات و كجرويها، جلوگيرى می کند.

 

 این کارشناس در حوزه مسجد با اشاره به نقش کانون های مساجد در اجتماعی تر شدن نوجوانان و تربیت آنها اظهار کرد: مساجد به عنوان يك نهاد دينى و اجتماعى بسيارى از امور و فعالیت های اجتماعى درآن شكل مى‏ گيرد. با توجه با اینکه یکی از اهداف مهم راه اندازی کانون های فرهنگی و هنری مساجد،فراهم  کردن زمینه رشد و شکوفایی نوجوانان و جوانان مسجدی از طریق ایجاد یک بستر تخصصی از فعالیت های متناسب با این قشر بوده است . وجود نوجوانان هم که سرشار از پتانسيل و انرژى هستند، می تواند این انرژی و پتانسیل را به فعلیّت در آورد.

 

وی خاطر نشان کرد: نوجوانان نیز می توانند با تأثیر پذیری از بروندادهای فرهنگی و هنری کانونها، گام‌ هایی اساسی را در رشد اجتماعی خویش بردارند. در اين مقطع سنى، علاقه به انجام كارهاى جمعى و امور اجتماعى از شدت بيشترى برخوردار است و کانون‌های مساجد فضای مناسبى را برای آنها فراهم مى‏ سازد، تا بتواند در قالب گروهها و اجتماعات مختلف به انجام فعاليت بپردازند.

 

 این کارشناس در حوزه مسجد با اشاره به تاثیر مساجد و کانون ها در بیرون آوردن نوجوانان از فضای مجازی و کشاندن آنها به فضای اجتماعی گفت: تكنولوژي رايانه،ورود به شاهراه‌هاي اطلاعاتي را در فضاي مجازي فراهم ساخته است. اين تكنولوژي هم‌چنين فضا و بازاري را براي سرگرمي طيف وسيعي از افراد، به ويژه نوجوانان كه به سرعت و به طور مداوم، رو به رشد است، فراهم كرده است. مركز ثقل اين تأثير، بر روي نسل در حال رشد، يعني نوجوانان متمرکز شده است. به عبارت ديگر، بخش قابل توجهي از زندگي نوجوانان امروز را ارتباط با اينترنت تشكيل مي دهد.

 

وی خاطر نشان کرد: کانونهای فرهنگی مساجد بهترین فرصتی است که می توانند فضاى حقیقی مناسب و بسيار خوبى را در اختيار آنان قرار دهد، تا نوجوانان به جای تمرکز در فضای غیر واقعی و مجازی در بستری که توسط این  کانونها فراهم شده است، ضمن معرفي خود، بتوانندكارها و آثارشان را درمعرض قضاوت ديگران قراردهند، از جمله شرکت  در نمايشگاه خط، نقاشى، گرافيك، صنايع دستى،در مناسبتهاى مختلف مذهبى،ملّى و نيز قرائت شعر،خاطره دكلمه، قصه در خلال برنامه‏ ها و مراسم گوناگون و شركت در گروه‏هاى سرود و نمایش.

 

این پژوهشگر در حوزه مسجد در پاسخ به این سوال که کانون های مساجد چگونه می توانند ذهن نوجوانان را خلاق و جهت پدید آوردن اختراعات فنی آماده کنند، گفت:یکی از نتایج و پیامد مثبت حضور نوجوانان در کانونهای مساجد ایجاد و تقویت روحیه خود باوری و عمل به شعار ما می توانیم است. تکرار حضور در فضای کانون های مسجد ضمن اینکه باعث یادآوری این شعار به میزان هر حضور وی خواهد شد، موجب نهادینه شدن آن در وجود و شخصیت وی نیز است.

 

وی با اشاره به اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد از سه حوزه اجتماعی متاثر خواهند بود، گفت: مسجد نهاد دینی و اجتماعی است که مهم ترین کارکرد آن هم است و روح اجتماعی و غالب برنامه های نیز توسط مساجد صورت می گیرد، همراستایی و تأتیر پذیری فعالیت های کانونهای مساجد از این سه حوزه اجتماعی موجب شده است تا آنها به عنوان بهترین ابزار برای اجتماعی سازی مخاطبان به ویژه نوجوانان مورد بهره برداری قرار گیرد.

 

موظف رستمی تاکید کرد: محوراساسى در تربیت اجتماعی نوجوانان توسط کانونها، تشخيص درست نيازها و انگيزه‏ ها در ایجاد یک شخصیت اجتماعی متناسب با جامعه اسلامی است، به طور قطع و یقین می توان گفت که وقتی این روحیه اجتماعی نوجوان در کانونهای مساجد،مراحل اصلاح، جبران، تقویت و تکمیل آن صورت پذیرد. در آینده نوجوانی وارد عرصه جامعه خواهد شد که از نظر اجتماعی شخصیتی نسبتاً کامل و جامع خواهد داشت و فردی مفید به حال مردم خواهد بود.

 

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: حسن روحانی ارومیه هفته وحدت آذربایجان غربی ارزانی هفته بسیج هفته کتاب و کتابخوانی خراسان جنوبي ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور استان همدان مسجد طراز اسلامی فعالیت های مسجدی مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۷۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت

به گزارش خبرگزاری مهر، امیراسماعیل آذر نویسنده، پژوهشگر و استاد زبان و ادبیات فارسی میهمان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود و با حامد علامتی مدیرعامل کانون برای طراحی و اجرای برنامه‌های ترویج شعرخوانی و مشاعره در بین کودکان و نوجوانان گفتگو کرد.

امیراسماعیل آذر مجری برنامه‌های مشاعره محور صدا و سیما در این نشست به دعوت علامتی برای همکاری در حوزه پرورش استعدادهای ادبی و شعری کودکان و نوجوانان ایرانی و ترویج فرهنگ و زبان فارسی در بین بچه‌ها پاسخ مثبت گفت و برای همکاری در این زمینه اعلام آمادگی کرد.

این شاعر و مترجم دیروز شنبه ۸ اردیبهشت و در جمع مدیران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اهمیت شعر و ادبیات در تربیت کودکان گفت: اگر شعر در وجود کودکان متمکن و جایگزین شود و بچه‌ها با این مفاهیم آشنا شوند آن‌ها در زندگی آینده انسان‌های موفق‌تری خواهند شد. نتیجه یک بررسی گذرا نشان داد که این کودکان در زندگی خود انسان‌های آرام و دور از خشونت بودند و آنان محصول شعرها هستند.

اسماعیل آذر ضمن اظهار خوشحالی از حضور در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به‌عنوان یک مجموعه ریشه‌دار گفت: من یک معلم هستم و در دانشگاه تدریس می‌کنم اما در همه این سال‌ها کانون همیشه یکی از محورهای ذهن من بوده و هر مجموعه‌ای که پشتوانه نداشته باشد محکوم به فناست اما پشتوانه کانون اندیشمندان و شخصیت‌های بزرگی هستند که سبب رشد این مجموعه شده‌اند و اکنون ما زیر سایه آن‌ها نشسته‌ایم و حرف می‌زنیم.

وی با اشاره به تاریخ کهن قصه و قصه‌گویی در ایران گفت: در برخی از دوره‌های تاریخی و از زمان صفویه، قصه‌گویی به یک منصب تبدیل شد و در دوران قاجاریه هم ناصرالدین شاه، «قصه‌گو» یی ویژه داشته و فخرالدوله دختر او این قصه‌ها را می‌شنیده و می‌نوشته است.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: آن‌چه امروز رایج است شعر است که در ایران پشتوانه دارد و در ضمیر ایرانیان نهفته است و همه ما با شعر بزرگ شده‌ایم. در حال حاضر هم با حرکت‌هایی که در حوزه ترویج مشاعره راه انداخته‌ایم خوشبختانه تعداد کودکان و نوجوانان علاقه‌مند به شعر افزایش قابل توجهی داشته است. بچه‌ها دوست دارند شنیده شوند.

اسماعیل آذر گفت: من کانون پرورش فکری را دوست دارم و معتقدم از آموزش و پرورش و صدا و سیما هم می‌تواند مهم‌تر باشد چرا که این مجموعه می‌تواند انسان بسازد در حال حاضر بسیاری از شعرهای بچه‌ها محصول ذوق آن‌هاست نه دانش و تجربه‌های نو آنان، به همین دلیل باید بچه‌ها را با شاعران قدیمی آشنا کنیم.

پیشنهاد این نویسنده و مترجم، راه‌اندازی جریان مشاعره در مراکز کانون سراسر کشور با استفاده از فناوری‌های جدید و فضای مجازی بود و او اعلام آمادگی کرد تا مربیان کانون در زمینه آموزش شعر به بچه‌ها تحت آموزش قرار بگیرند و شعرهای بسیار ساده و قابل فهم برای کودکان جمع‌آوری و منتشر شود.

برای نسل جدید باید از ابزار هنر و ادبیات مانند شعر، داستان و قصه‌گویی استفاده کنیم

در ادامه حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سخنانی از اسماعیل آذر به‌عنوان یکی از قله‌های مسلّم ادبیات و شعر نام برد و گفت: ما به دنبال این هستیم که از تجربه‌های ایشان استفاده کنیم و درخواست می‌کنیم در ساخت برنامه‌هایی برای کودکان در حوزه شعر و شعرخوانی به ما کمک کنند.

وی افزود: برنامه ترویج شعرخوانی و مشاعره با سه سیاست محوری سال ۱۴۰۳ یعنی مرکز محوری، مخاطب محوری و نوجوان محوری کاملاً مطابقت دارد.

مدیرعامل کانون پرورش فکری با بیان این که کانون قصد ندارد گرفتار روزمرگی شود، گفت: قصد داریم در این حوزه کارهای ماندگاری را که شمولیت داشته باشد از خود به یادگار بگذاریم. برای نسل جدید باید از ابزار هنر و ادبیات مانند شعر، داستان و قصه‌گویی استفاده کنیم و البته ابزار رسانه که بسیار مهم است.

وی اهمیت ایجاد یک پیوست رسانه‌ای برای تمامی برنامه‌های فرهنگی و هنری را یادآور شد و گفت: کودکان و نوجوانان امروز غرق در گوشی هستند و ما باید از ظرفیت رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی و فضای مجازی برای ترویج ادبیات استفاده کنیم.

علامتی با تاکید دوباره بر این‌که احیا کانون و بازگرداندن آن به دوران درخشان دهه ۶۰ و ۷۰ شمسی گفت: این امر تصمیمی راهبردی است و قصد داریم هر کار خوبی که انجام شده است ادامه دهیم و تقویت کنیم و اگر می‌بینیم کاری مناسب زمان فعلی نیست، حتماً تغییر خواهیم داد.

اعضا کانون پرورش فکری گنجینه همیشه درخشان عرصه هنر و ادبیات هستند

در ادامه محمدرضا کریمی‌صارمی معاون تولید کانون پرورش فکری گفت: اعضای کانون پرورش فکری به عنوان گنجینه‌ای هستند که همیشه در رویدادهای هنری و ادبی و سینمایی کشور درخشیده‌اند.

در ادامه سمیه‌سادات ابراهیمی مدیرکل حوزه مدیرعامل، روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون پرورش فکری گفت: سیاست کانون گسترش زبان و ادبیات فارسی با بهره‌گیری از خلاقیت و نوآوری است و ما در این زمینه از طراحی برنامه‌های ترکیبی برای کشف استعدادهای نوجوانان در قالب‌های مختلف استقبال می‌کنیم.

در ادامه محمدحسین علی‌مددی دستیار رسانه‌ای مدیرعامل کانون پرورش فکری از حضور اسماعیل آذر در کانون استقبال کرد و گفت: با حضور شما و از راه طراحی برنامه‌های تلویزیونی و بهره‌گیری از قالب‌ها و طرح‌های گوناگون و جذاب، نشر کتاب و… می‌توانیم به گسترش زبان و ادبیات فارسی کمک کنیم.

در ادامه مجتبی حاذق مدیر آفرینش‌های ادبی و هنری کانون پرورش فکری گفت: طرح‌های در دست اجرا این مجموعه مانند کارگاه‌های خوانش متن، یا پروژه استعدادیابی نوجوانان در قالب باشگاه ادبی قاف را ظرفیت‌های مناسبی برای اجرای برنامه مشاعره است.

در ادامه عباس محمددینی مدیرکل نظارت بر انتشارات اظهار امیدواری کرد از دیدگاه‌ها و مشورت‌های اسماعیل آذر برای ایجاد بانک ایده انتشارات و نشر کتاب‌هایی جذاب و موردپسند کودکان و نوجوانان در حوزه اساطیر و ادبیات کهن در کانون بتوانیم استفاده کنیم.

در ادامه مجتبی دانشور مدیرکل نظارت بر چاپ و توزیع محصولات کانون از ارائه بیش از یک هزار عنوان کتاب در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توسط کانون پرورش فکری خبر داد و گفت: امسال در نمایشگاه ۶ تا ۸ عنوان کتاب شعر نوجوان هم رونمایی می‌شود. سیاست کانون اکنون تجاری‌سازی محصولات و توزیع آن در همه فروشگاه‌ها و کتاب‌فروشی‌های غیر کانون بوده است. مطمئن هستم با حضور آقای آذر انتشار این کتاب‌ها وضعیت بهتری پیدا می‌کند.

در پایان این نشست اسماعیل آذر با همراهی مدیرعامل کانون پرورش فکری از کتاب‌خانه مرجع کانون بازدید کرد و به عضویت افتخاری این کتاب‌خانه درآمد.

کد خبر 6091114 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • مساجد بدون کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • نهضت بازگشت به مساجد، به عنوان مهمترین پایگاه رسیدگی به مشکلات مردم