Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-23@23:42:22 GMT

ابعاد وحدت‌‌آفرین مسئله فلسطین و قدس در جهان اسلام

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۱۸۱۴۹

ابعاد وحدت‌‌آفرین مسئله فلسطین و قدس در جهان اسلام

مجتبی رحماندوست، دبیرکل پیشین جمعیت دفاع از ملت فلسطین و نماینده سابق مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره ظرفیت فلسطین و قدس برای محوریت وحدت اسلامی به ویژه با توجه به جریان عادی‌سازی روابط اسرائیل و کشورهای عربی و انتقال سفارت امریکا به قدس گفت: هر چه محور وحدت، از قابلیت بیشتری برای پذیرش عمومی برخوردار باشد و اکثریت آن را به عنوان نقطه کانونی وحدت قبول کنند از ظرفیت بالاتری بهره‌مند می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظرفیت مقبولیت مسجدالاقصی در نگاه ادیان الهی برای دستیابی به وحدت

وی افزود: مسئله فلسطین و قدس دارای یک سری ظرفیت‌های درونی است که خودبخود از سوی اکثریت جهان اسلام به عنوان محور وحدت مورد قبول واقع می‌شود. امروز افکار عمومی در سراسر دنیا و به ویژه جهان اسلام بر این باورند که فلسطینی‌ها توسط اسرائیلی‌ها از خانه‌ و سرزمین خودشان آواره شده‌اند و اولین خواست آنها بازگشت به خانه است و شعار جمعه‌های بازگشت «العوده» یا بازگشت به خانه است و این یک شعار دنیاپسند است.

رحماندوست قابلیت دوم مسئله فلسطین برای قرار گرفتن در محور وحدت را بیت‌المقدس و مسجدالاقصی خواند و گفت: قدس و مسجد‌الاقصی یک فرهنگ عمومی مشترک میان سه دین بزرگ الهی است و اصلا برخلاف نگاه سیاسی که صهیونیست‌ها به این مکان دارند به هیچ وجه چنین ظرفیتی ندارد و مکانی بوده که پیامبر اکرم(ص) در معراج پا به آنجا گذاشته و بعد حرکت خود به سمت پروردگار را آغاز کرده است.

دبیرکل پیشین جمعیت دفاع از ملت فلسطین یادآور شد: تا پیش از اینکه مکه به قبله مسلمانان تبدیل شود قبله پیامبر(ص) و بقیه مسلمانان مسجدالاقصی بوده است. در واقع این مکان برای مسلمانان به عنوان قبله اول و محل آغاز معراج پیامبر(ص) و برای مسیحیان و یهودیان نیز مکان مقدسی محسوب می‌شود. حال وقتی موضوعی بین ادیان الهی مشترک است به طور طبیعی می‌تواند محور وحدت قرار بگیرد.

زیرپا گذاشتن قوانین بین‌المللی در مسئله فلسطین، جهانیان را در تقابل با اسرائیل و امریکا قرار داده داست

وی ادامه داد: قوانین بین‌المللی سومین ظرفیت موجود در مسئله فلسطین به مثابه محور وحدت است. براساس این قوانین ابتدا قدس در اختیار اردن قرار گرفت که برای فلسطینیان باشد و در قراردادهای بعدی مانند اسلو، قدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطینی‌ها به رسمیت شناخته شد. حال وقتی رژیم صهیونیستی و آمریکا این قانون بین‌المللی را زیر پا می‌گذارند و اعلام می‌کنند قدس شرقی پایتخت اسرائیل است و ترامپ دستور انتقال سفارت امریکا را به قدس می‌دهد، جهانیان این کار را به عنوان مقابله با قوانین بین‌المللی تفسیر و تلقی می‌‌کنند و از این منظر فلسطین نه تنها در جهان اسلام بلکه در میان جهانیان معتقد به قوانین بین‌المللی نیز به محور وحدت در مقابل تجاوزگری صهیونیست‌ها تبدیل می‌شود.

وی در پایان اظهار کرد: با این تفاسیر فلسطین از ظرفیت بالایی برای وحدت جهان اسلام برخوردار است و به همین دلیل امام خمینی(ره) روز قدس را به عنوان محور وحدت مسلمین انتخاب کرد و نکته مهم این است که روز قدس تنها متعلق به مسلمانان نیست بلکه همه حق‌طلبان و آزادیخواهان را در بر می‌گیرد و از این منظر در شرایط فعلی شعار مناسبی برای کنفرانس بین‌المللی وحدت انتخاب شده است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: وحدت اسلامی کنفرانس وحدت فلسطین قدس مسجد الاقصی رژیم صهیونیستی مجتبی رحماندوست ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۸۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقیقات مسئله‌محور در مسیر موفقیت/ امیدها به رشد درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد آباده افزایش یافت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین نشست هم‌اندیشی استادان هیئت علمی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده با محور «تبیین سیاست‌ها، راهبرد‌ها و برنامه‌ها» در محل سالن کنفرانس این دانشگاه برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده، هدف از این نشست را هم‌اندیشی، هم‌افزایی و ایجاد تعامل در رابطه با پیشبرد امور گوناگون آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه در سال در پیش رو دانست.

آرش زارعیان، خواستار اهتمام اعضای هیئت علمی برای انجام تحقیقات مسئله‌محور شد و اضافه کرد: رسالت دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده مشارکت در رفع مشکلات جامعه است و باید در مسیری قدم برداریم تا نهاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده تبدیل به یک نماد مورد اطمینان برای خانواده‌ها شود.

وی متذکر شد: هر مجموعه‌ای برای موفقیت نیاز به همدلی و همکاری دارد و ما نیز از این قاعده مستثنی نیستیم، امیدواریم با همدلی و همکاری بیش از پیش پله‌های ترقی را طی کنیم و شاهد اتفاق‌های مثبت بیشتری در مجموعه دانشگاه باشیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده با اشاره به اینکه بخشی از اهداف و برنامه‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی افزایش کسب درآمد‌های غیرشهریه‌ای است، ادامه داد: باید با کمک حوزه‌های علمی و پژوهشی و استفاده از امکانات آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌هایی که دارای ظرفیت خوبی برای ارائه خدمات و محصولات به بازار‌های هدف هستند درآمد‌های غیرشهریه‌ای دانشگاه را افزایش دهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نشست اتحادیه عرب درباره مسئله غزه و فلسطین
  • اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کند دیگر چیزی از این رژیم باقی نمی ماند
  • ابعاد مهم سفر رئیس‌جمهور به اسلام آباد
  • تحقیقات مسئله‌محور در مسیر موفقیت/ امیدها به رشد درآمدهای غیرشهریه‌ای دانشگاه آزاد آباده افزایش یافت
  • قدرت امت اسلامی در تحقق امت واحده و ایجاد جبهه واحد در مقابل صهیونیسم جهانی است
  • جلسات شورای قضایی خوزستان مسئله‌محور باشد
  • سفر رئیسی به پاکستان حامل پیام وحدت برای منطقه و جهان اسلام است
  • ابعاد ژئوپلیتیکی جنگ غزه
  • هدف صهیونیسم از بین بردن اسلام است/ تقویت اتحاد اسلامی؛ وظیفه اصلی امت اسلامی
  • هنیه: موضع اسرائیل علیه ترکیه، «وقاحت سیاسی» است