Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،دکتر رضا نوری شادمهانی، عضو هیات علمی گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان، در گفتگو با خبرنگاران گفت: محوطه ی فیض آباد واقع در شهر نوش آباد از توابع شهرستان آران و بیدگل از سال ۹۱ برای حفاری آموزشی مناسب تشخیص داده شد و با اخذ مجوز از پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی کشور هر سال به مدت یک فصل ( یک ماه)کاوش در آن انجام می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سالهای مختلف با همکاری استادان و دانشجویان گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان کاوش این محوطه انجام می گردد خاطر نشان کرد: در ۵ فصل گذشته بقایایی از شهر دوره ی ایلخانی در این محوطه به دست آمده که حدودا به ۷۰۰ سال پیش تعلق دارد.

به گفته وی، امسال در قسمت ترانشه شمالی بخشی از یک ساختمان حاکم نشین را حفاری نمودیم و در ترانشه ی جنوبی ارگ، بخش دیگری از شهر را بدست آوردیم.

وی بیان نمود خوشبختانه در کاوش امسال بعد از ۵ سال ممارست توانستیم در عمق ۴ متری از سطح زمین اشیاء سفالین و برنزی سالم بدست آوردیم.

 ابریق سفالی عصر سلجوقی مهمترین اثر کشف شده محوطه تاریخی فیض آباد نوش آباد

عضو هیات علمی گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان،مهمترین اثر کشف شده این فصل را ابریق سفالی به شکل خروس دانست که احتمالا متعلق به عصر سلجوقی است.

شادمهانی، افزود: این ابریق قابل مقایسه با ابریق سفالی موزه ویکتوریا و آلبرت انگلستان می باشد.

وی تصریح کرد: تمام اسناد و یافته ها انشاء الله در نمایشگاهی که قرار است در اسفند ماه جاری برگزار شود در معرض دید علاقمندان قرار می گیرد.

دکتر منتظر ظهوری، استاد دیگر این پروژه نیز در ادامه با اشاره به که احتمال می دهند در زیر لایه سلجوقی آثار دیگری از دوره های قدیم تر شاید آثار ساسانی وجود داشته باشد گفت:این احتمال لایه نگاری را ضروری می کند.

به گفته وی،بر اساس تحلیل یافته ها این محوطه باستانی تنها شهر باقی مانده از عصر ایلخانی است که دارای ارگ حکومتی می باشد.

شایان ذکر است: این محوطه تاریخی در سال ۱۳۸۴ با شماره ی ۱۳۵۹۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

 

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۸۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای عبور آزادراه قائمشهر ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران در خصوص مطلب درج شده در یک سایت با عنوان «عبور آزادراه از قلب تاریخ مازندران» گفت: مطالعات احداث پروژه آزادراه قائم شهر - ساری در سال ۱۳۹۲ آغاز شد و در ه‍مان زمان شرکت توسعه آزادراه‌های کشور مسیر پیشنهادی را از اداره‌کل میراث‌فرهنگی وقت استعلام کرد.   حسین ایزدی افزود: با بررسی پیمایشی از مسیر پیشنهادی مشخص شد چند اثر تاریخی در مسیر آزادراه مذکور قرار دارد بنابراین با بررسی و اعلام نظر کارشناسان مسیر آزاد راه تغییر داده شد و علاوه بر آن شرکت توسعه آزاد راه‌های کشور متعهد شد چنانچه در حین انجام کار به گورستان تاریخی و یا آثاری دیگر برخورد کند کار متوقف و اداره‌کل میراث‌فرهنگی را در جریان قرار دهد.   او با اشاره به سرکشی و بازدید کارشناسان و یگان حفاظت از اجرای پروژه آزادراه، گفت: اطلاعات ارایه شده در مستند منظر ناشناخته و مغفول باستان‌شناسی قائم‌شهر از نواقص علمی برخوردار است و غیر کارشناسی و مردود است.   مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران افزود: تپه گردکوه جمنان قائم شهر تا روستای واسکس در لیست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و تحت حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قرار دارد و هرگونه تخریب و دخل و تصرف در آثار ملی برخورد قانونی شده و متخلفان به مراجع قانونی معرفی خواهند شد.

آزادراه قائم شهر - ساری با بیش از ۴۴ کیلومتر طول و ۳۶ متر عرض از قائم شهر شروع می‌شود و با عبور از زمین‌های کشاورزی روستا‌های این شهرستان پس از گذر از ساری به سورک در شهرستان میاندرود امتداد می‌یابد.

دیگر خبرها

  • پایان موقت کاوش در محوطه تازه کشف‌شده در اصفهان + عکس
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش
  • کاشان، عروس خانه‌های تاریخی ایران (فیلم)
  • لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • از ابتدا پیوند عمیقی میان فلسفه و باستان شناسی وجود داشته است
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • «زیرخاکی» پدیده‌ای فراگیر در اصفهان/ قانون بازدارنده نیست!