Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@15:37:00 GMT

بسیج در قاب رادیو و تلویزیون

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۱۸۴۲۳

بسیج در قاب رادیو و تلویزیون

به مناسبت هفته بسیج شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی برنامه‌های ویژه‌ای را تدارک دیده‌اند که این برنامه‌ها از امروز تا پنجم آذر روی آنتن می‌روند. ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۶ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، به مناسبت فرارسیدن هفته بسیج شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی برنامه‌های متنوعی را در دستور کار قرار داده‌اند که مشروح آن به قرار زیر است:

بسیج به روایت تلویزیون

به مناسبت فرارسیدن هفته بسیج، شبکه افق مجموعه‌ای از برنامه‌ها شامل یک مستند مسابقه جذاب و دیدنی و مستندهایی با موضوع فداکاری‌های بسیج در دوران دفاع مقدس و فعالیت‌های گروه‌های جهادی بسیجی را برای پخش در نظر گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس مستند مسابقه «ضد گلوله» شنبه تا چهارشنبه ساعت 18 روی آنتن می‌رود.

«ضدگلوله» عنوان مستند مسابقه‌ای است که در سبک و سیاق مسابقه «فرمانده» با این تفاوت مهم که مراحل آن کوتاه‌تر و فرآیند تولید آن سبک‌تر است، به نحوی که تهیه و تولید چند سری آن در بازه زمانی کوتاه‌تری میسر می‌شود.

هر فصل «ضد گلوله» شامل 13 سری پنج قسمتی است؛ 10 سری مقدماتی، دو سری نیمه نهایی و یک سری فینال. در هر سری 10 نفر شرکت می‌کنند که در دو گروه 5 نفره با استفاده از سلاح‌های لیزری با یکدیگر رقابت می‌کنند. در پایان مسابقه نیز یک نفر که هم از لحاظ تعداد تیر شلیک شده و هم از لحاظ هدف‌گیری نسبت به سایرین موفق‌تر بوده است، به عنوان برنده مسابقه انتخاب می‌شود.

مستند مسابقه «ضد گلوله» به تهیه کنندگی حسین افشار و کارگردانی مشترک مهدی ماهان و مجید عزیزی به مناسبت هفته بسیج از شبکه افق پخش می‌شود.

30 فرد نظامی برای تولید «ضدگلوله» همکاری کردند

«گردان قاطریزه» دیگر مستندی است که به همین مناسبت روی آنتن می‌رود؛ گردان صابرین طی دوران دفاع مقدس در لشگر سیدالشهداء(علیه السلام) مشغول فعالیت بوده ولی همان زمان به نام گردان قاطریزه معروف می‌شود.

وظیفه این گردان رساندن آب و غذا و مهمات به رزمندگان در خط مقدم و همچنین انتقال مجروحان و شهدا به پشت جبهه بود؛ به دلیل مأموریت سخت و طاقت فرسای این رزمندگان و صبوری‌شان بوده که به آنها گردان صابرین می‌گفتند، رزمندگان این گردان افراد ورزیده‌ای بودند. آنها با پای پیاده در حالی که مقدار زیادی مهمات و آذوقه بار قاطرها بود چندین کیلومتر طی می‌کردند تا به خط مقدم برسند و در این مسیر خطرات زیادی را به جان می‌خریدند.

مستند گردان قاطریزه، روایتی از مجاهدت‌های رزمندگان لشکر 14 امام حسین(ع) در هنگامه دفاع مقدس است که یکشنبه چهارم آذرماه ساعت 21 از شبکه افق پخش می‌شود.

به مناسبت هفته بسیج، مستند «دختران مینو» هم برای پخش از این شبکه در نظر گرفته شده است؛ این مستند درباره مردم محروم روستاهای اطراف شهر کرمان ساخته شده و افزون بر این به تلاش‌هایی که برای محرورمیت‌زدایی از مردم این منطقه صورت گرفته، پرداخته می‌شود.

در مستند «دختران مینو» با افراد مختلف گفتگو شده تا گوشه‌ای از حقایق آن منطقه روشن شود. «دختران مینو» را می‌توانید دوشنبه پنجم آذر ساعت 21:30 از شبکه افق ببینید.

همچنین قرار است مجموعه‌ای از نماهنگ‌ها و کارهای کوتاه در قالب میان برنامه و با موضوع هفته بسیج از این شبکه پخش شود.

«نقطه رهایی» ویژه برنامه رسانه ملی در هفته دفاع مقدس است. این برنامه با حضور مهمانان ایرانی و خارجی از شنبه ساعت 22 روی آنتن شبکه پنج سیما می‌رود.

«نقطه رهایی» در عرف نظامی یعنی آخرین حد خط خودی و جایی که رزمنده از خط خودی جدا می‌شود و به سمت دشمن می‌رود. از طرف دیگر جبهه، نقطه رهایی رزمنده‌ها از حیات دنیایی و رسیدن به حیات جاوید است. انقلاب اسلامی ایران در سال 57 نقطه رهایی انقلاب جهانی مستضعفین بود.

محمدمهدی سموعی تهیه‌کننده «نقطه رهایی» و علی‌اکبر سیاح طاهری سردبیر آن است.

تبلور هفته بسیج از امواج رادیو

شبکه‌های رادیویی با 196 برنامه اعم از ویژه و مستمر به مدت 5640 دقیقه(94 ساعت) به موضوعاتی مثل معرفی بسیج در آرا و اندیشه حضرت امام(ه) و مقام معظم رهبری، بررسی نقش بسیج سازندگی در محرومیت‌زدایی از کشور، تحلیل و واکاوی چرایی تشکیل بسیج مستضعفان، بررسی نقش و جایگاه بسیج در سال‌های دفاع مقدس و پس از آن، بازخوانی و روایت کارکردهای بسیج در شرایط کنونی جامعه، معرفی شهدای شاخص بسیج و بررسی زندگی آنها ، بررسی نقش بسیج بانوان در کنترل آسیب‌های اجتماعی می‌پردازد.که در ادامه فعالیت‌های شبکه‌های رادیویی بیان می‌شود.

رادیو ایران و عبور از شعار

گروه سیاسی رادیو ایران با چهار برنامه«عبور از شعار» به تهیه کنندگی مریم هدیه لو به چهار موضوع «بسیج سازندگی»، «بسیج و اردوهای جهادی»، «بسیج و رشد علمی کشور» و الگوی بسیج در نیروهای مردمی عراق و سوریه می‌پردازد.

این برنامه‌ها سی‌ام آبان به گویندگی زهرا تقی ملا، سوم آذر به گویندگی فرید رشیدی و چهارم و پنجم آذر ساعت 20:40 تا 20:55 پخش می‌شود.

«رویای اندلس» که چهارشنبه‌ها ساعت 21:30 به تهیه کنندگی احمد یوسفی مقدم پخش می‌شود به بررسی عملکرد بسیج در حوزه نفوذ دشمن می‌پردازد.

ضمن اینکه در برنامه‌های «جهان سیاست»، «بحث روز» و «رویدادهای هفته» به موضوع بسیج می‌پردازد. گروه ایران و جامعه رادیو ایران در برنامه‌های « سلام صبح بخیر» ، «خانه و خانواده»، «راه شب بامداد پنج شنبه»، «راه امام کلام امام»، «ایرانشهر»، «ایران را بشنویم» در گفتگو با مسئولان بسیج به فعالیت‌های این نهاد مردمی می‌پردازند. متن، ترانه و کلام رهبری درباره بسیج از دیگر موضوعات این برنامه‌هاست.

پخش این شبکه رادیویی نیز به موضوعات فلسفه تشکیل بسیج،  فعالیت ها و دستاوردهای بسیج، بیانات حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری پیرامون بسیج، تبیین اهداف و چشم اندازهای بسیج مردمی، نقش بسیج در زمان جنگ و در زمان صلح،  بیان اهداف و محورهای هفته بسیج و نام گذاری روزها ، اخبار و رویدادهای مربوط به هفته بسیج در سراسر ایران می‌پردازد.

گروه فرهنگ و اندیشه در برنامه‌های«پلاک هشت»، «راه شب بامداد جمعه»، «خیابان ایران»و «کافه هنر»  همچنین«راه شب بامداد پنج شنبه شب» نیز به موضوع بسیج اختصاص دارد.

 رادیو فرهنگ در با ستاره‌ها

گروه جامعه این شبکه رادیویی در برنامه‌های «صبح به وقت فرهنگ» و «کوبه» به اتفاقات و برنامه های فرهنگی و انعکاس اخبار  مرتبط با هفته بسیج می‌پردازد. پخش سرودهای انقلابی در برنامه «چهار باغ» ، معرفی و زندگی نامه شهدای بسیجی در برنامه«با ستاره‌ها«،معرفی شهدای بسیجی در «شنیدنی‌های تاریخ» و تاریخچه تشکیل بسیج  در شنیدنی‌های تاریخ انقلاب از دیگر فعالیت‌های این شبکه رادیویی است.

رادیو جوان در شکوه حماسه

گروه اندیشه این شبکه رادیویی در دو برنامه «عصر من» در گفتگو با هنرمندان بسیجی در حوزه  سینما، موسیقی، ادبیات و نگاهی به خلق آثار بسیج در این حوزه همچنین در برنامه «شکوه حماسه» به چگونگی شکل گیری بسیج در هشت سال دفاع مقدس می‌پردازد.

اهمیت هفته بسیج، گفتگو با مسئولان بسیج و دست اندرکاران و ارگانهای زیربط از موضوعاتی است که گروه جامعه این شبکه رادیویی در برنامه‌های «جوان ایرانی سلام»، «خط خبر» و «کیلومتر88» در دستور کار خود دارند.

رادیو تهران با پنجره‌ای برای تماشا

«پارک‌شهر» کاری از گروه مدیریت و برنامه ریزی شهری به پخش آیتم‌های مستند از تشکیل بسیج مستضعفان می‌پردازد. چگونگی تشکیل بسیج مستضعفان به فرمان امام خمینی(ره) موضوعی است که گروه اخلاق و زندگی شهروندی در برنامه »گفتاورد» به آن می‌پردازد. ضمن اینکه داستان‌هایی‌کوتاه در «پنجره‌ای برای تماشا» پخش می‌شود. ضمن اینکه در «تهران من» کاری از گروه تهران و رویدادها گزارش‌هایی از هفته بسیج پخش می‌شود.

رادیو قرآن با شجره طیبه

«شجره طیبه» از گروه اطلاع‌رسانی به نقش بسیج و دستاوردهای چهل ساله انقلاب می‌پردازد. جنگ صبحگاهی «مهر تابان» از گروه محافل نیز این موضوع را در دستور کار خود دارد.

رادیو معارف با روایت عشق

«شجره طیبه» از گروه فرهنگ و جامعه، همچنین برنامه «مجله روز»  به بررسی کارکردهای بسیج از آغاز تاکنون می‌پردازند.

گروه قرآن و اهل‌بیت در برنامه‌های «روایت عشق» به روایت‌هایی از زندگی شهدای بسیج و در «گفتگوی فرهنگی» به گفتگو با مسئولان بسیج اختصاص دارند.

در برنامه «شاهد» شهدای بسیجی جنگ و در برنامه«چراغ مطالعه» کتاب های مرتبط با بسیج معرفی می‌شوند. ضمن اینکه در بخش‌های خبری مراسم  هفته بسیج پوشش داده می‌شود. «صبح روشن» و «مهربان باشیم» نیز به تأثیرات بسیج و فعالیتهای آن برای جامعه می‌پردازند.

کلام‌های گهربار امام راحل (ره)با موضوع بسیج در در برنامه« کلام امام» از گروه فرهنگ و جامعه پخش می‌شود.

رادیو پیام با یاد و خاطره بسیجیان

درکلیه بخش‌های رادیو پیام "یاد آوری نام و خاطره بسیجیان و ارزش و اهمیت بسیج و بسیجیان در دفاع مقدس، بسیج در کلام حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری، اشاره به فداکاری و یاد شهدای مدافع حرم (بصورت اشاره در فواصل پخش) و موسیقی های مرتبط پخش می‌شود.

رادیو سلامت با سپید جامگان آسمانی

گروه بهداشت روان این شبکه رادیویی با برنامه «یاد یاران» به معرفی کادر پزشکی بسیجی و ذکر خاطراتی از آنان، «سپید جامگان آسمانی» آشنایی با شهدای بسیجی از کادر پزشکی در دوران دفاع مقدس و «به رنگ زندگی» آشنایی با اقدامات بسیج جامعه پزشکی می‌پردازد.

فعالیت‌های بسیجی جامعه پزشکی در سراسر کشور در برنامه «تپش مهر» ارائه می‌شود. در برنامه‌های «به زندگی سلام کن»، «ره آورد» و« کوچه سلامت پلاک 102»ضمن  ارتباط با بسیج جامعه پزشکی و آشنایی با فعالیت‌های آنان،  شاخص‌های بهداشتی در مناطق محروم بررسی می‌شود.

تبیین فرهنگ بسیجی و ارزش‌های بسیج به فرزندان، نقش همکاری اعضای خانواده در رفع مشکلات خانواده، بسیج جامعه پزشکی، فرهنگ بسیجی، بسیج زنان و ...از موضوعاتی است که گروه خانواده این شبکه رادیویی در برنامه‌های «نیم نگاه»، « پشت پلک صبح»،« خونه زندگی» و «به رنگ زندگی» به آن می‌پردازد.

رادیو گفتگو با مشق شیدایی

این شبکه رادیویی در برنامه« صبح و گفت و گو» در بخش‌هایی به  آغاز هفته بسیج و معرفی رویدادهای فرهنگی این هفته، برنامه «گفتگوی اقتصادی» بسیج، اشتغال و کارآفرینی، نقش سازمان بسیج سازندگی در تحقق اقتصاد مقاومتی، برنامه«گفتگوی اجتماعی» نقش بسیج زنان در کنترل آسیب‌های اجتماعی (کارکردها و چالش‌ها)، برنامه «گفتگوی علمی» تبیین دستاوردهای بخش‌های مختلف بسیج، برنامه« گفتگوی فرهنگی» کارکردهای فرهنگی بسیج، ادبیات پایداری، خاطره نگاری جنگ و برنامه «رواق تماشا» بررسی توانمندی‌های حوزه گردشگری مذهبی و ظرفیت‌های گردشگری بسیج، برنامه«مشق شیدایی» بسیج در نگاه فرماندهان و رزمندگان دوران دفاع مقدس، برنامه« هاشور» نقش بسیج سازندگی در محرومیت‌زدایی به خصوص در حاشیه شهرها و برنامه «آیینه داران بصیرت» بازخوانی مسئولیت‌های بسیج در اوضاع کنونی کشور از گروه تاریخ و فرهنگ می‌پردازد.

بازخوانی مسئولیت و رسالت بسیج در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی،  بازخوانی مفهوم بسیج جهانی اسلام در چهارچوب ایده امام(ره) و  نیازهای راهبردی جهان اسلام از موضوعاتی است که در برنامه گفتگوی سیاسی و بسیج دانشجویی (کارکردها و چالش ها) در برنامه«فردای روشن» کاری از گروه سیاسی اجتماعی شبکه رادیویی گفت‌و ‌گو بیان می‌شود.

رادیو اقتصاد با روز از نو

برنامه «روز از نو» به  فعالیت‌های بسیج مستضعفان در ارتباط با محرومیت‌زدایی و آبادانی مناطق محروم می‌پردازد.

رادیو ورزش با مدال‌شان پلاک‌شان

گروه تولید و تامین این شبکه رادیویی  در برنامه «مدال‌شان پلاک‌شان» به معرفی شهدای ورزشکار بسیجی و  برنامه  «فوق‌العاده» در گفتگو با "سردار صبور رئیس پیشین فدارسیون ورزش‌های سه گانه "در مورد حضور بسیجیان در جبهه های حق علیه باطل و در عرصه‌های ورزشی کشور و حماسه آفرینی آنان در چهل سالگی انقلاب اسلامی می‌پردازد.

در« اسوه‌های جاوید » کاری از گروه ورزش و تفریحات  نه تنها  ایثارگران ورزشی  معرفی بلکه به ارائه الگوی رفتاری برای نسل جوان در حوزه ورزش می‌پردازد. در «یک نفس تازه» و «نیمکت» متن‌هایی با موضوع بسیج خوانده و سرودهایی پخش می‌شود.

نقش تشکل های مردم نهاد از جمله بسیج به عنوان بزرگترین سازمان مردم محور در توسعه فعالیت‌های عمومی در حوزه ورزش در «همیشه با ورزش» بیان می‌شود. ضمن اینکه  دربخشی از  برنامه «مجله ورزش‌های رزمی» فعالیت‌های بسیج در حوزه ورزش‌های رزمی پیگیری می‌شود.

برنامه«گپ آهنگ » نیز  در گفتگو با بسیجیان ورزشکار و با پخش سرودهای حماسی  این هفته را گرامی می‌دارد.

رادیو نمایش با رمان سوران سرد

برنامه صبحگاهی «گیومه» با بخش‌های  متنوع به هفته بسیج و فعالیت‎های فرهنگی و هنری در این هفته اشاره دارد.

رمان سوران سرد در برنامه ‌ای با همین اسم  خوانش می‌شود. ضمن اینکه نمایش رادیویی «روایت عشق» داستان محسن کشوری دانش‌آموزی دبیرستانی است که پس از انقلاب و شروع جنگ تحمیلی به شدت مشتاق رفتن به جبهه است... اما هربار که اقدام به نام نویسی داوطلبانه می‌کند، اتفاقی می‌افتد و مانعی پیش می‌آید.

در  برنامه «آزمون رستگاری» فرازی از زندگی سردار شهید کاظم نجفی رستگار معرفی می‌شود. برنامه« همراه با ستارگان» به فرازی از زندگی سردار شهید فضل‏اله محلاتی می‌پردازد.

رادیو صبا با بخند خوبان

در فواصل پخش این شبکه رادیویی متن و مطلب با موضوع هفته بسیج دو دفعه در روز پخش می‌شود. در برنامه«لبخند خوبان» موسیقی مرتبط با هفته بسیج پخش می‌شود. ضمن اینکه مسابقه تلفنی «همپای صبا» با موضوع هفته بسیج مسابقه‌هایی را اجرا و پخش می‌کند.

انتهای پیام/

R1515/P1356/S4,34/CT1 واژه های کاربردی مرتبط رسانه ملی تلویزیون شبکه افق شبکه پنج سیما شبکه یک

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رسانه ملی تلویزیون شبکه افق شبکه پنج سیما شبکه یک رسانه ملی تلویزیون شبکه افق شبکه پنج سیما شبکه یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۸۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی

  جالب اینجاست که در این میان یک رسانه نوشته بود به‌واسطه ضعیف‌بودن کارنامه عملکرد VOD‌ها یا همان شبکه نمایش خانگی، آمار مخاطبان تلویزیون بالا رفته! و به نوعی نفس تازه‌ای به رسانه‌ملی تزریق شده است؛ اما نکته مهم، صحبت‌های مطرح‌شده از سوی یکی از مدیران شبکه‌های نمایش خانگی است که نشان می‌دهد وضعیت این تولیدات و روابط آنها بیشتر از چیزی که مخاطبان مطلع باشند آشفته است و تنها یک اظهارنظر باعث شده تا دمل چرکین تولیدات عجیب و نمایش خانگی بیشتر از قبل برای مخاطب سر باز کند.حالا با تازه‌ترین نظرسنجی منتشرشده از سوی مرکز افکارسنجی ایسپا، همه این تحلیل‌ها بر باد رفته و نشان می‌دهد که مخاطبان تلویزیون واقعی و حتی بیشتر از آمار اعلام‌شده از سوی مقامات رسانه‌ملی است. آمار منتشرشده از سوی مرکز افکارسنجی ایسپا، از این منظر اهمیت دارد که نه از سوی خود تلویزیون که از سوی یک رسانه مستقل مطرح شده که آمارهایش تاکنون محل استناد بسیاری از تحلیل‌هاست. این آمار نشان می‌دهد که ۴۰.۸درصد «ایرانیان» شبکه سه را بیشتر از سایر شبکه‌های تلویزیونی می‌بینند، ۳۵.۲درصد شبکه‌ آی‌فیلم و ۲۱درصد شبکه یک را تماشا می‌کنند. میزان تماشای این شبکه‌ها در بین «بینندگان صداوسیما» به ترتیب ۵۸.۹درصد شبکه سه، ۵۰.۸درصد شبکه آی‌فیلم و ۳۰.۳درصد شبکه یک بوده. همچنین ۶۹.۲ درصد «ایرانیان» بیننده برنامه‌های صداوسیما هستند.
   
«مردان آهنین» پرمخاطب شد 
این نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) یک طرح نظرسنجی با عنوان «سنجش نگرش مردم در خصوص برنامه‌های صداوسیما» با تعداد نمونه‌ ۱۷۱۵نفرازشهروندان ۱۵سال به بالای سراسرکشور در «هفته آخر فروردین‌ماه» سال‌جاری بوده که به شیوه مصاحبه تلفنی انجام شده و نکات مهمی را از مخاطبان تلویزیون روشن می‌کند. در مدت اخیر مطالبه بسیاری از منتقدان و فعالان رسانه بیان آمار روشن از میزان مخاطبان تلویزیون بود که بارها با حدس و گمان مطرح می‌شد. بااین‌حال، حتی زمانی که خود رئیس مرکز تحقیقات صداوسیما آمار را به‌صورت شفاف، دقیق و در حضور رسانه‌ها بیان کرد، بازهم این نقدها ادامه یافت. حالا به نظر می‌رسد که با اعلام آمار از سوی مرکز ایسپا، بتوان تحلیل بهتری روی مخاطبان برنامه‌های تلویزیون داشت. بخشی از یافته‌های ایسپا مربوط به درصد مخاطبان به تفکیک برنامه‌هاست. یافته‌های نظرسنجی ایسپا‌ نشان می‌دهد ۹/۳۶درصد از «ایرانیان» برنامه مردان‌آهنین،۳۴.۷درصد برنامه زندگی پس از زندگی، ۳۴.۲درصد برنامه محفل، ۳۲.۳درصد برنامه شب‌خوش، ۳۱.۸درصد برنامه فوتبال برتر، ۲۹.۷درصد برنامه پانتولیگ و ۲۶.۵درصد برنامه معرکه، ۲۴.۵درصد برنامه مهمونی، ۲۱.۳درصد برنامه ماه خدا، ۱۸.۸درصد برنامه ماه من، ۱۷.۲درصد برنامه ایران دوست‌داشتنی، ۱۶درصد برنامه پاورقی و ۱۲.۱درصد برنامه برمودا را دیده‌اند.میزان تماشای این برنامه‌ها در بین «افرادی که تلویزیون تماشا می‌کنند» ۵۳.۳درصد برنامه مردان آهنین، ۵۰.۱درصد برنامه زندگی پس از زندگی، ۴۹.۴درصد برنامه محفل، ۴۸درصد برنامه شب‌خوش، ۴۶درصد برنامه فوتبال برتر، ۴۲.۹درصد برنامه پانتولیگ و ۳۸.۳درصد برنامه معرکه، ۳۵.۴درصد برنامه مهمونی، ۳۰.۷درصد برنامه ماه خدا، ۲۷.۲درصد برنامه ماه من، ۲۴.۸درصد برنامه ایران دوست‌داشتنی، ۲۳.۱درصد برنامه پاورقی و ۱۷.۵درصد برنامه برمودا بوده است. همچنین ۴۵.۴درصد از «ایرانیان» گفته‌اند سریال زیرخاکی، ۲۳.۲درصد سریال هفت سر اژدها و ۲۰.۴درصد سریال رستگاری را دیده‌اند. میزان تماشای این سریال‌های تلویزیونی در بین «بینندگان تلویزیون» حاکی از این است که ۶۵.۵درصد آنها گفته‌اند سریال زیرخاکی را دیده‌اند. ۳۳.۵درصد سریال هفت سر اژدها و ۲۹.۴درصد سریال رستگاری را دیده‌اند.
   
رشد مخاطب در دوران افول تلویزیون‌های خارجی 
نکته‌ای که در این میان باید به آن اشاره کرد، یکی از جملات رئیس مرکز تحقیقات صداوسیماست که در نشست اخیر گفته بود نباید انتظار مخاطب ۸۰درصدی از رسانه تلویزیون داشت، چراکه در کشورهای دیگر هم این آمار حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد است. در همان نشست هم برخی خبرنگاران با واکنش‌های کنایه‌آمیز از این مقایسه گفتند و خواستار توضیح شدند که شاکری‌نژاد گفته بود: «امروز در عصری هستیم که مخاطب را باید ترکیبی از برادباند و برادکست دانست و از آن گریزی نیست. در حقیقت این عددها در این عصر چیزی شبیه معجزه است. مثلا مرکز تحقیقاتی در آمریکا یا انگلیس که میزان مخاطب را ارائه می‌کند، به‌ندرت آمارهایش به ۱۰درصد می‌رسد؛ به‌عنوان‌مثال، برنامه پرمخاطب ۲۰۲۳ انگلیس، برنامه مربوط به تاج‌گذاری چارلز بود که ۱۲.۵میلیون نفر درمجموع آن را دیده بودند که حدود ۱۸درصد می‌شود. امروز وقتی با مردم صحبت می‌کنیم متوجه می‌شویم مردم در بستر خارج از تلویزیون و بر بسترهای دیگر مصرف رسانه‌ای دارند. در حقیقت باید به یک فناوری برسیم که وقتی درباره میزان مخاطب صحبت می‌کنیم، هر دو را لحاظ کنیم.» انتشار آمارهای ایسپا در کنار این صحبت‌های مطرح‌شده از سوی شاکری‌نژاد که حداقل آمار را بیان کرده بود، نشان می‌دهد که تلویزیون به‌عنوان یک رسانه سنتی، هنوز هم مخاطبان خود را دارد و بیان آمار ۶۹.۲درصد برای مخاطبان تلویزیون، مهر تاییدی بر درست‌بودن آماری است که مرکز تحقیقات صداوسیما منتشر کرده بود. البته خود مرکز هم در نشست فوق تاکید کرده بود که حداقل آمار را بیان کرده‌ و حتی می‌توان گفت آمار فراتر از این مقدار است. نگاهی به تعداد کلیدواژه‌های تکرارشده در پیامک‌های سامانه ۱۶۲ هم دال بر این است که مخاطبان تلویزیون به شکل دقیق این رسانه را تماشا کرده و از طریق همین سامانه، نظرات خود را درباره جزئیات این تولیدات بیان‌می‌کنند. 

دلیل اهمیت آمار ایسپا
ناگفته پیداست که هر رسانه‌ای برای رسیدن به قله برنامه‌های خود نیاز به اصلاح و دریافت بازخورد دارد و به‌طور قطع برخی تحلیل‌های مطرح‌شده ــ صرف‌نظر از اهداف پشت آن یا صادقانه‌ بودن یا نبودن نکات ــ می‌تواند رسانه‌ملی را در جهت بهبود و استمرار جذب مخاطب هدایت کند. کما این‌که دو محور هویت‌محوری و عدالت‌گستری که در اهداف تحولی سازمان صداوسیما قید شده و هر بار در صحبت‌های رئیس این سازمان مورد تاکید قرارمی‌گیرد هم نشان از همین رویکرد ثبت بازخورد دارد. بااین‌حال، نمی‌توان انکار کرد که برخی از این تحلیل‌ها تنها هدف خود را بر نقد غیرعادلانه و یکطرفه علیه رسانه‌ملی گذاشته‌اند که در این صورت نمی‌توان آن را موثر دانست. آمار۶۹.۲درصد مخاطب برای تلویزیون و بیان آن درزمانی که بحث‌ها پیرامون مخاطبان این رسانه بالا گرفته، می‌تواند فصل تازه‌ای برای ارائه نقدهای درست ومنصفانه و البته نگاه به عملکرد واقعی و مستند رسانه‌ملی باشد.

دیگر خبرها

  • ادامه حواشی جنجالی یک پلتفرم/ «محفل» در صدر دیگر نظرسنجی‌ها
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • آغاز یک صبح با نشاط همراه با برنامه «صبح صبا»
  • تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟
  • فیلم های سینمایی آخر هفته تلویزیون
  • «مسافر ری» با چند فیلم جدید در آخر هفته تلویزیون
  • چهارمین جشنواره پژواک بین المللی می‌شود
  • دعوت میزبان برنامه محفل برای تماشای مسابقه قرآنی‌ها
  • بازگشت بهزاد خلج به تلویزیون/ «آقای قاضی؛ شعبه ۱۲۱» روی آنتن شبکه دو می‌رود
  • چند نکته درباره رادیو در ۸۴ سالگی