Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، غیرقانونی بودن نامه رئیس این سازمان درباره مجوز طرح گردشگری در منطقه حفاظت شده خائیز را رد کرد و گفت: طرح گردشگری «تنگه تکاب» در منطقه حفاظت شده خائیز غیرقانونی نبوده و مجوز ساخت آن مرداد ماه امسال از سوی سازمان حفاظت محیط زیست صادر شده است.

احمدرضا لاهیجان زاده چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا در واکنش به انتشار نامه عیسی کلانتری در روزهای اخیر در فضای مجازی، اظهار داشت: این نامه قانونی بوده و در قالب تفویض اختیار به ادارات کل استان ها بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در روزهای اخیر نامه ای توسط شورای هماهنگی تشکل های محیط زیست و منابع طبیعی خوزستان منتشر شد که در آن عیسی کلانتری خطاب به مدیران کل خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد گفته است: «با توجه به نظریه سازمان آب و برق خوزستان طرح گردشگری تنگه تاکاب را اجرا کنید و هیچ نیازی به تهران (سازمان) و دیگر معاونت ها ندارید شما دستور فوق را اجرایی کنید». شورای هماهنگی تشکل های محیط زیست خوزستان این نامه را غیرقانونی دانسته و دیروز علیه سازمان حفاظت محیط زیست به دادستانی کل کشور اعلام جرم کرده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان همچنین گفت: مجوز ارزیابی زیست محیطی طرح گردشگری تنگه تکاب در منطقه حفاظت شده خائیز بعد از بررسی های این سازمان که با حساسیت زیاد همراه بوده و حدود 2 سال طول کشیده، صادر شده و با ضوابط زیست محیطی مغایرتی ندارد.
وی با بیان اینکه طرح اولیه برای بیش از یکصد واحد ویلاسازی تعدیل شده است، افزود: در حال حاضر مجوز «اکولاژ» در قالب این طرح گردشگری صادر شده است که شامل اقامتگاه و پیاده رو و پیست دوچرخه سواری است و بیش از 10 پیش شرط نیز باید اجرا شود.
لاهیجان زاده در ادامه درباره روند صدور مجوز طرح گردشگری «تنگه تکاب» در منطقه حفاظت شده خائیز در شهرستان بهبهان توضیح داد: این طرح اواخر سال 95 با عنوان طرح نمونه گردشگری از سوی اداره کل میراث فرهنگی خوزستان ارائه شد که طبق معمول نقشه و طرح مورد بررسی قرار گرفت و بازدید میدانی انجام شد که در آنجا مشخص شد طرح در منطقه حفاظت شده خائیز قرار دارد.
وی افزود: منطقه حفاظت شده خائیز از نظر جغرافیایی در محدوده خوزستان (بهبهان) و از نظر حفاظتی تحت نظر اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد است، بر همین اساس هر 2 استان آن را بررسی کردند.
لاهیجان زاده اضافه کرد: بر اساس قانون، برخی فعالیت ها و ساخت و سازها در مناطق حفاظت شده قابل انجام است که مستثنیات (اراضی دارای مالک و سند) جزو آن هستند و طرح گردشگری تنگه تکاب (بر اساس بررسی مدارک) نیز از آن جمله بوده است.
وی با بیان اینکه طرح گردشگری تنگه تکاب در کارگروه گردشگری خوزستان نیز تصویب شده است اظهار داشت: با توجه به ضرورت تهیه گزارش ارزیابی زیست محیطی، این فرآیند نیز طی شده است و جلسه ارزیابی آن در تاریخ 11 دی ماه 96 در خوزستان برگزار شد.
به گفته وی، با وجودی که سازمان حفاظت محیط زیست بیش از یک سال پیش 29 فرآیند صدور مجوز ارزیابی زیست محیطی (از جمله این طرح) را به استان ها تفویض کرده بود، طرح گردشگری تنگه تکاب، علاوه بر جلسات استانی، سه جلسه ارزیابی را نیز در سازمان حفاظت محیط زیست طی کرده و تمام جوانب آن بررسی شده است که در نهایت به تایید کمیته ارزیابی این سازمان رسید.
لاهیجان زاده ادامه داد: معاونت محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست نیز بعد از بازدید میدانی و بررسی موافقت خود را با این طرح اعلام کرده است.
وی تاکید کرد: نامه کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست (که در فضای مجازی منتشر شده) جزو آخرین مراحل صدور مجوز طرح گردشگری بوده و بعد از تاییدیه سازمان آب و برق خوزستان، ابلاغ شده که در راستای تفویض اختیار به استان ها بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در حالی ادعای بررسی یک ساله پرونده طرح گردشگری در منطقه حفاظت شده خائیز را مطرح می کند که مرداد ماه امسال، چند مسئول در این اداره کل در پاسخ به پیگیری خبرنگار ایرنا، از روند بررسی این طرح اظهار بی اطلاعی کرده و مسئولیت آن را با اداره کل کهگیلویه و بویر احمد عنوان کرده بودند. در زمان تهیه گزارش ایرنا خوزستان که مرداد ماه امسال با عنوان «پرونده ویلاسازی غیرمجاز درمنطقه حفاظت شده خائیز دادگاهی شد» منتشر شده بود، همچنین رئیس اداره حفاظت محیط زیست دهدشت (کهگیلویه و بویراحمد) گفته بود که این طرح فاقد مجوز ارزیابی زیست محیطی است و تا کنون هیچ مجوزی برای آن صادر نشده است.
منطقه حفاظت شده خائیز با مساحتی بیش از 33 هزار هکتار در سال 1377 به عنوان منطقه حفاظت شده ثبت شد. این منطقه در فاصله 15 کیلومتری بهبهان است و در حوزه جغرافیایی استان های خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد قرار دارد. بر اساس آخرین سرشماری، این منطقه بیش از یک هزار راس کل و بز دارد که به دلیل وجود دریاچه سد مارون و چشمه ها تمرکز آن در تنگ تکاب است، همچنین وجود چند غار طبیعی، گونه هایی چون پلنگ و کاراکال و پرندگان با ارزشی مانند جغد شاخدار و جغد ماهیخوار به اهمیت این منطقه افزوده است.
طرح گردشگری منطقه «تنگ تکاب بهبهان» (روستایی به همین نام در منطقه حفاظت شده خائیز) یکی از 30 منطقه نمونه گردشگری در خوزستان است که قرار است با سرمایه گذاری 100 میلیارد تومانی بخش خصوصی اجرا شود. طرح اولیه آن ساخت 140 واحد ویلا بوده که با اعتراض شدید فعالان محیط زیست بهبهان و شورای هماهنگی تشکل های محیط زیست خوزستان روبه رو بوده است.
بر اساس گزارش و مستندات فعالان محیط زیست خوزستان ساخت و ساز در این منطقه بیش از یک سال پیش (قبل از صدور مجوز) آغاز شده و با وجود گزارش های متعدد، در این مدت ادارات کل محیط زیست خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد هیچ ممانعتی از اجرای طرح نکرده اند.

9754/6002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي منطقه حفاظت شده خاييز محيط زيست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۹۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لطفا طبیعت را جارو نکنید!

به گزارش همشهری آنلاین، بین این آدم‌ها البته هستند کسانی که سبد و چاقو به ‌دست وارد طبیعت می‌شوند تا دست خالی به خانه برنگردند و سبزی خوردن چند روزشان، گیاهان دارویی چند ماهشان و گل‌های سر طاقچه‌شان را هم تهیه کرده باشند؛ بدون اینکه بدانند این کار راه و رسم خودش را دارد.

اصولا آنهایی که به چیدن گیاهان از دل طبیعت علاقه دارند باید بدانند که اولا هر گیاهی را نمی‌توانند بچینند و دوم اینکه آن دسته از گیاهانی که قابل چیدن هستند را هم باید با اصول خاصی بچینند تا به طبیعت خسارتی وارد نشود.

گیاهان بذری باید بعد از بذرپاشی و گیاهان پیازی باید بدون پیاز و ریشه و از ساقه چیده شوند و همه این گیاهان باید به‌ صورت شلخته چیده شوند تا برای سال‌های بعد هم امکان رویش مجدد این نباتات وجود داشته باشد یا اینکه چیدن گیاهانی مثل گل‌های لاله واژگون ممنوع است و گیاهانی مثل سقز، مجاز مشروط و گیاهان فصلی خودرو، مجاز با نظارت هستند.

اما با وجود این اصول که از سوی سازمان محیط‌زیست و منابع طبیعی همواره در حال گوشزد شدن است، خیلی‌ها بدون رعایت کردن این موارد، هر چیزی را که خوششان بیاید از ریشه در می‌آورند و با خودشان به خانه می‌برند.

این برداشت غیراصولی گیاهان توسط مردم باعث شده از دامنه پراکنش و تراکم این گیاهان سال به سال کاسته شود و این افراد با برداشت انبوه، بی‌رویه و غیراصولی موجب خسران به طبیعت و نسل‌های آینده شده‌اند؛ به همین دلیل برخی از رویشگاه‌های طبیعی مثل دشت لاله کوهرنگ که یکی از مشهورترین دشت‌های لاله در کشور و یکی آثار طبیعی ملی به شمار می‌رود، برای ورود گردشگران ممنوع شده است.

بیشتر بخوانید: تاراج آنلاین خاک جزیره هرمز تهران سبزتر می شود | ساخت ۱۰ بوستان روستایی در استان تهران کلید خورد

مساحت این دشت از ۳ هزار و ۶۰۰ هکتار طی چند سال گذشته به ۴۰۰ هکتار کاهش یافته و کاهش چشمگیر مساحت این دشت و کاهش تعداد گل‌های موجود و خطر انقراض این گل‌ها، مسئولان را ملزم کرد تا ورود گردشگران و مسافران به این دشت را ممنوع اعلام کنند.

خلاصه کلام اینکه حواستان به طبیعت و محیط‌زیست باشد و توصیه ما مثل مجری‌های تلویزیون این است که با گیاهان مهربان باشید و به جای درو کردن، فقط آنهایی را که مجاز هستند، بچینید تا این طبیعت برای فرزندانمان هم باقی بماند.

کد خبر 846747 برچسب‌ها سفر - گردشگری خبر مهم گیاهان و درختان محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • لطفا طبیعت را جارو نکنید!
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • معرفی ۳۶۷ متخلف زیست محیطی به مراجع قضایی آذربایجان غربی
  • مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • ضرورت آموزش حفاظت و نگهداری از طبیعت به دانش آموزان
  • بازگشایی پاسگاه محیط بانی دریاچه تار/ ورود گردشگران و طبیعت‌گردان به منطقه ممنوع است
  • کشف لاشه دو قوچ وحشی از شکارچیان غیرمجاز در قوچان