Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا گیلان ؛ "اسماعیل محمدی خواه " مدرس دانشگاه است و در سوابق کاری دولتی خود ریاست حراست، مدیریت مالی و پشتیبانی، ریاست هیات مدیره و مدیر عاملی شرکت سرمایه گذاری توسعه گیلان (سازمان مسؤول منطقه ویژه اقتصادی بندر انزلی) را دارد . وی همچنین درعالی ترین سطوح بخش خصوصی نیز فعالیت داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اخیرا به عنوان دبیر حزب کارگزاران سازندگی گیلان انتخاب شده است . محمدی خواه از چهره های قدیمی اصلاح طلبی گیلان است که به فعالیت های سیاسی و حزبی خود ادامه می دهد .

وی در گفتگویی در خصوص نقش احزاب در توسعه سیاسی جامعه و فعالیت های خود در حزب کارگزاران سازندگی ایران، مطالبی راعنوان کرد که در ادامه می خوانید :

لطفا از سوابق فعالیت های حزبی خود بگویید .

کارگزاران سازندگی در سال 75 شروع به فعالیت کرد و بنده پیش از اینکه کارگزاران سازندگی به صورت حزب در سال 78 از وزارت کشور مجوز اخذ کند همکاری با این مجموعه را داشتم که البته آن زمان تحت عنوان « جمعی از کارگزاران سازندگی ایران» اعلام موجودیت کرده بود و در انتخابات ریاست جمهوری سال 76 این کارگزاران سازندگی بود که از آقای سید محمد خاتمی که مشاور رییس جمهور وقت، مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بود حمایت تمام عیار کرد، من در انتخاباتی که به دوم خرداد 76 منتهی شد، رییس ستاد کارگزاران سازندگی در آستانه اشرفیه بودم .

نقش احزاب را در کشور چگونه می بینید ؟

در کشور ما آنچنان از فعالیت های سیاسی نظام مند و حزبی استقبال نمی شود در برخی مواقع چند چهره بودن به اشتباه، کار سیاسی تعریف می شود . سیاست درست این است که شما مردم را شفاف راهنمایی کنید و اگر به مردم امید می دهید این امید بر اساس روش علمی و درستی باشد وبه همراه برنامه ریزی، سازماندهی داشته باشد.

احزاب کارکردهای خوبی خواهند داشت اگر درست به آن پرداخته شود .افراد در یک حزب بر اساس نگاه های مشترکی که دارند به دور هم جمع می شوند و خواسته های خود را از حاکمیت مطالبه می کنند . مطالبات گاهی می تواند به صورت بیانیه بیان شود و برخی اوقات نیز به صورت معرفی کاندیداهایی در شوراهای شهر، مجلس و ریاست جمهوری که آنان پس از ورود این مطالبات را پیگیری کنند .

کارکرد دیگر احزاب پرورش نیروهای انسانی است . پرورش نخبگان اجتماعی از کارکردهای یک حزب می تواند باشد . مثلا اگر دانشجویی از هم اکنون به درستی در فضای حزبی بر اساس اهداف مورد نظر، پرورش یابد می تواند در سالهای آتی در حوزه های سیاسی جامعه ، مفید واقع شود همانگونه که بسیاری از مسوولین حال حاضر کشور جوانانی بودند که از درون دانشگاه ها و حوزه های علمیه وارد فعالیت های سیاسی شدند چون دلسوز مردم و انقلاب بودند و دغدغه خدمت داشتند در فضای جامعه رشد و نمو کردند و در سمت های مدیریتی در خدمت جامعه هستند  

اگر احزاب را ارزش گذاری کنیم شاید در بسیاری از موارد نیازی به رد صلاحیت های شورای نگهبان هم نباشد چون احزاب بر اساس معیار هایی که مشخص می کنند عملا فیلترهایی برای افراد معین می کنند و کاندیداهای هر حزب باید از فیلترهای مختلف عبور کند تا افراد اصلح در احزاب مشخص می شوند به همین دلیل کثرت و تعدد کاندیداهای ثبت نامی کمتر می شود.

احزاب باید به مردم در انتخاب فرد اصلح آگاهی دهند. درست است که میزان رای ملت است اما این مشارکت مردم باید همراه با آگاهی باشد  اگر تشکل ها بر طبق مطالعه و بررسی ها به جمع بندی در خصوص افراد برسند و فرد اصلح را معرفی نمایند دیگر کمتر در انتخابات ها شاهد کاندیداهایی خواهیم بود که خلق الساعه و با تکیه بر جلب احساسات مردم به دنبال رای باشند و مردم بر اساس شناخت رای خواهند داد. در مردمسالاری رای آگاهانه نجات بخش جامعه است. از طرفی نگاه های فصلی و انتخاباتی آفتی برای احزاب است و یک حزب خوب باید در ایام غیر انتخابات نیز فعال بوده و ضمن رصد کردن امور به پرورش نیروی انسانی کارآمد مبادرت ورزد.

به نظر من اگر قرار است در توسعه سیاسی پیشرفتی داشته باشیم باید احزاب به کارکرد اصلی خود بپردازند نه کارکرد انتخاباتی . کارکرد انتخاباتی تاثیرش زودگذر است و دلخوری آن دائمی است و جاذبه های ان هم موقت می باشد . کارکرد اصلی احزاب باید جذب ، پرورش و آموزش نیروها باشد و همچنین باید در احزاب انتقال تجربه داشته باشیم . جوانان می توانند بسیاری از تابوها و سدها را بشکنند و ایده های خلاقانه برای توسعه کشور داشته باشند و پیشکسوتان می توانند تجارب خود را انتقال دهند

جوانگرایی در پست های اداری خوب است اما وقتی صحبت از پرورش نیروی کارآمد در احزاب شد به شدت نیاز به حضور افراد پیشکسوت و با تجربه جهت انتقال تجربه های مدیریتی و سیاسی به نسل های آینده احساس می شود

در حال حاضر احزاب سیاسی در کشور را چقدر فعال می دانید ؟

پس از انتخابات سال 92 فضای سیاسی کشور بهتر شد و اکنون به گونه ایی است که انتقاد از مسوولین و دولتمردان به راحتی عنوان می شود. در این شرایط که فضای سیاسی جایگزین فضای امنیتی شده احزاب فعالیت خود را مجددا توسعه بخشیده اند این موضوع شامل همه احزاب اصولگرا و اصلاح طلب بود و حزب کارگزاران سازندگی ایران نیز در سال 93سازماندهی حزب را در استان گیلان مجددا آغاز نمود و هم اکنون در بیشتر شهرستان های گیلان حزب دارای شورای شهرستانی فعال است و امیدواریم تا پایان امسال در شهرستان های باقی مانده شورای حزب تشکیل شود .

تعدد احزاب را فرصت تلقی می کنید یا تهدید؟

قبل از پاسخ به سوال شما باید این مطلب را عرض کنم که کشورهای اروپایی از قرن 12 تغییر را شروع کردند پس از انقلاب صنعتی در قرن 16 تاکنون یعنی حدود 9 قرن در حال مشق دموکراسی هستند و همچنان برای رسیدن به آرزوهای خود تلاش می کنند. در کشور ما پس از 2500 سال سابقه ی حکومت مطلقه ی فردی و البته با لحاظ کردن تجربه انقلاب مشروطه، حدود چهل سال است که با تاسیس نظام جمهوری اسلامی، در حال تجربه مردمسالاری هستیم و میزان نه رای فرد، بلکه به تعبیر زیبای حضرت امام خمینی ره، رای ملت شده است قطعا ما هنوز راه درازی در پیش داریم تا آرمان های مردم تحقق یابد و احزاب می توانند به بهبود فرایند مردمسالاری بسیار کمک نمایند

به نظر من تعدد احزاب هم فرصت و هم به نوعی تهدید است . در کشورهای پیشرفته جهان تعداد احزاب از تعداد انگشتان دست تجاوز نمی کند . متاسفانه در کشور ما کسانی که یک یا چند دوره نماینده مجلس یا شخصیت فعال سیاسی یا صاحب منصب بوده اند به دنبال تاسیس حزب هستند و کمتر تمایل به عضویت و فعالیت در احزاب شناخته شده دارند هم اکنون بیش از 200 حزب و تشکل سیاسی داریم که تعداد زیادی از آنها فعال نیستند دلیلش هم این است که فرهنگ کار مشارکتی در کشور ما وجود ندارد حتی شرکت تجاری یا صنعتی هم که ثبت می کنیم در بیشتر موارد باز هم یک نفر همه کاره است  

بسیاری از احزاب کشور قابلیت ادغام شدن دارند . در ابتدای امر باید ببینیم که نگاه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ما نسبت به جامعه و نظام چگونه است ؟ عقیده ی ما در خصوص روابط بین الملل و اقتصاد چیست ؟ باید این پرسش ها را لیست کنیم و احزاب به این سوالات پاسخ دهند . اگر جواب احزاب به این سوالات را با هم مقایسه کنیم خواهیم دید که بسیاری از احزاب قابلیت همپوشانی دارند .

و اما سخن ناگفته شما....

در پایان باید عرض کنم که این گفتگو صرفا اظهار نظر شخصی در خصوص فعالیت احزاب است و مواضع حزب کارگزاران سازندگی ایران تنها از طریق دبیر کل و سخنگوی حزب بیان می شود.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آیت الله هاشمی رفسنجانی ایران پیشکسوتان حزب کارگزاران برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۱۹۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها

 عصرایران ؛ ریاض علی فرحانی -  اصولا مناطق آزاد در ایران با اهداف كلان و راهبردی چون بهبود محیط كسب و كار حاكم بر مناطق از طریق ارتقای شفافیت ، پیشگیری و مقابله با فساد و بهبود فرایندها، تلاش برای تقویت رقابت پذیری و واگذاری عادلانه و رقابتی فرصت ها به عموم و اجرای طرح های جامع توسعه مناطق و تدوین و اجرای برنامه های عملیاتی آنها در شرق، ‌غرب، شمال و جنوب ایران راه اندازی شده و با گذشته چند سال از این اقدام هنوز همه اهداف مورد نظر در این مناطق حاصل نشده است.

توسعه مناطق آزاد پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران با مسایل و مشكلاتی همراه بود؛ یکی از مهم ترین چالشها  را می توان ناهماهنگی میان اهداف و ابزار دانست : ابزارهایی مانند معافیت های مالیاتی و گمركی برای رسیدن به اهدافی مانند ایجاد اشتغال، رفاه و توسعه در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی كافی نیست.

در حالی كه اهداف تعریف شده برای این مناطق، ملی هستند، توسعه آنها در ابعاد زیرساختی و سرمایه گذاری بر عهده بخش خصوصی واگذار شده است. بدون توجه به اینكه بخش خصوصی برای سرمایه گذاری، تحلیل هزینه و فایده می كند و صرف مشوق های معافیت مالیاتی و گمركی برای جذب آنها كافی نیست.
چالشهای جدی را همچون نبود تعریف مشترك ملی از كاركرد مناطق ، محدودیت منابع برای تكمیل و توسعه زیرساخت ها، نبود مدیریت یكپارچه در مناطق ، پایبند نبودن و اجرایی نشدن كامل تكالیف قانون چگونگی اداره مناطق آزاد  را می توان در سپهر کارکردی این مناطق به عنوان نمونه ی ازچالشهای فعلی یادکرد.

شكل نگرفتن بازارهای مالی متناسب با نظامات بین المللی حاكم بر بازار پول، سرمایه و بیمه در كنار ریسك های سیاسی تحمیلی علیه كشورمان از دیگر چالش های موجود در راه رسیدن به اهداف مناطق آزاد  است.

یقینا باز تدبیر در اهداف مناطق آزاد و متناسب سازی ابزار و اهداف ضرورتی حتمی برای حركت معنادار این مناطق برای برطرف شدن چالش های مزبور می باشد.

در حال حاضر اداره سازمان های مناطق آزاد به موجب قانون صرفا برعهده دولت است كه به نمایندگی، سازمان منطقه آزاد درقالب شركت دولتی كه سرمایه آن متعلق به دولت است و به شكل درآمد هزینه ای اداره مناطق را به عهده دارند. بنابر این شاید برای غلبه بر چالش محدودیت منابع و نبود امكان تامین مالی دولت، فراهم سازی امكان سرمایه گذاری بخش غیردولتی برای ایجاد مناطق ازاد تجاری صنعتی، بتواند یك راهكار باشد به نحوی كه بخش غیردولتی از صفر تا 100 ایجاد و اداره منطقه آزاد سرمایه گذاری كند و البته دولت به عنوان نهاد سیاستگذاری  و نظارت عهده دار وظایف حاكمیتی باشد. البته برای این مهم نیازمند اجازه قانونی توسط مجلس خواهیم بود.

این كار از طریق بخش غیردولتی در دنیا تجربه شده و امروز بخشی از مناطق آزاد و مناطق ویژه توسط بخش غیردولتی اداره می شود. به طور مثال تاسیس و اداره منطقه آزادگوادر پاكستان در زمینی به مساحت بیش از 900 هكتار در كنار بندر گوادر و در نزدیكی منطقه آزاد چابهار در اختیار سرمایه گذاران چینی قرار گرفته است.

در مقایسه مناطق آزاد كشورمان با مناطق آزاد سایر كشورها باید شرایط عمومی حاكم بر دو طرف مورد مقایسه را در نظر گرفت و نمی توان مناطق آزاد برخوردار از شرایط نابرابر را با هم مورد مقایسه قرار داد، برخی مناطق آزاد علاوه بر برخورداری كل كشور های میزبان آنها از فضای اقتصادی متفاوت و مزیت دار از مشوق ها و تسهیلات در اختیار سرمایه گذاران خارجی و داخلی بیشتری نسبت به مشوق های ما برخوردارند كه نمونه آن معافیت های مالیاتی است.

ترسیم نقشه استراتژیك برای مناطق آزاد به صورتی که چشم انداز، ماموریت، ارزش ها و اهداف راهبردی مناطق آزاد كشور  درآن تعیین شده باشد . طبعا تامین رشد پویا و بهبود شاخص های اقتصاد مقاومتی  و دستیابی به اهداف سند چشم انداز كشور هدف كلان ملی پیش روی همه بخش های كشور است و  مناطق ازاد نیز مثل سایر اجزای توسعه ملی، باید كشور را در رسیدن به این هدف كلان یاری رسان باشد.

بدون تردید درسال جاری الزاما راهبرداول مناطق آزاد می بایست به تامین رشد پویا و بهبود شاخص های اقتصاد مقاومتی و دستیابی به اهداف سند چشم انداز 20 ساله كشور مدنظر باشد . راهبردهای ذیل این هدف نیز گسترش و تسهیل تولید كالا و خدمات در كسب و كارهای محوری و مزیتهای نسبی مناطق و جلب و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی، گسترش صادرات كالا و خدمات و حضور فعال در بازارهای منطقه‏ای و جهانی، كمك به انتقال فناوری‌های پیشرفته به بخش های مختلف اقتصادی كشور و تقویت اقتصاد دانش بنیان است.

تسهیل و تسریع در تأمین نیازها و كالاهای ضروری و راهبردی كشور، تسهیل و كمك به تامین منابع مالی از خارج از طریق توسعه بازارهای پول و سرمایه در مناطق، بهبود محیط كسب و كار حاكم بر مناطق از طریق ارتقای شفافیت ، پیشگیری و مقابله با فساد اداری،مالی و اقتصادی، اصلاح، ساده سازی و بهبود فرایندها و مقررات و ارتقای خدمات عمومی سازمان های مناطق و تقویت پنجره واحد ، توسعه زیرساخت های مربوط به كسب و كارهای محوری مناطق (سایت ها، دسترسی ها، امور زیربنایی، حمل و نقل و ارتباطات)، تقویت سرمایه انسانی و ایجاد اشتغال مولد و كمك به كاهش بیكاری در سطوح منطقه ای و ملی را از دیگر راهبردهایی است  كه باید در دستور كار كلیه مناطق آزاد قرار گیرد.

تنوع بخشی پیوند‌های اقتصادی با كشورهای منطقه بویژه همسایگان را الزاما به عنوان دومین هدف راهبردی مناطق آزاد كشوردانست و‌ با بازتعریف فرصت های سرمایه گذاری متناسب با نیازها و تقاضاهای بازارها و منابع مزیت دار كشورهای منطقه و همسایه برای تولید كالا و خدمات در چرخه و زنجیره ارزش و زنجیره تولید منطقه ای را از جمله راهبردهای تحقق هدف دانست.

جلب و جذب سرمایه گذاران كشورهای منطقه و همسایه برای فعالیت در مناطق، تسهیل و تشویق صادرات كالا و خدمات به كشورهای منطقه و همسایه، مشاركت با فعالان اقتصادی در كشورهای منطقه و همسایه برای بازاریابی و بازارسازی منطقه آزاد و فراهم آوردن بستر حضور ، فعالیت، بازدید و سفر آسان اتباع كشورهای منطقه و همسایه از دیگر راهبردهای تحقق هدف دوم است.

توسعه و تسریع عمران و آبادانی منطقه ای و توانمند سازی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جوامع محلی را نیز به عنوان سومین هدف راهبردی مناطق آزاد است : برای تحقق این هدف نیز توسعه مناطق در چارچوب طرح های راهبردی و جامع توسعه هدفمند امورزیربنایی (آب ، برق، گاز و...) مناطق، توسعه هدفمند زیرساخت های حمل و نقل مناطق در هم افزایی با شبكه های ملی ، منطقه ای و بین المللی ، توسعه هدفمند زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی مناطق در دستور كار قرار گیرد.

توسعه مراكز آموزشی فنی،حرفه ای– مهارتی كارآمد در سطوح مختلف مبتنی بر نیازها و تقاضای كسب و كارهای محوری مناطق، توسعه مراكز خدمات بهداشتی و درمانی متناسب با نیاز جامعه محلی و فعالان اقتصادی و بازدیدكنندگان از مناطق، توسعه ظرفیتها ، قابلیتها و استعدادهای فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی جوامع محلی و ساماندهی آن ها در جهت تولید ارزش، طراحی و اجرای برنامه های هوشمند برای ارتقای فرهنگی و اجتماعی جوامع محلی و جلب مشاركت حداكثری ایشان در توسعه منطقه، ترغیب و تشویق اشتغال نیروی كار محلی ماهر در كسب و كارها و صنایع ایجاد شده در مناطق نیز راهبردهای مهم در راستای دستیابی به هدف سوم در مناطق آزاد است.

ازطرف دیگر در  تدوین بودجه سالانه  مناطق آزاد مسولین مربوطه مكلف شوند برنامه های خود را در چارچوب این نقشه راهبردی تنظیم كنند به نحوی كه همه پروژه های عمرانی و سایر فعالیت های آنها باید ناظر برحركت در مسیر یكی از اهداف استراتژیك باشد و با اجرای این نقشه راه استراتژیك در سال های پیش رو از یك توسعه مطلوب و متوازن برخوردار شویم.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تبدیل پلاک منطقه آزاد به پلاک ملی چگونه است؟ مدیرعامل منطقه آزاد: کیش آماده آغاز واردات خودرو است دبیر شورای عالی مناطق آزاد : چینی ها پل خلیج فارس در قشم را می‌سازند انتصابی دور از ذهن در دولت رئیسی / اولین مدیرعامل زن اهل تسنن

دیگر خبرها

  • مناطق آزاد کشور ؛ چالش ها وراهکارها
  • فیلم/ حمله موشکی سرایا القدس به نیروها و ادوات جنگی اشغالگران در نتساریم
  • شست و شوی مغزی کودکان روسیه و مهیا کردن آنها برای جنگ/آموزش و پرورش در خدمت اهداف حکومت
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • مهدی نصیری و توهم اتحاد
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند
  • ملی پوشان اهداف پروازی با دست خالی از قطر بازگشتند