Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@08:59:46 GMT

نظریات اقتصادی کمر کشاورزی را خم کرده است

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۲۰۴۲۹

نظریات اقتصادی کمر کشاورزی را خم کرده است

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که به کشاورزان خارجی یارانه پرداخت نمی‌شود، بلکه با افزایش قیمت‌ها از جیب کشاورز به مصرف کنندگان یارانه داده می‌شود، عنوان کرد: نظریات اقتصادی موجود در کشور منجر به خم شدن کمر کشاورزان شده است، از این رو باید اصلاحات و تمهیدات جدی انجام گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، احمدعلی کیخا در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در تبریز، اظهار کرد: اقدامات موثری در بخش کشاورزی انجام شده اما اختلاف نظر بر سر این موضوع است که به توسعه کشاورزی دست پیدا نکرده و جمعیت روستاها را حفظ نکرده‌ایم؛ درحالی که دلیل توسعه نیافتن این بخش مربوط به قوانین داخلی نیست، بلکه سیاست‌های اتخاذ شده در بیرون از این بخش است. 

وی با اشاره به این‌که با پایین نگه داشتن نرخ ارز هزینه‌های زیادی برای بخش کشاوزی تحمیل شده و با دریافت مواد اولیه ارزان قیمت تلاشی برای پیشرفت انجام نشده است، گفت: اگر بخشی از سرمایه‌های هزینه شده در صنعت خودرو را در صنعت فرش و خرما هزینه می‌کردیم وضعیت بخش کشاورزی بهتر از این بود. 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که یکی از دلایل عدم توسعه کشاورزی علمی نبودن آن است، تصریح کرد: هیچکدام از موسسات و مراکز تحقیقاتی ماموریت‌گرا عمل نمی‌کنند، از این رو مقرر شده است تا با همکاری کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و برگزاری جلساتی سندی برای علمی کردن کشاورزی تهیه شود. 

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که موفق نبودن مقابله با آفات با استفاده از سموم منطقی است، بیان کرد: بودجه بخش کشاورزی هدفمند توزیع نمی‌شود؛ به طوری‌که سالانه برای اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان هزینه می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: ضروری است تا تغییراتی در توزیع اعتبارات انجام گیرد تا در توسعه کشاورزی اثرگذاری لازم را داشته باشد.   

کیخا با بیان این‌که  دو ماه از زمان قانونی اعلام قیمت خرید تصمینی گندم گذشته و باید بر اساس نرخ تورم قیمت خرید تضمینی افزایش پیدا کند، تصریح کرد: رشد تورم در سال جاری، بر اساس اعلام رسمی دولت ۳۰ درصد بوده است؛ اما با این شرایط چگونه قصد دارند قیمت خرید تضمینی را زیر ۱۵۰۰ تومان تعیین کنند؟ نتیجه این موضوع قاچاق گندم و عدم توسعه کشاورزی است. 

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با تاکید بر این‌که در ابتدای انقلاب ۱۵۸ هزار هکتار از اراضی در حوزه آبریز دریاچه ارومیه زیر کشت بوده اما این میزان در سال‌های اخیر به ۴۵۰ تا ۸۵۰ هزار هکتار رسیده است، اظهار کرد:  نمی‌توان از ظرف ثابت هم تولید محصولات کشاورزی را افزایش داد و هم دریاچه ارومیه را حفظ کرد. 

وی اضافه کرد: با راه حل‌‍‌های فنی امکان حل مسئله دریاچه ارومیه وجود ندارد؛ از این رو باید به دنبال راه حل اقتصادی باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کشاورزی منطقه آذربایجان شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۲۰۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیلات و کشاورزی رکورددار افزایش سرمایه‌گذاری در قشم

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم از پیشتازی شیلات و کشاورزی این جزیره در افزایش سرمایه‌گذاری‌ها خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش دوشنبه شب خبرگزاری تسنیم از قشم، محمدمنصور عظیم‌زاده اردبیلی در نشستی با رسانه‌ها با اشاره به اقدامات مثبت صورت گرفته در جهت افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در قشم، اظهار داشت: حجم سرمایه‌گذاری‌های سال گذشته در قشم و در شرکت‌های شیلاتی و در حوزه کشاورزی افزون بر 100 درصد رشد داشته است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه واردات کالاهای 15 درصد گمرکی نیز با افزایش 200 درصدی مواجه بودیم که این افزایش درآمدها در فرآیند و رونق جزیره نقش مهمی ایفا می‌کنند

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: پارسال در بحث حمل و نقل و ترانزیت به نسبت تردد در سال 1401 در حوزه خودرو و مسافر 27 درصد تغییرات مثبت را داشتیم که همه اینها در رشد و توسعه جزیره جهانی قشم تاثیرگذار بوده است.

عظیم‌زاده اردبیلی با تاکید بر اینکه در بخش صنایع و اشتغال ایجاد شده هم شاهد رشد 25 درصدی در این منطقه آزاد بودیم، یادآور شد: در بخش عقد قراردادهای فعالیت‌های صنعتی که منجر به تحویل زمین به سرمایه‌گذاران شده است هم با واگذاری 80 زمین صنعتی شاهد رشد قابل توجه بودیم.

تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم از راه‌اندازی پنجره واحد الکترونیک در این سازمان با هدف تسهیل در ارائه خدمات به سرمایه‌گذاران در آینده نزدیک خبر داد.

عظیم‌زاده اردبیلی تصریح کرد: با فعال شدن پنجره واحد الکترونیک در قشم تمام مراحل سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف در یک فرآیند زمانی کمتر از یک ماه انجام خواهد شد.

وی بیان داشت: بحث تسهیل و ایجاد تحرک در حوزه سرمایه‌گذاری برای شفافیت و جذب بالاتر فعالان اقتصادی از هدف‌گذاری‌های مهم سازمان منطقه آزاد قشم است که توسط کمیته سرمایه‌گذاری دنبال می‌شود.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم ابراز داشت: پنجره واحد الکترونیک به کمیته سرمایه‌گذاری کمک می‌کند تا فرآیند اقدامات سرمایه‌گذاران در کمترین زمان ممکن و به صورت شفاف انجام شود.

انتصاب سرپرست جدید گمرک منطقه آزاد قشم

عظیم‌زاده اردبیلی با اشاره به انتصاب سرپرست جدید گمرک منطقه آزاد قشم، ابراز داشت: شفافیت و انجام امور گمرکی با رویکردی تسهیل گرانه قانونی، با کمترین تنش و بدون رویه تبعیض آمیز، کار ویژه گمرک منطقه آزاد قشم در سال جاری است.

وی خاطرنشان کرد: اصلاح فرآیندهای گمرکی در ماه‌های گذشته با جدیت دنبال شده و امروز شاهد بهبود وضعیت هستیم و انتظار داریم این روند در سال 1403 نیز ادامه پیدا کند.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: مجموعه مدیریت‌های زیرمجموعه معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری در قالب یک تیم متحد با تعامل دو سویه برای پیشرفت و توسعه گمرک منطقه آزاد قشم و توسعه تجارت و صادرات منطقه فعالیت می کنند.

عظیم‌زاده اردبیلی با اشاره به تراز مثبت تجاری منطقه آزاد قشم، افزود: حجم صادرات و صادرات مجدد این منطقه آزاد در سال گذشته به بیش از 505 میلیون دلار با تراز تجاری مثبت 313 میلیون دلار رسید که این آمار یکی از بهترین ترازهای مثبت مناطق آزاد کشور محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: اجرای قوانین و تفسیر یکسان و تسهیل گرانه از آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها جهت رفع برخی موانع موجود، فعالیت‌های گمرک را در مسیر رشد و تعالی قرار داده است و امیدواریم در آینده نیز شاهد ادامه این روند باشیم.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: گمرک باید به نحوی برنامه ریزی و اقدام کند که منافع سازمان منطقه آزاد قشم به صورت کلان و پایدار حفظ و تامین شود.

عظیم‌زاده اردبیلی با اعلام اینکه سال 1402 در تمام شاخص‌های عملکردی معاونت اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم با افزایش درآمدها همراه بوده‌ایم، افزود: در حوزه سرمایه‌گذاری چه در بحث صدور فعالیت‌ها و چه در بحث تمدید مجوزها حدود 20 درصد رشد داشته‌ایم.

وی با تقدیر از تلاش‌ها و فعالیت‌های محسن رضایی‌فر، مدیر سابق گمرک منطقه آزاد قشم، ادامه داد: فعال شدن بندر شهید کاوه و رشد قابل توجه آمار تجارت و بویژه صادرات در یک سال گذشته، اقدامات ارزشمندی در یک سال گذشته بود که شایسته تقدیر است.

عظیم‌زاده اردبیلی بیان داشت: همراهی موثر و مثبت هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد قشم جهت تسهیل امور گمرکی و رفع موانع محیطی و بیرونی گمرک، با تصویب بخشنامه‌های متنوعی در حوزه مشوق‌ها و تسهیل‌گری، کمک شایانی به رونق تجارت در قشم در سال 1402 کرد.

انتهای پیام/7558/

دیگر خبرها

  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است
  • گل محمدی به عنوان گیاهی اقتصادی برای کشاورزان یزدی
  • قرار گرفتن گل محمدی در برنامه‌ی توسعه‌ی کشت استان یزد
  • شیلات و کشاورزی رکورددار افزایش سرمایه‌گذاری در قشم
  • سالیانه ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب در استان قزوین داریم
  • ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب داریم
  • سند نقشه راه کشاورزی در استان همدان برای نخستین بار در کشور تدوین شد