Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@02:59:45 GMT

ارزش جاده ابریشم به مبادلات تجاری خلاصه نشود

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۲۱۱۵۳

ارزش جاده ابریشم به مبادلات تجاری خلاصه نشود

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی دامن‌پاک بعد از ظهر چهارشنبه در همایش بین‌المللی «حکومت ایلخانان و تاثیر آن بر راه ابریشم» که در سالن همایش‌های بین‌المللی غدیر دانشگاه زنجان برگزار شد، با بیان اینکه یکی از اولویت‌های امروز موضوع احیای ارزش‌های تمدنی است، افزود: علاوه بر احیای ارزش‌های تمدنی باید در زمینه خنثی کردن پروژه‌هایی چون ایران‌هراسی نیز گام‌های بلندی برداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین اهداف برگزاری این همایش، بررسی تاثیر یک دوره تاریخی (ایلخانان) در مسیر جاده ابریشم است، تصریح کرد: نگاه‌مان به مسیر ابریشم نباید در مبادلات تجاری خلاصه شود، بلکه این مسیر را می‌توان راه انتقال فرهنگ و تمدن جوامع بشری دانست که توانسته با گذشت زمان، در ابعاد مختلف از جمله زبان و ادبیات تاثیر خود را بگذارد.

دامن پاک با یادآوری اینکه برگزاری چنین همایش‌های بین‌المللی، این فرصت را فراهم می‌کند تا مراکز علمی و پژوهشی بتوانند با گرد هم آمدن، دانسته‌های خود را در قالب یک شبکه علمی به هم پیوسته مبادله کنند، ادامه داد: دنیای بازمانده از کناره جاده ابریشم، نوعی اشتراک مبانی دارد تا با شناسایی ارزش‌های آن، پاسخ شایسته‌تر را برای عبور از بحران‌ها به نسل‌های آینده منتقل کنیم.

رئیس موسسه ایکاس نیز در ادامه این همایش از حضور مردمانی با ادیان و مذاهب مختلف در جاده ابریشم در زمان ایلخانان خبر داد و با بیان اینکه شواهد نشان می‌دهد که راهبی از جاده ابریشم عبور کرده است، افزود: آنچه که از این مسیر کشف شده، حکایت از آن دارد که حتی مردمانی از جامعه مسیحیت نیز از آن عبور کرده‌اند.

دکتر ویاکین با بیان اینکه بررسی نشانه‌های جامعه مسیحیت در دوره ایلخانی، یکی از اهدافی است که به دنبال رسیدن به این مهم با انجام پژوهش‌های لازم هستیم، تصریح کرد: بی‌تردید این همایش و تحقیقات پیرامون آن در راستای شناسایی و پیوند ارزش‌های تاریخی و اقوام و مذاهب مختلف در دوره ایلخانی انجام شده است.

وی یکی از برنامه‌های آتی را به دست آوردن کشفیات جدید و بررسی فرهنگ آسیای میانه و ادیان مختلف آن دانست و خاطرنشان کرد: نکته مهم در خصوص جاده ابریشم از لحاظ باستان شناسی است و اهمیت بسیاری دارد.

کد خبر 4465160

منبع: مهر

کلیدواژه: جاده ابریشم وزارت امور خارجه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۲۱۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه مناسبات تبریز با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم

نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم به منظور تبادل تجربیات فنی، فرهنگی و سرمایه‌گذاری و تعاملات بین‌المللی در دیپلماسی شهری میان شهرها، برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، یعقوب هوشیار شهردار تبریز ظهر امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در جریان برگزاری وبینار شهرداران شهرهای جاده ابریشم به ارائه ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی و توریستی شهر تبریز و تبیین جایگاه ژئوپلتیک این شهر در مسیر جاده ابریشم پرداخت.

وی افزود: کلان شهر تبریز قطب اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و ارتباطی شمال غرب ایران است که به خاطر موقعیت جغرافیایی خود، نقشی اساسی در ارتباطات بین ایران و دنیای غرب دارد. همین موقعیت در طول تاریخ با عبور جاده ابریشم، جایگاه بزرگی در اقتصاد جهانی برای تبریز رقم زده است.

شهردار تبریز خاطرنشان کرد: تبریز، پایتخت بازرگانی و تجارت ایران و رقیب تجاری شهرهای چین و قسطنطنیه بود که علاوه بر ثروت، هنر و معماری بسیار زیبایی را نیز در خود جای داده بود. در حال حاضر هم بازار سرپوشیده‌ی تبریز از بزرگترین بازارهای دنیا به حساب می‌آید.

هوشیار تصریح کرد: تبادل فرهنگ یکی از اصلی‌ترین ارزش‌های جاده‌ی ابریشم بود. هنر، مذهب، فلسفه، تکنولوژی، زبان، علم، معماری و دیگر المان‌های یک تمدن از طریق این جاده‌ها و به واسطه‌ی کالاهای تجارت شده از کشوری به کشور دیگر تبادل می‌شدند. با بسته شدن جاده‌ی ابریشم تجار ناچار به پیدا کردن راه‌های آبی برای تجارت شدند. این مسئله آغازگر عصر کاوش بود که به شکل گیری ارتباطات و اجتماعی جهانی منجر شد.

وی اضافه کرد: از منظر بین المللی، شهرداری تبریز عضو چندین سازمان بین المللی مهم بوده و با ۹ شهر مهم جهان پیوند خواهرخواندگی داشته و با چندین شهر دیگر تفاهم نامه دوستی امضا کرده است و اکنون این شهرداری قصد دارد با ایجاد و تقویت همکاری با شهرهای مهمی که بر روی جاده ابریشم قرار دارند قدم بزرگی در جهت احیا اهمیت تاریخی این شهر بر دارد.

همچنین در ادامه این نشست، شهردار نارا ژاپن علاقه‌مندی خود برای توسعه مناسبات فرهنگی، علمی و شهری با کلان‌شهر تبریز به خاطر احترام به قدمت و اهمیت تاریخی را مطرح کرد.

موتونوبو ناکاگاوا در بخش دیگری از سخنان به بیان پیشنهاد برگزاری نمایشگاه تبریز در شهر نارا در سال‌های پیش رو و پیشنهاد انعقاد قرار داد خواهر خواندگی میان تبریز و نارا در آینده پرداخت.

تبریز به عنوان یکی از شهرهای استراتژیک واقع در مسیر جاده ابریشم به علت بازار بزرگ آنکه قلب تپنده جاده ابریشم در روزگاران قدیم بوده است و سابقه پایتختی چندین باره تبریز در ایران از دیگر موارد مورد بحث و گفتگو میان شهرداران در این نشست بود.

به دنبال برگزاری کنفرانس فضا و زمان بین ایران و ژاپن در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ و دیدار شهردار تبریز و سفیر ژاپن و پیشنهاد تعمیق و توسعه مناسبات میان تبریز و شهر به علت ویژگی‌های استراتژیک این دو شهر نارا مطرح شد و در همین راستا وبینار مشترک با شهرهای تبریز نارا و سمرقند برگزار شد.

همچنین در این دیدار تکرار برگزاری وبینار در ماه‌های آینده در راستای احیا ارتباطات سنتی با سایر شهرهای واقع در مسیر جاده ابریشم از سوی شهردار تبریز مطرح شد.

تشریح ویژگی‌ها و موقعیت استراتژیک شهر نارا به عنوان اولین پایتخت کشور ژاپن و جنوبی‌ترین شهر ژاپن و شرقی‌ترین شهر جاده ابریشم دارای میراث فرهنگی بسیار فراوان از دیگر موضوعات مطروحه در این وبینار بود.

کد خبر 749751

دیگر خبرها

  • رشد ۲۸ درصدی مبادلات تجاری از گمرکات کردستان در فروردین سال جاری
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم برگزار شد
  • کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور
  • توسعه مناسبات تبریز با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم
  • همدان زیرساخت‌های خوبی برای مبادلات تجاری با روسیه دارد
  • کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور+فیلم
  • دنبال رونق تجارت خارجی در مازندران هستیم
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • برگزاری نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم فردا برگزار می‌شود