Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-19@10:56:34 GMT

اهداف سفر وليعهد ابوظبي به اردن/ تحليل

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۲۱۶۴۱

اهداف سفر وليعهد ابوظبي به اردن/ تحليل

خبرگزاري آريا - «محمد بن زايد آل نهيان»، وليعهد ابوظبي روز سه شنبه در سفري کوتاه و چند ساعته به امان، پايتخت اردن رفت و با پادشاه اين کشور ديدار و گفتگو کرد.
پرسش مهم اين است که علل سفر کوتاه وليعهد ابوظبي به اردن چيست؟ به نظر مي رسد عوامل منطقه اي در سفر وليعهد ابوظبي به اردن نقش اصلي دارد.
اين سفر در شرايطي انجام شد که عبدالله دوم، پادشاه اردن فرستاده ويژه خود به عربستان سعودي را که از دوستان نزديک وليعهد سعودي است، برکنار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين تصميم پادشاه اردن مي تواند سردي روابط سردي بين عمان و رياض را تشديد کند.
«حسن البراري» نويسنده و تحليلگر اردني بر اين باور است که "شاه اردن در جريان سفر اخير به واشنگتن به اين نتيجه رسيده است که محمد بن سلمان به پايان راه خود رسيده و آينده ‌اي در عربستان ندارد، لذا شاه اردن با اين تصميم خود خواست تا خود را از تحولات عربستان کنار بکشد به خصوص اينکه «باسم عوض ‌الله»، فرستاده ويژه وي در عربستان مستقيماً با بن سلمان در ارتباط بوده و به عنوان يکي از مشاوران اصلي او محسوب مي‌ شد و بر اين اساس شاه اردن نمي ‌خواهد که رابطي بين او و وليعهد سعودي که اکنون آينده ‌اش در هاله ‌اي از ابهام قرار دارد، وجود داشته باشد."
رايزني هاي وليعهد ابوظبي در اماراتمحورهاي مهم رايزني مقامات ابوظبي و امان
موضوع چگونگي رابطه با عربستان سعودي يکي از محورهاي گفتگو ميان وليعهد ابوظبي و پادشاه اردن بود.
محور ديگر گفتگوي محمد بن زايد آل نهيان با عبدالله دوم، ناتوي عربي بود.
«دونالد ترامپ» رئيس جمهوري آمريکا سعي دارد ناتوي عربي را وارد فاز اجرايي کند.
«مايک پمپئو» وزير خارجه عربستان 28 سپتامبر گذشته در نيويورک با وزراي خارجه شش کشور عضو شوراي همکاري خليج فارس در خصوص اجرايي کردن طرح ناتوي عربي گفتگو کرد.
اخيراً نيز رزمايشي نظامي در قاهره، پايتخت مصر با حضور کشورهايي که قرار است از اعضاي ناتوي عربي باشند از جمله اردن و امارات برگزار شد.
به نظر مي رسد که چگونگي اجرايي کردن اين طرح از محورهاي گفتگوي وليعهد ابوظبي و پادشاه اردن بود.
روزنامه الکترونيکي «راي اليوم» درباره سفر بن زايد به اردن نوشت که دو طرف بر ضرورت اقدام مشترک عربي و تقويت آن براي مقابله با چالش‌هايي که منطقه را تهديد مي ‌کند، تأکيد کردند.
تحولات فلسطين و سرزمين هاي اشغالي نيز از محورهاي گفتگوي محمد بن زايد آل نهيان با عبدالله دوم بود.
طرح معامله قرن که دولت ترامپ پيگيري مي کند، طرح در حمايت از اسرائيل است که امارات تاکنون نه تنها مخالفتي با آن نداشته بلکه يکي از حاميان اين طرح است.
اين در حالي است که اردن تا حدود زيادي از مخالفان طرح معامله قرن محسوب مي شود. به نظر مي رسد که وليعهد ابوظبي تلاش دارد پادشاه اردن را به حمايت جدي از طرح معامله قرن ترغيب کند.
علاوه بر مسايل منطقه اي، روابط دوجانبه نيز از محورهاي گفتگوي وليعهد ابوظبي با پادشاه اردن بود. روابط امارات و اردن طي ماههاي اخير، روابط سردي بود که اين وضعيت نيز بيش از همه متاثر از سياست هاي مختلف منطقه اي از جمله همراهي نکردن اردن با امارات، عربستان، بحرين و مصر در تنش با قطر بوده است.
به نظر مي رسد که وليعهد ابوظبي در سفر به اردن تلاش کرد به نوعي روابط با اين کشور را از شرايط سرد کنوني خارج کند.
نکته پاياني اين است که مسايل خاورميانه به خصوص مسايل کشورهاي منطقه اي به حدي پيچيده است و اختلاف هاي منطقه اي امارات و اردن نيز به حدي است که يک سفر کوتاه نمي تواند اين وضعيت را بهبود بخشد.
نويسنده: سيدرضي عمادي
116/110
کليدواژه امارات اردن

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۲۱۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهزاده سلما دختر خلبان پادشاهن کیست؟

ذعان اردن به رهگیری پهپاد‌های ایرانی در جریان درگیری اخیر میان ایران و اسرائیل، و انتشار تصویری از دختر پادشاه اردن که خلبان است، نام پادشاه اردن و خانواده‌ی او را بر سر زبان‌ها انداخته است. در ادامه با پادشاه اردن و همسر و فرزندانش بیشتر آشنا خواهیم شد.

پادشاه اردن کیست؟

عبدالله دوم با نام کامل عبدالله بن حسین پادشاه اردن است. او در سال ۱۹۹۹ به دنبال مرگ پدرش، ملک حسین به پادشاهی اردن رسید.

وی متولد سال ۱۹۶۲ در اردن است. او فرزند همسر دوم شاه ملک حسین، شاهزاده مونا الحسین (متولد شده با نام آنتوانت آرویل گاردینر در انگلیس) است و ۴ برادر و ۶ خواهر دارد.

در کودکی، آموزش ابتدایی خود را در مدرسه اسلامی پایتخت اردن گذراند، و پس از آن تحصیلات خود را در مدرسه سنت ادموند در انگلیس ادامه داد. سپس، آموزش متوسطه‌ی خود را در دبیرستان ایگلبروک و آکادمی دیرفیلد در آمریکا گذراند. وی پس از ترک دیرفیلد، به دانشگاه آکسفورد در انگلیس رفت.

در سال ۱۹۸۰، به عنوان دانشجوی دانشکده افسری سلطنتی سندهرست ِ انگلیس وارد این دانشکده شد. یک سال بعد در نتیجه‌ی یک مأموریت، با درجه‌ی ستوان دوم، وارد سواره‌نظام سلطنتی ِ انگلیس شد.

وی از روابط نزدیکی با ارتش انگلیس برخوردار است و در سواره‌نظام سبک ِ انگلیس، که یک هنگ زرهی است، دارای درجه‌ی سرهنگی و جانشین فرمانده‌ی سواره‌نظام سلطنتی است.

او همچنین مدتی در دانشکده‌ی روابط بین‌الملل ِ دانشگاه جرج‌تاون ِ آمریکا تحصیل کرد، و توانست از آنجا با کسب درجه‌ی کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل در سال ۱۹۸۷ دانش‌آموخته شود.

همسر پادشاه اردن کیست؟

رانیا یاسین ملقب به ملکه رانیا همسر پادشاه اردن است. او در سال ۱۹۹۹ پس از به سلطنت رسیدن همسرش، ملکه‌ی اردن شد.

رانیا در سال ۱۹۷۰ در کویت از پدر و مادری فلسطینی متولد شد.

تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مدرسه‌ی انگلیسی کویت گذراند و در سال ۱۹۹۱ از دانشگاه آمریکایی قاهره در مصر در رشته‌ی مدیریت بازرگانی فارغ التحصیل شد. همچنین مدتی با شرکت‌های سیتی بانک و اپل در اردن همکاری داشت. وی در سال ۱۹۹۵ در مقطع کارشناسی ارشد در رشته‌ی مدیریت از دانشگاه ژنو ِ سوئیس فارغ التحصیل شد.

رانیا در سال ۱۹۹۲ زمانی که عبدالله بن حسین هنوز یک شاهزاده بود، با او در یک ضیافت شام آشنا شد و آن‌ها در سال ۱۹۹۳ با یکدیگر ازدواج کردند.

این زوج ۴ فرزند دارند، ۲ دختر و ۲ پسر به نام‌های پرنس حسین (متولد ۱۹۹۴)، پرنسس ایمان (متولد ۱۹۹۶)، پرنسس سلما (متولد ۲۰۰۰) و پرنس هاشم (متولد ۲۰۰۵).

رانیا از زمان تبدیل شدنش به ملکه‌ی اردن نقش پررنگی در ایجاد برخی اصلاحات فرهنگی و قانونی مرتبط با حقوق زنان در اردن داشته است، از جمله برخورداری از حق رأی و حق رانندگی.

فرزندان پادشاه اردن پرنس حسین

پرنس حسین، فرزند اول پادشاه اردن و ولیعهد او، متولد سال ۱۹۹۴ در اردن است.

پس از گذراندن تحصیلات پایه‌ای در اردن، در سال ۲۰۱۶ در رشته‌ی تاریخ بین الملل از دانشگاه جرج تاون ِ آمریکا فراغ التحصیل شد.

او همچون پدرش فارغ التحصیل دانشکده افسری سلطنتی سندهرست ِ انگلیس است و در نیرو‌های مسلح اردن دارای درجه‌ی نظامی است.

وی در سال ۲۰۲۳ با رجوه آل سیف، متولد سال ۱۹۹۴ در عربستان سعودی ازدواج کرد. رجوه آل سیف دختر خالد آل سیف، کارآفرین سعودی، و همسرش عزه السدیری (از خانواده‌ی مادری پادشاه عربستان ملک سلمان بن عبدالعزیز) است.

پرنسس ایمان

پرنسس ایمان، فرزند دوم پادشاه اردن، متولد سال ۱۹۹۶ در اردن است.

او همچون پدر و برادر بزرگش، فارغ التحصیل دانشگاه جورج تاون ِ آمریکا است.

پرنسس ایمان در سال ۲۰۲۳ با جمیل الکساندر ترمیوتس ازدواج کرد که متولد سال ۱۹۹۴ در کاراکاس، پایتخت ونزوئلا و اصالتاً یونانی است. جمیل الکساندر ترمیوتس دارای مدرک لیسانس در رشته‌ی مدیریت بازرگانی است و در بخش خدمات مالی در نیویورک کار می‌کند و از مؤسسان یک شرکت سرمایه گذاری در حوزه‌ی فناوری اطلاعات در نیویورک به نام Outbound Ventures است.

پرنسس سلما

پرنسس سلما، فرزند سوم پادشاه اردن، متولد سال ۲۰۰۰ در اردن است.

او همچون پدر و برادر بزرگش، در سال ۲۰۲۰ از دانشکده افسری سلطنتی سندهرست ِ انگلیس فارغ التحصیل شد.

او همچنین در سال ۲۰۲۳ در رشته‌ی باستان شناسی از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در آمریکا فارغ التحصیل شد.

وی در نیروی هوایی سلطنتی اردن دارای درجه ستوان یکم/خلبان است.

در روز‌های اخیر تصاویری از پرنسس سلما در شبکه‌های اجتماعی با لباس خلبانی منتشر و ادعا شد که او شخصاً در ساقط کردن تعدادی از پهپاد‌های ایرانی بر فراز حریم هوایی اردن دخالت داشته است. با این حال، بررسی‌ها نشان داده تصاویر منتشر شده از پرنسس سلما در شبکه‌های اجتماعی، مربوط به دسامبر ۲۰۲۳ و حضور او در نیرو‌های هوایی اردن برای ارسال کمک به مردم جنگ زده‌ی فلسطین بوده و ادعای مطرح شده درباره‌ی نقش او در ساقط کردن پهپاد‌های ایرانی صحت ندارد.

پرنس هاشم

پرنس هاشم، کوچک‌ترین فرزند پادشاه اردن، متولد سال ۲۰۰۵ در اردن است.

او پس از گذراندن تحصیلات پایه‌ای در اردن، در حال حاضر به تحصیل در دانشگاه جرج تاون ِ آمریکا مشغول است.

منبع: روزیاتو

tags # اردن ، اخبار جهان سایر اخبار غذای ویژه انسان‌های اولیه چه بود و چه مزه‌ای داشت؟ | دستور پخت یک غذای مخصوص نئاندرتال‌ها! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! انسان‌های نخستین چگونه صحبت می‌کردند؟

دیگر خبرها

  • تاکید سران اردن و بحرین بر دور کردن منطقه از تنش نظامی
  • تحلیل دانشجوی فلسطینی از حمله ایران به اسرائیل
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • با پادشاه اردن و همسر و فرزندانش آشنا شوید؛ از همسر فلسطینی تا دختر خلبان (+عکس)
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه
  • تاکید امیرقطر و ولیعهد عربستان سعودی بر جلوگیری از تنش در منطقه
  • شاهزاده سلما دختر خلبان پادشاه اردن کیست؟
  • شاهزاده سلما دختر خلبان پادشاهن کیست؟
  • ماجرای دختر پادشاه اردن که جنجالی شد
  • آیا دختر پادشاه اردن در رهگیری پهپادهای ایرانی به اسرائیل کمک کرد؟ | شاهزاده سلما کیست؟