Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-07@17:05:11 GMT

رسانه بهترین وسیله برای مدیریت بحران است

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۲۴۳۹۹

به گزارش پارس نیوز، 

سیدرضا نقیب السادات روز چهارشنبه در روز دوم همایش «یکسال پس از زلزله کرمانشاه: تجربه ها و سیاست ها» درباره آسیب شناسی عملکرد رسانه ها اظهار کرد: تهدید، غافلگیری و فشار زمانی را سه ویژگی اصلی موقعیت بحران دانست.

وی در این همایش که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد ، گفت : در زلزله سال گذشته کرمانشاه با وجود این ویژگی ها اما بازهم مردم غافلگیر شدند ، مصدوم و کشته های بسیاری برجای ماند اما رسانه های رسمی آن طور که باید به پوشش اخبار این مناطق اقدام نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقیب السادات با اشاره به علاقه افراد برای مشاهده تصاویر اخبار در شرایط بحران یادآور شد: در حال حاضر یک چارچوب مشخص در خصوص اخبار بحران در حوزه روزنامه نگاری وجود ندارد.

وی افزود: رسانه ها باید چارچوب و مقررات مشخصی برای رفتار در شرایط بحرانی آماده کنند و توانایی خود برای مقابله در شرایط بحرانی را به درستی بسنجند.

به گفته وی، نبود یکپارپکی در پوشش اخبار زلزله، فقدان مدیریت واحد در سازماندهی عملکرد رسانه در پوشش اخبار و ضعف همکاری مسئولان و نیروهای امدادی با رسانه های حاضر در صحنه از جمله ضعف های رسانه ها در پوشش اخبار زلزله کرمانشاه بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت : با توجه به احتمال وقوع مخاطرات طبیعی در کشور باید زمینه اطلاع رسانی به موقع و امکان سازماندهی خبرنگاران برای پاسخگویی به نیازهای آگاهی جامعه مهیا شود.

نقیب السادات افزود: رسانه ها در زلزله 7.3 ریشتری کرمانشاه آن طور که باید اطلاع رسانی به موقع و جامع در حالی انجام ندادند که در تمامی ستادهای امداد و بحران یک ستاد خبری فعال است. پوشش اخبار زلزله کرمانشاه در واقع توسط شبکه های اجتماعی انجام شد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: مردم بواسطه اخبار منتشره از احوال بازماندگان زلزله کرمانشاه لحظه ای مطلع شده و در جهت خدمات رسانی به این افراد اقدام می کردند.

نقیب السادات ، شبکه های اجتماعی را جایگزین رسانه های رسمی دانست و یادآور شد: با توجه به وارد شدن علایق شخصی افراد در اخبار و تحلیل های شبکه های مجازی نمی توان انتظار برآورده کردن وظایف یک رسانه رسمی را از فضای مجازی داشت.

نقیب السادات همچنین پیدایش شایعات در روزهای ابتدایی وقوع زلزله را ناشی از ضعف خبرگزاری های رسمی دانست و گفت: شبکه های مجازی واقعیت ها را دستخوش تغییرات بسیاری می کنند و اگر رسانه های رسمی نتواند با این موضوعات مقابله کند مشروعیت عمل خود را زیر سوال می برند.

وی افزود: حضور نیافتن رسانه ها در صحنه، عدم پوشش دقیق رخدادها و نبود ارائه گزارش های کارشناسه در ساعات اولیه سبب شد که زمینه های شکل گیری بحران زلزله به درستی تشریح نشود.

انتهای پیام/

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: زلزله رسانه پوشش جامعه شبکه های اجتماعی استاد دانشگاه خدمات رسانی فضای مجازی استاد دانشگاه پوشش رسانه زلزله مدیریت بحران پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۲۴۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور

کشاورزیان در جلسه مدیریت بحران تنش آبی شهرستان سمنان گفت : میزان آب دهی چشمه روزیه در سال ۹۸ حدود ۸۰۰ لیتر برثانیه بود، اما امسال به ۳۰۰ لیتر بر ثانیه رسیده است.

کشاورزیان گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد چاه‌های آب شهر سمنان بالای ۵۰ سال قدمت دارند که ضروری است بازسازی و مرمت شوند.

وی ترویج فرهنگ بهینه مصرف آب در بین شهروندان را ضروری دانست و درباره مناسب سازی شبکه توزیع آب شهر سمنان گفت: این هفته عملیات زون ۶ و ۷ آبرسانی شهر سمنان به منظور تعدیل و مناسب سازی شبه توزیع آب آغاز میشود.

کشاورزیان همچنین درباره برخورد با شهروندان پرمصرف آب هم گفت: جریمه مازاد مصرف یکی از این برخوردهاست و همچنین قرار است با مصوبه‌ کمیته بحران آب استان ، اشتراک آب شهروندانی که بیش از الگوی مصرف از آب استفاده کنند ، قطع موقت شود.

محمد بهرامی فرماندار سمنان هم گفت : ترویج مدیریت مصرف آب در بین مردم از طریق ظرفیت‌های اطلاع رسانی در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: هماهنگی دستگاه‌های متولی و اجرایی در حوزه مصرف آب ضروری است و باید نگاه و رویکرد ویژه‌ای در حوزه مدیریت منابع آبی داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • دفاع شهردار تهران از وام میلیاردی به مدیران شهرداری
  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • خسارت بارش‌ها به کرمانشاه ناچیز بوده است
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • تصویر پوشش متفاوت دختران ایران در کنکور ۵۰ سال قبل | چند تست بزنید!