Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی گفت: سال گذشته در زلزله کرمانشاه ، مسئولان متوجه یک گسست اجتماعی میان خود و مردم جامعه شدند و عملکرد نهادهای اجرایی نتوانست مردم را راضی نگه دارد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، محمد شکرچی زاده روز چهارشنبه در اختتامیه همایش «یکسال پس از زلزله: تجربه ها و سیاست ها» ، اظهار کرد: اتفاقات پس از زلزله کرمانشاه مورد نقد های بسیاری قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت بازسازی شکاف میان مسئولان و مردم گفت: به نظر می رسد با تلاش های مسئولان در جهت جلب رضایت ملت سبب شده تا در دو ماه اخیر انسجام ملی به سمت و سوی بهتری حرکت کند.
شکرچی زاده در ادامه با اشاره به اینکه امداد رسانی به مردم زلزله زده کرمانشاه می توانست بسیار بهتر صورت گیرد، یادآور شد: زلزله 7.3ریشتری کرمانشاه به نسبت سایر زلزله های مهیب در دو دهه گذشته ایران، خسارات کمتری از خود برجای گذاشت که نشاندهنده بهبود اوضاع در مهندسی بناها و مدیریت بحران کشور است.
رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی افزود: ویرانی حدود 35 درصد خانه های یک شهر با یک زلزله مهیب و کم سابقه نشان می دهد بیشتر بناهای ساخته شده در سرپل ذهاب از نظر مهندسی اصولی ساخته شده است.
شکرچی زاده همچنین درباره ضعف های امدادرسانی در زلزله کرمانشاه گفت: با توجه به اینکه زلزله شب اتفاق افتاد اما امدادرسانی نیروها به صورت جدی بسیار دیرتر و با روشن شدن هوا اتفاق افتاد که این موضوع یک ضعف محسوب می شود.
وی افزود: باید با تهیه یک مجموعه شتابنگار شیک مپ ظرف مدت کوتاهی پس از وقوع زلزله به عنوان هشدار سریع سامانه های مهم مانند گاز را ازمسیر خارج شود تا بتوان خسارات را به حداقل رساند.
رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی به خسارت 5 میلیاردی زلزله کرمانشاه اشاره کرد یادآورشد: اگر زلزله ای با شدت زلزله کرمانشاه در سایر شهرهای پرجمعیت صورت گیرد ممکن است خسارتی به اندازه بودجه کل کشور وارد شود، از این رو باید در مواقع عادی نسبت به کاهش آسیب های بحران اقدام شود.
شکرچی زاده با اشاره به اینکه در امداد رسانی به زلزله زدگان کرمانشاه برخی از مناطق در حاشیه قرار گرفتند، اظهار کرد: باید مشخص شود که مدیریت را در بحران انجام داده ایم یا مدیریت بربحران صورت می گیرد.
وی ادامه داد: باید به صورت نقادانه به امدادرسانی به بازماندگان زلزله کرمانشاه نگاه کرد، در رسیدگی به کمبودها مانند تهیه سرویس های بهداشتی و حمام به مراتب باید بهتر عمل می شد.
رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت مدیریت زلزله خاطرنشان کرد: اگر مدیریت به صورت ریسک غیر فعال باشد، هنگام وقوع زلزله آسیب و خسارات بسیاری را ایجاد می کند.
شکرچی زاده افزود: در شیوه صحیح مدیریت ریسک در اقدامات باید به حداقل ممکن خود کاهش یابد، در حال حاضر بافت های فرسوده نیاز به کاهش ریسک موجود دارد که دولت در ابعاد مختلف این کار را انجام می دهد.
وی گفت : پژوهش های دانشگاه باید با نگاه نقادانه در مورد امدادرسانی به بازماندگان زلزله کرمانشاه باشد تا از این طریق سیاست هایی برای مدیریت بهتر بحران در پیش گرفته شود.
وی به اهمیت رشد صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: اگر بیمه منازل و حوادث طبیعی به درستی انجام شود، هزینه مالی خسارات به شدت کاهش می یابد.
9491**1601**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد راه و شهرسازي سياست هاي نوين دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۲۴۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۲ درصد جغرافیای ایران روی گسل یا در حاشیه گسل‌ها قرار دارد

آفتاب‌‌نیوز :

محمدحسن نامی در نشستی که با حضور اصغر جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم برگزار شد، اظهار داشت: سد‌های زیرزمینی آب را در سفره‌های زیرزمینی نگه می‌دارد و از فرونشست زمین جلوگیری می‌کند همچنین سد زیرزمینی از تبخیر آب نیز جلوگیری می‌کند.

وی یادآور شد: امروزه مدیریت بحران به عنوان مهمترین موضوع در دنیا مطرح است و ۱۲۳ کشور موضوع بحران را به عنوان اولین و راهبردی‌ترین موضوع می‌دانند.

وی ادامه داد: اکنون در دنیا مشکلاتی از جمله بیابان‌زایی، تغییر اقلیم تغییر و کمبود آب شیرین وجود دارد که این مشکلات موجب شده است تا موضوع پیشگیری در بحران مورد تاکید و توجه قرار گیرد.

نامی با اشاره به قانون مدیریت بحران افزود: این قانون ناظر به اقدامات پیشگیرانه است و روح حاکم بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب نیز در حوزه مدیریت بحران بر پیشگیری تاکید دارند.

به گفته رئیس سازمان مدیریت بحران، اکنون از خط قرمز برداشت آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم و در برخی مناطق حتی بین ۸۰ تا ۸۵ درصد برداشت آب‌های زیرزمینی صورت گرفته است.

وی به ناپایداری ساخت و ساز‌ها اشاره کرد و در این باره توضیح داد: حدود ۶۲ درصد جغرافیای کشور روی گسل یا در حاشیه گسل‌ها قرار دارد؛ بنابراین باید بتوانیم اقدامی انجام دهیم که زندگی ایمن داشته باشیم.

نامی با تاکید بر لزوم افزایش مقاومت مصالح ساختمانی، افزود: باید مقاومت مصالح ساختمانی را حداقل به ۸ ریشتر برسانیم همچنین سازه‌ها به‌گونه‌ای باشد که مقاومت در برابر هشت ریشتر داشته باشد.

وی با اشاره به وقوع زلزله در ترکیه و تخریب‌های گسترده ناشی از آن، اظهار داشت: وقتی مصالح ساختمانی استحکام لازم را نداشته باشد با زلزله‌ای بالای ۶ ریشتر فرو می‌ریزد.

رئیس سازمان مدیریت بحران یادآور شد: در ۲۲۰ سال گذشته ۱۲ زلزله بالای هفت ریشتر در کشور ما رخ داده است و به طور متوسط سالانه حدود دو هزار زلزله به وقوع می‌پیوندد و به عنوان نمونه حدود ۱۸ هزار زلزله در سال گذشته در کشور به وقوع پیوست.

نامی تصریح کرد: دستگاه قضایی می‌تواند در امر پیشگیری از بحران‌ها اقدامات موثری انجام دهد و از وقوع جرایم جلوگیری کند.

وی درخواست کرد با تشکیل کارگروه مشترک بین سازمان مدیریت بحران کشور و معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، ترک فعل یا فعل مدیرانی که عملکرد آن‌ها منجر به خسارت‌های مالی و معنوی می‌شود به دستگاه قضایی انعکاس یابد تا مورد رسیدگی قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت
  • باشگاه دانش آموزی خبرنگار پلیس، پیشگام در حوزه‌های انتظامی و انضباط اجتماعی است
  • زلزله در اتاق مدیریت پرسپولیس/ درویش رفتنی شد؟
  • باشگاه خبرنگاران دانش آموزی پلیس افتتاح شد
  • پخت نان کامل به صورت نمونه در تعدادی از نانوایی‌ها
  • از خط قرمز برداشت از آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • رئیس سازمان مدیریت بحران : از خط قرمز برداشت از آب‌ های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • ۶۲ درصد جغرافیای ایران روی گسل یا در حاشیه گسل‌ها قرار دارد
  • آب، زلزله و سازه‌های ناایمن بحران‌های اصلی کشور
  • مدیریت بحران سیستان و بلوچستان تجهیزات کافی ندارد