Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@20:08:13 GMT

چقدر سیگار قاچاق و مصرف شد؟

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۲۵۷۰۰

​مرکز نظارت و برنامه‌ریزی دخانیات کشور، برآورد مصرف سیگار در شش ماهه نخست سال جاری را معادل ۳۲.۵ میلیارد نخ محاسبه کرده است و این درحالی است که برآورد مصرف در مدت مشابه سال قبل، معادل ۲۷.۵ میلیارد نخ بود. همچنین در حالی‌که برآورد مصرف در طول سال گذشته، ۵۵ میلیارد نخ سیگار اعلام شد، برآورد مصرف سیگار در سال جاری معادل ۶۵ میلیارد نخ محاسبه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حفظ روند صفر شدن واردات رسمی سیگار 

در این شرایط براساس گزارشی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در اختیار ایسنا قرار گرفته است؛ واردات سیگار در شش ماهه نخست سال جاری با کاهش ۱۰۰ درصدی روبرو شده تا همچنان روند صفر شدن واردات این محصول از ابتدای سال جاری تا پایان شهریورماه، حفظ شود. وارداتی که طی شش ماهه نخست سال گذشته رقمی معادل ۱.۴۲ میلیارد نخ بود.

میزان صادرات سیگار

در مورد صادرات سیگار در شش ماهه نخست سال جاری نیز باید خاطرنشان کرد که تا پایان شهریورماه سال جاری، ۰.۱۵ میلیارد نخ صادرات صورت گرفته که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۰.۱۶ میلیارد نخ بوده است که حاکی از کاهش ۶.۳ درصدی صادرات سیگار است.

برآورد قاچاق سیگار

اما در مورد قاچاق سیگار نیز باید اعلام کرد که برآورد قاچاق این محصول در شش ماهه نخست سال جاری معادل ۱۳ میلیارد نخ بوده که این موضوع در مدت مشابه سال قبل، معادل ۲.۸۵ میلیارد نخ برآورد شده بود.

تنباکوی معسل، سنتی و توتون

این در حالی است که در مورد تنباکوی سنتی میزان صادرات این محصول معادل ۱۱۱.۶ تن بوده که در قیاس با صادرات ۲۱.۸ تنی مدت مشابه سال قبل، با رشدی ۴۱۱.۱ درصدی روبرو شده است. در مورد تنباکوی معسل نیز ۱۶۲.۹ تن صادرات در شش ماهه نخست سال جاری صورت گرفته که در قیاس با صادرات ۹۱.۵ تنی مدت مشابه سال قبل، شاهد افزایش ۷۸.۱ درصدی در میزان صادرات این محصول هستیم.

همچنین میزان واردات تنباکوی معسل در شش ماهه نخست سال جاری حدود ۱۸۶۴ تن بوده که در قیاس با واردات ۳۲۵۹ تنی در مدت مشابه سال قبل، شاهد افت ۴۲.۸ درصدی در میزان واردات این محصول هستیم.

در مورد توتون نیز باید خاطرنشان کرد که میزان صادرات این محصول در مدت مذکور ۸۹ تن بوده که در قیاس با صادرات ۱۵۶ تنی تا پایان شهریورماه سال گذشته، افتی ۴۳ درصدی داشته است.

تعداد واحدهای فعال دخانی

گفتنی است تعداد واحدهای فعال دخانی تا پایان شهریورماه سال جاری در حوزه سیگار ۱۹ واحد و در حوزه تنباکو، ۲۸ واحد بوده است که در مجموع حاکی از فعالیت ۴۷ واحد دخانی در کشور است که در قیاس با مدت مشابه سال قبل که تعداد این واحدها ۳۷ واحد بوده است، افزایش ۱۰ واحد تولیدی محصولات دخانی را نشان می‌دهد.

در ذیل جدول مربوط به آمار صادرات، واردات، برآورد قاچاق و مصرف سیگار در شش ماهه نخست سال جاری که در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است:

 

 

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سیگار واردات معدن و تجارت قاچاق جدول سیگار قاچاق دخانیات تنباکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۲۵۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: «کلاً در علم پزشکی مصرف دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریباً تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متأسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزء پزشکان باشند، الکل هم همین‌طور است.»

به گزارش ایلنا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

دیگر خبرها

  • ضبط ۴۵ هزار نخ سیگار قاچاق در میاندوآب
  • کشف بیش از ۱۷ هزار نخ سیگار قاچاق در کرج
  • بیش از ۱۷ هزار نخ سیگار قاچاق در کرج کشف شد
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • قاچاقچی سیگار در اردبیل جریمه شد