Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@06:01:07 GMT

قطار راه آهن قزوین به رشت به حرکت در آمد

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۲۷۰۹۱

قطار راه آهن قزوین به رشت به حرکت در آمد

خبرگزاری مهر: با آغاز اولین روز از ماه آذر صدای سوت قطار با صدایی ملایم در روی شبکه ریلی مسیر قزوین به رشت به صدا درآمد تا مقدمه‌ای برای افتتاح رسمی این طرح مهم و ملی باشد.

محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای دومین بار در سال جاری به قزوین سفر کرد تا پس از تشکیل جلسه در ایستگاه راه آهن قزوین با حضور استاندار و نمایندگان مجلس این بار سوار قطاری شود که قرار است تا آستارا ادامه پیدا کند تا مسیر ریلی ایران به قفقاز تکمیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راه آهن قزوین به رشت به طول ۱۶۴ کیلومتر احداث شده که ۷۰ کیلومتر آن در محدوده جغرافیایی استان قزوین قرار دارد.

امروز پنجشنبه گروهی از بازرسان راه آهن به قزوین آمدند تا در بازدید از این مسیر ریلی شرایط حمل بار و مسافر در این مسیر را از نظر فنی برای آخرین بار بررسی کنند تا این طرح برای افتتاح رسمی توسط مسئولان بلندپایه کشوری آماده شود.

دولت یازدهم به منظور توسعه خطوط ریلی کشور پنج طرح اولویت‌دار را با عنوان طرح‌های اقتصاد مقاومتی کلید زد که اتصال پنج استان به شبکه ریلی اصلی‌ترین هدف آن بود و در این راستا احداث خط آهن قزوین به رشت هم یکی از طرح‌ها مسحوب می‌شد تا اتصال استان‌های گیلان و قزوین از طریق ریل هم ممکن شود.

یکی از سخت‌ترین مراحل این پروژه اجرای عملیات پل ۵۵ در این مسیر بود که از روی آزادراه قزوین – رشت عبور می‌کرد و برای ساخت آن نیاز به پیگیری‌های عمرانی جدی و استفاده از مصالح فنی قابل توجه بود.

ارتفاع بعضی از پایه‌های این پل به نزدیک ۲۰ متر از سطح زمین می‌رسد که اجرای آن یکی از کار‌های فنی بود که توانمندی مهدسان را به نمایش گذاشت.

طـرح راه آهـن قزویـن به رشت بطول ۱۶۴ کیلومتر، بصـورت یـک خطه، بـا سرعـت۱۶۰ کیلومتر برای قطار‌های مسافربری و ۱۲۰ کیلومتر برای قطار‌های باری، از ایستگاه سیاه چشمه در استان قزوین شروع شده و با عبور از روستا‌های کوهین و شیرین سو در محدوده شهر‌های لوشان، منجیل، رودبار، رستم آباد و امامزاده هاشم ادامه مسیر داده و به ایستگاه رشت می‌رسد.

این مسیر ریلی از ایستگاه رشت دو شاخه شده که یک شاخه با عبور از شهر پیربازار به بندرانزلی متصل شده و شاخه دوم آن به شهر مرزی آستارا منتهی می‌شود.

همچنین تعداد ۹ ایستگاه شامل: دستجرد، کوهین، شیرین سو، لوشان، منجیل، رستم آباد، امامزاده هاشم، رشت و پیربازار در این مسیر احداث و پیش بینی شده است.

این طرح علاوه بر آنکه از لحاظ حمل و نقل داخلی بار و مسافر برای استان‌های قزوین و گیلان اهمیت دارد، از نظر ایجاد یک کریدور ریلی جدید برای صادرات و واردات کشور و همچنین ترانزیت کالا از مناطق شمالی کشور به خلیج فارس و آب‌های آزاد بین‌المللی و دیگر کشور‌های همسایه ایران بسیار مهم است.

۱۸۵۰ میلیارد تومان هزینه ساخت راه آهن قزوین به رشت

ساخت پروژه راه آهن رشت - قزوین از سال ۱۳۸۵ آغاز شده و این مسیر در قالب هشت قطعه کار می‌شود. این خط ریلی قادر خواهد بود سالانه ۱۰ میلیون تن بار را حمل و سه میلیون و ۸۰۰ هزار مسافر را جابجا کند.

خط ریلی رشت - قزوین ۵۲ دستگاه تونل به طول ۲۲ کیلومتر دارد. همچنین حدود هشت کیلومتر پل‌های ویژه در این مسیر وجود دارد که بزرگترین پل راه آهن کشور، به طول یک هزار و ۴۳۰ متر روی سد منجیل است.

برای احداث راه آهن قزوین به رشت بیش از ۲۵ کیلومتر تونل، ۹ کیلومتر پل بزرگ، ۲۲ میلیون متر مکعب خاکبرداری و خاکریزی انجام شده و بیش از یک هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان هزینه شده که در صورت قیمت گذاری روز بحدود پنج هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

این خط ریلی تا دوماه آینده با حضور رئیس جمهور افتتاح خواهد شد.

منبع: فردا

کلیدواژه: راه آهن قطار قزوین به رشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۲۷۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکذیب ورود قطار ترانزیتی از افغانستان به شبکه ریلی

به گزارش «تابناک» به نقل از راه آهن جمهوری اسلامی، پیرو انتشار اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان- ترکیه در ایران، طبق استعلام و بررسی های صورت گرفته، تاکنون هیچ قطار تجاری ترانزیتی از سوی کشور افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران در محدوده راه آهن شرق و مرز ریلی خواف نشده است.

دیروز برخی رسانه ها به نقل از منابع افغانستانی خبر از ورود نخستین قطار ترانزیتی از مبدا ایستگاه "روزنک" هرات افغانستان به مرز ریلی خواف واقع در اداره کل راه آهن شرق داده بودند، رسانه ها بار این قطار را هزار و ۱۰۰ سنگ معدنی "تالک" به مقصد ترکیه ذکر کرده اند.

موضوع ورود این قطار به محدوده ریلی این استان را جویا و معاونت استانداری خواستار پیگیری تخصصی موضوع از اداره کل راه آهن شرق شد.

مسوولان محلی راه آهن شرق ورود هرگونه قطار باری ترانزیتی به محدوده ریلی این اداره کل را رد و تاکید کرده اند: اظهار نظر در این خصوص برعهده روابط عمومی شرکت راه آهن جمهوری اسلامی است.

طرح راهبردی راه‌آهن خواف در شرق ایران به هرات در غرب افغانستان تکه‌ای مهم از پازل ارتباطی میان کشورهای منطقه است که اجرای آن از سال ۱۳۸۶ کلید خورد تا مسیر ریلی میان خواف واقع در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد را در قالب خط آهنی به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر به شهر هرات واقع در شمال غرب افغانستان ایجاد کند.

طرح راه آهن خواف - هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری 2 هزار کیلومتری در کریدور ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا است. همچنین افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکی بدون دسترسی به آبهای آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی کشورمان از مسیری امن برای ارتباط با اروپا برخوردار می‌شود.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تن کالا را میان دو کشور ایجاد می کند.

احداث خط ریلی خواف - هرات به دلیل تغییر و تحولات اخیر در افغانستان دچار مشکل شده بود که در دو سال گذشته با پیگیریهای انجام شده و تلاش مهندسان و متخصصان ایرانی، خط تکمیل و نخستین قطار باری تیرماه پارسال از جمهوری اسلامی ایران وارد افغانستان شد. لازم به ذکر است تردد عمده قطارهای باری در این مسیر ریلی بین المللی هنوز فعال نشده است.

دیگر خبرها

  • توقف قطار تهران گرگان بر اثر سیلاب
  • سیل مسیر قطار تهران - گرگان را بست
  • چهارمین قطار مسافربری قم به مشهد راه‌اندازی شد
  • انجام مقدمات اعزام قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • اطلاعیه راه‌ آهن درباره عدم مجوز قطار افغانستان ترکیه خلاف واقع است
  • مقدمات اعزام قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه انجام شد
  • آتش گرفتن قطار حین حرکت در کانادا + فیلم
  • قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه وارد محدوده ریلی ایران نشده است
  • مجوز قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه هنوز صادر نشده است
  • تکذیب ورود قطار ترانزیتی از افغانستان به شبکه ریلی