Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اصغر مالمیر (رئیس سازمان میراث‌فرهنگی استان همدان) در پاسخ به این سوال که چرا به‌رغم وجود رویداد‌های جهانی گردشگری در همدان، براساس گزارش‌های منتشر شده وضعیت اقتصادی مردم منطقه بهبود نیافته است، به خبرنگار ایلنا گفت: اگر قبول داشته باشیم که گردشگری مقوله‌ای اقتصادی است، باید بدانیم که مکانیزم اقتصاد و بازار بر آن حاکم بوده و بر مبنای بازار عرضه و تقاضا پیش می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس ما به هر صورتی که بتوانیم مردم را تحریک کنیم تا میزان تقاضا یعنی گردشگرانمان زیاد شود؛ این موضوع خود به خود سبب افزایش عرضه از سوی بنگاه‌های گردشگری شده و به این صورت تبادل گردش مالی اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه برخلاف بعضی از دوستان که حضور گردشگران داخلی را در اقتصاد شهر موثر نمی‌دانند، اعتقاد دارد که اگر خود همدانی‌ها هم در بنگاه‌های گردشگری هزینه کنند؛ گردش مالی اتفاق افتاده که رشد اقتصادی به دنبال خواهد داشت، گفت: اقتصاد می‌گوید تولید ناخالص داخلی مجموع ارزش افزوده‌هاست؛ بنابراین اگر گردشگر ما زیاد شود؛ حتما این موضوع برای ما گردشگر مالی به همراه خواهد داشت. چراکه به‌عنوان مثال گردشگر گرسنه نمی‌ماند و برای رفت‌وآمد نیز به ماشین احتیاج دارد و در نتیجه حداقل برای رفع این نیاز‌ها هزینه خواهد کرد. اگرچه ما اعتقاد داریم که چنین اقداماتی در درازمدت خود را نشان می‌دهد که بعدا نتایج آن مشخص خواهد شد ولی براساس آمار میزان گردشگران ما رشد خوبی داشته‌اند که متاثر از همین تبلیغاتی بوده که به بهانه برگزاری این رویداد‌ها انجام گرفته است.

مالمیر همچنین در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه می‌توان افزایش آمار گردشگران را درست دانست، اظهار داشت: آماری که ما ارائه می‌دهیم، خطا نداشته و براساس شاخص‌های موجود بوده است. ما نمی‌رویم گردشگران سراب گیان را بشماریم و بگوییم که فلان مقدار آمده‌اند. در واقع آنهایی که برای بازدید از جاذبه‌ای اقدام به خرید بلیت کرده‌اند و یا در هتل‌های همدان اقامت داشته‌اند را حساب می‌کنیم. این معیارها را به‌عنوان نشانه در نظر گرفته و می‌گوییم که در آمار گردشگران رشد ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه رشد میزان اقامت هتل‌های همدان دو معنی دارد؛ توضیح داد: این آمار که براساس آن حرف می‌زنیم؛ ثبت شده و خودمان آن را تولید نکرده‌ایم. وقتی میزان اقامت افزایش پیدا کند؛ یعنی یا گردشگران همدان زیاد شده‌اند یا اینکه گردشگران در این منطقه روزهای بیشتری را سپری کرده‌اند؛ که هر دو نشان‌دهنده رشد گردشگری است. البته ما هنوز با نقطه مطلوب خود فاصله زیادی داریم، ولی در اینکه رشد گردشگر داشته‌ایم؛ هیچ تردیدی نیست.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی استان همدان همچنین درباره پروسه محاسبه آمار گردشگران این طور توضیح داد: به طور کلی زمانی هست که شما شاخصی دارید که تمام داده‌ای که می‌خواهید را دقیق به شما نشان می‌دهد ولی زمانی هم وجود دارد که شاخص شما تنها رشد را نشان می‌دهد. به‌عنوان مثال تعداد شناسنامه‌هایی که تولید می‌شوند، نشان‌دهنده رشد دقیق جمعیت است، اما افزایش میزان دانش‌آموزان مدرسه نسبت به سال گذشته خود نیز نشان‌دهنده افزایش جمعیت بوده که تعداد دقیق آن مشخص نیست. بر همین اساس می‌توان نتیجه گرفت که وقتی درصد اقامت در هتل‌های همدان افزایش داشته، تعداد گردشگران ما بیشتر شده است. اما این شاخص به ما درصد دقیق رشد گردشگر را نشان نمی‌دهد. همین موضوع در بحث افزایش استقبال از جاذبه‌های همدان نیز صادق بوده و می‌تواند به ما بگوید که گردشگران افزایش داشته‌اند.

وی همچنین در پاسخ به اینکه آیا در آینده برنامه‌ای وجود دارد تا براساس آن بتوان به شاخص دقیقی در بحث محاسبه میزان گردشگران همدان دست یافت، گفت: یکی از گرفتاری‌های ما در صنعت گردشگری شاخص‌های آماری است که به‌صورت دوره‌ای محاسبه می‌شود. باید بگویم که آمار ثبتی گردشگران در نظام آماری خیلی مشخص نیست چراکه در بحث محاسبه رشد اقتصادی تولید ناخالص داخلی، حساب مستقلی به اسم گردشگری موجود نبوده تا همانند بخش‌های دیگر، سهم این صنعت در تولید ناخالص داخلی مشخص شود.

مالمیر با بیان اینکه اگر جمع بخش‌هایی که ارزش افزوده آنها محاسبه می‌شود؛ تولید ناخالص داخلی باشد، گردشگری در آن هیچ‌جایی ندارد؛ گفت: در این بخش‌ها تنها زیر فصلی به‌نام هتل و رستوران وجود دارد که با گردشگری مرتبط هستند. البته لازم است بگویم که ازین بین هم تنها هتل را می‌توان به‌طور کامل، جزئی از اماکن گردشگری به‌شمار آورد و تنها بخشی از رستوران‌ها به گردشگری مرتبط هستند. متاسفانه ما در نظام‌نامه تولید ناخالص داخلی، آمار ثبتی که به طور دقیق و مستقل مربوط به حوزه گردشگری باشد، نداریم و معمولا آمارهای موجود از لحاظ علمی برآورد و اعلام می‌شود.

وی افزود: اما آماری که ما براساس آن اعلام می‌کنیم همدان رشد گردشگر داشته، به‌صورت برآورد نیست. اینکه نمی‌توانیم تعداد گردشگران را به‌طور دقیق اعلام کنیم، درست بوده اما حداقل شاخص‌های ما رشد گردشگر را به‌صورتی نشان می‌دهد که بر علیه آن هیچ تردیدی را نمی‌توان به کار بست. البته نباید توقع داشته باشیم که امروز با برگزاری برنامه همدان ۲۰۱۸، فردا افرادی بیایند و بگویند، ما گردشگر همدان ۲۰۱۸ هستیم و آمدیم تا از شما سفال یا اجناس دیگرتان را بخریم. برگزاری این رویداد‌ها نقطه عطفی است که می‌تواند آغاز گر دستاورد‌های مهم‌تری باشد.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی استان همدان در ادامه گفت: تبلیغات و گزارش‌هایی که رسانه‌های مختلف در این مدت به مناسبت رویداد همدان 2018 برای آن انجام دادند، سرمایه‌ای‌ست که به جهت برگزاری چنین رویدادی در همدان اتفاق افتاده است. اگر این رویداد جهانی در همدان اتفاق نمی‌افتاد و ما می‌خواستیم که این تبلیغات را خودمان انجام دهیم؛ هزینه به مراتب بالایی را باید می‌پرداختیم که حالا به این صورت انجام شده است. علاوه بر این موضوع برگزاری چنین رویدادی سبب شده تا در حال حاضر شهرداری همدان به عضویت در اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری علاقمند شود. در نهایت باید بگویم که این نوع جهت‌گیری بخش‌های مختلف در استان ناشی از این گفتمانی است که در حوزه گردشگری در حال اتفاق افتادن است. 

وی همچنین گفت: با این وجود باز هم نمی‌توان گفت که با برگزاری این رویداد، ما فردا بارسلونا می‌شویم. این موضوعات نقطه عطفی است که ما می‌خواهیم کارمان را با آنها شروع کنیم. صدای همدان تا به حال شنیده نمی‌شد، ولی اکنون آرام آرام صدای این منطقه در حال شنیده شدن بوده و توجه سازمان‌ها و رسانه‌ها به آن معطوف شده است.

مالمیر در پایان بیان کرد: البته این موارد می‌توانست خیلی بیشتر ازین موضوعات باشد. به‌عنوان مثال صداوسیما می‌توانست خیلی بیشتر به این رویداد بپردازد. ولی نمی‌دانم چرا در چنین شرایطی این کار را انجام نداد. ما بارها مکاتبه کردیم. چراکه اعتقاد داشتیم، در شرایط فعلی صدا و سیما می‌تواند خیلی بیشتر به این موارد بپردازد. اما تاکنون جوابی قانع‌کننده‌ای به ما داده نشده و تنها قول مساعدت داده‌اند و ما هنوز منتظریم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استان همدان اقتصاد بارسلونا صدا و سیما همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۲۷۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟

به گزارش خبرآنلاین، خبرساز شدن تصویری از یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از دسته‌های اسکناس ریال، بار دیگر جای خالی اسکناس درشت در اقتصاد ایران را به سیاستگذار یادآوری کرد. البته باید توجه کرد این موضوع منافاتی با ضرورت مهار تورم به‌عنوان یک اولویت برای سیاستگذار ندارد، اما به نظر می‌رسد با کاهش ارزش ریال، انتشار اسکناس‌های جدید که قابلیت پوشش معاملات را داشته باشد، یک ضرورت محسوب می‌شود. از سوی دیگر می‌توان با اطلاع‌رسانی بیشتر، استفاده از کارت‌های اعتباری مخصوص گردشگران را هم رواج داد

دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: تصویر یک گردشگر روس با کیسه‌ای پر از اسکناس ریال بار دیگر افت ارزش ریال و جای خالی اسکناس‌های درشت را در اقتصاد ایران یادآور شد. این روزنامه پیش از این نیز نسبت به اثری که این موضوع بر وجهه بین‌المللی کشور خواهد داشت، اشاره کرده بود. حال بار دیگر ضرورت چاپ اسکناس‌های جدید در اقتصاد ایران مطرح می‌شود.

طی روزهای گذشته تصویری در شبکه‌های اجتماعی با عنوان «تصویری غم‌انگیز از ارزش سقوط پول ایران» دست‌به دست شد. این تصویر گردشگر روسی را نشان می‌دهد که ۳۰۰دلار را به ریال ایران تبدیل کرد و به‌دلیل حجم بالای این اسکناس‌ها آنها را با کیسه پلاستیکی حمل می‌کرد. در کنار مساله افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی، یکی از نکاتی که پس از انتشار این خبر باید به آن توجه کرد، جای خالی اسکناس‌های درشت در اقتصاد ایران است. همان‌طور که پیش از این نیز در گزارش‌هایی به این موضوع پرداخته سال‌ها است که پس از انتشار اسکناس ایران چک یک‌میلیون ریالی اسکناس بزرگ‌تری در اقتصاد ایران چاپ نشده است.

این در حالی است که با افزایش تورم قدرت خرید این اسکناس به‌شدت کاهش یافته است. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد زمان آن رسیده باشد که سیاستگذار پولی دست به انتشار اسکناس‌های درشت‌تری برای سهولت مبادلات افراد بزند. البته پیش از این اخباری منتشر شده بود که خبر از برنامه بانک‌مرکزی برای چاپ ایران‌چک‌های ۵۰۰هزارتومانی می‌داد. خبری که البته پیگیری‌ها نشان داد صحت ندارد و پس از آن نیز بانک‌ مرکزی در اطلاعیه به‌طور رسمی خبر داد برنامه‌ای برای چاپ اسکناس‌های درشت‌تر ندارد. البته مشخص نیست سیاستگذار پولی به چه دلیل فعلا قصد ندارد در این راستا اقدامی انجام دهد.

نکته دیگری که دنیای اقتصاد در گزارش قبلی خود به آن اشاره کرده بود، اثری است که این موضوع می‌تواند بر وجهه اقتصاد کشور در مقابل گردشگران داشته باشد. موضوعی که در جریان انتشار تصویر مذکور شاهد آن بودیم. بنابراین یکی از دلایلی که با استناد آن می‌توان به لزوم چاپ اسکناس‌های درشت‌تر در اقتصاد ایران اشاره کرد، همین مساله است.

نقش پررنگ کارت‌های گردشگری

البته اگر عوامل دیگر را کنار بگذاریم و بخواهیم تمرکز خود را بر مساله گردشگران خارجی بگذاریم، یکی دیگر از نکاتی که به نظر می‌‎رسد در این زمینه مغفول مانده، فراهم کردن سازوکاری برای استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری است. هرچند به‌دلیل تحریم‌ها امکان استفاده گردشگران از کارت‌های اعتباری سایر کشورها وجود ندارد، اما بانک‌های کشور امکان استفاده از کارت‌هایی را برای گردشگران خارجی فراهم کردند. این کارت‌ها قابلیت شارژ دارند و گردشگران می‌توانند در لحظه آن را شارژ کنند. همچنین این امکان وجود دارد که در پایان سفر، باقی‌مانده کارت را دریافت کرده و آن را به ارز کشور خود تبدیل کنند. با این حال به نظر می‌رسد به‌دلیل عدم اطلاع‌رسانی کافی برای گردشگران خارجی چندان از این قابلیت استفاده نمی‌کنند. یکی دیگر از مسائلی که ضرورت چاپ اسکناس درشت را پررنگ می‌سازد، به صرفه کردن چاپ اسکناس برای بانک‌ مرکزی است. در شرایط فعلی بانک‌مرکزی می‌گوید هزینه چاپ اسکناس‌ها از ارزش آنها بیشتر است؛ در نتیجه برای این نهاد اقدامی به صرفه نیست. حال اینکه با چاپ اسکناس‎های درشت‎تر می‌توان این مساله را برای بانک‌ مرکزی برطرف کرد.

پوچ بودن ادعای تورمی

یکی از نکاتی که منتقدان چاپ اسکناس درشت‎‌تر در اقتصاد به آن اشاره می‌کنند، اثر تورمی آن است. این در حالی است که این امر یک موضوع فنی است و هیچ اثری بر متغیرهای پولی و تورم ندارد. از سوی دیگر بسیاری از اقتصادهای پیشرفته که اسکناس‌های درشتی در آنها مبادله می‌شود، تورم‌های پایینی دارند. بنابراین نمی‌توان گفت این اقدام می‌تواند به رشد تورم منجر شود. به‌عبارت دیگر، آنچه می‌تواند روند تورمی فعلی را مهار کند، توجه به بی‌انضباطی مالی و بودجه‌ای دولت، کاهش هزینه‌ها و به‌طور کلی مقابله با کسری‌بودجه است. همچنین باید توجه کرد که پیشنهاد چاپ اسکناس‌های درشت‎‌تر به معنی بی‌توجهی به لزوم رفع معضل تورم نیست و لازم است سیاستگذار در کنار این اقدامات تکمیلی توجه کافی به اجرای سیاست‌های ضدتورمی داشته باشد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903467

دیگر خبرها

  • پلی به گذشته - تساوی 2-2 بارسلونا و رئال مادرید در نیوکمپ (لالیگا اسپانیا - 6 می 2018) / فیلم
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • خبر‌هایی از اجرای برنامه های بسیج سازندگی در میامی
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  • خبر‌هایی از بررسی مشکلات روستای چاشم مهدیشهر
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟
  • ملکه رانیا: نمی‌توان منتظر حکم دیوان لاهه بود زیرا مردم غزه در حال کشته شدن هستند
  • سریال‌های جدید تلویزیون/ از بدل علی مشهدی تا نمایش توان علمی کشور