Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده کهکیلویه و بویراحمد در شورای عالی استانها با بیان اینکه مردم نجیب این استان بر روی گنج نشسته‌اند و رنج درو می کنند، گفت: عایدی مردم از ثروت نفت و گاز استان تنها فقر و فلاکت و بیکاری و آلودگی‌های زیست محیطی بوده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حبیب الله عاملی مقدم در یازدهمین اجلاس شورای عالی استان ها که صبح امروز در محل قدیمی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: استان کهگیلویه و بویراحمد سرزمین چهار فصل و پایتخت طبیعت ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استانی سرشار از محبت های خداوندی از دنای سربلند تا زاگرس استوار . با معادن غنی با استعدادهای غنی تر که همچون معادن گرانبهایش بکر و دست نخورده و بلا استفاده مانده است . سرزمینی است سراسر نعمت که دارای رودخانه هایی پرآب و طبیعت زیباست.

وی افزود: در زیر خاک این استان نفت و گاز به وفور یافت می‌شود و دارای جنگل های وسیع ، کوه‌های سر به فلک کشیده و دشت های حاصلخیز با مردمانی صبور ، شریف اصیل و زحمتکش که به حداقل های زندگی راضی و شاکر هستند .

وی گفت: از جمله مشکلات و محرومیت های این استان علیرغم آن همه نعمت و منابع عظیم که به طور مختصر به آنها اشاره شد متاسفانه این استان که در ردیف محروم‌ترین و توسعه نیافته ترین استان های کشور است. بهره مردم ما از استخراج و استحصال ۷۰۰ هزار بشکه نفت در روز و ۲۳ میلیون متر مکعب گاز که بخش اعظم  و اساسی بودجه کشور را تامین می‌کند فقط دودهای خفه کننده و آلودگی های زیست محیطی و بیکاری خیل عظیم جوانان فقر و فلاکت محرومیت است.

نماینده کهگیلوبه و بویر احمد در شورای استان ها ادامه داد: مردم مستضعف این خطه از میهن با حسرت سرازیر شدن آب خدادادی طبیعت خویش به استان های همجوار و تامین آب شرب و زراعی آنها را نظاره گر بوده و خود از  آن بی نصیب هستند. آن هم در حالی که عمده درآمدشان و تامین امرار معاش زندگی خود و خانواده شان از قدیم الایام فقط از راه کشاورزی و دامداری بوده که اینک به اجبار به تعطیلی کشیده است.

وی گفت: سزاوار نیست که مردم نجیب این استان بر روی گنج نشسته و رنج می برند و حسرت ناامیدی درو می کنند. بنده به نمایندگی از همین مردم وجدان بیدار همه شما را که امروز در بستر امور نشسته اید و برنامه‌ریزی و تصمیم گیری هستید به یاری می طلبم .

وی عنوان کرد: توسعه نیافتگی، عدم وجود تاسیسات زیر بنایی و کارخانه های بزرگ، کندی روند تکمیل پروژه‌های جاری، بیکاری جوانان و مهاجرت بخش بزرگی از آنها به استان‌های برخوردار و توسعه یافته همجوار خالی‌شدن روستاها به سبب امکانات و در نتیجه نابودی تولیدات کشاورزی و دامپروری، جاده‌های غیراستاندارد و در یک کلام فقر و محرومیت و بدبختی است.

وی اظهار داشت: جنگل‌های بلوط که سرمایه طبیعی کشور و میراث نسل های متمادی گذشته و امانت نسل‌های آینده بود و شریان حیاتی تنفس مردم و تامین اکسیژن هستند چندسال است که به بیماری ناشناخته ای مبتلا و درختان کهن خشک شده و قامت آنها با زخم تبر بر زمین افتاده و تبدیل به ذغال می شوند. کدام مسئولی به فکر علت یابی این معضل اساسی زیست محیطی افتاده و کدام پروژه در جهت برطرف کردن آن به اجرا در آمده است؟

وی در پایان گفت: بایستی در پیشگاه تاریخ و در مقابل چشمان نگران این مردم و دربرابر وجدان خویش پاسخگو باشیم. باید تمام توان و تلاش خویش را به کار گیریم تا سیمای فقر و فلاکت محرومیت را از این خطه برداریم. مردم این منطقه همواره قانع ، قدردان ، قدرشناس، صبور و به دور از غوغاسالاری بوده اند. این استان که بیشترین منابع را دارد چهارراه ارتباطی قطب‌های صنعتی کشور است. با آب های آزاد بین المللی کمترین فاصله را دارد و می تواند شکوفا شود و قطب تولیدات صنعتی ، کشاورزی ، مرکز گردشگری ، نمونه توسعه یافتگی و رفاه باشد به شرط آن که مدیران دلسوز و دلسوزانی مدیر ، متعهد و متخصص داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی ثروت سرمایه فقر گردشگری نفت و گاز 40 سالگی انقلاب منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۳۰۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود

ایسنا/همدان منتخب مردم رزن و درگزین در مجلس گفت: با توجه به مسأله خشکسالی و با توجه به ظرفیت‌های موجود شهرستان‌های رزن و درگزین در زمینه کارآفرینی و اشتغال باید با مشارکت مردم این دو شهرستان از کشاورزی به سمت صنعتی شدن سوق داده شود.

سیدابوالحسن مصطفوی‌غمام در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در آینده با این روال نمی‌توانیم ادامه دهیم، باید شهرک صنعتی رزن و درگزین به کار بیاید، در حال حاضر ۳۵ سال از افتتاح شهرک‌ صنعتی رزن می گذرد اما تنها ۱۰ درصد ظرفیت آن فعال است.

وی اضافه کرد: باید سرمایه‌گذاران بومی منطقه را که به سایر استان‌های دیگر مهاجرت کرده و در سایر استان‌های دیگر سرمایه‌گذاری کرده‌اند را به منطقه بازگردانیم و با ظرفیت وجود چنین سرمایه‌گذارانی در کنار آموزش افراد بومی منطقه و کارآفرینی موجب افزایش سرمایه منطقه شویم.

مصطفوی‌غمام یادآور شد: در حال حاضر ۸۵ درصد محور اشتغال این دو شهرستان کشاورزی بوده و در برخی از روستاهای این شهرستان‌ها به علت کاهش بارندگی و خشکسالی‌ها دارای مشکلات آب هستیم و به طور قطع حرکت به سمت صنعتی شدن منطقه از نقش مؤثری در زمینه اشتغال منطقه برخوردار خواهد بود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های مهم منطقه رزن و درگزین تصریح کرد: بخش بقراطی شهرستان رزن در کل کشور یکی از قطب‌های مهم تولید گیاهان دارویی بوده و ایجاد و توسعه گلخانه‌ها در این بخش از خام‌فروشی گیاهان دارویی تولید شده این بخش جلوگیری کرده و ارزش‌افزوده دوچندانی را نصیب مردم این منطقه می‌کند.

مصطفوی‌غمام در ادامه با بیان اینکه چندین روستای شهرستان‌های این منطقه ۸۰ تا ۹۰ درصد تولید رازیانه کشور را دارند، افزود: متأسفانه این منطقه فاقد صنایع تبدیلی مربوط به گیاهان دارویی بوده و این امر موجب شده تا گیاهان دارویی کشت و تولید شده منطقه خام‌فروشی شده و سایر کشورها صادر شود.

وی گفت: ایجاد کارخانه روغن و اسانس‌گیری  و صنایع تبدیلی و عرقیجات گیاهان دارویی از جمله رازیانه موجب می‌شود مردم بتوانند در منطقه خود دارای صنایع تبدیلی مربوط به رازیانه و گیاهان دارویی بوده و حتی در کارگاه‌های کوچک خود نیز نسبت به این امر اقدام داشته باشند و بحث گردشگری این روستاها با این کار در شهریورماه هر سال رونق بگیرد و درآمد و ارزش افزوده بیشتری را عاید مردم منطقه کند.

مصطفوی‌غمام با بیان اینکه قسمت‌های شمالی شهرستان‌های رزن و درگزین بیشتر در بحث تولید سیب‌زمینی فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: تولید سالانه سیب‌زمینی سه تا چهار روستای منطقه در برخی از سال‌ها بیش از ۴۰۰ هزار تن بوده اما نبود صنایع تبدیلی موجب شد تا سیب‌زمینی‌کاران منطقه سال گذشته بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان دچار ضرر شوند چراکه هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت هر کیلو سیب‌زمینی ۱۰ هزار تومان است اما هر کیلو سیب‌زمینی تولید شده را به قیمت ۳۰۰۰ تومان فروختند حال آن‌که اگر دارای صنایع تبدیلی سیب‌زمینی در منطقه بودند چنین اتفاقی برای آنها رخ نمی‌داد و دچار چنین ضرری نمی‌شدند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به بحث صنایع تبدیلی منطقه برای رونق اشتغال و حل مشکلات حوزه کشاورزی شهرستان اظهار کرد: اگر در منطقه سرمایه‌گذاری کشاورزی- صنعتی شود به طور قطع سرمایه‌ها از منطقه خارج نخواهد شد بلکه موجب می‌شود مردم به سرمایه‌گذاری در منطقه اعتماد کنند و با سرمایه‌گذاری در منطقه علاوه بر رونق اقتصادی منطقه مهاجرت معکوس را رقم زده و سایر سرمایه‌گذارانی که در سال‌های گذشته به سایر استان‌ها مهاجرت داشته اند را دوباره به منطقه بازگردانند.

منتخب مردم رزن و درگزین در خانه ملت در ادامه تصریح کرد: در یکی از روستاهای شهرستان درگزین ۱۰۰ هکتار گلخانه احداث شده که اکثر کارگران آن غیربومی و بیشتر افغانی هستند و پس از زمان برداشت به صورت فله بار شده و در دیگر استان‌ها بسته‌بندی و با برند آنها صادر و سود زیادی عایدشان می‌شود و در مقابل هیچ کس در منطقه ما از این محصولات سودی نمی‌برند و گلخانه‌های موجود این روستا هیچ کمکی به اشتغال منطقه نداشته است.

مصطفوی‌غمام یادآور شد: اگر محصولات تولیدی منطقه با برند منطقه درگزین و رزن صادر شود آن موقع است که توانسته‌ایم سرمایه و اشتغال مردم را ارتقاء دهیم و سرمایه را به شهرستان بازگردانیم.

وی با بیان اینکه نیمی از تولید مرغ استان همدان مربوط به شهرستان درگزین است، تصریح کرد: متأسفانه کشتارگاه ماکیان منطقه با گذشت چندین سال هنوز نیمه کاره باقی مانده و برای راه‌اندازی و افتتاح به چهار تا پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که به طور قطع مرتفع شدن مشکل این کشتارگاه از نقش مؤثری در ارزش‌افزوده دوچندان برای شهرستان به همراه خواهد داشت و علاوه بر آن مرغ تولید شده شهرستان با برند منطقه معرفی خواهد شد.

مصطفوی‌غمام با بیان اینکه ۱۵ سال از کلنگ‌زنی محور اصله به کاج درگزین می‌گذرد اما هنوز هیچ اتفاقی در بحث زیرساخت این محور انجام نگرفته است، گفت: طی هشت سال تعداد ۵۷ نفر در این محور به علت تصادفات جان خود را از دست داده‌اند.

وی امنیت راه، بهداشت، اشتغال و آموزش را از اولویت‌های توجه ویژه خود برای رسیدگی دانست و گفت: در دور جدید مجلس شورای اسلامی تمامی این موارد را باید با جدیت پیگیر بود ضمن اینکه مشارکت مردم در این مسیر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا فنلاند شادترین کشور دنیاست؟
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • ببینید | پاسخ آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مورد ثروت افسانه‌ای
  • بیش از ۱۸۷ واحد صنعتی نیمه فعال و راکد به چرخه تولید بازگشتند
  • با اجرای مالیات برعایدی سرمایه بساط سفته بازی جمع می‌شود
  • باید با روحیه جهادی، پیوسته دغدغه رفع مشکلات مردم را داشته باشیم
  • باید پیوسته دغدغه رفع مشکلات مردم را داشته باشیم
  • رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود
  • سازمان مردم نهاد در حوزه HSE تشکیل شود/ تصمیم‌گیری‌های ما مسئولیتی بین‌نسلی است
  • باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم