Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@18:02:10 GMT

خطر دو برابری ابتلا به عفونت در نوزادان نارس

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۳۱۰۶۶

خطر دو برابری ابتلا به عفونت در نوزادان نارس

تهران - ایرنا - دبیر علمی پنجمین همایش سلامت نوزادان گفت: بر اساس اطلاعات سامانه تخصصی ثبت اطلاعات نوزادان عفونت پنجمین علت مرگ و میر در نوزادان است که در نوزادان نارس خطر دو برابری دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، پریسا محققی روز پنجشنبه در پنجمین کنگره سلامت نوزادان در سالن همایش های رازی اظهار داشت: هر چه نوزاد نارس‌تر به دنیا آید و وزن تولد آن کمتر باشد، عفونت بیشتری او را در ماه اول تولد تهدید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: طبق اطلاعات سامانه تخصصی ثبت اطلاعات نوزادان، عفونت پنجمین علت مرگ و میر در نوزادان است و این مساله در نوزادان نارس خطر دو برابری دارد.
این فوق تخصص نوزادان ادامه داد: عفونت‌های دوران نوزادی به دو دسته زودرس و دیررس تقسیم می شود که عفونت‌های زودرس در روزهای اول تولد نوزاد ایجاد شده و منشاء مادری دارد؛ به طوری که یا مادر مبتلا به عفونت بوده یا حین زایمان هنگام عبور نوزاد از کانال زایمانی نوزاد را گرفتار می‌کند.
دبیر علمی پنجمین کنگره سلامت نوزادان خاطرنشان کرد: عفونت‌های دیررس عفونت‌هایی است که از جامعه یا سایر افراد خانواده نوزاد را گرفتار می کند و این نوع عفونت‌ها با سلامت خانواده مرتبط هستند؛ لذا هرچه بهداشت در خانواده بیشتر رعایت شود رفت و آمدهای متفرقه کمتر باشد و استعمال سیگار و انتشار دود آن در فضا کمتر باشد ،کودک سالم‌تر بوده و کمتر به عفونت مبتلا می‌شود.
وی گفت: طرز نگهداری ناف،‌ نحوه قنداق و پوشک نیز در بروز عفونت یا پیشگیری از آن موثر است. همچنین عفونت‌های بیمارستانی برای نوزادانی که به دلیل نارس بودن به مدت طولانی در بیمارستان بستری می‌شوند؛ خطری برای آنها به شمار می رود و شانس ابتلاء نوزاد را به عفونت تشدید می‌کند.

*** تاثیر شیر آغوز در پیشگیری از عفونت نوزادان
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با اشاره به تاثیر شیر آغوز در پیشگیری از عفونت نوزادان گفت: نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، در مقابل عفونت‌ها مقاوم‌ترند.
نسترن خسروی افزود: از ‌آنجایی که سیستم دفاعی نوزادان ضعیف است و جنین در محیط داخل رحم با میکروب‌ها و آنتی ‌ژن‌ها مواجه نیست زمانی که متولد می‌شود در معرض عفونت‌های زیاد قرار می‌گیرد.
وی افزود: یکی از مهمترین عوامل مرگ و میر نوزادان عفونت نوازدی است. اگر نوزاد نارس‌ به دنیا آید خطر ابتلا به عفونت در او بیشتر خواهد شد؛ چرا که آنتی‌بادی‌ها برای مقابله با میکروب‌ها از هفته‌ 22 از جفت عبور کرده و پس از هفته 30 و 32 بارداری به بیشترین میزان می‌رسد؛ لذا نوزادی که به موقع به دنیا می‌آید، نسبت به نوزاد نارس در مقابل میکروب‌ها مقاوم‌تر است.
دبیر اجرایی پنجمین کنگره سلامت نوزادان ایران ادامه داد: رعایت نکات بهداشتی توسط والدین و شست ‌و شوی دست‌ها هنگام مواجه با نوازد چه در بیمارستان و چه در منزل در پیشگیری از ابتلاء نوزاد به عفونت بسیار موثر است.
این فوق ‌تخصص نوزادان خاطرنشان کرد: نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند نیز در مقابل عفونت‌ها مقاوم‌ترند چرا که شیر مادر حاوی آنتی‌بادی است و اولین شیر مادر یا آغوز پایه بیشترین میزان آنتی‌بادی است و نوزاد را در مقابل عفونت‌ها بسیار محافظت می‌کند. نوزادانی که به طور مستمر از شیر مادر استفاده می‌کنند مصونیت بیشتری در مقابله با میکروب‌ها دارند.
پنجمین کنگره سلامت نوزادان ایران همراه با کنگره پرستاری سلامت نوزادان تا سوم آذرماه امسال با حضور اساتید و صاحب نظران برجسته در مرکز همایش‌های رازی برگزار می شود.
اجتمام** 9022**1584

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي پزشكي نوزادان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۳۱۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟

تب و لرز نوعی واکنش دفاعی بدن بوده و به درگیری سیستم ایمنی با بیماری و عفونت اشاره می‌کند اما گاهی لرز با تب همراه نیست و زمانی ایجاد می شود که فرد هیچ نشانه ای از تب ندارد. لرز و بدن درد بدون تب دلایل مختلفی چون عفونت، التهاب، آلرژی و یا مشکلات سیستم ایمنی و... دارند، اگر شما هم به این علائم دچار هستید و لرز بدون تب دارید، این بخش را مطالعه نمایید.

هوای سرد

به گزارش نمناک، قرار گرفتن درمعرض هوای سرد یا مکرراً با مواد و وسایل سرد کار کردن سبب لرز می شود.در صورتیکه شب در اتاق سرد بخوابید و یا بر روی تن خود به اندازه‌ی کافی پتو و پوشش نیندازید، همچنین اگر لباس گرم کافی نپوشید، ممکن است احساس سرما و لرزش بدن پیدا کنید.

استرس یا اضطراب

استرس یا اضطراب و ترشح آدرنالین ناشی از آن موجب لرز در بدن می شود. آدرنالین پایانه‎های عصبی شما را تحریک می‏کند، جریان خون را به ماهیچه‏ های بازوها و پاهای شما افزایش می‏دهد. همه این عوامل باعث می‏ شوند که شما به‏ صورت غیرارادی دچار لرزش شوید.

عفونتهای باکتریایی

عفونت‌های باکتریایی مانند گلودرد استرپتوکوکی و پنومونی سبب بدن‌درد و لرز با تب یا بدون تب می‌شود. لرز زمانی روی می‌دهد که بدن سعی می‌کند دمایش را بالا ببرد و باکتری‌ها را نابود کند.

کمبود خواب

کمبود خواب و التهاب و اختلالات ناشی از آن موجب لرز در بدن می شود، کمبود خواب با علائم فیزیکی چون خستگی، ضعف، تنش عضلانی، عدم تعادل هورمونی و... همراه بوده و منجر به التهاب در بدن یا تشدید واکنش‌های التهابی می شود.

کم آب شدن بدن

بدن برای بیشتر عملکردهایش به آب نیاز دارد و آب یک مؤلفه بسیار مهم و حیاتی برای بافت عضله است. کم آب شدن بدن به دلیل مصرف ناکافی مایعات یا دفع زیاد آن به دلیل اسهال و استفراغ و... می‌تواند علائم ناخوشایندی چون لرز و بدن درد ایجاد کند زیرا در شرایط بی آبی تنظیم دمای بدن سخت می‌شود.

عفونت های ویروسی

عفونت های ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا همراه با تب و لرز و گاهی تنها لرز است. بدن شما در اتین شرایط ممکن است در تلاش برای نابودکردن ویروس‌ها، دمایش را بالا ببرد. گاهی این شرایط منجر به لرز، تب و یا هر دو می‌شود.

آلرژی های فصلی

آلرژی های فصلی و فعال شدن واکنشهای التهابی ناشی از آن ممکن است موجب بدن‌درد و لرز شوند زیرا سیستم ایمنی، آلرژن‌ها را تهدید می‌بیند و واکنش‌های التهابی بدن را فعال می‌کند.

گرفتگی های قاعدگی

تغییرات هورمونی و ترشح پروستاگلاندینها در زمان قاعدگی باعث التهاب شده و نحوه تنظیم دمای بدن را تغییر می دهد. افت استروژن سبب تعریق‌های شبانه، گرگرفتگی و بدن‌درد می شود، در زمان تعریق، بدن سعی می کند دمای خود را کاهش داده و به همین خاطر احساس لرز خواهیم کرد.

برخی داروها

برخی داروها چون آنتی بیوتیکها، استاتین ها، نارکوتیک ها، برخی ضد افسردگی ها مدرها و شیمی درمانی و... می‌توانند موجب لرز یا بدن‌درد شوند.

بیماری مزمن

بیماری های مزمن مانند فیبرومیالژیا، دیابت، التهاب لوزالمعده، بیماری کبد و کلیوی، کم کاری تیروئید، سندرم خستگی مزمن،اختلالات خود ایمنی، ام اس و اندومتریوز و... نیز ممکن است با علائمی چون لرز و بدن درد همراه باشند.

راهکارهای خانگی برای تسکین لرزو بدن درد (بسته به علت ایجاد آن)  برای تسکین لرزو بدن درد از روش گرمادرمانی مانند حمام گرم یا کمپرس گرم استفاده نمایید. ورزش سبک چون تمرینات کششی و پیاده روی برای تسکین لرزو بدن درد مفید است. برای تسکین لرزو بدن درد استرس را با تکینیک هایی مانند تنفس عمیق،یوگا و...کاهش دهید. مکمل منیزیم به صورت خوراکی یا موضعی برای درمان لرز و بدن درد مفید است به خصوص برای افراد دچار کمبود خواب و بیماری‌های مزمنی مانند فیبرومیالژیا یا سندرم پای بی‌قرار. آب رسانی به بدن با نوشیدن مایعات، شربت آبلیموی گرم و دم نوش ها اگر دهیدراته شدن بدنتان علت بدن‌درد و لرزتان باشد، مفید است. داروهای غیر تجویزی مانند مسکن هایی چون استامینوفن یا ایبوپروفن و ضد آلرژی ها به درمان بدن درد و لرز کمک می کنند. درمان پزشکی بسته به علت اصلی مثلا مصرف آنتی بیوتیک برای عفونتهای باکتریایی و...به درمان بدن درد و لرز کمک می کند پس بهتر است به پزشک مراجعه نمایید. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • برگزاری همایش "پیاده روی خانوادگی " در بوستان جنگلی سرخه حصار
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • امیریه دامغان میزبان پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان می شود
  • (ویدئو) نوزاد فلسطینی متولد شده از مادر جان‌باخته درگذشت
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • برگزاری بیست و پنجمین مسابقات کشوری کشتی باچوخه در گرماب
  • نارضایتی از بیمارستان کودکان در قم