Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبر گزاری صداوسیما  مدیرعامل بانک خون بند ناف پژوهشگاه بین المللی رویان  در جمع اصحاب رسانه ومطبوعات و خبرگزاریها و نشریه ها  در  کرمان  با تشریح آخرین دستاوردهای این حوزه گفت مرکز رویان سال ۸۴ راه اندازی شد تا تامین کننده سلول بنیادی برای استفاده های درمانی باشد زیرا اینده طب دنیا بسمت استفاده از این سلولها میرود این سلولها هم قدرت خود نو زایی دارند و هم میتوانند به سلولهای تخصصی متمایز شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.

دکتر ضرابی از کاربرد  سلولهای بنیادی مغز استخوان برای درمان انواع بیماریها از جمله سرطان  درطول نیم قرن اخیر گفت وافزود سلولهای بنیادی خون محیطی نیز در درمان نقش دارند اما سلول بنیادی خون بند ناف که جمع اوری ان سهل الوصول است وباید در پنج تاده دقیقه ابتدایی زایمان جمع اوری و اگر این خون به بانک خون عمومی اهدا شود بدون هزینه است اما  بانک خون خصوصی و خانوادگی با پرداخت هزینه مختص ان خانواده میشود.

وی در باره آمار جهانی ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بندناف گفت: در حال حاضر  بانک های عمومی ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بندناف در  دنیا توانسته اند حدود 800 هزار نمونه را جمع آوری و ذخیره‌سازی کنند و همچنین بانک های خانوادگی نیز در دنیا حدود 4 میلیون نمونه ذخیره‌سازی کرده اند.

دکترضرابی اضافه کرد: در دنیا تا کنون 40 هزار پیوند با استفاده از سلول‌های بنیادی خون بندناف انجام شده  است

مدیرعامل بانک خون بند ناف پژوهشگاه بین المللی رویان خبر داد بانک سلول‌های بنیادی خون بندناف رویان توانسته تعداد واحدهای خون بندناف ذخیره شده در این بانک را به بیش از صد هزار نمونه برساند و بزرگترین ظرفیت سلولی در غرب آسیا ایجاد شده و  ازمایشگاه ژنتیک  هم با ۷۰ هزار اطلاعات ژنتیکی مجهزشده  وامکان ارائه خدمات در زمینه ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون محیطی و مغز استخوان نیزدر این مرکز فراهم  است.

دکتر ضرابی گفت از ضمائم زایمانی مانند پرده جنینی نیز بعنوان پانسمان بیولوژیک برای درمان سوختگی و زخمهای مزمن و جراحیهای عروق و قرنیه و شکم نیز بهره گیری می شود وسلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق شده از بند ناف هم که قدرت تمایز به غضروف و عصب وعضله را دارند نیزقابل  جداسازی  است

وی ادامه داد از دندان شیری بچه ها و ریشه دندانهای عقل نیز میتوان سلول بنیادی گرفت که ما توانایی انجام اینکار را نیز داریم  اما کاربرد بالینی ان هنوز در دنیا مشخص نشده که این دندانها  جمع آوری شود.

.از جمله کارهای تحقیقاتی دیگر ما در کشوراستفاده از این سلولها برای درمان فلج مغزی و اوتیسم است و سال قبل بزرگترین کار ازمایی بالینی را در دنیا انجام دادیم و ۱۲۰ بیمار فلج مغزی را با سلولهای بنیادی پیوند دادیم و نتایج اولیه خوب بوده و مراحل بعدی درمان ادامه دارد.

اقای ضرابی گفت برای سرطان سالانه به ۴۰۰۰پیوند سلول بنیادی نیاز است اما در ده سال  اخیر فقط ۳۵۰۰ پیوند انجام شده است .

وی از ذخیره   ۱۵ هزار نمونه خون بندناف  دربانک عمومی و ۱۰۳ هزار نمونه در بانک خصوصی در ایران خبر دادوافزود  ۵۴ درصد نمونه ها از تولد پسران و ۴۶ درصد از تولد دختران است...

مدیرعامل بانک خون بند ناف پژوهشگاه بین المللی رویان  افزود همه  نمونه ها زیر پوشش بیمه اند و اگر نمونه ها خراب شوند بیمه تا ۵۰ میلیون تومان هزینه پیوند را به خانواده پرداخت می کند.و.به خانواده ها به ویژه کسانی که مشکلات خونی دارندتوصیه میشود این خون را ذخیره کنند .

دراین نشست دکتر کامیاب رییس جهاد دانشگاهی استان هم گفت بانک خون بند ناف استان با استقبال خوبی در استان کرمان و استانهای همجوار روبرو شده است

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: رویان ذخیره بند خون ناف ذخیره سازی پیوند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۳۱۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که وقتی گرسنه هستید و غذا می‌بینید یا بوی غذا را حس می‌کنید چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟ گروهی از محققان در موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک متوجه شده‌اند که بدن ما در عرض چند دقیقه چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهد. این یافته‌ها ممکن است راه را برای درمان دیابت نوع ۲ نیز هموار کند.

به گزارش ایسنا، هنگامی که حواس ما غذا را تشخیص می‌دهد، بدن ما با تولید بزاق و اسید گوارشی برای دریافت غذا آماده می‌شود. ما از مطالعات قبلی می‌دانستیم که کبد نیز جزو ارگان‌هایی است برای دریافت غذا آماده می‌شود.

سینیکا هنشکه(Sinika Henschke)، نویسنده اول این مطالعه، توضیح می‌دهد که اکنون ما نگاهی دقیق‌تر به میتوکندری‌های سلول‌های کبدی انداخته‌ایم، زیرا آنها اندامک‌های سلولی ضروری برای متابولیسم و تولید انرژی هستند و متوجه شدیم که این سازگاری با چه سرعتی شگفت‌آور انجام می‌شود.

به نقل از اس‌اف، محققان با آزمایش روی موش‌ها نشان دادند که تنها دیدن و بوییدن غذا برای تحریک پاسخ در کبد کافی است. به طور خاص، حس کردن غذا بر میتوکندری در سلول‌های کبد تأثیر می‌گذارد.

طی فرآیندی موسوم به فسفوریلاسیون یک گروه فسفات به پروتئین اضافه می‌شود که یک مکانیسم تنظیمی مهم در بدن است. این کار یک مسیر سیگنال‌دهی جدید را نشان می‌دهد که حساسیت به انسولین را در بدن تنظیم می‌کند.

تأثیر روی کبد توسط گروهی از سلول‌های عصبی به نام نورون‌های POMC انجام می‌شود که تنها با دیدن و بوی غذا در عرض چند ثانیه فعال می‌شوند. سپس به کبد سیگنال داده می‌شود تا برای ورود مواد مغذی به سمت خود آماده شود. تحقیقات این تیم همچنین نشان می‌دهد که فعال شدن نورون‌های POMC به تنهایی برای سازگاری میتوکندری، حتی بدون غذا کافی است.

مطالعه ما نشان می‌دهد که درک حسی غذا، فرآیندهای انطباقی در میتوکندری و حساسیت به انسولین چقدر با هم مرتبط هستند. ینس برونینگ(Jens Brüning)، رئیس این مطالعه و مدیر موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک، می‌گوید: درک این مکانیسم‌ها نیز مهم است زیرا حساسیت به انسولین در دیابت نوع ۲ مختل می‌شود.

نظر یک متخصص تغذیه

جالب است که ببینیم این یافته‌ها چگونه به انسان‌ها تعمیم داده می‌شوند و تأثیراتی که می‌توانند بر درمان دیابت نوع ۲ داشته باشد چیست. ما به خوبی می‌دانیم که فرآیند هضم قبل از خوردن لقمه اول غذا شروع می‌شود.

وقتی به غذا نگاه می‌کنید یا بوی آن را حس می‌کنید، بدن شما شروع به آماده شدن می‌کند. در سطح فیزیکی، وقتی غذا را در تخیل خود می‌بینید، بو می‌کنید یا حتی می‌چشید، شروع به ترشح بزاق می‌کنید. این بسیار مهم است زیرا باعث می‌شود هر چیزی که در طول وعده غذایی اتفاق می‌افتد بسیار آسان‌تر شود.

مطالعات قبلی نشان داده است که کبد نیز خود را آماده می‌کند و اکنون ممکن است ببینیم که این مکانیسم می‌تواند به عنوان یک هدف پزشکی، مورد استفاده قرار گیرد.

این یافته‌ها در مجله Science منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دستیابی محققان به یک هدف درمانی جدید برای کنترل آسیب‌ های مغزی
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ناظمی و بنیادی فر برای سرخابی‌ها سوت می‌زنند
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • جام جهانی از داوری ایران گرفته شد
  • جذب محقق پسادکتری در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی