Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، مجید ایرانمنش مدیر کل امور اداری و فناوری معاونت علمی، پس از پشت سر گذاری چهارمین جشنواره گیاهان دارویی، در خصوص ارزیابی این جشنواره و رویدادهای به وقوع پیوسته در این نمایشگاه گفت: جشنواره گیاهان دارویی که امسال چهارمین دوره خود را با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پشت سر گذاشت، یکی از کم نظیر ترین رخدادهای علمی و کاربردی در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جشنواره بعد از نمایشگاه کتاب یکی از پر مخاطب‌ترین جشنواره‌هایی است که به صورت دو سالانه برگزار می‌شود.

ایرانمنش با اشاره به استقبال گسترده این دوره از نمایشگاه گفت: چهارمین جشنواره گیاهان دارویی، با حضور گسترده شرکت‌های دانش بنیان، تولیدکنندگان این صنعت، بخش خصوص و دانش‌آموزی مواجه شد، به‌طوری‌که 550 شرکت تولید کننده این صنعت و 170 شرکت دانش‌بنیان در این جشنواره حضور داشتند.

وی با اشاره به فضای نمایشگاهی اختصاص داده‌شده در این نمایشگاه، خبر داد: امسال چیزی در حدود 14 هزار متر فضای نمایشگاهی در اختیار داشتیم، که در جمع با توجه به بخش دانش‌آموزی و بخش خصوصی بالغ‌بر هزار غرفه توانستیم برپا کنیم.

ایرانمنش در ادامه بیان کرد: از بخش‌های دیگر جذاب این نمایشگاه، محلی در خارج از فضای مصلی بوده، که با گیاهان زنده پرشده بود، تا بازدیدکنندگان بتوانند با مراحل تولید، اکثر رشد و نمو گیاهان دارویی از نزدیک آشنا شوند.

مدیر کل امور اداری و فناوری معاونت علمی، با اشاره به استقبال خوب دانش آموزان به این صنعت عامه‌پسند در کشور، اشاره کرد و گفت: در بخش دانش‌آموزی چیزی بیش از هزار نفر ثبت‌نام کننده داشتیم، که متاسفانه به دلیل محدودیت فضا، تنها توانستیم در خدمت 175 نفر باشیم.

وی با اشاره به اینکه صنعت گیاهان دارویی یک مبحث عامه‌پسند و همگانی است گفت: در حال حاضر در این صنعت، علاوه بر مصرف داخلی و بهره‌برداری از گیاهان دارویی، در بخش صادرات، شاهد رشد چشمگیری بوده‌ایم. به‌طوری‌که درروند برگزاری نمایشگاه گیاهان دارویی، از دور نخست چندین میلیارد دلار درآمد صادراتی رقم زند و به عنوان یک صنعت درآمدزا در کشور تبدیل شود.

ایرانمنش در ادامه با اشاره به دیگر بخش‌های مهم صادراتی در حوزه گیاهان دارویی افزود: در تولیدات محصولاتی همچون زعفران، زیره، شیرین بیان و سم‌های گیاهی چیزی در حدود 520 میلیون دلار صادرات داشته‌ایم که این رقم بسیار چشمگیر است و مطمئناً نشان دهنده رشد چشمگیر فعالیت‌های گیاهان دارویی در کشور است.

مدیر کل امور اداری و فناوری معاونت علمی با اشاره به اهمیت عملیات اجرایی درروند برگزاری جشنواره گیاهان دارویی اظهار کرد: به طور کل عملیات اجرایی جشنواره گیاهان دارویی، در بحث خدمات پشتیبانی توسط اداره کل فناوری اطلاعات به انجام می‌رسد، که این خدمات شامل برپایی نمایشگاه ، تعیین فضای نمایشگاه، اختصاص فضایی برای ارئه گیاهان زنده و همچنین اختصاص فضاهای مورد لزوم در نمایشگاه و درکل تمامی خدمات رفاهی و پشتیبانی انجام است.

ایرانمنش از صرفه‌جویی 25 تا 30 درصدی هزینه‌های این دوره از نمایشگاه خبر داد و گفت: بر اساس تغییرات ساختاری در بخش اجرایی این دوره از جشنواره شاهد صرفه‌جویی چشمگیری در بعد هزینه بودیم.

وی نمایشگاه گیاهان دارویی را بستری مناسب به منظور گردهمایی فعالان این صنعت خواند و گفت: در محیطی که فراهم شد زنجیره تولید کننده، توزیع‌کننده و مصرف‌کننده همه و همه گرد هم آمدند تا به واسطه این نمایشگاه رسالت مورد نظر یعنی همان زنجیره اتصال و تعاملات کارساز میان آن‌ها فراهم شود.

وی با اشاره به ارتباط میان کیفیت مطلوب محصولات در سال حمایت از کالای ایرانی گفت: با توجه به گرایش گسترده بخش دانشگاهی و مراکز پژوهشی از گیاهان دارویی از یک سو و شناخته شدن صنعت گیاهان دارویی به عنوان بخش عامه‌پسند از سوی دیگر به طور حتم می‌توان امیدوار بود که این صنعت در کشور قدرتمند عمل کرده و می‌کند. به نحوی که با ایجاد اطمینان خاطرمردمی، داروهای سنتی در جامعه مدرن امروز رواج داده‌شده ست و این همان حمایت است که در دل فرهنگ‌سازی استفاده از داروهای گیاهی و طب سنتی به‌خوبی نمایان می‌شود.

انتهای پیام/

169 / 279 فرآورده گیاهی صنعت نمایشگاه کتاب جشنواره غرفه دانش بنیان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فرآورده گیاهی صنعت نمایشگاه کتاب جشنواره غرفه دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۳۲۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»

مصطفی نخعی به خبرگزاری صدا و سیما همچنین گفت: در حدود ۴ سال گذشته اتفاق خاصی که کشور در صنعت پتروپالایشگاهی به آن نیاز داشته، رخ نداده؛ در حالیکه «این صنعت می‌تواند ارزآور باشد و کشور را در تولید بنزین و فرآورده‌های مورد نیاز دیگر خودکفا کند.»  «پتروپالایشگاه‌ها» مجموعه‌های پالایشگاهی به‌روز و پیچیده‌تر از صنعت پالایشگاهی هستند که محصولات و فرآورده‌های پتروشیمی گسترده‌تری با ارزش افزوده بیشتر تولید می‌کنند.  تبدیل نفت خام به فرآورده‌های سوختی مانند بنزین، نفت گاز تنها هدف پتروپالایشگاه‌ها نیست و فرآورده‌هایی مثل خوراک‌های مورد نیاز مجتمع‌های پلیمری و شیمیایی هم در این مجتمع‌ها تولید و عرضه می‌شوند.  پیشتر و در مجلس دهم، نمایندگان پیش نویس قانونی را برای توسعه صنعت پتروپالایشگاهی با استفاده از «سرمایه گذاری مردمی» به تصویب رسانده بودند.  «قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی» که بخشی از آن در مجلس یازدهم هم اصلاح شد، فرصتی را به پتروپالایشگاه‌های تازه تأسیس می‌دهد که بدون هزینه، خوراک اولیه را برای تولید محصولاتشان دریافت کنند و بعد با دولت تسویه کنند.  معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت بهمن پارسال گفته بود که با ساخت طرح‌های پتروپالایشگاهی، ظرفیت پالایشی کشور با افزایش ۳۰ درصدی از ۲.۳ میلیون بشکه به ۳ میلیون بشکه می‌رسد. به گفته هوشنگ فلاحتیان، با قانونی که مجلس برای حمایت از سرمایه‌گذاری مردمی در صنایع پایین‌دستی نفت و گاز تصویب کرده، حدود یک میلیون و ۴۸۰ هزار بشکه ظرفیت پتروپالایشگاهی جدید تعریف شده است.   با این حال سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس از اینکه «برخی مدیران به سرمایه گذاری دولتی در صنعت پتروپالایشگاهی بیشتر از سرمایه گذاری مردمی اهمیت می‌دهند»، انتقاد کرد و گفت: «باید آینده حوزه انرژی و این صنعت به مردم معرفی شود و ضمانت سودآوری از سوی دولت باید وجود داشته باشد تا مردم برای سرمایه گذاری در صنعت پتروپالایشگاهی مشارکت کنند.»  آقای نخعی همچنین گفت که دولت در حدود ۳ سال گذشته از مجلس برای احداث پتروپالایشگاه شهید سلیمانی استان هرمزگان مجوز گرفته، اما این طرح رشد خاصی نداشته است.  او گفت : یکی از علت‌های رشد نکردن طرح احداث پترو پالایشگاه شهید سلیمانی، «بی توجهی به سرمایه گذاری مردمی» است.

دیگر خبرها

  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • رویداد صدرا با حضور ۶۰ شرکت در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا آغاز شد
  • زیمبابوه به صنعت کشاورزی و دارویی ایران نیازمند است
  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • بسیاری از مدیران صنعت پتروپالایشگاهی به دنبال سرمایه گذاری «دولتی» هستند تا «مردمی»
  • فرآورده‌های گیاهی غیر مجاز اعلام شد
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود