Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با سردار غیب‌پرور بر ضرورت بهره‌مندی از گستره وسیع جغرافیایی سازمان بسیج در حوزه‌های مشترک فرهنگی و هنری تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سید عباس صالحی در آغاز هفته بسیج در دیداری صمیمانه با سردار غلام‌حسین غیب‌پرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان این مطلب افزود: بسیج یکی از میراث‌های امام خمینی(ره) است که ایشان با تشکیل آن به یک ساختارسازی اجتماعی کمک کردند تا این ساختار همواره بتواند از یک انرژی اجتماعی برای حفظ نظام اسلامی استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بسیج گستره جغرافیایی وسیعی دارد، کمتر نهادی را می‌توان دید که در چنین گستره‌ی جغرافیایی قرار داشته باشد. سازمان‌های عمومی و دولتی در یک چهارچوب و دایره محدودی قرار دارند، اما بسیج یک نهاد مویرگی است که نقطه‌ی از کشور را خالی نگذاشته است و مشابه آن در کشور وجود ندارد و از همه اقشار در آن حضور دارند.

صالحی تاکید کرد: بسیج دارای یک کانون پر انرژی و جو‌انانه است که می‌تواند این انرژی را به جامعه منتقل کند. در این میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حوزه‌های بسیار متنوع و مرتبط با سازمان بسیج را دارد که می‌تواند به همکاری مشترک نزدیک شود.

وی افزود: سازمان بسیج با ظرفیت‌های عام و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با تکالیف فرهنگی و هنری خود می‌توانند حداقل در پنج حوزه مشترک با یکدیگر فعالیت کنند. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه «هنر» اولین حوزه مشترک بین طرفین است، گفت: ظرفیت هنر هم به اعتبار اینکه جامعه ایران یک جامعه هنرمند بوده و هست و هم تاثیراتی که هنر در سرعت انتقال پیام دارد می‌‎تواند به دایره همکاری دو طرف کمک کند. 

صالحی بیان کرد: حوزه دوم همکاری حوزه «فرهنگ عمومی» است، فرهنگ ایثار و شهادت، فرهنگ مقاومت و حیطه‌های دیگر از جمله فرهنگ سلامت و بهداشت اجتماعی می‌تواند در قالب همکاری قرار بگیرد. از آنجا که دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و سایر معاونت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این شورا فعالیت دارند این فضا می‌تواند دایره همکاری‌ها را وسیع‌تر کند. 

وی با اشاره به «دین» به عنوان سومین حوزه مشترک، تصریح کرد: حو‌زه اجتماعی ما بدون دین شناخته نمی‌شود. کانون انقلاب ایران هم براساس همین دین صورت گرفت، در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سازمان اوقاف و امور خیریه، ستاد عالی کانون‌های فرهنگی_هنری مساجد و سازمان حج و زیارت حوزه‌های دینی هستند که می‌توانند پل ارتباطی با سازمان بسیج مستضعفین باشند. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: در حوزه «رسانه و فضای مجازی» به عنوان حو‌زه چهارم امکان همکاری وجود دارد، شاید در این حوزه هیچکدام از دو طرف صدرصد متولی نباشند، اما بعضا در بسیاری از موارد دو طرف می‌توانند بر افکار عمومی تاثیرگذار باشند. 

صالحی با بیان اینکه حوزه «بین‌الملل» آخرین حوزه همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان بسیج مستضعفین محسوب می‌شود، افزود: به طور طبیعی انقلاب اسلامی ایران نمی‌تو‌انست پیام خود را تنها در داخل ایران نگه دارد، بنابراین دیپلماسی فرهنگی و هنری می‌تواند قدم به قدم با دیپلماسی امنیتی حرکت کند. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هیچ مقطعی به اندازه این دوران برای کشور سخت نبوده ولی با گذر از این مرحله نظام جمهوری اسلامی ایران مجددا در برابر مشکلات واکسینه خواهد شد. دشمن به خیال خود می‌تواند در این شرایط به ما ضربه بزند پس وقتی تهدیدها بیشتر می‌شود عقل حکم می‌کند به هم‌افزایی بیشتر با هم بیاندیشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: به طور طبیعی جریان هنری، رسانه‌ای و دینی که می‌خواهد کشور را هدایت کند همیشه با بخشنامه‌ها جلو نمی‌رود، امروز فضای مجازی در حال جایگزینی به جای فضاهای رسمی است پس همه باید از این فضا بهره ببریم تا حضور حداکثری مثبت در این فضا را داشته باشیم. این کنار هم قرار گرفتن‌ها جریان اخلاقی، انسانی و فضای اجتماعی را ‌‌پررنگ‌تر می‌کند.

 

 

نباید از ظرفیت مساجد غافل شد

در ادامه این نشست صمیمانه سردار غیب پرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: امکان یک هم‌افزایی گسترده بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان بسیج مستضعفین وجود دارد و اگر به این مطلب قائل باشیم که راه حفظ انقلاب اسلامی رویکردهای فرهنگی است لاجرم باید از تمام ظرفیت‌های این عرصه استفاده کنیم. 

وی ادامه داد: اثر و محصول باید در یک‌جا ملموس باشد. در حال حاضر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ظرفیت‌های انسانی، نخبگی و ساختارهای زیرساختی وجود دارد و در سازمان بسیج مستضعفین هم شرایطی فراهم شده است، بنابراین می‌توان آن را در تمام استان‌ها و شهرستان‌ها تسری داد. 

رئیس سازمان بسیج مستضعفین تاکید کرد: یکی از ظرفیت‌هایی که دو طرف باید به آن توجه کنند «مسجد» است، متاسفانه امروز از ظرفیت مساجد به خوبی استفاده نمی‌شود، نباید فراموش کرد که مساجد چشمه جوشانی بودند که انقلاب براساس آن شکل گرفت و ما می‌توانیم از این پتانسیل استفاده بهینه ببریم. 

سردار غیب‌پرور خاطرنشان کرد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شرایط خوبی دارد که می‌تواند حلقه وصل بین سایر سازمان‌ها باشد، مردم باید به این تفکر برسند که حضور در مساجد می‌تواند آن‌ها را در همه شرایط اغنا کند. 

وی در پایان گفت: برای همکاری بهتر بین دو سازمان باید یک هم‌افزایی خیلی خوب بین طرفین صورت بگیرد. اگر ما جدا از هم فعالیت کنیم قطعا دیگران صحنه کار را در دست می‌گیرند، بنابراین این دو سازمان که محصول این نظام است باید در کنار هم با یک ظرفیت کامل به سمت هدف مشخص با یک زمان‌بندی خاص بروند.

 

پایان پیام/523

منبع: شبستان

کلیدواژه: هفته وحدت ارومیه حسن روحانی هفته کتاب و کتابخوانی آذربایجان غربی ارزانی اردبیل بیرجند کانون های فرهنگی هنری مساجد سردار غیب پرور هفته بسیج فرهنگ و هنر صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۳۳۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور

وزیر فرهنگ با بیان اینکه افزایش بهره‌وری در سازمان اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن هرچه بیشتر خیر و ثواب در کشور، خاطرنشان کرد: هر اندازه گردش این چرخه را بیشتر کنیم، به همان میزان مال مشروعی که در راه رضای خدا خرج می‌شود را در جامعه تقویت می‌کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه نمایشگاه دستاوردهای نهاد وقف طی سخنانی درباره فلسفه حضور سازمان اوقاف در طرح‌های اقتصادی و علمی گفت: ما در جلسات متعدد و مختلف مرتبط با سازمان بعضا با این پرسش مواجه می‌شویم که فلسفه حضور سازمان اوقاف در طرح‌های اقتصادی و علمی چیست که ناشی از عدم آشنایی با ماموریت های این سازمان است.

وزیر فرهنگی یکی از مهم‌ترین کارکردهای سازمان اوقاف را افزایش میزان بهره‌وری و رشد محصولات و افزایش ارزش تولیدات وقفی عنوان کرد و اظهار داشت: نکته مهم این است که مجموعه اوقاف وابستگی ویژه‌ای به بودجه دولتی ندارد و در واقع نیات واقفین را نمایندگی می‌کند و مردمی‌ترین بخش متصل به حاکمیت است و مردمی‌ترین وجه حاکمیت را نمایندگی می‌کند.

او ادامه داد: سازمان اوقاف جایی است که مردم با انگیزه کسب ثواب بخشی از بهترین دستاوردهای زندگانی خود را برای یک جریان سازنده عمرانی و بالنده وقف می‌کنند. آن وقت این مجموعه که این اتصال را به حاکمیت دارد و به این مجموعه معظم مردمی که آکنده از ایمان و باورهای الهی است، با این نگاه وظایفش را جلو می‌برد.

 

سازمان اوقاف از جهش اقتصادی و مؤسسات دانش‌بنیان حمایت می‌کند

 

اسماعیلی با بیان اینکه افزایش بهره‌وری در این سازمان یعنی موفقیت در گستراندن هرچه بیشتر خیر و ثواب در کشور، خاطرنشان کرد: هر اندازه گردش این چرخه را بیشتر کنیم، به همان میزان مال مشروعی که در راه رضای خدا خرج می‌شود را در جامعه تقویت می‌کند.

او تصریح کرد: خروجی اصلی این سازمان کمک به حوزه‌های فرهنگ دینی است. این جریان که جریان تولید ثروت است بسیار اهمیت بالایی دارد و حالا این امر در دوره جدید با پیشرفت‌هایی که شکل گرفته می‌تواند به توانی چندین برابر گذشته به نتیجه برسد.

اسماعیلی با اشاره به اینکه حضور در اقتصاد دریا، حضور در عرصه شرکت‌های دانش بنیان امروز یک ضرورت است، ‌یادآوری کرد: رئیس جمهور امروزه در سفرهای خارجی دیگر میراث فرهنگی و فرش هدیه نمی‌دهند بلکه از محصولات تولیدی علم و فناوری هدیه می‌دهند. امروز ما در این حوزه بسیار سربلند هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ما در گذشته به توانمندی‌های ژئوپلتیک و منابع نفتی استناد می‌کردیم اما امروز مهمترین نقطه قوت ما تولیدات علمی است. وقتی امروز دقیق‌ترین موشک‌های نقطه‌زن را داریم دیدید که دنیا شگفت‌زده شد. حرکت پهپادها در آسمان چندین کشور، مانور قدرت فناورانه جمهوری اسلامی بود. آن مانور اقتدار چهل‌وپنج ساله‌ای بود که امام خمینی و رهبر معظم انقلاب به مردم عرضه کردند. همان شب بیش از 70 درصد مردم در نظرسنجی های مختلف گفتند که حس غرور به آن‌ها دست داده است.

او با اشاره به دستور رئیس جمهور مبنی بر ایجاد شهر جهانی صنایع خلاق،‌ گفت: پس از ابلاغ چندین استاندار کلانشهرها اعلام آمادگی کردند و اگر مدیریت به همین شکل جلو برود بسیاری از مشکلات ما برطرف خواهد شد.

وزیر فرهنگ سیاست مقاومت را افتخارزا ارزیابی کرد و اظهار داشت: این افتخار در همه زمینه‌های نظامی، اقتصادی و اجتماعی وجود دارد. همه می‌گفتند یک موشک به سمت اسرائیل رها شود کل اقتصاد از دست شما خارج می‌شود. ده‌ها موشک و پهپاد پرتاب شد و امروز شاهد هستیم وضعیت اقتصادی هم در مسیر آرامش قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود منصوب شد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • حمایت وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از طنزپردازان و رسانه‌های فعال این حوزه
  • بهره مندی بیش از ۹۰ روستا در مناطق شرقی کرمانشاه از آب شرب خانگی
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • افزایش بهره‌وری اوقاف یعنی موفقیت در گستراندن خیرات در کشور