Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@23:28:49 GMT

بزودی ثبت جهانی انگور ملایر ابلاغ می شود

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۳۴۵۸۱

بزودی ثبت جهانی انگور ملایر ابلاغ می شود

به گزارش ایرنا باب الله فتحی روز پنجشنبه در آئین بهره برداری از چند طرح عمرانی و کشاورزی با حضور وزیر جهاد کشاورزی در شهرستان ملایر بیان کرد: 24 و 25 مهرماه امسال نمایندگان فائو برای بررسی پرونده ثبت جهانی انگور وارد این شهرستان شدند و هم اکنون به مراحل نهایی کار رسیده ایم.
وی اجرای طرح فراز را یکی از ضرورت ها برشمرد و ادامه داد: ملایر بیش از 10 هزار هکتار باغ انگور دارد که اقدامات جدی برای داربستی کردن آنها در دستور کار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فرماندار ویژه ملایر با اشاره به سهم عمده تولید و اشتغال این شهرستان در حوزه انگور و کشمش اظهار داشت: اجرای طرح فراز یا داربستی کردن تاکستان های انگور این شهرستان نیازمند نگاه جدی وزارت جهاد کشاورزی و اختصاص اعتبارات مورد نیاز است.
فتحی گفت: علاوه بر این باغداران ما در اجرای سیستم آبیاری نوین، تهیه سبد و گونی های مخصوص حمل انگور و کشمش از مزرعه تا کارخانه مشکلات زیادی دارند که نیازمند کمک ویژه وزارت جهاد کشاورزی است.
وی اظهار داشت: در همین راستا نامه ای به امضای فرماندار ویژه و نمایندگان مردم ملایر در مجلس تهیه و تحویل وزیر جهاد کشاورزی شد تا با توجه به جایگاه شاخص ملایر در تولید محصولات کشاورزی با نظر مساعد این وزارتخانه همراه باشد.
فتحی ادامه داد: سالانه به همت باغداران ملایری بیش از250 هزار تن انگور مرغوب در این شهرستان برداشت می شود که بیش از 40 هزار تن آن به کشمش تبدیل و صادر می شود.
وی با بیان اینکه حوزه کشاورزی بخش عظیمی از اشتغال و اقتصاد این شهرستان را به خود اختصاص داده است گفت: از جمعیت حدود 300 هزار نفری ملایر، 100 هزار تن به طور مستقیم از طریق کشاورزی و باغداری مشغول فعالیت هستند و درآمد کسب می کنند.
معاون استاندار همدان همچنین به برداشت سنتی انگور در ملایر اشاره و از وزیر جهاد کشاورزی درخواست کرد: برای اعطای تسهیلات طرح فراز، توسعه بخش کشاورزی، لایروبی قنوات و استفاده از سیستم های به روز آبیاری کمک های ویژه ای را به این شهرستان داشته باشد.

**اجرای 37 هزار هکتار آبیاری نوین در دولت تدبیر و امید
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان نیز گفت: تاکنون 147 هزار هکتار آبیاری نوین در این استان اجرا شده است که از این میزان 37 هزار هکتار در دولت تدبیر و امید انجام شده است.
منصور رضوانی جلال ادامه داد: 2 هزارو 200 هکتار نیز امسال اجرا شد که امروز پنجشنبه همزمان با سفر وزیر جهاد کشاورزی مورد بهره براری قرار گرفت.
وی بیان کرد: افزون بر این مطالعات 10 هزار هکتار آبیاری نوین نیز انجام شده و در دست اقدام است و سه هزار هکتار هم برای باغ های شهرستان ملایر در برنامه داریم.
رضوانی جلال افزود: از 75 هزار هکتار باغ در استان همدان، 740 هزار تن محصول تولید می شود که از این میزان 404 هزار تن مختص انگور است که بیش از نیمی از آن یعنی 250 هزار تن از انگور استان در شهرستان ملایر تولید می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان به تولید بیش از 40 هزار تن کشمش در ملایر اشاره و بیان کرد: ملایر یکی از قطب های مهم تولید کشمش در کشور است که 20 درصد از تولید کشور را به خود اختصاص داده است.
منصور رضوانی جلال در عین حال ارز آوری 60 میلیون دلاری کشمش ملایر را نشان از کیفیت بالای کشمش و انگور ملایر دانست و گفت: به همین منظور از سال 95 اقدامات لازم برای ثبت جهانی انگور ملایر در سازمان فائو آغاز شد.
وی ادامه داد: 24 و 25 مهرماه امسال نیز نمایندگان فائو برای بررسی پرونده ثبت جهانی انگور ملایر به این شهرستان سفر کردند و 20 آبان ماه نیز پروپوزال نهایی آن انجام شد و بزودی شاهد ابلاغ ثبت جهانی این محصول هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان ثبت جهانی انگور را نشان از شایستگی ملایر در تولید و فرآوری این محصول دانست و افزود: امیدواریم بتوانیم بهسازی باغ های انگور، آبیاری نوین، طرح فراز، ترویج و آموزش، افزایش کمیت و کیفیت این محصول را ارتقا بخشیم.
به گزارش ایرنا، وزیر جهاد کشاورزی امروز پنجشنبه یکم آذرماه به منظور بازدید و افتتاح چند طرح عمرانی و کشاورزی به شهرستان ملایر سفر کرد و در این سفر یک روزه چهار واحد صنعتی کشمش پاک کنی با اعتبار 65 میلیارد و 150 میلیون ریال به طور همزمان در شهرک صنعتی سهند و شوشاب ملایر بهره برداری شد.
همچنین طرح آبیاری نوین به مساحت 51 هکتار و اعتبار یک میلیارد و 390 میلیون ریال در روستای آورزمان از توابع بخش سامن افتتاح شد.
«سید سعید شاهرخی» استاندار همدان نیز در این آئین حضور داشت.
7528/2090
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استان همدان درآمد کشاورزی محصولات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی 40 سالگی انقلاب منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۳۴۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، رییس گروه طرح وبرنامه معاونت آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی از فراهم شدن مقدمات لازم برای اجرای طرح تجهیز، نوسازی ویکپارچه سازی حدود ۶۵ هزارهکتار اززمین‌های مستعد کشاورزی به خصوص شالیزار‌های استان‌های شمالی کشور با سرمایه گذاری چینی خبر داد.

نادر علیزاده در حاشیه بازدید رئیس و معاونان سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح یکپارچه سازی شالیزار‌های روستای بزمینان شهرستان آمل گفت: مدت زمان اجرای این طرح کلان حوزه زیربنایی و آب وخاک کشور حدود ۳ ساله است و پیش بینی‌های لازم انجام وطرح‌های مورد نیاز این طرح نیز تهیه شده است.

وی، اجرای طرح یکپارچه سازی زمین‌های کشاورزی را در کاهش هزینه‌های تولید در امر بکارگیری ماشین آلات در مراحل کاشت، داشت و برداشت، افزایش بهره بری در تولید، مدیریت مصرف آب و جلوگیری از تغییرکاربری‌ها موثر دانست.

رئیس گروه طرح و برنامه معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ظرفیت‌های خوبی درحوزه بخش کشاورزی دراستان‌های شمالی کشور وجود دارد و با اجرایی شدن طرح یکپارچه سازی زمین‌ها به خصوص در شالیزار‌ها می‌توان برای کشت دوم دراین استان‌ها برنامه ریزی کرد.

علیزاده افزود: هدف نهایی در اجرای این طرح این هست که با ظرفیت سرمایه گذاری خارجی استفاده و نیاز کشاورزان استان‌های شمالی کشور را با توجه به نقش مهم این استان‌ها در تامین امنیت غذایی کشور نیز لحاظ کرد.

وی با بیان اینکه کار تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی زمین‌های کشاورزی برخلاف تصور‌ها راحت نیست، گفت: یکی از سختی‌های این طرح به خصوص در استان‌های شمالی کشور از جمله مازندران، مالیکت زمین‌ها و کم شدن اراضی در طی چند سال گذشته بوده که روند اجرای این طرح را به تاخیر انداخته یا متوقف کرده است.

رئیس گروه طرح وبرنامه معاونت آب وخاک وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه در مدت ۲۰ ساله اجرای طرح یکپارچه سازی و نوسازی زمین‌های کشاورزی درسطح کشور حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار آن انجام شده است، تصریح کرد: در اجرای این طرح کلان و مهم زیربنایی عقب ماندگی زیادی وجود دارد که باید درسال‌های پیش رو با مدیریت وبرنامه ریزی‌های هدفمند جبران شود.

قانون یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی در سال ۱۳۸۵ با هدف یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن زمین‌ها تصویب شد، سال ۱۳۹۵ آیین‌نامه اجرایی آن تدوین و ابلاغ شد. آنچه مانع اجرای این قانون شده، قانون ارث است که بر اساس آن خرد شدن زمین‌های کشاورزی از سوی وراث اقدامی قانونی و بحق قلمداد می‌شود.

بر اساس آمار میانگین قطعات زمین‌های کشاورزی کشور ۵/۱ هکتار است که در استان‌های شمالی به کمتر از یک هکتار می‌رسد، اما کارشناسان می‌گویند در قطعات کمتر از پنج هکتار اجرای مکانیزاسیون کشاورزی مقدور نیست و عملاً بهره‌وری و تولید کاهش می‌یابد.

اکنون بعد از ۱۷ سال قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی به صورت پایلوت در ۲۶۵ شهرستان و در مساحت ۱۶۶ هزار هکتار به صورت آزمایشی به اجرا درآمده است.

دیگر خبرها

  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی
  • خسارت سیل و تگرگ به مزارع کازرون
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • برداشت گل محمدی از ۵۰۰ هکتار از گلزار‌های خراسان شمالی
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • خسارت بارش شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • خسارت بارش‌های شدید به ۱۴۵ هزار هکتار از مزارع خوزستان
  • یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها