Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از کارگران در قطر که در تاسیسات جام جهانی فوتبال کار می کنند از شرایط سخت کاری و کم بودن دستمزد خود گلایه می کنند.

به گزارش عصرایران، خبرگزاری فرانسه در گزارشی به وضعیت کارگرانی پرداخت که در قطر مشغول کار برای ساخت ساختمان ها و پروژه های مورد استفاده برای جام جهانی 2022 هستند.

در این گزارش آمده است:

کارگران، تاسیساتی را برای جام جهانی 2022 در قطر می سازند اما مسابقات را در این تاسیسات تماشا نمی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو کارگر ساختمانی به نام های " اوجور" و "راجور" هنگام وقت استراحت برای غذا خوردن در نزدیکی مجتمع مسکونی در دوحه می نشینند. آنها به ساخت این مجتمع کمک کرده اند. این ساختمان مربوط به طرح های میزبانی جام جهانی فوتبال است که 4 سال دیگر در این کشور برگزار می شود.

در حالی که تعدادی از کارگران رضایت خود را از مشارکت در ساخت سازه ها و ساختمان های بزرگ در این کشور ثروتمند اعلام می کنند اما اوجور (22 ساله) و راجور (39 ساله) اهل بنگال از شرایط کار و دستمزدها راضی نیستند.

اوجور می گوید: اشتباه کردم به اینجا آمدم. پول زیادی از بانک قرض گرفتم تا هزینه های سفر به قطر را تامین کنم اما هم اکنون چیزی ندارم.

این دو نفر از سه سال قبل در این پروژه کار می کنند و ماهانه حداقل حقوق را دریافت می کنند یعنی هر نفر ماهانه 50 ریال قطری معادل 205 دلار.

راجو که لباس کارگری آبی رنگی به تن داشت گفت: هیچ وقت به اینجا برنمی گردم.

از سال 2010 یعنی زمان اعلام پیروزی قطر در کسب میزبانی جام جهانی 2022 تاکنون شرایط کار در قطر از سوی سازمان های حقوقی و انسانی و کارگری مورد پیگیری است.

از زمان اعلام پیروزی قطر در کسب میزبانی جام جهانی یعنی از سال 2010 تاکنون، تعداد ساکنان در این کشور غنی از گاز و واقع در جنوب خلیج فارس از 1.63 میلیون نفر به 2.74 میلیون نفر افزایش یافته است.
از جمعیت 2.7 میلیون نفری قطر، تنها حدود 300 هزار نفر شهروندان این کشور و بقیه شهروندان خارجی هستند.

جام جهانی فوتبال، مهمترین اتفاق ورزشی جهان به شمار می رود.

سندیکاها و انجمن های صنفی کارگری و سازمان های مدافع حقوق بشر و سازمان بین المللی کار از قانون کفالت در قطر انتقاد کره اند.

همچنین گزارش های مطبوعاتی مختلفی درباره آمار مرگ و میرها در میان کارگران تاسیسات میزبانی جام جهانی در قطر منتشر شده است.

یکی از سندیکاهای کارگری گفته است آمار این افراد حدود 1200 نفر است اما این آمار را نمی توان از سوی منابع دیگر تایید کرد.

کمیته عالی طرح ها و میراث قطر که مسوول برگزاری مسابقات جام جهانی 2022 در قطر است این ادعا را تکذیب کرده است.

دولت قطر بعد از اعتراضات به وضعیت کارگران خارجی در این کشور، اصلاحاتی را در این حوزه اعمال کرد از جمله می توان به تعیین حداقل حقوق و دستمزد، حمایت از دستمزدها و لغو ویزای خروج برای کارگران اشاره کرد.

تا قبل از این کارگران خارجی مجبور بودند قبل از ترک قطر، اجازه خروج دریافت کنند. این اقدام، زمینه سوء استفاده را برای کارفرمایان فراهم می کرد.

سازمان بین المللی کار گفته است که این اقدامات، بسیار مهم هستند.

کمیته عالی می گوید که بیش از 12 هزار کارگر در پروژه های ساخت و ساز جام جهانی، مبلغی به قیمت 52 میلیون ریال قطری (14 میلیون دلار) به عنوان غرامت دریافت می کنند. این مبلغ به عنوان غرامت در برابر اجبار کارگران خارجی به پرداخت پول اضافی برای کسب کار در قطر پرداخت می شود.

پروژه های جام جهانی قطر در همه مناطق قطر وجود دارند. از تاسیسات ورزشی تا مراکز تجاری و راه ها و هتل ها و دفاتر و مجتمع های مسکونی و اقامتی یعنی جایی که "اوجور و راجو" در آنها فعالیت می کنند. این ساخت و سازها تحول بزرگی در قطر در 8 سال اخیر است.

اما مسابقات جام جهانی زمانی برگزار می شوند که این کارگران نخواهند توانست مسابقات جام جهانی را ببینند.

موکیش (23 ساله) کارگر نپالی گفت: انتظار داشتم جام جهانی یک شغل تضمین شده را در اختیار من بگذارد اما آنها به ما گفتند که در سال 2021 همه کارگران را از قطر خارج می کنند.

او هم اکنون روزانه 10 ساعت کار می کند و بابت هر ساعت اضافه کار، 85 سنت دریافت می کند اما می گوید که از آمدن به قطر، پشیمان نیست.
وی توضیح داد: کاری نبود که در کشورمان انجام دهیم. اینجا می توانیم پول بگیریم.

این کارگر نپالی آرزو می کند بتواند در قطر بماند و بازی فوتبالیست پرتغالی محبوبش یعنی کریستیانو رونالدو را تماشا کند اما می گوید فکر نمی کنم هیچ کدام از کارگران بتوانند مسابقات را تماشا کنند.

کارگران از کم بودن میزان دستمزد، تاخیر در زمان پرداخت و گرانی زندگی در قطر شکایت دارند. بسیاری از آنها که خبرگزاری فرانسه با آنها مصاحبه کرده می گویند که از اقداماتی که در حمایت از آنها در جهان صورت می گیرد اطلاعی ندارند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: قطر کارگران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۳۵۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار بوی گاز در بندرترکمن ربطی به مشکل فنی و خرابی تاسیسات گازی ندارد

روابط عمومی شرکت گاز گلستان گفت: انتشار بوی گاز در بندرترکمن ربطی به مشکل فنی و خرابی تاسیسات گازی ندارد و به علت سرقت ماده بودار کننده گاز شهری است.

به گزارش ایلنا، روابط عمومی شرکت گاز گلستان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد:  در پی اطلاع رسانی مردمی مبنی بر استشمام بوی گاز در شهر بندر ترکمن و سپس روستا‌های قره‌سو و نیازآباد، گروه‌های عملیاتی و امدادی شهرستان و استان به بررسی ایستگاه و شبکه و تاسیسات گازی منطقه و ایستگاه‌های مجاور تامین کننده گاز بندر ترکمن از کردکوی و بصیرآباد گمیشان پرداختند و هیچ مشکل فنی، نشت و یا خرابی در تاسیسات مشاهده نشد.

این اطلاعیه می‌افزاید: بررسی‌ها در شهر‌های مجاور نشان داد که نیمه شب قبل حدوداً ۱۶۰ لیتر ماده بودار کننده گاز شهری به سرقت رفته و مواد باقیمانده در بشکه‌ها در شهرستان بندر ترکمن تخلیه شد و باعث انتشار بوی ماده بودار کننده (مرکابتان) شده است.

بر این اساس با توجه به اینکه این ماده به صورت مایع در صورت تخلیه بصورت تبخیر در فضا منتشر می‌شود بوی گاز را سبب شده بود که در حال حاضر نیست قطع شده و اوضاع به حالت عادی بازگشت.

طبق این اطلاعیه بحث سرقت از طریق مراجع انتظامی و امنیتی در دست پیگیری است و این شرکت ضمن عذرخواهی از شهروندان بندر ترکمن به  اطلاع می‌رساند این ماده بودار کننده صرفاً برای بودار شوندگی گاز شهری، بی‌خطر و غیر سمی است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • امیدواری ستاره آرسنال به قهرمانی: هر چیزی امکان دارد
  • آرتتا: بازی سیتی را می‌بینم، با پیژامه راحت!‏
  • مسابقات دارت آزاد قهرمانی کارگران ایران
  • جام جهانی از تمام داوران فوتبال ایران گرفته شد | اعتراف مهم افشاریان؛ بله ما نتوانستیم
  • رونمایی از نماد جام جهانی فوتبال ساحلی ۲۰۲۵ سیشل
  • رونمایی از برند جام جهانی فوتبال ساحلی 2025 سیشل
  • انتشار بوی گاز در بندرترکمن ربطی به مشکل فنی و خرابی تاسیسات گازی ندارد
  • سازمان بهداشت جهانی ۴۴۳ حمله به تاسیسات بهداشتی غزه را ثبت کرد
  • آغاز اردوی تیم ملی فوتبال هفت نفره بعد از یکسال
  • آقای گل جام جهانی در سودای بازگشت به فوتبال