Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@12:42:03 GMT

کاهش سالانه وسعت جنگل‌ها

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۳۸۱۹۲

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس خاطرنشان کرد: متاسفانه میزان تخریب اراضی جنگلی هر سال در حال افزایش است. آفتاب‌‌نیوز : جشنواره درخت جنگلی بنه یا پسته وحشی، با حضور مسئولان کشوری و استانی در منطقه مادر سلیمان شهرستان پاسارگاد، برگزار شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس توسعه و ترویج فرهنگ حفاظت از اراضی جنگلی و مرتعی و ترغیب مردم به پاسداشت طبیعت و حفاظت از این عرصه‌ها را از مهمترین اهداف برپایی جشنواره درخت جنگلی بنه، عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهرزاد بوستانی گفت: شناسایی ظرفیت‌های شهرستان پاسارگاد به گردشگران و سرمایه گذاران و گسترش اخلاق زیست محیطی در جامعه و همچنین معرفی محصولات و فرآورده‌های درختان بنه و ارزش‌های ناشناخته آن از دیگر اهداف برپایی این جشنواره است.
بوستانی با بیان اینکه شهرستان پاسارگاد با دارا بودن جاذبه های تاریخی و باستانی و نیز شرایط اقلیمی خاص خود می تواند به یکی از قطب های مهم گردشگری استان فارس و حتی کشور تبدیل شود، گفت: محصول بنه موجود در عرصه‌های طبیعی این شهرستان علاوه بر دارا بودن خاصیت دارویی، قابلیت تجاری شدن و صادرات را داشته و می‌تواند سبب رونق اقتصادی شود.
او با اشاره به کاهش حجم و تعداد آتش سوزی در شهرستان پاسارگاد طی ماه‌های گذشته از سال 97، این مهم را حاصل تلاش ارزشمند کارکنان منابع طبیعی، محیط زیست و دیگر دوایر و همکاری مطلوب مردم منطقه دانست.
بوستانی با بیان اینکه حوادث آتش سوزی سال های گذشته صدمات زیادی به جنگل‌های پاسارگاد وارد کرده بود، به نقش مردم در کنترل و مهار آتش سوزی و بذرکاری و احیای جنگل در این منطقه اشاره و بر تداوم آن تاکید کرد.
مدیر کل منابع طبیعی فارس با اشاره به معرفی گونه‌های ژنتیکی شاخص و مهم استان در قالب جشنواره های مختلف طی چند سال اخیر، گفت: با برپایی جشنواره هایی نظیر "کُنار" در شهرستان فراشبند، "گل نرگس" در شهرستان کازرون و "بلوط" در نورآباد ممسنی و "گل محمدی" در شهرستان داراب، زمینه معرفی داشته‌های فارس در زمینه‌ گیاهان دارویی و تزئینی و ... را فراهم کرده است.
فریبرز غیبی رئیس مرکز جنگل‌های خارج از شمال سازمان جنگل‌ها ، مراتع و آبخیزداری نیز در این مراسم با اشاره به تخریب روزافزون جنگل‌های کشور و کاهش سطح اراضی جنگلی گفت: متاسفانه میزان تخریب اراضی جنگلی هر سال در حال افزایش است.
غیبی اضافه کرد: متاسفانه مقدار پوشش گیاهی در کشور هر سال کمتر از سال قبل می‌شود؛ عواملی مانند ریزگردها، آفات و امراض درختان جنگلی، قاچاق چوب، برداشت‌ بی رویه، خشکسالی و از همه مهمتر پروژه های عمران و آبادی زمینه کاهش پوشش جنگل های بلوط زاگرس را رقم زده است.
او خاطرنشان کرد: متاسفانه با از بین رفتن اراضی جنگلی تعادل عوامل زیستی در بیشتر نقاط برهم خورده که این مسئله تهدیدی جدی برای جنگل‌ها محسوب می‌شود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی منابع طبیعی استان فارس، غیبی با اشاره به اختصاص اعتبار لازم برای اجرایی کردن عملیات بیولوژیکی در جنگل های کشور افزود: امسال اعتباری بالغ بر 200 میلیون دلار از محل صندوق ذخیره ارزی برای عملیات سازه ای و بیولوژیک آبخیزداری و از این مبلغ حدود 67 میلیارد تومان برای اجرای عملیات اجرایی پروژه های حفاظت از جنگل‌ها و جنگل‌کاری در 25 هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی در نظر گرفته شده است .
مدیر کل جنگل‌های خارج از شمال در ادامه با تاکید بر استفاده از گونه‌های بومی در افزایش پوشش گیاهی و توسعه جنگل گفت: اولویت سازمان جنگل‌ها و سیاست های این سازمان در پروژه‌های جنگل‌کاری استفاده از گونه‌های بومی و مقاوم به خشکی است .
تجلیل از همیاران طبیعت و اعضای فعال تشکلهای مردم نهاد در راستای عملیات پیشگیری و کنترل اطفاء حریق شهرستان، برپایی نمایشگاه توانمندی‌های جوامع روستایی و عشایری این شهرستان، اجرای تئاتر خیابانی  و مراسم بومی و محلی و نیز ارائه محصولات و فرآورده های مختلف درخت بنه از برنامه های جنبی این جشنواره بود.
در پایان این مراسم تعدادی نهال درخت بنه بصورت نمادین در ارتفاعات منطقه جنگلی "مادرسلیمان" شهرستان پاسارگاد کاشته شد .
شهرستان پاسارگاد 168 هزار هکتار وسعت دارد که نزدیک به 100 هزار هکتار آن را درختان جنگلی و عمدتا بنه و بادام کوهی تشکیل داده است .

کد خبر: ۵۵۸۱۴۳ تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۷ - ۰۱:۲۷

منبع: آفتاب

کلیدواژه: جنگل منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۳۸۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت:محصولات فرعی جنگلی و مرتعی نیشابور به ویژه گیاهان دارویی، صنعتی و خوراکی نیازمند توجه، حفاظت بیشتر و بهره‌برداری اصولی هستند. در حالیکه محصولات جنگلی و مرتعی نیشابور رو به نابودی هستند.
حسین سهرابی افزود: بهره‌برداری و استحصال محصولات فرعی جنگل‌ها و مراتع از دیرباز مورد توجه بوده است. امروزه نیز این محصولات نقش مهمی در جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشور‌های دارای اکوسیستم‌های جنگلی و مرتعی ایفا می‌کنند.
وی گفت: در کشور ما با توجه به تنوع شرایط اقلیمی گونه‌های مختلف محصولات از جنگل‌ها و مراتع قابل استحصال بوده و تاثیر بسزایی در اقتصاد خانوار‌های بهره‌مند از این منابع دارد.
سهرابی افزود: طی سال‌های گذشته نادیده گرفتن بهره‌برداری صحیح از جنگل‌ها و مراتع و محصولات فرعی حاصل از آن همراه با افزایش جمعیت و تقاضای بیشتر از یک سو و نیز بروز خشکسالی‌های متوالی از سوی دیگر سبب انحطاط و در معرض خطر جدی قرار گرفتن این سرمایه‌های باارزش ملی شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: مهم‌ترین مسأله در بهره‌برداری این محصولات تناسب تولید و برداشت است که باید به نحوی صورت گیرد که آسیبی به رویشگاه‌ها وارد نشود و دوام بقای این گونه‌های مرتعی و جنگلی حفظ شود.
وی افزود: هرگونه بهره برداری و برداشت از محصولات فرعی مرتعی و جنگلی تنها با اخذ مجوز از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در قالب طرح مصوب با اولویت دارندگان پروانه چرای دام و بهره‌برداران عرفی مطابق قوانین و مقررات مجاز است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیشابور گفت: بهره‌برداری از محصولات مرتعی نیشابور از جمله آنغوزه شیرین، باریجه، کلپوره، کنگر، ریواس، موسیر، آویشن (کاکوتی)، چای چوپان، سریش، بومادران، زیره سیاه، وشاء- کتیرا، همچنین انواع میوه و گل درختان جنگلی بادام جنگلی (کوهی)، پسته جنگلی، بنه، میوه زرشک وحشی، سماق، زالزالک و میوه نسترن وحشی به طورکلی ممنوع و غیر قانونی است.

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • دانش آموز پاسارگادی نایب قهرمان مسابقات دومیدانی فارس
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی