Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-18@09:22:43 GMT

اضطراب بر بدن تأثیر می‌گذارد؟

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۳۸۵۷۶

در این مطلب می‌خواهیم ببینیم تأثیر اضطراب در بدن در کدام قسمت‌های آن و به چه شکل است. ناطقان: همه‌ی ما بار‌ها شنیده ایم که اضطراب تأثیر بسیار زیادی بر سلامت روح و روان ما دارد. محققان معتقدند اضطراب پیوسته و طولانی مدت می‌تواند در بعضی بخش‌های بدن ما انباشته شود و ما آن را با بیماری‌های دیگری اشتباه می‌گیریم در حالی که علت اصلی مشکل مان فقط روحی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه می‌خواهیم ببینیم تأثیر اضطراب در بدن در کدام قسمت‌های آن و به چه شکل است.

۱- گردن و کتف

اضطراب منجر به سفت شدن و فشار آمدن به عضلات ناحیه‌ی گردن و شانه‌ها می‌شود. وقتی اضطراب داریم، ناخودآگاه شانه هایمان را بالا می‌دهیم و این حالت عضلات گردن و شانه‌ها را سفت می‌کند، در نتیجه در این قسمت‌ها احساس درد می‌کنیم.

۲- سر

ما اغلب هنگام اضطراب دچار سردرد یا میگرن می‌شویم. این مسأله به خاطر مواد شیمیایی‌ای است که هنگام اضطراب در بدن تولید می‌شود. این مواد شیمیایی روی عصب‌ها و عروق خونی مغز تأثیر می‌گذارند که نتیجه‌ی آن بروز سردرد است.


۳- معده

معده‌ی ما واکنش خیلی سریعی به وضعیت روحی ما دارد. اضطراب نه تنها می‌تواند روی وضعیت معده تأثیر بگذارد بلکه دانشمندان معتقدند می‌تواند جمعیت میکروبی درون معده را تغییر دهد. علاوه بر این، وقتی دچار اضطراب می‌شویم ممکن است اسید معده شروع به ترشح کردن کند که این مسأله منجر به سوزش معده می‌شود.

۴- کمر

دانشمندان معتقدند کمر درد اغلب منشأ روحی دارد. وقتی تحت اضطراب هستیم، روال معمول زندگی، رفتار، نحوه‌ی راه رفتن، خوابیدن و نشستن، همه و همه دستخوش تغییر می‌شود و ممکن است این تغییرات روی عضلات اطراف ستون فقرات تأثیر بگذارد. وقتی این عضلات سفت شوند، ممکن است دچار کمر درد شویم.

۵- فک

اگر تا به حال تجربه‌ی دندان قروچه داشته اید، به احتمال زیاد علت اصلی آن اضطرابی است که درگیر آن هستید. عضله‌ی اصلی فک که به آن عضله‌ی جونده یا ماستر گفته می‌شود، وقتی مضطرب هستید تحت فشار قرار می‌گیرد و چانه را وادار می‌کند از طرفی به طرفی دیگر حرکت کند. دندان قروچه دقیقا به همین علت رخ می‌دهد.

۶- پوست

وقتی مضطرب هستیم در بدن ما هورمون اضطراب تولید می‌شود که پوست ما را بسیار آسیب پذیر می‌کنند. به علاوه، این هورمون غدد چربی پوست را فعال می‌کند و آن‌ها شروع به تولید چربی بیشتری می‌کند. در نتیجه منافذ پوست مسدود می‌شوند و جوش می‌زنیم یا دچار مشکلات پوست دیگری می‌شویم.

۷- لوزالمعده

وقتی درگیر اضطراب مزمنی هستیم، بدن به لوزالمعده سیگنال می‌دهد تا انسولین بیشتری تولید کند، در حالی که این مقدار در حقیقت بیشتر از انسولین مورد نیاز بدن است. تداوم تولید بیشتر انسولین می‌تواند به عروق خونی صدمه بزند، منجر به افزایش وزن شود و حتی خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.

۸- مفاصل، استخوان‌ها و عضلات

احساس درد در استخوان ها، مفاصل و عضلات سراسر بدن می‌تواند به دلیل اضطراب باشد. تحقیقات نشان داده است بین نشانه‌های افسردگی و احساس درد در تمام بدن ارتباط وجود دارد. اگر احساس می‌کنید افسرده هستید، به متخصص مراجعه کنید. برای درمان افسردگی همیشه از دارو استفاده نمی‌شود و گاهی فقط به یک گوش شنوا نیاز دارید.

۹- قلب

اضطراب ناشی از درد‌های احساسی فشار خون را افزایش می‌دهد و روی قلب هم تأثیر می‌گذارد. منشأ بسیاری از بیماری‌های قلبی را اضطراب می‌دانند. علاوه بر این، اضطراب طولانی مدت می‌تواند ضربان قلب را طوری تغییر بدهد که ممکن است منجر به حمله یا سکته‌ی قلبی شود.

۱۰- سیستم ایمنی

سیستم ایمنی به بدن کمک می‌کند که با هر نوع ویروس، باکتری یا دیگر موجودات مضر مقابله کند. وقتی مضطرب هستیم، مواد شیمیایی‌ای در بدن ما تولید می‌شود که سیستم ایمنی را سرکوب می‌کنند و سطح لنفوسیت‌های خون (نوعی از گلبول‌های سفید خون) کاهش پیدا می‌کند، در نتیجه آسیب پذیرتر می‌شویم. به عبارت دیگر، هنگام اضطراب راحت‌تر بیمار می‌شویم.

چطور می‌توانیم به بدن خود کمک کنیم؟

اضطراب می‌تواند روی ظاهر، رفتار و سلامت عمومی ما تأثیر بگذارد و این به شما بستگی دارد که اجازه دهید چنین اتفاقی بیفتد یا راهی برای کم کردن اضطراب تان پیدا کنید. البته درست است که همیشه نمی‌توانیم عامل اضطراب را تغییر دهیم، اما می‌توانیم به بدن خود کمک کنیم از عهده‌ی این اضطراب بربیاید:

مدیتیتشن: مدیتیشن منظم می‌تواند به بدن و ذهن شما کمک کند کمی استراحت کرده و آرامش پیدا کند. به مکان آرامی بروید که خاطره‌ی خوبی از آن دارید و زمانی در آنجا خوشحال زیادی را تجربه کردید. چند دقیقه‌ای روی آن خاطره تمرکز کنید. شاید در ابتدا برایتان ساده نباشد، اما اگر دو بار در روز این کار را انجام اده و به تمرین ادامه دهید، متوجه خواهید شد که این کار به شما کمک می‌کند فشار فیزیکی و روحی ناشی از اضطراب را تخلیه کنید.
ماساژ: یک ماساژ حرفه‌ای می‌تواند معجزه کند، اما خودتان هم می‌توانید با یک ماساژ ساده برای خودتان به تخلیه‌ی فشار فیزیکی بدن تان کمک کنید.
ورزش کردن: هنگام ورزش کردن، در بدن اندورفین یا همان هورمون شادی تولید می‌شود و این دقیقاً همان چیزی است که هنگام اضطراب به آن نیاز داریم.

کلام آخر اینکه بیماری‌های زیادی هستند که منشأ آن‌ها نه فیزیکی بلکه اضطراب است؛ بنابراین برای پی بردن به علت اصلی دردهایتان به پزشک مراجعه کنید. شاید تنها چیزی که به آن احتیاج دارید کمی استراحت است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: اضطراب ، گردن و کتف ، لوزالمعده

منبع: ناطقان

کلیدواژه: اضطراب لوزالمعده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۳۸۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استامینوفن برای قلب ضرر دارد؟

یک مطالعه جدید نشان داد که استامینوفن پروتئین‌ها را در بافت قلبی عروقی تغییر می‌دهد و به‌طور بالقوه بر عملکرد قلب تأثیر می‌گذارد.

به گزارش مهر، مطالعات گذشته نشان می‌دهد که در افراد مبتلا به بیماری قلبی، استامینوفن بهترین درمان درد نسبت به انواع دیگر دارو‌های مسکن مانند آسپرین و ایبوپروفن است که به عنوان دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) شناخته می‌شوند.

اما نتایج یک مطالعه جدید بر روی موش‌ها نشان می‌دهد استامینوفن پروتئین‌ها را در بافت قلب تغییر می‌دهد.

این پیامد‌ها به طور بالقوه می‌توانند مسیر‌های بیوشیمیایی مورد نیاز برای عملکرد‌هایی مانند تولید انرژی و استفاده از آنتی اکسیدان را تحت تأثیر قرار دهند.

برای این مطالعه، محققان از یک مدل موش برای بررسی اثرات استامینوفن بر بافت قلب استفاده کردند.

به برخی از موش‌ها آب ساده داده شد، در حالی که به برخی دیگر آب حاوی مقداری استامینوفن معادل ۵۰۰ میلی‌گرم داده شد.

پس از هفت روز، محققان تغییرات قابل توجهی در پروتئین‌های بافت قلب موش‌هایی که استامینوفن دریافت کردند در مقایسه با موش‌هایی که فقط آب داشتند، پیدا کردند.

این تغییرات پروتئینی با مسیر‌های بیوشیمیایی مسئول بسیاری از عملکردها، از جمله تولید انرژی، استفاده از آنتی اکسیدان‌ها و تجزیه پروتئین‌های آسیب دیده مرتبط بود.

دانشمندان بیش از ۲۰ مسیر سیگنال دهی مختلف را پیدا کردند که تحت تأثیر تغییرات پروتئین قرار گرفته است.

«گابریلا دل تورو ریورا»، محقق ارشد این مطالعه و دانشجوی دکترا در دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «ما از یافته‌ها شگفت‌زده شدیم، زیرا پیش‌بینی کردیم که استامینوفن، زمانی که در این غلظت‌ها استفاده شود، کمترین تأثیر را بر قلب خواهد داشت. در حالی که داده‌های موجود در درجه اول مصرف بیش از حد استامینوفن را با آسیب کبدی مرتبط می‌کند، تحقیقات ما نشان می‌دهد که استامینوفن ممکن است بر بافت‌های فراتر از کبد تأثیر بگذارد.»

از آنجایی که استامینوفن حاوی خواص ضد التهابی نیست، اثراتی که روی قلب مشاهده می‌شود به دلیل نتایج ضد التهابی نیست.

دیگر خبرها

  • غایب بزرگ تراکتور کم نمی‌گذارد(عکس)
  • قطر: خاورمیانه شرایط سخت و پیچیده‌ای را پشت سر می‌گذارد
  • خیرخواه: دنیا به ژیمناستیک ایران احترام می‌گذارد
  • دنیا به ژیمناستیک ایران احترام می‌گذارد
  • شورای امنیت عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را به رأی می‌گذارد
  • شورای امنیت عضویت فلسطین در سازمان ملل را به رأی می‌گذارد
  • چرا برخی افراد نیمه‌شب از خواب می‌پرند؟
  • اسرائیل با کندن چاله و تلنبار خاک بر آبروی رفته اش سرپوش می گذارد + عکس
  • استامینوفن برای قلب ضرر دارد؟
  • ضرورت مدیریت اضطراب کنکور در روز‌های منتهی به آزمون سراسری