Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کلاس‌های نیم دایره‌ای در معماری آموزش و پروش درحال شکل‌گیری است، گفت: این مدارس فاقد نیمکت است و دانش‌آموزان باید روی زمین بنشینند و مهارت زندگی را تمرین کنند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در همایش تکریم خیرین مدرسه‌ساز در مشهد مقدس با بیان اینکه سهم این شجره طیبه بیش از ۱۱۳ هزار کلاس درس و ساختمان بوده است، گفت: این موضوع اشاعه ناب‌ترین ایثار و از خودگذشتگی است و اشاعه این ترویج در جامعه با آموزش و پرورش بوده که نتوانستیم به خوبی آن را نمایان کنیم؛ تک تک این آجر‌ها تمدن جمهوری اسلامی ایران را در آینده نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: امروز فضای آموزشی در آموزش و پرورش نوین صرفاً مشتی خاک وآجر نیست؛ تاثیری که فضای آموزشی ایجاد می‌کند بسیار فراتر از آن چیزی است که تصور می‌شود، لذا امروز فضای آموزشی بخشی از تکنولوژی آموزشی است یعنی آن بخش نرم افزار و سخت افزار که سرعت و تعمیق در یادگیری است، بسیار مهم و مورد توجه است که اهمیت فضای آموزشی امروز رانشان می‌دهد.

بطحایی با اشاره به اینکه فضای آموزشی امروز خودش یک معلم است، خاطر نشان کرد: فضای آموزشی معلمی است که دانش‌آموزان را در یادگیری کمک می‌کند؛ ضمن اینکه این نگاه را باید در حوزه معماری مدارس در بخش دولتی و خیری داشته باشیم؛ امروز فضای سبز در مدرسه بخش عمده‌ای از یادگیری برای دانش‌آموزان است و نقش اساسی دارد.

وی اضافه کرد: در پژوهش‌های پیشرفته نشان می‌دهد که حتی چه نوع گیاهانی در فضای سبز مدرسه باید استفاده شود تا یادگیری را ساده‌تر کند و امروز محوطه‌های مدرسه اهمیت بسیار زیادی دارند؛ در فناوری‌های معماری مدارس پیشرفته به سمتی می‌رود که کلاس درس بدون دیوار باشد و از این طریق بچه‌ها را وادار می‌کنند در فضای پرسر و صدا، مهارت تمرکز کردن را فرا بگیرند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کلاس‌های نیم دایره‌ای در معماری آموزش و پروش درحال شکل‌گیری است، گفت: این مدارس فاقد نیمکت است و دانش‌آموزان باید روی زمین بنشینند و مهارت زندگی را تمرین کنند. چیدمان کلاس و رنگ و تصاویر مورد استفاده در فضا‌های آموزشی نیز مورد توجه متخصصان آموزش و پرورش است.

وی ادامه داد: بچه‌ها در مدارس ما باید زندگی کردن را تمرین کنند و مدرسه امروز مرور یک سری دانش و حفظ فرمول‌های ریاضی نیست؛ امروز مدرسه به عنوان کانون فرهنگی تغییر رویکرد می‌دهد و باید تصمیمات خود را در این بخش تغییر دهیم.

بطحایی خاطرنشان کرد: تا زمانی که مدرسه محیط تمرین بچه‌ها نشود و حتی اگر از نظر فضای فیزیکی مشکلی نداشته باشیم باز هم نمی‌توانیم نام آن فضا را مدرسه بگذاریم؛ نظام تعلیم و تربیت امروز، فریاد زدن، صحبت کردن، مذاکره کردن، تمرین اخلاق و مداراکردن وحرف زدن را برای دانش آموزان باید آماده کند.

وی با اشاره به اینکه در پایه‌های اول تا سوم ابتدایی مدرسه باید دارای کلاس اسباب بازی باشد، گفت: تکنولوژی آموزشی برای این دسته از دانش‌آموزان این گونه شده است و رویکرد جدید آموزش و پرورش برخواسته از سند تحول، اصلاح این مسیر است؛ ضمن اینکه این موضوع بسیار سخت است.

وزیر آموزش و پرورش افزود: رویکرد ما همچنان که باید در فضای آموزشی تغییر کند، باید در حوزه آموزشی و تکنولوژی آموزشی نیز تغییر ایجاد کنیم و این موضوع را دانش‌آموزان تمرین کنند.

وی با تشکر از اهتمام خیرین و دولت در ساخت مدرسه گفت: هم چنان با مشکلات عدیده در فضا‌های آموزشی مواجه هستیم؛ مدرسه یک کارگاه برای زندگی کردن است و دانش‌آموزان باید در مدرسه این موضوع را تمرین کنند.

بطحایی به میزان اعتباری که برای بازسازی مدارس کشور نیاز است اشاره و تصریح کرد: بین ۸۰ تا ۹۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا فضا‌های آموزشی را در سطح یک و بالا نوسازی کنیم و همچنان نیازمند توجه خیرین هستیم، زیرا دولت نخواهد توانست این عدد را تأمین کند تا به آموزش و پرورشی که ترسیم کردیم دست یابیم.

وی افزود: باید کارگروهی تشکیل شود که روش‌های جذب خیرین بازنگری شود، زیرا ممکن است خیرین نتوانند مدارس ۹ یا ۱۲ کلاسه احداث کنند و در عوض بتوانند با چندین خیر یک مدرسه احداث کنند و یا بتوانند یک اتاق اسباب بازی یا اینکه یک فضای ورزشی ایجاد کنند و این کارگروه ظرف ۳ ماه آینده نتیجه‌گیری کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۴۰۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی هاشمی مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با بیان اینکه امسال ثبت نام در پروژه مهر از سیاست‌های کلان وزارت آموزش و پرورش است؛ گفت: در قالب کیفیت بخشی آموزشی و ثبت نام در مدارس ابتدایی و متوسطه این سیاست پیگیری خواهد شد.

مشکلی هم در روند ثبت نام باشد حل خواهد شد

هاشمی با اشاره به اینکه امسال سال سومی است که بحث ثبت نام را پیش می بریم؛ گفت: باید تلاش کنیم امر ثبت نام قریب به ۱۷ میلیون دانش آموز را با آرامش خانواده‌ها و حفظ رویکردهای مناسب ادامه دهیم و ظرفیت‌های مناسب را فراهم کنیم. تعداد دانش آموزان ابتدایی به یک جمعیت ثابت رسیده و حتی با روندی کاهشی رو به رو است؛ آمادگی برای ثبت نام وجود دارد و طبیعتاً اگر در مسیر ثبت نام مشکلی هم ایجاد شد؛ تمهیدات لازم برای حل آن مشکل از هم اکنون دیده شده است.

وی با بیان اینکه ثبت‌نام در میان پایه‌ها به صورت الکترونیکی و بعد از درج نهایی نمرات در پایه بالاتر اتفاق خواهد افتاد؛ افزود: لذا نیازی به حضور خانواده‌ها در مدارس برای ثبت نام میان پایه نیست. در پایه اول از فردا و پایه‌های هفتم و دهم پس از پایان اعلام نمرات خواهد بود.

ثبت‌نام مطلوب، عدالت محوری، خانواده مداری

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شعار امسال هم ثبت نام مطلوب، عدالت محوری و خانواده مداری است. برای عدالت محوری این بار را پذیرفته ایم که در دولت سیزدهم همه اقدامات ما باید بر اساس عدالت محوری و پاسخگویی به مردم باشد. نکته دیگر رعایت اصل حرمت و تکریم خانواده‌ها داریم. حرمت مردم در روند ثبت‌نام حتماً باید رعایت شود. نباید روند ثبت نام را به گونه‌ای پیچیده کنیم که خاطر خانواده‌ها آشفته شود در ثبت نام الکترونیکی همین هدف آسودگی خیال خانواده‌ها صورت گرفته است.

وی با اشاره به ضرورت شفافیت در امر ثبت نام گفت: تنوع مدارس موجب شده است که خانواده‌ها سوالات زیادی برایشان پیش بیاید. البته در هر نظام اجرایی چند مرحله از جمله صدور و تقنین قانون و اجرای آن وجود دارد. در فرآیند بزرگی همچون ثبت‌نام ۱۷ میلیون دانش آموز هم امکان بروز اشتباه وجود دارد. نکته این است که اگر این نظام اجرا بتواند خود ترمیم باشد؛ یعنی کارش را به خوبی انجام داده است.

هاشمی افزود: برای این منظور ستادهای تسهیل گر ثبت نام در ستادهای ثبت‌نام در مناطق آموزش و پرورش وجود دارد. نظارت‌ها را هم همچنان داریم. دو نوع نظارت مردمی و سامانه‌ای داریم. نظارت مردمی به کمک شناسه‌ها و qr code هایی ایست که مردم در محل ثبت‌نام به آن مراجعه می‌کنند. نظارت میدانی را هم با بازدید ناظران ادامه خواهیم داد. نظارت سامانه‌ای هم به کمک سامانه بازرسان منطقه آموزش و پرورش فعال خواهد بود.

مهلت ثبت نام تا پایان مرداد

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ثبت نام تا پایان مرداد ماه خواهد بود؛ گفت: پس از آن تاریخ اگر دانش آموزی موفق به ثبت نام نشده باشد، به صورت مجزا و حضوری روند ثبت نام را برایش فراهم خواهیم کرد.

وی با اذعان به اینکه در برخی مناطق زیرساخت‌های آموزشی پاسخگوی نیاز خانواده آن مناطق نیست؛ گفت: به همین خاطر ناچار به محدوده بندی شدیم. از ۷۰ هزار مدرسه, ۴۲ هزار مدرسه تراکم دانش آموزان زیادی ندارند. نظارت هم انجام دادیم که همه مدارس حتماً شعاع را در مورد محدوده ثبت نام در نظر بگیرند؛ مدرسه نوک پرگار است. متأسفانه برخی مدارس سال گذشته این سیاست را رعایت نکردند که با آنها برخورد شده و امسال هم نظارت بر مدارس را داریم.

کد خبر 6099580 علی قدمی

دیگر خبرها

  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف