Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه مشهد گفت: اکنون قریب چند ماه است که آمریکا از برجام خارج شده و اروپا شما را بازی می‌دهد و تا امروز یک قدم هم برنداشته است. دشمن را بشناسید و بسیجی‌وار در این مملکت مدیریت کنید.

به گزارش ایسنا-‌منطقه خراسان، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی امروز ۲ آذرماه در خطبه‌های عبادی-‌سیاسی نماز جمعه مشهد در حرم مطهر رضوی ضمن تبریک میلاد پیغمبر (ص) و امام صادق (ع)، اظهار کرد: تطاق میلاد مسعود امام صادق (ع) با ولادت پیغمبر (ص) بیانگر یک واقعیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذات مقدس حق همانگونه که اصل ولادت پیغمبر را در قالب حوادث و رویداد‌های تکوینی به مردم جهان اعلام کرد، در قالب جریان‌های تکوینی ظهور پیغمبر را به تمام ملت‌های جهان اعلام نمود.

وی افزود: خداوند با اجرای یک جریان تکوینی واقعیت دیگری را به دنیای اسلام اعلام کرد. امام صادق (ع) در سالروز ولادت پیغمبر متولد شدند و ذات حق در این جریان تکوینی اعلام کرد که ولادت دوم پیغمبر شروع شده، زیرا زندگی و خاتمیت ایشان تا قیام قیامت بر حسب حاکمیت فکری و اسلام ناب محمدی (ص) است. اگر این اسلام ناب تحقق پیدا نمی‌کرد، زنده بودن پیغمبر و حیات دینی ایشان در دنیا ابدی نمی‌شد و این حیات اسلام اصیل و ناب در قالب معارف امام صادق (ع) و آموزه‌های ایشان است، یعنی وجود مقدس امام صادق (ع) به عنوان عامل احیاگر پیغمبر بوده که اسلام ناب را در قالب تعالیم خود در دنیا تثبیت کردند.

علم‌الهدی با بیان اینکه ما در عظیم‌ترین و عزیزترین خاطرات انقلاب ۴۰ ساله خود یعنی هفته بسیج به سر می‌بریم، عنوان کرد: بسیج عامل مقاومت ۴۰ ساله این نظام و انقلاب در برابر تمام توطئه‌ها، فتنه‌ها و تهاجمات استکبار جهانی بوده که تا امروز ایستاده و مردم ما را نیرومندتر و قوی‌تر از روز اول زنده در عرصه اقتدار منطقه و جهان در برابر توطئه‌های استکبار جهانی بسیج قرار داده است. بسیج ابتکار امام (ره) و انقلاب نبود، بلکه ابتکار پیغمبر بود. پیغمبر بسیج را تشکیل دادند و با یک دنیا دشمن مبارزه کردند تا هم از پیغمبر دفاع شود و هم اسلام توسعه پیدا کند.

امام جمعه مشهد ادامه داد: پیغمبر چند اصل تربیتی در تربیت اجتماعی داشت که شامل وابستگی اجتماعی، توسعه دین، دفاع از اسلام و تاثیر و تاثر مسلمانان از هم در صحنه ایمان بود. این چند اصل را پیغمبر با تشکیل بسیج پیاده کرد تا هم برنامه تربیتی و هم برنامه اجتماعی، جامعه‌سازی و مقابله با دشمن را اجرا کند.

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: روزی که جلادان آمریکایی با هواپیما به صحرای طبس آمدند و با معجزه الهی طوفان شن به خاکستر مبدل شدند، امام (ره) احساس کرد که مسئله تنها مسئله یک انقلاب که شاه را بیرون کنند و بعد تشکیل حکومت دهند، نیست، بلکه مسئله این است که تمام دنیا با یک حکومت دینی و نظام ولایی دشمن و مخالف هستند و تنها ما و این مردم هستیم و با همین مردمی که با سینه خشک جلوی گلوله داغ رفتند و شاه را ساقط کردند، باید با دنیا مقابله کنیم.

وی اضافه کرد: امام (ره) کار پیغمبر را انجام دادند و در ۵ آذر حکم بسیج را صادر کردند. ارتش ۲۰ میلیونی به وجود آمد که این لشگر ۴۰ سال مردم را در مقابل تمام تهاجمات، فتنه‌ها و شیطنت‌های استکبار جهانی نگه داشته و بسیج مقاومت را به مردم ما داده است. روزی که دفاع مقدس تمام شد و جنگ هشت ساله پایان پذیرفت، بسیاری از افراد سیاسی بیان کردند که جنگ تمام شد و بسیج را جمع کنیم به این دلیل که نمی‌خواهیم با کسی بجنگیم، اما امام (ره) و مقام معظم رهبری فرمودند که تازه اول کار است.

علم‌الهدی بیان کرد: در سال چهلم انقلاب مقام معظم رهبری می‌فرمایند که انقلاب تمام نشده، ما هنوز وسط راه هستیم و باید ادامه دهیم. بسیج باید در همه جا وارد شود. هنوز جنگ تمام نشده بلکه عوض شده، بنابراین شما بسیجیان مردانگی، غیرت و شجاعت خود را نشان دادید. دشمن سرسخت ما آمریکا در اطراف کشور در ناوگان‌ها، پایگاه‌های نظامی و پیمان‌های محکم با عناصر مزدور نگه داشته شده و ۳۰ سال است که مثل سگ پارس می‌کند و قدرت نزدیک شدن به شما را ندارد، زیرا شما دلاور هستید.

امام جمعه مشهد اضافه کرد: روزی که شما یک گلوله توپ نداشتید و برای لوله خمپاره محتاج بودید، مقابل استکبار جهانی و مزدور آن صدام ایستادید، مقابله کردید و توانستید دشمن را شکست دهید. امروزی که قدرت موشکی شما تمام عناصر، پایگاه‌ها و ناوگان‌های آمریکایی را در منطقه و اسرائیل آمریکایی را خوراک یک ساعت و نیم خود کرده، آن هم از دو پایگاه موشکی که ۱۱۰ پایگاه دیگر فعال نیست، آمریکا جرات می‌کند که به سراغ شما بیاید و با شما بجنگد؟

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی بیان کرد: امروز آمریکا از جبهه اقتصادی و جنگ نرم وارد شده، به این دلیل که قدرت جنگ سخت را ندارد. شما بسیجیان در بسیج اقشار در این جبهه جنگ وارد هستید. بسیج اصناف و کارگران در اجرای اقتصاد مقاومتی به عنوان تنها راه مقابله با تحریم اقتصادی دشمن باید نقش خود را ببیند و مردانه وارد فعالیت شود. بسیج دانشجویی، بسیج اساتید دانشگاه، بسیج طلاب و بسیج اساتید حوزه باید در حالی که دشمن در جبهه جنگ فرهنگی، اعتقادی و فکری دشمن جنگ را شروع کرده و در دانشگاه‌ها و جوامع مومنین میدان تشکیل داده، وسط میدان بجنگند و مبارزه کنند، آنگونه که در هشت سال دفاع مقدس بسیجی با رفتن روی میدان مین فداکاری را به ما نشان داد.

وی با اشاره به اینکه مسئولین نظام ما باید برنامه‌های خود را بسیجی اجرا کنند، تصریح کرد: بزرگ‌ترین شاخصه بسیجی دشمن‌شناسی است، هم دشمن را می‌شناسد و هم با راهبرد‌های مقام معظم رهبری ایستادگی کرده و با دشمن در جبهه‌های مختلف می‌جنگد. شما باید دشمن را بشناسید و در مقابل آن بایستید. باید بسیجی‌وار کشور را اداره کنید و سیاست‌های پیچیده دشمن را جوابگو باشید و آن‌ها را نقش بر آب کنید نه اینکه با اشتباه خود سند به دست دشمن دهید.

علم‌الهدی گفت: ما در این کشور مفاسدی داریم که یکی از آن‌ها پولشویی است و هیچ کس منکر آن نیست. این ۸۰ میلیون نفر، جامعه مومنین است، اما پاک‌تر از جامعه امیرالمومنین (ع) که نیست و همه نوع آدم در آن حضور دارند، اما آنچه در تصمیم‌گیری‌های بین‌المللی برای دشمن سند ایجاد می‌شود و علیه یک ملت و مردم تصمیم‌گیری می‌کند، صحبت تولیت سیاست خارجی در آن کشور یعنی وزیر خارجه و تولیت اجرایی نظام یعنی رئیس جمهور مملکت است. اگر این دو حرفی بزنند، حرف آن‌ها در عرصه بین‌المللی به عنوان یک سند اخذ می‌شود و در تصمیماتی که ضد ملت در عرصه‌های بین‌المللی می‌گیرند، به آن استناد می‌کنند.

امام جمعه مشهد افزود: امروز که مردم ما و نخبگان فقهی و سیاسی CFT را جایز نمی‌دانند و در حد خیانت به کشور و نظام خطرناک می‌دانند، البته نمی‌گویند، افرادی که تصویب کردند، خائن هستند بلکه بیان می‌کنند در آن حد مضر و زیان‌بار است، شما بگویید در کشور ما پولشویی وجود دارد و بعد تصویب نشود و فردا دشمن بخواهد علیه ما تصمیم‌گیری کند، به همین حرف استناد می‌کند.

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: این حرف دروغ نیست، پولشویی وجود دارد، اما این را باید بگویند؟ آن هم شخصی که متولی سیاست خارجی کشور است و بعد این حرف را بزند و سند به دست دشمن دهد. اشکال در این کار است نه اینکه چرا گفتید. نقد من به عنوان امام جمعه در عرصه بین‌المللی شاهد و سند نیست، اما اگر تولیت سیاست خارجی حرفی بزند، سندی برای دشمن می‌شود.

وی بیان کرد: بیان می‌کنند، افرادی که مخالف FATF هستند، می‌خواهند پولشویی کنند. مخالف آن مراجع تقلید هستند که این کنوانسیون و شرکت در آن را تحریم کردند. اول مخالف سرسخت آن نیز مقام معظم رهبری هستند که مخالفت جامع خود را با تمام کنوانسیون‌های خارجی اعلام کردند، اما تصمیم‌گیری را به عهده مجلس گذاشتند. فقها، علما، سیاست‌مداران و افراد متخصص در سیاست خارجی، حقوق بین‌الملل و اقتصاد مخالف هستند، آیا تمام این افراد پولشویی دارند؟

علم‌الهدی اضافه کرد: این تهمت زدن به بخش عظیمی از چهره‌های برجسته رهبری، ولایت، روحانیت و بخش عظیمی از جریان نخبگان، خبرگان و افراد متخصص در این ممکلت است، به صرف اینکه افرادی که با این مصوبه مخالف هستند، گرفتار پولشویی هستند. این حرف آن هم از زبان یک مسئول اجرایی در این کشور و نظام، درست است؟

امام جمعه مشهد گفت: بسیجی‌وار عمل کنید، خود را در جبهه دشمن ببینید، دشمن را بشناسید و بازی کردن آن را ببینید. اکنون قریب چند ماه است که آمریکا از برجام خارج شده و اروپا شما را بازی می‌دهد و تا امروز یک قدم هم برنداشته است. دشمن را بشناسید و بسیجی‌وار در این مملکت مدیریت کنید.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۴۳۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنجال شعرخوانی علم الهدی درباره منیژه از تریبون نماز جمعه /مشاوران شما بیت هایی بهتر از شاهنامه را می توانستند پیدا کنند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه اصلاح طلب هم میهن در گزارشی با عنوان «نگر تا نباشی به جز دادگر» نوشت؛

چند سال پیش که شهرداری مشهد ذوقی به خرج داده بود و تصویرهایی از شاهنامه در و دیوار شهر را آراسته بودند، دستور به زدودن این تصویرها داده شد، گویی که بین این تصویرها و آن‌چه مشهد به آن شهره است، تقابلی وجود دارد. چندین دهه به دلیل همین تصور، توسعه و رسیدگی به آرامگاه فردوسی که یکی از بزرگ‌ترین شاعران و حکیمان ایران است، متوقف بود تا اینکه از مقامات بالاتر حکم به آبادانی آرامگاه فردوسی داده شد.

مقامات استانی و از جمله امام جمعه شال و کلاه کردند و به آرامگاه فردوسی رفتند. اگر اسم این مقامات و فردوسی را کنار هم در موتورهای جست‌وجوگر بنویسید و نتایج را هر چه بالا و پایین کنید، همان چند عکس را خواهید دید. با چنین پیشینه‌ای است که سخنان آیت‌الله علم‌الهدی و استنادش به شاهنامه برای دفاع از اجبار در پوشش با واکنش‌های بسیاری روبه‌رو شده است.

علم‌الهدی گفته است: مسئله حجاب نیز یکی از همین هویت‌های دینی و ملی است. اصلاً حجاب متعلق به فرهنگ ایران است. حتی آن زمان که هنوز اسلام وارد ایران نشده بود، حجاب فرهنگ ایرانیان بود؛ به‌خصوص در تاریخ ایران باستان و انعکاس این فرهنگ را می‌توان در شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی دید. او هم‌چنین به‌عنوان نمونه بیتی از شاهنامه خوانده است که منیژه خطاب به بیژه گفته است: منیژه منم دخت افراسیاب/برهنه ندیده تنم آفتاب

این سخن که زنان ایرانی براساس آن‌چه به ما رسیده، پوششی برای موی سر داشته‌اند یا چیزی شبیه چادر حتی، نادرست نیست. حتی این سخن که در شاهنامه‌ی فردوسی پاکدامنی و شرم از ویژگی‌های مثبت زنان و البته مردان شمرده می‌شود، هم بی‌راه نیست، هرچند تعریف پاکدامنی در نگاه حکیم توس و امام جمعه مشهد متفاوت است، اما بیتی که آقای علم‌الهدی به آن ارجاع داده، ربطی به زنان ایران ندارد. افراسیاب شاه توران است و منیژه دختری تورانی است نه ایرانی. این به خودی خود ایرادی در استدلال امام جمعه به حساب نمی‌آید و می‌تواند بگوید که حکیم خصلت نیکو را حتی در دشمن ستوده است. ماجرا از اینجا جالب می‌شود که بدانیم این بیت را منیژه کی خوانده است و اصلاً ارتباطی به پوشش سر دارد یا نه؟

منیژه دل‌بسته‌ی بیژن شاهزاده‌ی ایرانی می‌شود و -به زبان امروزی- او را چیزخور کرده بی‌هوش به شبستان خود می‌آورد و همه‌ی این اتفاقات بدون اجازه‌ی والدین و بدون پیمان زناشویی -که از قضا در ایران باستان هم مرسوم بوده- رخ می‌دهد. بیژن در قصر او به هوش می‌آید و باقی قضایا و منیژه در چنین لحظات احساسی درباره‌ی اهمیت چیزی که به بیژن عرضه می‌کند این بیت را به زبان می‌آورد که تا به حال چنین بوده، اما بعدش را می‌توان در شاهنامه خواند.

البته اگر مشاوران امام جمعه با شاهنامه به از این بودند که هستند، بیت‌هایی می‌توانستند پیدا کنند که به کارشان بیاید، مثلاً آنجا که شیرین می‌گوید:

به سه چیز باشد زنان را بهی/ که باشند زیبای گاه مهی/ یکی آنک با شرم و با خواسته است/ که جفتش بدو خانه آراسته است/ دگر آن‌ که فرخ پسر زاید او/ ز شوی خجسته بیافزاید او/ سه دیگر که بالا و رویش بود/ به پوشیدگی نیز مویش بود

این ابیات به روشنی از پوشیدگی موها می‌گوید، درحالی‌که در بیت استنادی امام‌جمعه‌ی مشهد، تفاوت برهنگی و نداشتن پوشش سرنادیده گرفته است. این مغالطه در سخنان بسیاری دیگر از مقامات هم دیده می‌شود. نداشتن پوشش سر با برهنگی هم‌معنا نیست. با این حال هم‌چنان که در بیت انتخابی امام جمعه مشهد و این ابیات می‌بینیم هیچ‌کدام توصیه‌ی فردوسی نیست و سخنان شخصیت‌های شاهنامه است. شاهنامه مثل هر متن کهن ادبی در کنار ارزش‌های ادبی و زیباشناختی و روایی خود، مجموعه‌ای از ارزش‌های اخلاقی و اجتماعی زمانه‌ی خود را منتقل می‌کند که به دنیایی دیگر تعلق دارند، چنان‌که در همین بیت‌های بالا پسرزا بودن جزو ارزش‌هایی شمرده شده است.

در شاهنامه زنان برجسته‌ای نقش‌آفرینی کرده‌اند که الگوی زن مطلوب امام جمعه مشهد نمی‌توانند باشند. برخی از زنان برجسته‌ی شاهنامه مثل منیژه در طلب معشوق در انتظار خواستاری و خواستگاری او نمانده‌اند و از جمله‌ی آنان تهمینه است مادر سهراب که در شاهنامه زنی ستوده است و تنها یک شب هم‌خواب رستم بوده است. رودابه مادر رستم نیز در راه دادن زال به قصرش از موی خویش کمندی بافته و انداخته و بعد هم که ماجرا در شاهنامه روشن است.

در این میان داستان گردآفرید اگرچه متفاوت است، اما در کنشگری از روابط خصوصی پیش‌تر رفته و اگر روی و موی پوشیده به این خاطر است که شناخته نشود و آنجا که روی و موی گشاده به قصد فریب دشمن است:

رها شد ز بند زره موی اوی/ در افشان چو خورشید شد روی اوی/ بدانست سهراب کو دختر است/ سر و موی او از در و افسر است

درست است که فکر می‌کنم شاهنامه ارزش‌های جهانی دیگر را منتقل می‌کند و چنین استناداتی به آن راه به جایی نمی‌برد، اما به نظرم از قضا در شاهنامه برای صاحبان مقام و قدرت توصیه‌هایی شایسته‌تر می‌توان یافت، مضمون‌هایی که بارها تکرار شده است. یکی از این مضمون‌ها دادگری است. دادگر در شاهنامه هم‌صفت خداوند است که جای نام نشسته است و هم وظیفه‌ی صاحب قدرت. فردوسی می‌گوید، پادشاهی که دادگر باشد، نیازی به فریادرس ندارد: کجا پادشا دادگر بود و بس/ نیازش نیاید به فریادرس

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902919

دیگر خبرها

  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • سرلشکر باقری: جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • بسیج سازندگی الگوی خدمت‌رسانی و خدمتگزاری خالصانه است
  • حزب‌الله: دیوانگی اسرائیل ما را نمی‌ترساند
  • جنجال شعرخوانی علم الهدی درباره منیژه از شاهنامه | لااقل بیت هایی بهتر پیدا می‌کردید
  • ادامه جنجال توسل‌جویی علم‌الهدی به شاهنامه | نمی‌دانستید منیژه، زن باده‌نوش و دختر دشمن ایران بود | این ابیات را هم بخوانید!
  • جنجال شعرخوانی علم الهدی درباره منیژه از تریبون نماز جمعه /مشاوران شما بیت هایی بهتر از شاهنامه را می توانستند پیدا کنند
  • علم‌الهدی: امامتِ سیاسی دشمن دارد و تا امروز هم این دشمنی ادامه داشته
  • علم الهدی: امامت سیاسی دشمن دارد/ امام فقط شاگردپرور و عالم نیست؛ اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است