Web Analytics Made Easy - Statcounter

تسنیم نوشت: سفر یک روزه رئیس‌جمهور به آذربایجان غربی که با سفر به شهرستان خوی و سخنرانی در جمع دانش آموزان و گروه‌هایی از منتخبان مردم شمال استان در ورزشگاه شهید چمران این آغاز شد در فضایی انجام گرفت که دولت در هیچ یک از سطوح برنامه‌ای برای بازدید از دریاچه ارومیه نداشت و نه تنها خود رئیس‌جمهور یا معاونان یا وزرایش بلکه رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست و حتی معاونان و مدیران ستادی این سازمان نیز یک لحظه پای خود را به دریاچه ارومیه و اطراف آن نگذاشتند تا متوجه شوند چه فاجعه‌ای در این پارک بزرگ ملی کشور در حال وقوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدت‌ها قبل از آغاز سفر رئیس‌جمهور به آذربایجان غربی در خط خبری خود بی‌توجهی دولت در نگنجاندن موضوع دریاچه ارومیه در برنامه‌های حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی را خاطرنشان کرده بود تا با یادآوری این مطالبه عمومی، اهمیت و ضرورت توجه به بزرگ‌ترین بحران زیست‌محیطی تاریخ کشور عیان شود در حالیکه همانطور که رئیس‌جمهور خود تصمیم گرفت این بار در شهر ارومیه با مردم دیدار نکرده و عازم خوی شود خود وی نیز تصمیم داشت نه در بستر دریاچه ارومیه با رسانه‌ای گفت‌وگو کند و نه هیچ بازدیدی از دریاچه ارومیه داشته و نه هیچ جلسه‌ای نیز با محوریت دریاچه ارومیه برگزار شود.

مرور چهار سخنرانی رئیس‌جمهور که یک مورد آن در خوی و 3 مورد آن در شهر ارومیه انجام شد حاوی یک نکته اساسی از سیاست دولت در قبال دریاچه ارومیه در سفر به آذربایجان غربی است و آن اینکه دولت فقط یک حرف برای گفتن داشت که چهار بار از زبان رئیس‌جمهوربیان شد "اگر دولت یازدهم و دوازدهم نبود اکنون چیزی بنام دریاچه ارومیه وجود نداشت".

این سخن از زبان رئیس‌جمهور در حالی بیان می‌شود که در 6 سال گذشته حتی حق آبه قانونی دریاچه ارومیه نیز از سرازیر شدن به این پهنه نمکی دریغ شده و دولت عملاً در کاهش 40 درصدی مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه توفیق چندانی نداشته چون بنا بر اعلام خود دولتمردان محلی افزون بر 60 درصد از اعتبارات مورد نیاز برای مدرن سازی آبیاری کشاورزی تخصیص پیدا نکرده است.

تخصیص بودجه ناکافی و دیرهنگام برای دریاچه ارومیه

دولت در شش سال اخیر در اجرای راهکارهای 28 گانه احیا دریاچه ارومیه جز در یک پروژه انتقال آب از طریق تونل از کانی سیب که آن هم از اعتبارات صندوق توسعه ملی تغذیه می‌شود در مابقی آنها به توفیق اثربخشی نائل نیامده و در بسیاری از راهکارها با تخصیص اندک و دیرهنگام بودجه‌ها عملاً اتفاق بزرگی نیافتاده تا به واسطه آن آبی راهی دریاچه ارومیه شود کما اینکه کاهش مداوم آب دریاچه ارومیه در 6 سال اخیر گواه این حقیقت است.

نکته جالبِ ماجرا جایی است که وقت‌ها ده‌ها سانتی‌متر آب دریاچه ارومیه پایین‌تر رفته و پهنه آن کوچک و کوچک‌تر می‌شود دولتمردان ملی و محلی و رسانه‌های وابسته هیچ خبری از آن منتشر نمی‌کنند اما وقتی به واسطه چند بارش آسمانی مقطعی یکی دو سانتیمتر آب دریاچه ارومیه بالاتر می‌آید همین موضوع به سرخط خبری رسانه‌های همسو با دولت آمده و جزو عملکرد دولت در احیا دریاچه ارومیه محاسبه می‌شود.

فقط یک سیزدهم از آب دریاچه ارومیه باقی است

مدت‌هاست دولت فراموش کرده که حجم آب دریاچه ارومیه در تراز اکولوژیک 13 میلیارد مترمکعب است که از آن فقط در حدود یک میلیارد متر مکعبش باقی‌مانده که کم و زیاد شدن یکی دو سانتی متری آن تاثیری چندانی در روند جلوگیری از بحران ندارد بلکه این بستر طوفان‌زای نمکی برای مهار بحران‌های پیش رو به عزم و اراده‌ای ملی و چه بسا بین‌المللی نیاز دارد اما دریغ که اینک حتی بازدید از آن نیز در برنامه‌های حتی یک مدیر میانی دولت هم قرار نمی‌گیرد.

سیاست دولت در سفر اخیر رئیس‌جمهور به آذربایجان غربی برگرفته از این ضرب‌المثل بود که فلانی دست پیش را گرفته تا پس نیافتد چرا که راهکارهایی که به صورت ناقص و با تخصیص بودجه‌های ناکافی و دیرهنگام اجرا شده منجر به بهبود حال دریاچه ارومیه نشده و آنچه که دولت منت آن را بر سر افکار عمومی در منطقه گذاشته که دولت دریاچه را تثبیت کرد فقط یک انحراف است چرا که بنا بر اعلام کارشناسان، روند خشک شدن دریاچه ارومیه در دو دهه اخیر در سال‌های 92 تا 97 نیز مطابق با سال‌های قبل از آن و طبق یک روال طبیعی طی شده و عوامل انسانی در شتاب گرفتن آن یا در کند شدن آن تاثیری نداشته است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۴۸۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد‌های کبوترلانه کنگاور و قشلاق صحنه در آستانه آبگیری

محسن حسین‌آبادی مجری پروژه‌ها گفت : سد کبوتر لانه کنگاور تقریبا آماده آبگیری است و امیدواریم نیمه اول امسال شاهد آبگیری این سد باشیم.

محسن حسین‌آبادی پیشرفت کنونی سد کبوترلانه را ۹۲.۳ درصد اعلام کرد و افزود: بخش عمده سازه سد احداث شده و کار‌های مختصری که باقی مانده مانع از آبگیری این سد نیست.

به گفته مجری سد کبوتر لانه، اواخر سال گذشته کمیته آبگیری سد‌های وزارت نیرو نیز بازدیدی از این سد داشتند و کار‌های نهایی آن نیز انجام شده و مانعی برای آبگیری آن وجود ندارد.

حسین‌آبادی مجموع اعتباری که تاکنون برای سد کبوتر لانه هزینه شده را نزدیک به ۴۷۹ میلیارد تومان اعلام کرد که حدود ۱۹۰ میلیارد تومان آن در سال ۱۴۰۲ تخصیص یافته و عنوان کرد: جهت تکمیل کار‌های باقی مانده سد، پرداخت مطالبات پیمانکاران و همچنین پرداخت مطالبات کشاورزان - که زمین هایشان به ساخت این پروژه اختصاص یافته، حدود ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است.

وی با بیان اینکه حجم مخزنی سد کبوترلانه حدود ۲۵ میلیون مترمکعب است، تامین آب بخش کشاورزی، شرب و صنعت را از اهداف احداث آن برشمرد.

حسین‌آبادی به آخرین وضعیت سد در دست احداث قشلاق شهرستان صحنه نیز اشاره کرد و گفت: این سد نیز در حال حاضر ۹۱ درصد پیشرفت دارد و کار‌های سازه سد تقریبا به اتمام رسیده و آماده آبگیری است.

مجری سد قشلاق صحنه اظهار کرد: تنها کار باقی مانده تملک اراضی برای آبگیری سد است که نیازمند تامین مالی است و در صورت حل این مشکلات، امکان آبگیری سد وجود دارد.

وی مجموع اعتباری که برای تملک اراضی و تکمیل کار‌های باقی مانده سد قشلاق مورد نیاز است را حدود ۵۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و یادآور شد: تاکنون حدود ۴۶۲ میلیارد تومان نیز برای احداث این سد هزینه شده است.

حسین‌آبادی با اشاره به حجم مخزن ۵۰ میلیون مترمکعبی این سد، خاطرنشان کرد: تامین آب بلندمدت شهر صحنه، تامین آب شهرک صنعتی آب باریک و تامین آب برای اراضی کشاورزی پایین دست از اهداف احداث این سد است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • تبدیل ۴۰۰ هزار مجوز کاغذی به الکترونیکی در کشور
  • توضیح مهم دستیار ویژه معاون اول رئیس‌جمهور درباره واردات خودرو
  • حوضه آبریز «مرزی شرق» از کم بارشی سالانه خارج شد
  • از این حیوان فقط دو نمونه در جهان باقی مانده
  • سد‌های کبوترلانه کنگاور و قشلاق صحنه در آستانه آبگیری
  • رنگرز: باید خوب تمرین کنیم تا در المپیک نتایج قابل قبول بگیریم
  • معاون رئیس جمهور در امور زنان: ادعای اجرای سند ۲۰۳۰ توسط دولت سیزدهم خنده‌دار است
  • معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده: ادعای اجرای سند ۲۰۳۰ توسط دولت سیزدهم خنده‌دار است
  • متقاضیان حج تمتع در انتظار اعلام ثبت نام برای ظرفیت باقی مانده
  • ◄ بررسی اهم اقدامات شرکت مترو تهران در خط 6 برای سال جاری