Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور گفت: برای زنان بی‌سرپناه و معتادان بی‌خانمان مراکزی ایجاد شده بطوری که ظرفیت 8700 نفری برای معتادان خیابانی فراهم است.

به گزارش مشرق، فاطمه عباسی معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور، در مورد وضعیت معتادان بی‌سرپناه در سطح خیابان‌ها آواره هستند و از سوی برخی مردم قابل مشاهده بوده و موجبات نگرانی و ناراحتی برخی از شهروندان را فراهم می‌کنند، گفت: ما برای این افراد ظرفیت 8700 نفری را فراهم کرده‌ایم اما یکی از مشکلات ما سرریز شدن آسیب‌های دیگر استان‌ها در استان تهران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما مدام ظرفیت پایتخت را افزایش می‌دهیم از آن طرف از سایر استان‌های کشور می‌بینیم این افراد بی‌سرپناه در شهرها وجود دارند و مجبوریم آنها را پناه بدهیم.

بیشتر بخوانید:

میزبانی از هر کارتن خواب چقدر هزینه دارد؟ +جدول

وی ادامه داد: با بررسی‌هایی که شده این افراد از خراسان رضوی و لرستان در تهران می‌مانند و به همین دلیل با دادستانی صحبت کرده‌ایم که اگر شود بعد از غربالگری حکم بدهند که به استان خودشان برگردند و دیگر به صورت قانونی اجازه حضور در خیابان‌های تهران را به این شکل نداشته باشند.

عباسی گفت:‌البته این فرآیندها زمانبر و سخت است با این وجود ما ظرفیت مناسبی برای پناه دادن به معتادان بی‌خانمان داریم، کمپ و مراکز درمان ماده 16 که برای معتادان متجاهر و بی‌خانمان است،‌ وجود دارد.

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور در پاسخ به اینکه چه نهادی وظیفه جمع‌آوری این معتادان بی‌خانمان از سطح خیابان‌ها را دارد گفت:‌ نیروی انتظامی و شهرداری‌ها باید این افراد را جمع‌آوری کرده و بهزیستی در بحث درمان و نگهداری آنها ورود کند البته مردان بی‌سرپناه نگهداری و تمام خدماتی که باید بگیرند بر عهده شهرداری است اما زنان بی‌سرپرست و معتادان بی‌سرپناه بر عهده بهزیستی است.

وی در مورد نحوه‌ هزینه‌کرد درمانی در مورد معتادان بی‌خانمان گفت: با مراکز زیرمجموعه خودمان قرارداد بسته‌ایم و هزینه‌هایشان را می‌دهیم اما در بحث بیمه درمان معتادان بهتر است بیمه سلامت مبلغی را که می‌پردازد به صورت یارانه در اختیار ما قرار دهد و ما  هم در اختیار مراکز میان‌مدت اقامتی بگذاریم چرا که اکنون از بودجه‌های ذاتی بهزیستی استفاده می‌کنیم و با توجه به هزینه‌هایی که متوجه آسیب‌ها است بسیار گران تمام می‌شود.

عباسی در مورد نحوه مراجعه معتادان بی‌سرپناه در پوشش بهزیستی گفت: معتادان می‌توانند به صورت خودمعرف به بهزیستی آمده که ما با تخصیص یارانه آنها را به مراکز ارجاع می‌دهیم و هم افرادی که از طریق نیروی انتظامی و شهرداری آورده می‌شوند به مراکز ماده 16 که ویژه معتادان متجاهر است می‌فرستیم در آنجا 6 ماه می‌مانند هزینه‌هایشان رایگان پرداخت می‌شود و حتی برای توانمندسازی‌شان تا 3 ماه می‌توانند در این مراکز پس از ترک اعتیادشان بمانند تا شغلی پیدا کنند.

معاون پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور در پاسخ به اینکه  چرا نیروی انتظامی و شهرداری ورود جدی به مناطق آسیب‌خیز تهران مانند شوش نمی‌کند،‌گفت: این سازمان‌ها به صورت مداوم جمع‌آوری خود را انجام می‌دهند اما دوباره از استان‌های دیگر و مکان‌های دیگر به مناطق آسیب‌خیز تهران می‌آیند و جمع می‌شوند اما نکته مهم این است سازمان‌های دیگر باید وارد عمل شوند و فقط با جمع‌آوری و درمان مشکل این افراد حل نمی‌شود مانند آبشاری است که این معتادان سرازیر می‌شوند و باید از بالا بیش از 20 دستگاه پوشش دهد اما چون ضعیف عمل می‌کنیم افراد به پایین آبشار سقوط کرده و وقتی دارند غرق می‌شوند از بهزیستی کمک می‌خواهند ما هم اگر نجات بدهیم باز هم حمایت اجتماعی می‌خواهند بنابر این فقط بهزیستی نمی‌تواند به تنهایی حجم آسیب‌های متوجه این افراد را جوابگو باشد.

همچنین در همین راستا سیدنجم‌الدین محمدی مدیرعامل سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری در خبریگفته است که 16 گرمخانه فعال در سطح شهر تهران وجود دارد و افراد بی سرپناه به این مراکز منتقل می‌شوند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: قانون بازنشستگان بازار سکه و ارز ظریف آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی سرپناه معتادان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۴۸۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور

به گزارش خبرنگار مهر، افروز صفاری فرد، صبح چهارشنبه در جمع تعدادی از معلولین کم بینا و نابینای استان کرمان با تقدیر از نیک اندیشی خیرینی که با همت بلند خود ساختمان مجهز مؤسسه نگاه آفتاب مهر را در شهر کرمان برای خدمت به افراد دارای معلولیت کم بینایی و نابینایی تکمیل و تجهیز نموده‌اند گفت: بستر سازی برای پیشرفت و شکوفایی توانمندی‌های بالقوه افراد دارای معلولیت، خدمتی ارزشمند و ماندگار است که با همکاری و همراهی نهادها و تشکل‌های مردم نهاد، ورود مسئولانه مجموعه‌های حقوقی که ورود به عرصه مسئولیت اجتماعی در ساختار وظایف آنان تعریف شده است و همراهی دستگاه‌های اجرایی متولی این امر از جمله بهزیستی میسر و نتیجه بخش خواهد بود.

وی با اشاره به برنامه‌های پیش روی سازمان بهزیستی کشور در حوزه افراد دارای معلولیت نابینایی و کم بینایی افزود: این خدمات در بخش‌های متعدد به منظور جلوگیری از بروز و پیشرفت معلولیت در افراد و حفظ و ارتقا سطح توانمندی افراد دارای معلولیت ارائه می‌شود.

وی تصریح کرد: از مهمترین و با سابقه ترین این خدمات می‌توان به اجرای طرح غربالگری پیشگیری و درمان تنبلی چشم در کودکان با ۲۷ سال سابقه اجرا در کشور اشاره کرد که طی آن هر سال بیش از ۲۰ هزار نفر غربالگری و جهت درمان و کنترل لازم به مراکز مربوطه ارجاع شده‌اند.

وی با بیان اینکه برگزاری کمیسیون‌های پزشکی به منظور شناسایی و تحت حمایت قرار دادن افراد دارای معلولیت از دیگر خدمات سازمان بهزیستی است افزود: از جمع ۱ میلیون و پانصد هزار نفر فرد دارای معلولیت تحت حمایت بهزیستی، تعداد ۲۵۰ هزار نفر افراد دارای معلولیت کم بینایی و نابینایی هستند که از خدمات حمایتی و تخصصی بهزیستی در چهار چوب آئین نامه‌ها و دستور العمل های قانونی ابلاغ شده و مصوب استفاده می‌کنند.

افروز صفاری فرد، گفت: تهیه و توزیع لوازم کمک توانبخشی از دیگر خدمات بهزیستی به افراد دارای معلولیت است که در حوزه معلولیت‌های نابینایی به لحاظ گرانی و خاص بودن اغلب این وسایل؛ تلاش شده تا با پیگیری‌های مستمر، بخشی از این وسایل تهیه وبا همکاری انجمن‌های نابینایان قسمتی از نیاز این عزیزان مرتفع شود.

وی افزود: از جمله خدمات بهزیستی در راستای رفع نیاز این قشر از افراد دارای معلولیت، گسترش و پویا نمودن گنجینه منابع مطالعاتی و علمی بریل بوده است که علی رغم فعال بودن چند مرکز در این حوزه، به دلیل نیاز مبرم به اینگونه مراکز از تأسیس و راه اندازی این مجموعه‌ها در سایر استان‌ها استقبال و حمایت می‌کنیم.

افروز صفاری فرد، گفت: در قالب طرح CBR علاوه بر شناسایی و حمایت افراد داری معلولیت و هدایت آنان به مسیرهای متعدد حمایتی حرفه آموزی و ارتقا توان حرفه‌ای و اشتغال، ارتقا و حفظ توانمندی و روحیه شادی، نشاط و پویایی این عزیزان نیز در قالب اجرای جشنواره‌های ورزشی و مسابقات گوناگون به انجام رسیده است.

کد خبر 6094212

دیگر خبرها

  • چرخه بازپروری معتادان متجاهر کامل اجرا نمی‌شود
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • خدمات بهزیستی البرز به افراد دارای اختلال اتیسم
  • برقراری بیش از ۴۶ هزار تماس با اورژانس اجتماعی البرز
  • ۶۰ درصد ساکنان جوادیه تهران افغانستانی اند
  • ارائه خدمات درمانی و دارویی رایگان در زنجان
  • بهره مندی ۱۷ هزار نفر از خدمات مشاوره مراکز بهزیستی در گلستان
  • بهره مندی ۲۵۰ هزار معلول کم بینا ونابینا از خدمات بهزیستی کشور
  • بهزیستی پیگیر تنبیه در مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست کرج است
  • آغاز طرح غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال در استان