Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@12:35:14 GMT

مالچ پاشی به منطقه حفاظت شده میشداغ نرسید

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۵۶۰۹۰

مالچ پاشی به منطقه حفاظت شده میشداغ نرسید

اهواز - ایرنا - رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دشت آزادگان انجام عملیات مالچ پاشی در منطقه حفاظت شده میشداغ را رد کرد و گفت: برای آهوان کمیاب میشداغ نیز «منطقه امن»در دست طراحی است.

علیرضا ریشهری شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: منطقه حفاظت شده میشداغ (مشداخ) بسیار وسیع است و بخشی از کانون های گرد و غبار منطقه در آن قرار دارد، که منابع طبیعی درصدد مالچ پاشی و نهالکاری این منطقه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: پیمانکاران اداره کل منابع طبیعی برای انجام مالچ پاشی وارد منطقه شده بودند، که با ارائه نقشه های منطقه حفاظت شده از ورود آنها جلوگیری شده و در حال حاضر عملیات به خارج از منطقه حفاظت شده، محدود شده است.
در روزهای اخیر یکی از محیط بان های منطقه حفاظت شده میشداغ با انتشار تصاویر مالچ پاشی در منطقه حفاظت شده میشداغ، در صفحه اینستاگرام خود، نسبت به تهدید گونه آهوی کمیاب این منطقه هشدار داده بود. در پی انتشار وسیع این تصاویر در شبکه های اجتماعی، ظهرابی معاون سازمان حفاظت محیط زیست دستور بررسی این موضوع را به مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان داد.
ری شهری رئیس حفاظت محیط زیست دشت آزادگان همچنین گفت: عملیات مالچ پاشی با هدف مهار کانون های گرد و غبار هم اکنون در جنوب و شرق منطقه حفاظت شده میشداغ و خارج از حوزه مدیریت محیط زیست، در حال انجام است.
ریشهری با بیان اینکه زیستگاه جانوران را نمی توان به مناطق حفاظت شده محدود دانست افزود: جانوران در هر نقطه که احساس آرامش داشته باشند زندگی می کنند به طوری که دیده شده جانورانی که پیش از این خارج از منطقه حفاظت شده بودند، این منطقه را برای زیست انتخاب کرده اند.
وی هر نوع فعالیت انسانی در اطراف مناطق حفاظت شده را تهدیدی برای حیات وحش و زیستمندان آن دانست و اظهار داشت: برای برقراری آرامش در منطقه حفاظت شده میشداغ باید همه فعالیت های انسانی را متوقف کرد، به طور مثال جاده مرزی و ترانزیتی چذابه که جنب منطقه حفاظت شده قرار دارد، محل تردد خودروهای متعدد است، به ویژه در ایام اربعین حسینی تعداد زیادی از زوار و خودروها و حتی خودروهای نظامی از این محل تردد می کنند، همچنین صنایع نفت و طرح آبرسانی غدیر و روستایی که در منطقه قرار دارد نیز هر کدام به نوعی تهدیدی برای این منطقه به شمار می آیند.
به گفته وی، منطقه حفاظت شده میشداغ از لحاظ تنوع زیستی بسیار غنی است و علاوه بر آهوی کمیاب، زیستگاه قوچ و میش، هوبره و دراج است و برخی خزندگان خاص نیز در آنجا زندگی می کنند.
ریشهری خاطرنشان کرد: طراحی «منطقه امن» برای آهوهای کمیاب میشداغ در حال انجام است، این منطقه فراتر از منطقه حفاظت شده است و نباید هیچ فعالیت انسانی در آن صورت گیرد.
وی در ادامه، استفاده از مالچ نفتی را راهکار مناسبی برای مهار کانون های گرد و غبار ندانست و گفت: بهترین راهکار این است که وزارت نیرو (سازمان آب و برق) حقابه تالاب هورالعظیم را که در نزدیکی این منطقه قرار دارد، تامین کند، زیرا با پرآب شدن تالاب و بالا رفتن رطوبت در منطقه، این منطقه نیز متاثر می شود و کانون های گرد و غبار نیز تثبیت می شوند.
میشداغ (به زبان محلی مشداخ) یکی از مناطق کویری منحصربفرد با وسعت 60 هزار هکتار در غرب خوزستان بین شهرهای بستان و عبدالخان در شهرستان دشت آزادگان (منطقه مرزی فکه) قرار دارد که از سال 90 به منطقه حفاظت شده ارتقا یافت.
آهو یا غزال میشداغ از جمله گونه های خاص و در معرض انقراض خوزستان و تنها گونه آهویی است که در زیستگاه خود به صورت طبیعی و آزاد زندگی می کند. این گونه آبان ماه امسال در بانک ژن جهانی ثبت شده و برای نخستین بار به عنوان یک زیرگونه جدید از گونه های آهو قرار گرفته است.
نماد این غزال 2 حفره بزرگ روی صورت یا اصطلاحا «چال روی گونه» است. این آهو بومی منطقه بین النهرین است. قلمروش از میشداغ و بستان تا دشت عباس و عراق است و این شاخص ها باعث شده حمایت شود.
جنگ تحمیلی هشت ساله و طرح های توسعه در منطقه اعم از احداث کانال پای پل، اراضی کشاورزی و اخیرا طرح های عظیمی مثل طرح خط لوله آب غدیر و ایجاد بازارچه مرزی چذابه که محور ترانزیتی ایران و عراق مهمترین تهدیدات آهوی میشداغ به شمار می آیند.

9754/6002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي ميشداغ گرد و غبار محيط زيست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۵۶۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در استان خبر داد و گفت: راه‌اندازی این خانه‌ها تجربه‌ای موفق و کارآمد در دولت سیزدهم و در کنار سازمان حفاظت محیط زیست در رسیدن به اهداف سازمان نقش بسزا و پر رنگی را ایفا می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله حاتمی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: محیط زیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چند وجهی و دارای دامنه تاثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همه جانبه همه اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی  و در نهایت به مردمی‌سازی محیط زیست نیاز دارد.  

وی افزود: قطعا بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثربخش مردمی، دولت‌ها امکان مدیریت مطلوب امور محیط زیستی را ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی فراهم کردن بسترهای قانونی، حمایت‌های حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تأمین حداقل امکانات کالبدی و سخت افزاری و ساماندهی فعالیتها  را از جمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویتهای محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.  

وی، محیط زیست را با مفهوم محل حضور مردم به دنبال تحقق شعار متعالی، محیط زیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه  عنوان کرد که می‌تواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم کرده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیط زیست کمک کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه‌اندازی خانه‌های محیط زیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی به عنوان اولین استان، اقدام به راه‌اندازی این خانه در محل اداره کل حفاظت محیط زیست کرد.

حاتمی گفت: خوشبختانه با بهره‌گیری و تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و شهرستان نظیر مراکز بازدید کنندگان، بخش نمایشگاهی موزه‌های تاریخ طبیعی، کتابخانه‌ها، مراکز تشکل‌های محیط زیست و همچنین  با حضور و مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و... این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکل‌ها، فعالان محیط زیست و به ویژه نیروهای تسهیلگر محلی تربیت شده، مدیریت اجرایی این خانه‌ها نیز به مردم واگذار شده و درحال فعالیت در حوزه  محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانه‌ها را آموزش و افزایش سطح دانش محیط زیستی عمومی، اجرای فعالیت‌های مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیط زیستی، زمینه‌سازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیست، تشکیل کمیته‌های تخصصی حسب موضوعات و چالش‌های محیط زیستی هر منطقه و بهره گیری از مشاوره و نظرات کارشناسی فعالان و صاحبنظران عرصه محیط زیست و... عنوان و اظهار امیدواری کرد با مشارکت فعال همه دغدغه‌مندان محیط زیستی در استان به رفع و یا کاهش چالش‌های زیست محیطی استان کمک کنیم.

وی بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون 50 خانه محیط زیست در استان راه‌اندازی شده و علاقمندان و دغدغه‌مندان محیط زیست می‌توانند به مراجعه به این خانه‌ها ، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیط زیست به  ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیط زیست بپردازند.

انتهای پیام/257/

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات سم‌پاشی شبانه درختان منطقه ۱۲ اصفهان
  • واکنش چمران به پول‌پاشی میلیاردی شهرداری برای مدیرانش: اطلاع ندارم!
  • شکارچی کل وحشی در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • رهاسازی ۶ جوجه جغد انبار در منطقه مارون کهگیلویه و بویراحمد
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش