Web Analytics Made Easy - Statcounter

دومین شب از اجرای نمایش «دارم اینجا تجزیه می‌شم» در حالی برگزار شد که شمس لنگرودی به عنوان میهمان ویژه در این اجرا حضور داشت و شمع تولدش را فوت کرد.

به گزارش عصر ایران به نقل از ایسنا، این نمایش در قالبی ابزورد و با مضمونی اجتماعی از مناسبات خانوادگی بین یک زن و شوهر که از جنگی داخلی درون خانه به جنگی بیرون از خانه می‌روند و با تفاوت‌هایشان زندگی می‌کنند ارائه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نویسندگی این نمایش را بهاءالدین مرشدی انجام داده که بازیگر نقش مرد آن هم هست. شکوفه داوودی دیگر بازیگر این نمایش در جدالی فرساینده از نقش زنی محصورشده در چهاردیواری خانه می‌گوید که با همسرش در فهم عبور از جنسیت و برابری‌های اجتماعی و فردی به سر می‌برد. کارگردانی این متن را احسان گرایلی انجام داده که پیش‌تر با شمس لنگرودی و بهاءالدین مرشدی تئاتر «از این عکس سال‌ها می‌گذرد» را روی صحنه برده بود.

در پایان این نمایش که گوهرخیراندیش، مرجان شیرمحمدی، حسین محجوب، شبنم قلی‌خانی، رضا رفیع، پویا امینی و علی مسعودی‌نیا به عنوان مهمانان ویژه به تماشای آن نشسته بودند جشن تولد شمس لنگرودی هم برگزار شد. گرایلی با تشکر از حضور شمس لنگرودی در این نمایش، از او دعوت کرد تا رودرروی تماشاچیان حاضر در سالن که به ۱۵۰ نفر می‌رسیدند کیک تولد خود را ببرد.

این شاعر و بازیگر در کنار گوهر خیراندیش و حسین محجوب  پیش از بریدن کیک تولد خود، درباره نمایشی که دیده بود گفت. او با اشاره به اجرای موفق این کار در فرم و محتوا اظهار کرد: «این نمایش در فرم و محتوایی درست، روایتگر جنگی بود که از خانه به بیرون می‌رود و اتفاقا جنگ اصلی همین‌جاست؛ در همین چهاردیواری‌ها.»

شمس لنگرودی افزود: «من نزدیک به ۲۰ سال است که عوامل این نمایش را می‌شناسم و با آن‌ها نزدیک هستم و می‌دانم که چقدر زحمت می‌کشند و برای کاری که انجام می‌دهند تا چه حدی وسواس و دقت دارند. به آن‌ها تبریک می‌گویم که نتیجه کارشان دلچسب و درست است.»

او با تاکید بر حمایت از تئاتر مستقل گفت: «ما باید در کنار این بچه‌ها که با چنین زحمتی و بی هیچ حمایتی کارشان را انجام می‌دهند باشیم.»

اما وقتی گوهر خیراندیش از شمس خواست هنگام بریدن کیک تولد خود آرزویی داشته باشد، او قبل از بریدن کیک رو به تماشاچی‌ها گفت: «امیدوارم واقعا شیرین‌کام شویم، چون واقعا همه ما از تلخی‌ها خسته شده‌ایم.»

تئاتر «دارم اینجا تجزیه می شم» به کارگردانی احسان گرایلی و بازی شکوفه داوودی و بهاءالدین مرشدی هر شب از ساعت ۷:۳۰ دقیقه در تماشاخانه چهارم واقع در خیابان طالقانی، نبش خیابان فریمان روی صحنه می‌رود.






منبع: عصر ایران

کلیدواژه: شمس لنگرودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۵۷۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، آلودگی پلاستیکی تهدید بزرگی برای محیط زیست و حیات وحش محسوب می‌شود. همانطور که تلاش می‌کنیم مشکل را بهتر درک کرده و برای کاهش وابستگی خود به پلاستیک راه حل‌هایی بیابیم، دانشمندان نیز در حال مقابله با این ماده در ابتدایی‌ترین ساختار آن هستند.

اکنون گروهی از پژوهشگران به سرپرستی محققان دانشکده مهندسی و تحقیقات مواد دانشگاه سن دیگو (MRSEC) با موفقیت پلاستیک زنده‌ای را مهندسی کردند که قابلیت کمپوست شدن دارد.

پلی اورتان ترموپلاستیک، به عنوان یک نوع پلاستیک، جای پای محکمی در زندگی روزمره ما دارد. از نظر تجاری، صنایع از آن در تولید کفش، پادری ها، کوسن‌ها و فوم حافظه دار استفاده می‌کنند.

این دانشمندان می‌گویند: زمانی که این پلاستیک با هاگ باکتری از نوع «باسیلوس سابتلیس» پر شد، دیدیم وقتی پلی اورتان در پایان چرخه زندگی خود در معرض مواد مغذی موجود در کمپوست قرار می‌گیرد، شروع به تجزیه می‌کند. این خاصیت ذاتی این باکتری‌ها است.

برخی از باکتری‌ها قادر به ایجاد هاگ هستند، هاگ یا اسپور مرحله استراحت مقاومت در باکتری‌ها است. هاگ‌ها می‌توانند در شرایط نامساعد که باکتری‌ها قادر به تحمل آن نیستند، مانند حرارت، سرما، خشکی، مواد شیمیایی، تشعشعات و ... زنده بمانند. هر باکتری فقط یک هاگ می‌سازد و از هر هاگ یک باکتری بوجود می‌آید. هاگ ممکن است کروی یا بیضی باشد و اندازه آن بین ۴ تا ۲ میکرون است.

آنها در این پژوهش، توانایی سویه‌های محدودی از باکتری‌ها را در استفاده از پلی اورتان ترموپلاستیک‌ها به عنوان تنها منبع کربن مورد ارزیابی قرار داده و سپس منبعی که بهترین رشد را داشت برگزیدند.

مهندسی پلاستیک زیست تخریب پذیر

محققان هاگ‌های باکتری و گلوله‌های پلاستیکی را در یک اکسترودر پلاستیکی ریختند و آنها را در دمای ۱۳۵ درجه سانتیگراد مخلوط کردند. سپس نوار‌های پلاستیکی معمولی از آن ساختند.

هاگ‌ها به عنوان یک حالت خفته باکتری و به دلیل برخورداری از یک سپر محافظتی، می‌توانند در شرایط سخت مقاومت کنند، با این حال، این محققان یک قدم فراتر رفتند تا آنها را به گونه‌ای مهندسی کنند که در برابر دما‌های بالا انعطاف پذیر و مقاوم باشند.

این شیوه که تکامل آزمایشگاهی تطبیقی نام دارد شامل رشد هاگ ها، قرار دادن شان در دمای زیاد برای دوره‌های زمانی طولانی و امکان جهش طبیعی برای آنها می‌شود.

دانشمندان پس از تکرار چندین باره این فرآیند، با موفقیت گونه کاملی از این هاگ‌های باکتریایی را زیست مهندسی کردند. وقتی این هاگ‌ها دوباره در محیط کشت فعال می‌شوند، شروع به تجزیه پلاستیک می‌کنند.

بیدارشدن هاگ‌ها در محیط کمپوست 

آنها این پلاستیک زیست تخریب پذیر را در «محیط‌های کمپوست فعال و استریل میکروبی» تحت شرایط ایده آل ۳۷ درجه سانتیگراد با رطوبت ۴۴ تا ۵۵ درصد آزمایش کردند. هاگ‌ها در داخل این نوار‌های پلاستیکی دوباره جوانه زدند و ظرف پنج ماه ۹۰ درصد پلاستیک را تجزیه کردند.

اگر صنعت پلاستیک بخواهد به استفاده از پلاستیک ادامه دهد و اگر وابستگی ما به این مواد همین قدر زیاد باقی بماند، با تولید پلاستیک زیست تخریب پذیر می‌توان ضایعات را در مدت زمان بسیار کوتاهی از بین برد.

مجریان این طرح می‌گویند: آنچه قابل توجه است این است که این ماده جدید حتی بدون حضور میکروب‌های اضافی تجزیه می‌شود و بیشتر این پلاستیک‌ها احتمالا کارشان به محیط‌های کمپوست غنی از میکروب‌ها نخواهید کشید؛ بنابراین این توانایی خود تخریبی در محیطی عاری از میکروب باعث می‌شود فناوری ما همه کاره‌تر شود. این پلاستیک حتی برای تجزیه زیستی به شرایط مطلوب نیاز ندارد.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایش «وضوح ناقص» در خانه عکاسان جوان
  • خانه خود را در بهار سبز کنید
  • نجات جان چند بیمار با اعضای بدن کارمند پست
  • ظرفیت تصفیه خانه‌های آب کرج ۶۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یافت
  • اعزام ۹۲۸ زائر حج تمتع از استان بوشهر به جده
  • خداوندا، ایران را تجزیه و با آتش سوزی، سیل و زلزله نابود کن!
  • وعده صادق آب به خانه مورچه ریخت/ نمایش باطن حقوق بشر آمریکایی
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • کوه‌ها هم ترک برمی‌دارند!
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند