Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-30@06:57:39 GMT

بحرین انتخاباتی صوری برگزار کرد

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۵۹۲۴۹

بحرین انتخاباتی صوری برگزار کرد

انتخابات پارلمانی و شهرداری‌های بحرین در حالی امروز شنبه ۲۴ نوامبر (سوم آذرماه) آغاز شده است که در سایه سرکوب مخالفان بسیاری در داخل و خارج نتایج آن را از پیش تعیین شده دانستند. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، بحرین امروز بیست و چهارم نوامبر در حالی انتخابات پارلمانی و شهرداری‌ها را برگزار کرد که با تحریم آن از سوی احزاب مخالف روبرو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به نوشته وبگاه خبری «الخلیج اونلاین»، در انتخابات بحرین ۲۳۵ هزار واجد شرایط رای‌دهی برای انتخاب ۴۰ نماینده از بین ۲۹۳ نامزد شرکت می‌کنند و در بین آن‌ها ۴۱ زن در ۴۰ حوزه انتخاباتی هستند، علاوه بر اینکه از بین ۱۶۰ نامزد انتخابات شهرداری‌ها هم، سی نفر به عنوان اعضای شورا‌های شهر برگزیده می‌شوند.

در گرماگرم برگزاری انتخابات پارلمانی در بحرین صدای انتقاد‌های نهاد‌های حقوق بشری در داخل و خارج این کشور هم بالا گرفت؛ آن‌ها معتقدند نتیجه این انتخابات در سایه سرسپردگی سیاسی منامه به عربستان از پیش تعیین شده است.

با وجود اینکه انتخابات صبح امروز آغاز شده است؛ اما بسیاری از طرف‌ها از خاستگاه واقعیت حقوقی، سیاسی و اجتماعی بحرین نتایج این انتخابات را از قبل پیش بینی‌کردند.

سازمان دیدبان حقوق بشر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که انتخابات آتی پارلمان بحرین که قرار است ۲۴ نوامبر ۲۰۱۸ برگزار شود در یک فضای سیاسی مملو از سرکوب برگزار می‌شود که هرگز به برگزاری انتخاباتی آزاد منتهی نخواهد شد.
گرچه بحرین کشوری است که در مقایسه با برخی کشور‌های همسایه خلیج فارس در عرصه سیاسی پویا است، اما از زمان سرکوب جنبش اعتراضی در فوریه ۲۰۱۱ که با انقلاب‌های بهار عربی همراه بود، در ناآرامی‌های پراکنده به سر می‌برد، بحرین از عربستان سعودی برای متوقف ساختن اعتراضاتی کمک گرفت که رهبری آن را شیعیان بحرین برعهده داشته و خواستار ایجاد حاکمیت قانون اساسی بوده است.

سلطه همه جانبه سعودی‌ها بر بحرین
الخلیج اونلاین نوشت: بحرین بیش از یک دهه است که به عربستان نزدیک‌تر شده است، موضوعی که تصمیم گیری سیاسی، امنیتی و اقتصادی منامه را در اختیار همسایه آن ریاض گذاشته است، تا جایی که خیلی‌ها به این نتیجه رسیدند که بحرین تحت نفوذ مطلق عربستان است، بخصوص که بحرین بدون هیچ تنش قبلی با دوحه که بخواهد به قطعی رابطه با آن منجر شود، به جمع کشور‌های تحریم کننده قطر پیوست.

برخی معتقدند، عدم استقلال تصمیم‌های سیاسی بحرین با اعلام این کشور درباره برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه بدون تاثیرگرفتن از برخی همسایگان عرب حاشیه خلیج فارس در تضاد است همچنین واقعیت نقض فاحش حقوق بشر در بحرین نیز موید این مطلب است.

این وبگاه خبری افزود: هنگام صدور گزارش‌های بین المللی و منطقه‌ای مربوط به حقوق بشر نام بحرین با رفتار‌های ضد حقوق بشری گره خورده است، بخصوص گزارش‌های سازمان عفو بین الملل و دیدبان حقوق بشر که به ادامه وخامت اوضاع حقوق بشر در بحرین در سال ۲۰۱۷ تاکید داشتند.

سید «أحمد الوداعی»، رئیس مرکز حقوق و دموکراسی بحرین در گفتگو با رادیو آلمانی «دویچه وله» وضعیت حقوق بشر در بحرین را در وخیم‌ترین حالت توصیف کرد و گفت: انتخابات صوری بحرین در فضایی مملو از نقض فاحش حقوق بشر و سرکوب هر نوع مخالفت و نظارت با کار حکومت برگزار می‌شود.

الوداعی گفت: زندان‌های بحرین نیز مملو از هزاران سیاستمدار زندانی و جمعیت‌های معارض منحل شده است و بسیاری از مطبوعات این کشور از جمله روزنامه «الوسط» نیز که تنها روزنامه مستقل در کشور بود بسته شده است.

این مقام حقوق بشری در بحرین تاکید کرد: دادگاه‌های رژیم آل خلیفه با اعتراف‌هایی که زیر شکنجه از زندانیان سیاسی و آزادی بیان می‌گیرد آن‌ها را به اعدام محکوم می‌کند، علاوه بر اینکه از صد‌ها نفر دیگر هم به همین شکل سلب تابعیت کرده است.

نمایندگان سابق و شخصیت‌های فعال اجتماعی هم در سایه تداوم اتهام زنی‌های دروغین مقامات بحرین به معارضان خواستار تحریم انتخابات بحرین شدند.

در ۱۴ فوریه ۲۰۱۸، دادگاه عالی جنایی بحرین سه نفر را به اتهام ارتباط با دولت قطر، به حبس ابد محکوم کرد که در راس آن‌ها شیخ علی سلمان، رهبر مخالفان شیعه است علاوه بر اینکه از صد‌ها معارض و مخالف مقامات حاکم بر بحرین هم سلب تابعیت کرد.

چند ماه پیش دولت بحرین مانع نامزدی رهبران و اعضای جمعیت‌های سیاسی منحل شده در انتخابات پارلمانی این کشور شد؛ مساله‌ای که با انتقاد‌های شدیدی روبرو شد؛ چون «حمد بن عیسی آل خلیفه» دستور ممنوعیت نامزدی رهبران و اعضای جمعیت‌های سیاسی منحل شده در انتخابات پارلمانی را صادر کرد.

شاه بحرین با تغییر ماده سوم قانون مربوط به حقوق سیاسی موافقت کرد که به موجب آن «رهبران و اعضای جمعیت‌های سیاسی منحل شده از نامزدی در مجلس نمایندگان منع می‌شوند».

ماده جدید همچنین شامل افرادی است که قبلا به ارتکاب جرم محکوم و سپس مورد عفو قرار گرفته‌اند و یا اینکه مجازات حبس به مدت بیش از ۶ ماه برای آن‌ها صادر شده است.

به گفته الوداعی، معارضان نمی‌توانند در انتخابات نامزد شوند، چون شرکت در انتخابات به معنای پذیرش حکومت موروثی است و هیچ ارتباطی با نمایندگی ملت ندارد، علاوه بر اینکه انتخابات پارلمانی و شهرداری‌ها، نخست وزیری که کهنه‌ترین نخست وزیر روی کار زمین است شامل نمی‌شود.

فعالان حقوقی هم معتقدند، رژیم حاکم آل خلیفه از زمانی که نظامیان سعودی برای سرکوب اعتراضات در سال ۲۰۱۱ وارد خاک بحرین شدند حاکمیت بر کشورش را از دست داد، از آن زمان عربستان در همه تصمیم‌گیری‌های اساسی بحرین امر و نهی می‌کند و بحرین در همه چیز از جمله اقتصاد خود کاملا به عربستان اتکا دارد.

نمایندگان پارلمان انگلیس هم که بی بی سی از آن‌ها نظر سنجی کرده است، معتقدند انتخابات بحرین در سایه درخواست جمعیت الوفاق برای تحریم آن هرگز آزاد نخواهد بود، بخصوص که حکومت بحرین از برخی معارضان برجسته نظیر شیخ عیسی قاسم سلب تابعیت کرده است.

نمایندگان پارلمان انگلیس گفتند، فعالان سیاسی بحرین و نهاد‌های حقوق بشری معتقدند اخبار و حوادثی که در بحرین می‌گذرد، بشارت نیکی نمی‌دهد و اوضاع از سال گشته به سمت بدتر شدن پیش می‌رود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: انتخابات بحرین سرکوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۵۹۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم

ایسنا/گیلان معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان با بیان اینکه آنطور که در شأن رسانه بوده به رسانه نپرداختیم و توجه نکردیم، گفت: در جنگ روایت‌ها آنگونه که شایسته است به رسانه‌های‌مان توجه نکردیم و کاری انجام ندادیم لذا باید جبران کنیم و رسانه‌ها را جدی‌تر ببینیم.

محمد جلائی امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در اختتامیه جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» و جشنواره «فصلی رسانه‌های گیلان» که در تالار مرکزی رشت برگزار شد، با بیان اینکه اصحاب رسانه در یک کلام به عنوان رساننده پیام رسالت مهمی را بر عهده دارند، اظهار کرد: جشنواره رسانه‌ای «در مسیر انتخاب» فرصتی است تا از تلاش رسانه‌های استان در ایام برگزاری انتخابات و دعوت سرمایه‌های اجتماعی به مشارکت حداکثری پای صندوق‌های رای، تجلیل و قدردانی کنیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان افزود: نقش رسانه در بمباران اخبار و تحلیل‌ها و هجمه‌ رسانه‌های معاند که می‌توانست مانع مشارکت و حضور مردم در انتخابات شود، بسیار اثرگذار و مشهود بود.

جلائی گفت: به سبب تولیدات مختلف رسانه‌ای بالاترین مشارکت در آستارا با حضور ۷۲ درصدی مردم پای صندوق‌های رای رقم خورد و شهرستان تالش هم بیشترین انگیزه رقابتی را با ۶ داوطلب فعال در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی داشت.

معاون سیاسی استانداری گیلان بیان کرد: در شهرستان مرزی آستارا پویشی توسط یک فرد با نگاه ویژه راه افتاد که ۴۸ ساعت قبل از برگزاری انتخابات خیلی در دعوت و مشارکت مردم اثرگذار بود، در این پویش که به صورت کلیپ ۳ دقیقه‌ای تهیه شده بود اقشار مختلف با جملات «من رای می‌دهم برای وطنم، من رای می‌دهم برای آستارا، من رای می‌دهم برای حاج قاسم و غیره» علت حضور خود را عنوان می‌کردند و به همین دلیل آستارا شهر اول در مشارکت شد.

وی ادامه داد: اگر اینجا هستیم باید بدانیم آنچه که امروز اتفاق می‌افتد ثابت می‌کند رسانه در دو مسیر حکمت و موعظه حسنه در حرکت است؛ چرا کشورهای غربی حامی و دارنده رسانه با ابزار تمام عیار نتوانستند افکار عمومی را در حمایت از رژیم اشغالگر جذب کنند یا افکار عمومی را در خصوص فلسطین اقناع کنند زیرا در کنار حکمت، خرد و اندیشه، در نظر گرفتن عاطفه و احساس هم مهم است.

جلائی با اشاره به آیات ۵۴ و ۵۶ سوره زخرف بیان کرد: جلوه‌های دنیایی که امروز در محضر مدیا جلوه می‌کند در جهت تحقیر است، دشمنِ رسانه‌های با جهان بینی، رسانه‌هایی هستند که جامعه هدف‌شان را بدون در نظر گرفتن احساس تحقیر می‌کنند و زمینه پذیرش محتوای‌شان را باورمند می‌کنند. امروز در جهان فسادهای گوناگون را می‌بینید و رسانه‌هایی که در نکوهش ارزش‌ها، بی ارزشی را تبلیغ و ترویج می‌کنند و با این کار الگو و سرمشق جدید را معرفی می‌کنند مثلا اگر انسان پول زیاد نداشته باشد، اگر نتواند به زیباترین‌ها دست یابد.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان با تاکید بر اینکه در ملاک ارزش‌گذاری در نظام جمهوری اسلامی ایران تقوا باید سرلوحه باشد، تصریح کرد: توجه به خوبی‌ها و ارزش‌ها در رسانه یک فن است و باید در تولید محتواها هوشیارانه عمل کنیم.

وی با بیان اینکه آنطور که در شأن رسانه بوده به رسانه نپرداخته‌ایم و توجه نکردیم، ادامه داد: در جنگ روایت‌ها و آنگونه که شایسته است به رسانه‌های‌مان توجه نکردیم و کاری انجام ندادیم لذا باید جبران کنیم.

جلائی یادآور شد: امروز رژیم اشغالگر قدس، آمریکا، انگلیس و فرانسه شکست خورده در حوزه مدیا هستند زیرا انسان‌ها امروز در دنیا یک رسانه شدند و موج آزادی‌خواهی فلسطین و حمایت از مردم مظلوم فلسطین در دنیا راه افتاده است.

معاون سیاسی استانداری گیلان با تاکید بر اینکه باید جلسات با جراید و اصحاب رسانه مستمر برگزار شود، گفت: آسیب‌هایی وجود دارد که رسانه باید شناسایی، تحلیل و بررسی کند و راهکار تخصصی ارائه دهد. رسانه باید به نواقص و کاستی‌ها ورود کند و حتی به صورت تخصصی به حوزه‌های مختلف عمران، انتخابات، راه، کشاورزی، تصادف، جمعیت، فرزندآوری و غیره بپردازد، پس باید رسانه‌ها را جدی‌تر ببینیم.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کدهای انتخاباتی کاندیداهای راه یافته به مرحله دوم اعلام شد
  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • ضبط مناظره‌های انتخاباتی در صدا و سیمای اصفهان
  • زمان برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی مشخص شد
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند
  • اخبار سیاسی ۸ اردیبهشت؛ رقابت‌ها برای ریاست مجلس/تحلیل‌ها از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • زمان اعلام لیست انتخاباتی شانا برای دور دوم انتخابات مجلس
  • توصیه های انتخاباتی استاندار/تنور انتخابات را گرم نگه داریم
  • افشاگری روح الامینی درباره اشتباه انتخاباتی شانا در انتخابات ۱۱ اسفند /شهادت می دهم یزدی خواه به لیست ائتلاف تعهد داده بود
  • توضیحات معتمدی درباره جلسه با ورزشکاران شانس المپیکی