Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- کارگران شرکت هاي نيشکر هفت تپه و مجتمع فولاد اهواز با وجود آغاز فرايند واريز حقوق معوق، امروز نيز به اعتراض خود ادامه دادند که به گفته نماينده وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در رسيدگي به اين پرونده ها، مهمترين دليل آن «بي اعتمادي به کارفرمايان» است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، اعتراض کارگران شرکت هفت تپه به دليل تاخير در پرداخت چهار ماه حقوق و کارگران مجتمع فولاد اهواز به سبب سه ماه حقوق معوق، چند روز است به اعتراض مقابل سازمان ها و نهادهاي دولتي دست زده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هفته گذشته نماينده وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي براي بررسي مشکلات کارگران اين واحدهاي توليدي به استان خوزستان سفر کرد تا ضمن بررسي مشکلات کارگران، راهکارهاي حل آنها را استخراج و تصميم لازم را اتخاذ کند.
جلسه شوراي تامين استان چهارشنبه گذشته (سي ام آبان) برگزار و نمايندگان کارگران خواسته هاي خود را مطرح کردند.
در نهايت مقرر شد يک ماه حقوق کارگران هفت تپه تا پايان روز پنجشنبه(يکم آذر) و يک حقوق معوق آنها نيز تا پايان هفته جاري پرداخت و 2 ماه حقوق معوق آنها نيز تا پايان دي ماه تسويه شود.
از ديگر تصميم هاي شوراي تامين استان خوزستان اين بود که سه ماه حقوق معوق کارگران مجتمع فولاد نيز تا پايان دي ماه تسويه شود.
با وجود برگزاري جلسات شوراي تامين و تحقق بخشي از خواسته هاي کارگران 2 شرکت، باز امروز اعتراض ها ادامه داشت.
** بي اعتمادي کارگران هفت تپه و فولاد اهواز به کارفرمايان
در همين پيوند، نماينده وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در رسيدگي به پرونده واحدهاي توليدي هفت تپه و فولاد اهواز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا مي گويد: بي اعتمادي کارگران به کارفرمايان موجب شده است با وجود برگزاري جلسات و طرح خواسته ها و حتي پرداخت يک ماه حقوق معوق کارگران هفت تپه باز شاهد ادامه اعتراض باشيم.
«کريم ياوري» از بي اعتمادي کارگران به کارفرمايان مي گويد: فعلا در فصل برداشت محصول هستيم به همين دليل لازم است براي جلوگيري از اتلاف محصول و رسيدن کارگران به حقوق خود بايد اين بي اعتمادي ها را پشت سرگذاشت.
وي مي افزايد: ماه آبان و آذر فصل برداشت نيشکر و حاصل دسترنج کارگران است. بنابراين براي جلوگيري از اتلاف مواد لازم است کارگران در موعد مقرر در محل کار حاضر بوده و پس از آن با فروش محصول به مطالبات خود برسند.
به گفته مديرکل حمايت از مشاغل و بيمه بيکاري وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي، تخمين زده مي شود امسال از نيشکرهاي برداشت شده، 35 هزار تن شکر استحصال شود.
«از کارگران خواهش کرده ام با حضور در محل کار مانع اتلاف محصولات خود شوند تا بتوان مطالبات آنها را راحت تر پرداخت».
ياوري ادامه مي دهد: به روزرساني معوقات کارگران هفت تپه نيازمند توليد و فروش محصول مناسب است به همين دليل بايد کارگران در محل کار حاضر شوند.
**فولاد اهوازي ها کارفرماي جديد را نمي خواهند
مديرکل حمايت از مشاغل و بيمه بيکاري وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي درباره تداوم اعتراض کارگران مجتمع فولاد اهواز نيز مي گويد: اين کارگران سه ماه حقوق معوق دارند که کارفرما تعهد کرده است بعد از فروش محصول، مطالبات آنان را تا پايان دي تسويه کند اما بي اعتمادي به کارفرمايان موجب شده است کارگران همچنان به اعتراض خود ادامه بدهند.
وي تصريح مي کند: براساس يک مصوبه بايد محصولات اين شرکت فولادي در بورس به فروش مي رسيد اما از آنجا که به دليل بالا بودن قيمت تمام شده، قادر به رقابت در بورس نبود، به آنها مجوزي داده شد تا محصول خود را بيرون از بورس به فروش برسانند و با فروش اولين بخش محصولات نسبت به تسويه حساب با کارگران اقدام کنند.
ياوري يادآوري مي کند: مجتمع فولاد اهواز به ارزش 130 ميليارد تا 140 ميليارد تومان ميلگرد و هشت ميليارد تومان لوله بدون درز توليد کرده است که با فروش آنها مي تواند مطالبات کارگران و بازنشستگان اين مجتمع را بپردازد. فقط کافي است کارگران به محل کار خود بازگشته و به کارفرما مهلت بدهند تا بتواند محصولات خود را بفروشد.
«يکي ديگر از خواسته هاي کارگران اين است که مي خواهند شرکت از بانک ملي بازپس گرفته و به بخشي ديگر واگذار شود؛ در حالي که واگذاري مجتمع فولاد اهواز در راستاي سياست هاي کلي اصل 44 قانون اساسي انجام شد و چنين امکاني وجود ندارد».
ياوري همراهي کارگران وکارفرمايان را مهمترين شرط براي دستيابي به مشاغل پايدار مي داند.
** فعال سازي خطوط توليد مهمترين خواسته کارگران
در همين زمينه نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي امروز در حاشيه بازديد از دهمين نمايشگاه تجهيزات صنعت نفت و حفاري ساخت داخل که در اهواز برگزار شده است، به خبرنگار ايرنا گفت: مشکلات گروه ملي و کشت و صنعت نيشکر هفت تپه سه شنبه اين هفته با حضور وزيران تعاون، کار و رفاه اجتماعي و اموراقتصادي و دارايي در کميسيون اجتماعي مجلس بررسي مي شود.
«علي ساري» افزود: خواسته کارگران گروه ملي صنعتي فولاد ايران و کشت و صنعت هفت تپه محدود به پرداخت حقوق نيست.
وي ادامه داد: فعال سازي خطوط توليد مهمترين خواسته اين کارگران است.
عضو کميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: تعيين يک مالک صالح که بتواند سرمايه ها و نيروي انساني اين کارخانه ها را حفظ کند از ديگر خواسته هايي است که دنبال مي شود.
گروه ملي صنعتي فولاد ايران در سه سال اخير به بدترين روزهاي خود از زمان واگذاري اين شرکت به بخش خصوصي رسيد که باعث کاهش خطوط توليد، تعديل نيرو و نيز پرداخت نامنظم حقوق و بيمه کارکنان شرکت شد.
اين واحد صنعتي در سال 1342 به عنوان نخستين کارخانه نورد فولاد کشور در اهواز تاسيس و در سال 1388 با هدف خصوصي سازي به يکي از شرکت هاي زيرمجموعه «اميرمنصور آريا» واگذار شد اما با کشف اختلاس 30هزار ميليارد ريالي و ارتباط آن با 2 بانک بزرگ کشور، در سال 1390 مديريت آن به طور موقت در اختيار دادگستري قرار گرفت و در نهايت در اسفند 1395 به بانک ملي واگذار شد.
مشخص نبودن وضعيت اين شرکت سبب زيان انباشته در اين مجتمع فولادي شد و اين شرکت که زماني در صنعت فولاد کشور پيشرو بود، اکنون فقط با بخشي از ظرفيت خود کار مي کند.
کشت و صنعت هفت تپه نيز قديمي ترين کارخانه توليد شکر از نيشکر در کشور است که نيم قرن از تاسيس آن مي گذرد و طبق اصل 44 قانون اساسي اواخر سال 1394 از سوي سازمان خصوصي سازي از چرخه دولتي خارج و به بخش خصوصي واگذار شد.
اقتصام*9454*1961*
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۶۰۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا

مدیریت پذیرش بورس کالای ایران با صدور ۴۱ اطلاعیه جداگانه از پذیرش های جدید برای عرضه در بازار اصلی و فرعی خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، براساس اطلاعیه مدیریت پذیرش بورس کالای ایران، پذیرش کالاها و محصولات یاد شده پس از بررسی مدارک و مستندات در چهارصد و دوازدهمین جلسه کمیته عرضه در 5 اردیبهشت به تصویب رسید.

کالاهای پذیرش شده در بازار اصلی

به این ترتیب پلی اتیلن ترفتالات بطری، شمش فولادی، ورق گرم فولادی، شمش روی، نبشی فولادی، عایق رطوبتی و قیر 11 شرکت به شرح زیر در بازار اصلی پذیرش شد:

. یک هزار و 12 تن پلی اتیلن ترفتالات بطری (شرکت Reliance Industeries LTD کشور هند که عرضه کننده آن شرکت تولیدی پتپاور آریا است)

. 3 هزار و 36 تن پلی اتیلن ترفتالات بطری (شرکت Wankai New Materials Co کشور چین که عرضه کننده آن شرکت طیلسان جامه حجاب است)

. 132 تن پلی اتیلن ترفتالات بطری (شرکت Wankai New Materials Co چین که عرضه کننده آن شرکت طیلسان جامه حجاب است)

. 10 هزار تن شمش فولادی (فولاد کاوه جنوب کیش، عرضه کننده شرکت استیل سورین) و 6 هزار و 500 تن شمش فولادی (شرکت فولاد کاوه جنوب کیش، عرضه کننده شرکت فولاد آدان)

. 5 هزار تن ورق گرم فولادی (شرکت نورد و لوله اهواز، عرضه کننده شرکت صنایع فولاد مبین سام) و 3 هزار تن ورق گرم فولادی (شرکت نورد و لوله اهواز، عرضه کننده شرکت مبین بازرگان فولاد سپاهان)

. 3 هزار و 600 تن شمش روی (شرکت سپنتا روی، عرضه کننده شرکت کانه آرایی آریا)

. نبشی فولادی (شرکت نورد فولاد سنگانه توس)

. عایق رطوبتی (شرکت کیهان عایق تبریز)

. قیر (شرکت های فرابند مهراد شرق، عایق روان مهرداد، پالایش نفت مهر پارسیان و پترو قیر آژند کیاسر)

 

کالاهای پذیرش شده در بازار فرعی

همچنین محصولات متعلق به 7 شرکت به شرح زیر در بازار فرعی پذیرش شد:

. 500 تن ضایعات برنجی و 10 هزار تن ضایعات فولادی (شرکت پالایش نفت آبادان)

. 12 هزار تن ضایعات فولادی (شرکت فولاد کاوه اروند)

. 15 هزار عدد صندوق چوبی، 100 هزار عدد اقلام الکترونیکی خودرو، 100 تن اقلام پلیمری خودرو، 10 میلیون عدد اقلام تکمیلی خودرو، 50 هزار عدد اقلام چرخ خودرو، 200 تن اقلام فلزی خودرو، 65 هزار عدد ضایعات باطری، 150 تن ضایعات پلاستیکی، 2 هزار تن ضایعات چوبی، 120 تن ضایعات شیشه، 4 هزار تن ضایعات کارتن، 2 میلیون عدد ضایعات مونتاژی خودرو، 30 هزار حلقه لاستیک ضایعاتی (شرکت ایران خودرو)

. 6 هزار تن ضایعات فولادی، یک هزار تن ضایعات آلومینیومی، 400 تن ضایعات پلیمری، 80 تن لاستیک ضایعاتی، 3 میلیون عدد ضایعات مونتاژی خودرو (شرکت طراحی مهندسی و تأمین قطعات ایران خودرو)

. 50 هزار عدد اقلام الکترونیکی خودرو، 750 هزار عدد اقلام تکمیلی خودرو و 100 هزار عدد اقلام پلیمری خودرو (شرکت ایران خودرو خراسان)

. 23 هزار تن ضایعات نرمه گندله به (شرکت مجتمع معدنی و صنعت آهن و فولاد بافق)

. 4 هزار تن تسمه و نوار برنجی و 4 هزار تن ورق برنجی (شرکت صنایع مس شهید باهنر)

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • تحصن و اعتراض کارکنان شرکت پخش فراورده های نفتی تهران
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • تولید شمش در شرکت فولاد شادگان
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی از حقوق متقابل کارگر و کارفرما
  • انتصاب مدیرعامل جدید گروه ملی فولاد ایران
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • صداوسیما بازهم حقوق هنرمندان را نقض کرد/ اعتراض خواننده سرشناس کُرد به استفاده غیرقانونی از آثارش در «نون.خ»
  • ماجرای دعوای هند و شرکت مهندسی توسعه گاز چه بود؟