Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@14:46:41 GMT

علت سیاه شدن دندان چیست؟

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۶۳۶۲۶

علت سیاه شدن دندان چیست؟

غذا‌ها و نوشیدنی‌های مختلف می‌توانند لکه‌های رنگی اندکی را بر روی دندان به جای بگذارند و سبب سیاه شدن دندان‌ها شوند. رنگ اصلی دندان‌ها تا حد زیادی تحت تاثیر کلسیم موجود در لایه بیرونی دندان، که به عنوان مینا شناخته می‌شود قرار دارد.

با گذر زمان، لکه‌هایی که از غذا‌ها و نوشیدنی‌ها باقی می‌مانند، می‌توانند دندان‌ها را زرد یا خاکستری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، چنانچه دندان‌ها سیاه شوند، فرد باید در اسرع وقت به دندان پزشک مراجعه کند.

علت سیاه شدن دندان چیست؟

چه چیزی باعث سیاه شدن دندان‌ها می‌شود؟ دندان‌ها بنا به دلایل بیرونی و درونی سیاه می‌شوند، دلایلی که در این مقاله قصد داریم به معرفی آن‌ها بپردازیم:
علل بیرونی سیاه شدن دندان ها:

این علل می‌توانند شامل موارد زیر باشند

آسیب به مینای دندان
لکه‌ها
به جای ماندن رسوبات

برخی از علل مستقیم رنگی شدن دندان‌ها عبارتند از:

مصرف مداوم غذا‌ها و مواد غذایی تیره رنگ مانند قهوه
مصرف دارو‌های خاص مانند مکمل‌های آهن مایع
استفاده از بعضی از دهان شویه و خمیر دندان‌ها
استفاده از تنباکو
برداشتن تاج دندان و پر کردن آن با سولفید نقره

علل درونی سیاهی دندان

هنگامی که دندان از درون دچار آسیب می‌شود ممکن است سیاه شود. شایع‌ترین مجرمان سیاه شدن دندان‌ها در این گونه موارد پوسیدگی داخلی یا حفره‌ها هستند. به عنوان مثال، یک عفونت مینا یا دندان مرده ممکن است باعث سیاه شدن دندان‌ها شود. پوسیدگی از داخل شروع می‌شود و راه خود را به سطح دندان باز می‌کند. رنگ سیاه دندان ممکن است ابتدا در برخی نقاط ظاهر شود و در نهایت در صورت عدم رسیدگی به آن، کل دندان را فرا گیرد.

علائم سیاه شدن دندان:

این که یک دندان به سرعت از رنگ روشن به رنگ تیره و یا کاملا سیاه تبدیل شود به هیچ وجه نرمال نیست. اما قبل از اینکه دندان شروع به سیاه شدن کند، علائم دیگری نیز پدیدار می‌شوند.

در بعضی موارد ممکن است یک نقطه یا لکه قهوه‌ای یا خاکستری قابل مشاهده باشد. با گذشت زمان، این نقاط قهوه‌ای سیاه می‌شوند. در موارد دیگر ممکن است نقاط کوچک تیره‌ای در سطح دندان ایجاد شود که بعدا کل سطح دندان را فرا گیرند. این نقاط کوچک سیاه اغلب در نزدیکی خط لثه ظاهر می‌شوند، که یک اتفاق معمولی در کودکان دارای دندان‌های سیاه است.

وقتی رسوبات علت سیاه شدن دندان باشند، فرد احتمالا در خارج از دندان آسیاب یا داخل دندان‌های جلو متوجه تغییر رنگ و سیاه شدن دندان‌ها می‌شود. رسوبات تا زمانی که باعث ایجاد لکه‌های سیاه بر روی دندان شوند ادامه خواهند داشت. در این موارد، لکه‌ها ممکن است به مینای دندان‌ها نیز برسند.

درمان و پیشگیری

معمولا درمان دندان‌های سیاه در خانه امکان پذیر نیست. چند کیت سفید کننده خانگی در دسترس است که ممکن است به کمتر شدن تغییر رنگ دندان‌ها کمک کند، اما دندان‌های سیاه معمولا نیاز به درمان حرفه‌ای دارند و لذا باید به دندان پزشک مراجعه شود.

یک دندانپزشک، دندان‌ها را برای تشخیص علت زمینه‌ای سیاه شدن رنگ آن‌ها بررسی می‌کند و سپس درمان مناسب را تجویز می‌نماید.

اگر به جای ماندن رسوبات سبب تغییر رنگ دندان شده باشد دندانپزشک باید این رسوبات را از بین ببرد. این کار معمولا با جرم گیری دندان‌ها انجام می‌شود. دندان پزشک ممکن است از دستگاه‌های اولتراسونیک برای ایجاد ویبره لازم جهت زدودن رسوبات و از بین بردن آسان‌تر آن‌ها استفاده نماید.

مواردی جهت پیشگیری از پوسیدگی و سیاه شدن دندان‌ها

افرادی که اغلب از حفظ بهداشت دندان خود اجتناب می‌کنند دچار معضل سیاه شدن دندان می‌شوند. انجمن دندان پزشکی آمریکا (ADA) برای دچار نشدن به این مشکل موارد زیر را توصیه می‌کند:

دندان‌های خود را با خمیردندان حاوی فلوراید دو بار در روز بشویید
حداقل یک بار در روز، برای تمیز کردن میان دندان‌های خود از نخ یا خلال دندان استفاده کنید
به طور منظم به دندان پزشک خود مراجعه نمایید
از مصرف مداوم غذا‌های شیرین اجتناب نمایید

یک دندان پزشک به راحتی می‌تواند تشخیص دهد که آیا دندان‌های سیاه به علت لکه، رسوبات و یا پوسیدگی ایجاد شده و یا علت چیز دیگری است. فرقی نمی‌کند که دلیل سیاه شدن دندان‌ها چیست، چرا که درمان این مشکل به کمک‌های حرفه‌ای نیاز دارد.

حفظ بهداشت مناسب دهان و دندان می‌تواند به جلوگیری از سیاه شدن دندان‌ها کمک کند. پس از حل این مشکل و انجام مراقبت‌های مناسب، فرد ممکن است هرگز مجددا با این مشکل مواجه نشود.

منبع: مجله سلامت

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دندان پوسیدگی دندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۶۳۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سیدمعلمی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می‌تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه‌ها و رده‌های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستا‌ها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می‌توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می‌توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری‌های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت‌های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می‌کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می‌شود، گفت: در این سه روز برنامه‌های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز که شاید از آن بی‌خبری!
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • بهترین زمان برای مسواک زدن چه وقتی است؟
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • «پویش سلامت دهان و دندان» ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت برگزار می‌شود
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: قزل‌آلای غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!