Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@21:17:56 GMT

فرآیند شناسایی سرقت علمی در ایران دچار نقصان است

تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۶۳۸۳۷

فرآیند شناسایی سرقت علمی در ایران دچار نقصان است

تهران- ایرنا- عضو اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاست گذاری دانشگاه صنعتی شریف گفت: سیستم نظارتی تحقیقات ایران در مقابل سرقت علمی واکنش نشان نمی‌دهد بنابراین با واکسینه کردن سیستم برای تقلب، به افرادی که زحمت نمی‌کشند، پاداش داده می‌شود.

بهرام صلواتی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا درباره علت افزایش سرقت علمی در سال‌های اخیر اظهار داشت: مهم‌ترین علت افزایش سرقت علمی در جامعه امروز ایران این است که تحقیق و پژوهش اصیل و جدی انجام نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: یک تحقیق علمی و پژوهشی برای محقق هزینه‌بر و زمان‌بر است و مسئولان و نهادهای دانشگاهی شرایط لازم برای پژوهش محققان را مهیا نمی‌کنند.
عضو اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاست گذاری با اشاره به کمبود منابع آماری لازم برای تحقیق هر پژوهشگر یادآور شد: برای رسیدن به هر پاسخ علمی باید یک پیمایش انجام شود اما از آنجا که حمایت مالی و زمانی لازم صورت نمی‌گیرد، دانشجو در روند انجام پژوهش مجبور به ارجاع به منابع تحقیقاتی دیگران می‌شود.
صلواتی ادامه داد: باید یک اصول اخلاقی و حرفه‌ای بالایی در دل محقق وجود داشته باشد اما متأسفانه به اصول اخلاقی هم در روند تحقیق بها داده نمی‌شود.
وی با بیان اینکه فرآیند تحقیق در ایران دچار نقصان اساسی است، خاطرنشان کرد: امکان کشف تقلب در کشور ما بسیار کم است بنابراین تحقیقات غیر اصیل به سرعت شناسایی نمی‌شود و در نتیجه برون‌دادهای ارزشمندی هم وجود ندارد.

** کاهش انگیزه محققان برای انجام تحقیقات اصیل
عضو اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاست گذاری در ادامه درباره کاهش انگیزه افراد برای انجام تحقیقات اصیل گفت: بسیاری از دانشجویان گمان می‌کنند که تحقیق مورد نظر در جامعه کاربردی نمی‌شود.
صلواتی افزود: با توجه به تعداد بسیار بالای تحقیقات غیر هدفمند، دانشجویان این ذهنیت را دارند که تحقیق برای انجام نشدن است در نتیجه با کاهش انگیزه، پژوهشگر دلواپسی بسیار در کپی و تقلب ندارد.
وی معتقد است وقتی حمایت مالی و زمانی مناسبی در این خصوص در کشور وجود نداشته باشد بی‌شک محقق غیر اصیل مجبور به موجه جلوه دادن تحقیق به واسطه کپی، شبیه‌سازی، داده‌سازی و عددسازی می‌شود.

** شکل‌گیری طبقه پژوهشگران غیر اصیل
عضو اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاست گذاری همچنین درباره آسیب‌های سرقت علمی برای جامعه اظهار کرد: مهم‌ترین آسیب سرقت علمی، شکل‌گیری طبقه پژوهشگران غیر اصیل است.
صلواتی افزود: با شناسایی نکردن سرقت‌های علمی، دانشجویانی پرورش می‌دهیم که در آینده با فعالیت در نهادهای آکادمی و پژوهشی نسل دیگری از محققان غیر اصیل را پرورش می‌دهند.

** لزوم افزایش کارآموزان در پژوهشکده‌ها
وی در ادامه درباره راهکار مناسب برای برنامه‌ریزی درست و منطقی برای جلوگیری از سرقت علمی در میان محققان اظهار کرد: در سیستم آموزشی کشور به اهمیت فرآیند تحقیق اشاره‌ای نمی‌شود، اهمیت دروس روش تحقیق برای دانشجویان فنی و مهندسی اهمیت بسیاری دارد بنابراین باید علاوه بر شیوه صحیح تحقیق، اهمیت این موضوع هم به دانشجویان آموخته شود.
صلواتی افزود: از سوی دیگر باید با استفاده از شیوه تنبیه و تشویق به افرادی که تحقیق اصیل انجام می‌دهند پاداش داده شود و افراد متقلب شناسایی و تنبیه شوند.
وی با اشاره به لزوم افزایش کارآموز در مراکز پژوهشی گفت: افراد باید در دوره‌های میان‌مدت روند انجام تحقیقات را به درستی بیاموزند و در مقابل از حمایت‌های مادی و معنوی نیز برخوردار شوند.
صلواتی خاطرنشان کرد: با افزایش کارآموزان جوان بی‌شک پژوهشکده‌ها نیز با استفاده از منابع انسانی جوان، کارآمد و خلاق تحقیقاتی به مراتب کارآمدتر را به ثمر می‌رسانند.
**9491** 1200 ** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمی آموزشی سرقت علمی اندیشکده مطالعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۶۳۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام باند سارقان خودرو در نهاوند

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار رضا زارعی در تشریح این خبر بیان اظهار کرد: در پی وقوع چندین فقره سرقت خودرو در شهرستان نهاوند، تیم ویژه پلیس آگاهی شهرستان به منظور شناسایی و دستگیری سارق یا سارقان و کشف علمی سرقت ها تشکیل شد.

وی افزود: ماموران پلیس آگاهی با انجام اقدامات فنی و قانونی و همچنین بکارگیری امکانات سازمانی و شگردهای خاص پلیسی سرانجام موفق به شناسایی فردی به هویت معلوم و دارای سوابق متعدد شدند.

زارعی تصریح کرد: با اقدامات فنی مشخص شد سارق پس از سرقت، خودرو را بلافاصله با همراهی و همکاری همدستانش از شهرستان خارج و به یکی از استان های همجوار انتقال می داده است.

این مقام انتظامی ادامه داد: با توجه به اطلاعات به دست آمده، مشخص شد سارقان به صورت باندی اقدام به سرقت ها می کرده اند و در نهایت با هماهنگی پلیس آگاهی استان، ۲ اکیپ از ماموران پلیس آگاهی نهاوند به استان همجوار مراجعه و متهم اصلی را دستگیر کردند و به پلیس آگاهی شهرستان دلالت دادند.

وی گفت: متهم پس از انتقال به یگان انتظامی و در بازجویی های فنی صورت گرفته بیان داشت به همراه ۲ نفر از دوستان خود درسطح شهر نهاوند پس از گشت زنی و شناسایی خودرو مورد نظر جهت سرقت، اقدام خود را عملی و بلافاصله خودرو را از شهر خارج و به فردی به هویت معلوم می فروخته است.

جانشین انتظامی استان در پایان بیان داشت: متهم دستگیر شده به سرقت ۲۹ دستگاه خودرو با همراهی همدستانش اعتراف کرد که با راهنمایی وی یکی از خودروهای مسروقه کشف و تحویل مالک شد و تحقیقات و اقدامات قضائی و قانونی درخصوص دیگر موارد ادامه دارد.

کد خبر 6093517

دیگر خبرها

  • برملا شدن راز قتل پیرزن با سرقت ۱۰۳ گرملاجات
  • انهدام ۲ باند سرقت و کشف ۶۱ فقره سرقت منزل در زنجان
  • سقوط تیر برق برروی ۲ دستگاه خودرو در قزوین
  • دستگیری سارق طلا از بانوان کهنسال در فلاورجان
  • راز قتل پیرزن ۸۲ ساله در فارس برملا شد
  • سوخت گیری در آسمان چگونه و چقدر طول می‌کشد؟
  • برملا شدن راز قتل پیرزن ۸۲ ساله در آباده
  • سرقت خودرو در پوشش مسافر
  • باند سارقان خودرو در نهاوند منهدم شد
  • انهدام باند سارقان خودرو در نهاوند