Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- کارگردان پیشکسوت سینما و عضو شورای سینمای وزارت ارشاد با بیان آنکه هنر هفتم در ترویج فرهنگ اسلام ناب محمدی بیشترین تاثیرگذاری و جریان‌سازی را در حوزه اجتماعی داراست، گفت: سینمای کودک در ترویج فرهنگ «وحدت» می‌تواند پرچمدار باشد.

حجت الله سیفی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان آنکه حضرت محمد(ص) به عنوان خاتم رسولان و پیامبر مسلمانان، پیامبری است که در آغازین روزهای رسالتشان توجه ویژه‌ای به نقش و اهمیت توجه به کودکان و نوجوان داشتند گفت: در دوران جاهلیت، زمانی که کودکان را زنده به گور می‌کردند، حضرت محمد(ص) ابتدا به دفاع از حقوق کودکان پرداخت و بعد دامنه رسالت خود را نزد بزرگسالان گسترش داد، به واسطه چنین رویکردی است که نقش و اهمیت کودک در دین ما بسیار مهم و با ارزش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: در دوران حاضر که سینما ابزاری است برای حرکت‌های فرهنگی و نقش‌آفرینی در زندگی انسان‌ها، سینمای ما به ویژه سینمای کودک و نوجوان در استفاده از این ابزار برای فرهنگ‌سازی مفاهیم بنیادینی مانند ترویج فرهنگ وحدت و مبانی اسلام محمدی، کمتر به این مهم توجه داشته است.
کارگردان آثاری چون «بچه‌های جسور» و «سهم من از زندگی» با بیان آنکه پرداخت به حوزه کودک و نوجوان در محصولات فرهنگی و هنری در کشور ما بسیار مهجور است، گفت: هر چند اعتقاد دارم کودک در خیل آثار هنری در جهان نیز مهجور است؛ در حالی که در تمام جهان درباره حقوق بشر و حقوق کودک صحبت می‌شود اما کمتر به آن توجه شده است.
وی افزود: در کشور ما نهادهای مختلفی برای تولید محصولات فرهنگی کودکان و نوجوانان وجود دارد و جشنواره‌های مختلفی نیز در این راستا برگزار می‌شود اما حرکت بنیادینی که به واسطه آن بتوانیم به شایستگی از امکانات سینما برای پرورش کودکان و آموزش افکار نوین و آینده‌سازان کشورمان بهره‌برداری کنیم وجود ندارد. هر چند در این میان آموزش و پرورش جشنواره‌ای مانند «فیلم رشد» را برگزار می‌کند اما این جشنواره اگرچه قدمت بسیاری دارد اما نمی‌توانیم تاثیر آن را به شکل یک جریان‌سازی فرهنگی بین کودکان و نوجوانان ایران شاهد باشیم.
کارگردان آثاری چون «به خاطر خواهرم» و «محکومین بهشت» با بیان آنکه امروز معضلات مهمی جامعه ما را فرا گرفته است که باید در مسیر جلوگیری از انتقال این آسیب‌ها به کودکان‌مان از تمامی ابزارهای آموزشی و پرورشی بهره ببریم، یادآور شد: ابزار سینما در این میان می‌تواند به گونه‌ای به کار گرفته شود که کودکان‌مان را به وسیله آن آگاه کنیم، تولید مستمر و اکران فیلم‌های آموزشی در زمینه‌های ارزشی، فرهنگی و همچنین علوم پایه برای دانش‌آموزان می‌تواند مفید باشد.
مدیرعامل سینمای جوان ایران ادامه داد: به جای آنکه از امکانات رسانه‌ای برای غنی‌سازی اندیشه کودکان و نوجوانان استفاده کنیم در تولید همان آثار محدود سینمای کودک در کشورمان تنها به جنبه سرگرم‌کنندگی آنها توجه داریم و تاکیدی بر وجود نگاه بنیادین در مسیر آموزش کودکان و نوجوانان را در آن دسته از آثار سینمایی نمی‌بینیم.
وی افزود: صادقانه باید بگویم که پاسخی برای این سوال ندارم که چرا هر جشنواره‌ای در حوزه کودک و نوجوان که در کشورمان برگزار می‌شود کمتر به مساله و نگاه‌های بنیادین برای تربیت نسل آینده‌ساز ایران که باید از اصول فعالیت آن رخدادهای فرهنگی باشد، در آنها وجود ندارد.
به گفته سیفی نباید فراموش کنیم که جایزه دادن به فیلم‌ها جریان ایجاد نمی‌کند؛ بلکه تولید، ارائه و اکران آثار ارزشی و بهره بردن از مفاهیم بنیادین به کودکان است که می‌تواند ما را به اهداف کلان خود در تحقق فرهنگ وحدت و انتشار مبانی و شعایر دینی و اسلامی نزدیک‌تر کند.
این عضو شورای سینمای وزارت ارشاد با اشاره به اینکه به عنوان مثال جشنواره فیلم «وحدت» امسال برای نخستین بار بخشی را به سینمای کودک و نوجوان اختصاص داده بود، خاطرنشان کرد: آسیب مهم در مسیر تولید آثار سینمایی برای این گروه مخاطبان متوجه این نکته است که در سینمای کودک و نوجوان ما کمتر به مساله پژوهش توجه می‌شود و اینگونه سینمایی بدون و هدف‌گذاری و ریل‌گذاری مشخصی به حیات خود ادامه می‌دهد.
به گفته کارگردان آثاری چون «کیلومتر پنج» و «خانه‌ای مثل شهر»، وقتی سینمای خود را با سینمای غرب قیاس می‌کنیم متوجه می‌شویم که آنها پیش از تولید آثار سینمای کودک و نوجوان‌شان، هدف، پژوهش و نگاه تحقیقاتی مشخصی را مدنظر دارند و برای تأثیرگذاری بر کودکان تمامی جوانب را سنجیده‌اند، به همین دلیل تمام جهان از آثار آنها استفاده می‌کنند؛ اما آثار سینمای کودک و نوجوان ما به دلیل همان ضعف در نگاه پژوهشی و هدفمند در ارائه سوژه و محتوا، مجالی برای عرضه و معرفی به آنها پیدا نمی‌کند.
وی ادامه داد: این در شرایطی است که ممکن است برخی از آثار سینمای کودک و نوجوان ما با رویکرد مفاهیم وحدت‌آفرین بتواند در سینمای جهان برای مخاطبان بین‌المللی به اکران درآید؛ اما چون در ایده‌پردازی دچار آسیب هستیم و نمی‌دانیم باید چه خوراکی به کودکان‌مان بدهیم، در انجام این مهم توفیق چندانی به سدت نیاورده‌ایم.
این عضو شورای طرح و برنامه بنیاد سینمایی فارابی با تاکید بر آنکه برای برطرف کردن نیاز فکری کودکان و نوجوانان‌مان و آشنایی هر چه بیشتر آنها با مفاهیم میان جهان اسلام و مسائل فرهنگی مهم آن مانند مقوله «وحدت» نیازمند برنامه‌های اصولی و بنیادین هستیم، گفت: وقتی قرار است فیلم ارزشی و دینی بسازیم در حقیقت مقوله وحدت در همان نگاه ارزشی و دینی ما مستتر است، چرا که فیلمی که توسط هنرمندان مسلمان سینماگر ایرانی ساخته می‌شود نمی‌تواند چیزی جدا از ایجاد تفکر در حوزه مسائل اسلامی از جمله مقوله وحدت میان مسلمانان باشد.
سیفی در پایان به ساخت فیلم «محمد رسول الله» ساخته مجید مجیدی به عنوان اثری ارزشمند در جریان سینمای متعهد ایران یاد کرد و گفت: نباید فراموش کنیم که «با یک گل بهار نمی‌شود» و برای رسیدن به آرمان‌های متعالی خود در زمینه تبلیغ و ترویج مبانی دین محمدی (ص) نیازمند کار مستمر در تمامی حوزه‌های فرهنگی از جمله سینما هستیم.
فراهنگ**9266** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي سينما هفته وحدت سينماي كودك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۶۴۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، ترویج تئاتر دینی و مذهبی، تکریم پیر غلامان، صیانت از نمایش‌های بومی و ملی، تأثیر عاشورا بر فرهنگ اسلامی ایرانی، ترویج روحیه مقاومت، ترویج نهضت قیام حسینی، تأثیر عاشورا بر سایر ملل و ادیان، تکریم حجاب و عفاف عاشورایی از ️اهداف است.

این سوگواره در بخش‌های صحنه‌ای، میدانی و تعزیه، نقالی و پرده خوانی (کودکان و بزرگسالان) برگزار می‌شود.

سوگواره در بخش‌های نویسندگی، کارگردانی یا معین البکاء، بازیگری و تعزیه خوانی و نقالی، طراحی صحنه و فضا، لباس و موسیقی با اهدای تندیس و لوح تقدیر و وجه نقد به نفرات اول و اهدای لوح تقدیر و وجه نقد به نفرات دوم و سوم، تقدیر به عمل خواهد آورد.

آثار تا ۱۵ خرداد ماه جمع آوری و تا ۲۵ خرداد ماه بازبینی خواهد شد که شروع اجراهای عموم از ۱۷ تیر تا ۳ مرداد و اجراهای داوری سوگواره هفته سوم محرم خواهد بود.

هنرمندان آثار خود را به نشانی دبیرخانه این سوگواره واقع در تبریز بلوار ۲۹ بهمن، مجتمع فرهنگی هنری ۲۹ بهمن، طبقه دوم، سازمان بسیج هنرمندان آذربایجانشرقی ارسال و یا با شماره ۰۴۱۳۳۳۰۵۷۹۴ تماس

و با پیام رسان ایتا به شماره ۰۹۹۰۴۸۲۴۹۱۰ ارتباط حاصل کنند.

مقررات جشنواره به شرح زیر است؛

-هرکارگردان می‌تواند در هر بخش یک اثر به دبیر خانه ارسال کند.

- اولویت پذیرش آثار توسط هیأت انتخاب جشنواره با نمایش‌هایی است که با توجه به موضوعات و اعتقادات شیعیان و نمایش‌های بومی منطقه و استان تولید شده و از هرگونه نگاه سطحی و شعاری به دور باشد.

- آثار شرکت کننده صرفاً اختصاص به نمایشنامه‌ها و طرح و ایده‌های ایرانی و نسخه‌ها و طومارهای قدیم و جدید دارد.

- طرح و ایده و متون اقتباسی منوط به ذکر دقیق مشخصات صاحب اصلی اثر، نوع اقتباس و با اخذ مجوز از نویسنده، ایده پرداز، مترجم یا ناشر (به صورتی که حقوق صاحب اثر حفظ شود) خواهد بود و هنرمندان می‌توانند با رعایت این مهم در جشنواره حضور داشته باشند و در غیر اینصورت دبیرخانه می‌تواند در هر مرحله اثر مربوطه را حذف کند.

- آثار انتخابی توسط هیأت بازبینی می‌بایست قبل از حضور در روزهای داوری سه نوبت اجرا به تشخیص دبیر جشنواره در سطح شهر تبریز و یا شهرستان‌های تابعه داشته باشد.

-ستاد برگزاری سوگواره هیچگونه تعهدی نسبت به تأمین دکور، لباس و ابزار صحنه نخواهد داشت.

- بخش تعزیه و آئین‌های نمایشی این سوگواره مربوط به اجرای مجالس مربوط به سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین و یاران با وفای ایشان خواهد بود.

- کلیه متقاضیان حضور در سوگواره باید سه نسخه لوح فشرده تصویری اثر را به همراه مشخصات کامل و درخواست کتبی سرپرست یا کارگردان به دبیر خانه ارسال کنند

-ارائه مدارک لازم جهت حضور در سوگواره به منزله پذیرش تمامی شرایط حضور می‌باشد.

- چنانچه در هر مرحله از انتخاب آثار، مغایرتی با بندهای ذکرشده در این فراخوان مشاهده گردد، دبیر خانه نسبت به اخذ هرگونه تصمیمی مختار خواهد بود.

- آثار ارائه شده نباید در هیچ جشنواره یا سوگواره دیگری شرکت کرده باشد.

کد خبر 6097181

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود
  • افتتاح فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان
  • فاز نخست موزه دفاع‌ مقدس زنجان افتتاح می‌شود
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • آیت‌الله جوادی آملی: حجاج باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت اسلامی است