Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران با تولید سالانه ۶۲۴ میلیون تن رده هفتم را در انتشار گاز گلخانه ای دارد که سرانه هر نفر در ایران در حدود ۸ تن در سال است. افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای طی سال‌های گذشته باعث افزایش تقریبا ۲درجه‌ای دما در کشور شده است.

علل عمده افزایش تولید کربن در کشور:

 ۱) مصرف بی‌رویه سوخت‌های فسیلی که ۸۰ درصد تولید گازهای گلخانه ای از این طریق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 ۲) وجود کارخانجات و نیروگاههای قدیمی است که ۱۰درصد تولید کربن به‌دلیل فرسودگی بخش صنعت و انرژی‌بر بودن بخش صنعت است

 ۳) روند کاهشی پوشش سطح جنگلی است.

متاسفانه ایران، یکی از قربانیان اصلی تغییرات آب و هوایی است و اخبار وقوع سیل های ویرانگر و خشکسالی­ها درچند سال اخیر در کشور گواهی بر این مسئله است.

اما افزایش دما در مقیاس وسیع چه مشکلاتی را ایجاد می کند؟ مسئله خیلی فراتر از ذوب یخهاست .

افزایش درجه حرارت متوسط موجب تغییر و جابه جایی چرخه آبی در کره زمین می شود. هر یک درجه سانتیگراد افزایش دما موجب افزایش ۷ درصدی در ظرفیت نگهداری رطوبت در هوا می شود.

بدین ترتیب با افزایش درجه حرارت قابلیت ذخیره سازی رطوبت در هوا بیشتر می شود و میزان رطوبت هوا بزرگ تر می شود.

با جابه­جایی ابرها شاهد تغییرات اساسی در توزیع بارش ها خواهیم بود. به عبارت دیگر، با گرم شدن زمین، ابر ها رطوبت بیشتری را که از نقاط مختلف جهان در خود جمع آوری کرده اند بر سر بخش کوچکی از مردم جهان فرو می ریزند .

این فرآیند حتی امروزه نیز در قالب بارش برف های سنگین زمستانی، طوفان و سیل های سهمگین در بهار و خشکسالی مفرط در تابستان مشاهده می شود .

در چنین شرایطی نگاه جامع و توسعه انرژی های تجدیدپذیر در کشور می تواند گامی متناسب در توسعه پایدار و متناسب با وضعیت کنونی کشور باشد.

 

به گزارش ستاد توسعه فن آوری حوزه انرژی معاونت علمی ریاست جمهوری، ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور در حال حاضر۷۹ گیگاوات و ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر در حدود ۰.۵ گیگاوات یعنی حدود یک درصد از کل ظرفیت است.

طبق آمار رسمی، حدود ۲۰ درصد از آلایندگی هوا ناشی از عملکرد نیروگاهها در کشور است.

مساله دیگری که کمتر مورد توجه قرار میگیرد مصرف آب نیروگاههاست که برابر ۲۲۰ میلیارد لیتردر سال و معادل ۴۶  درصد از کل آب برداشت شده از منابع زیرزمینی در بخش غیر کشاورزی است .

لذا توجه به وضعیت کنونی کشور از نظر آلودگی هوا و کم آبی، توسعه انرژیهای تجدید پذیر را امری ضروری میکند.

 

خوشبخانه در طول چند سال گذشته نگاه صحیح کل نگر به کشور در زمینه انرژی تجدید پذیر سبب گسترش در سراسر کشور شده است که ادامه این روند سبب توسعه زیرساخت برای آینده کشورخواهد بود.

برای نمونه، وزارت نیرو با خرید تضمینی و نوسازی نیروگاههای قدیمی، شهرداری تهران با تصویب لایحه جایگزینی انرژی‌های نو در ساختمان‌ها، فضاهای عمومی و مراکز شهری و فعالیتهایی از این قبیل گامهای مهمی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و فرهنگسازی در زمینه انرژی های تجدید پذیر خواهد بود.

 

در مناطق روستایی نیز که ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ﭘﺮاﻛﻨﺪﮔی و ﻛﻮﭼﻜی، اﻣﻜﺎن ﺗﺄﻣﻴﻦ اﻧﺮژی از راه ﻫﺎی ﻣﺘﻌﺎرف ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮔﺴﺘﺮش ﺷﺒﻜﻪ ﺳﺮاﺳﺮی (ﺑﺪﻟﻴﻞ ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ ﮔﺬاری ﺑﺴﻴﺎر زﻳﺎد و ﻧﮕﻬﺪاری ﮔﺴﺘﺮده) وجود ندارد بهره گیری از انرژی های تجدیدپذیر بسیار کارآمد خواهد بود.

 

ﺑﺮ اﺳﺎس اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎی ﺑﻴﻦ اﻟﻤﻠلی ﭼﻨﺎﻧﭽﻪ  ﻣﻘﺪار اﻧﺮژی ﺗﺎﺑﺸی روزاﻧﻪ ﺧﻮرﺷﻴﺪ در ﻳک ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺑﻴﺶ ۳.۵ کیلووات ﺳﺎﻋﺖ ﺑﺮ ﻣﺘﺮﻣﺮﺑﻊ در روز ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﻪ ﻛﺎرﮔﻴﺮی ﻛﻠﻜﺘﻮرﻫﺎی ﺧﻮرﺷﻴﺪی  و سیستم ﻓﺘﻮوﻟﺘﺎﺋﻴک دارای ﺗﻮﺟﻴﻪ اﻗﺘﺼﺎدی اﺳﺖ. ﺑﺴﻴﺎری از ﻣﻨﺎﻃﻖ اﻳﺮان با بیش از ۳۰۰ روز آفتابی، ﻣﻴﺰان اﻧﺮژی ﺗﺎﺑﺸی ﺧﻮرﺷﻴﺪ ﺑﺎﻻﺗﺮ از رﻗﻢ ﻣﺬﻛﻮر و در ﺑﺮﺧی ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺗﺎ دو برابر این مقدار میرسد.

 ﻣﺘﻮﺳﻂ ﻣﻴﺰان ﺗﺎﺑﺶ در اﻳﺮان ۴.۵ کیلووات ساعت بر متر مربع در روز است (ifco 2009).

در زمینه ایجاد مزارع بادی هم میتوان در شرق کشور برنامه بلند مدت را جهت توسعه مناطق محروم برنامه ریزی کرد.

در استان سیستان و بلوچستان می­توان بهترین استفاده را از بادهای موسوم به ۱۲۰ روزه (که امروزه بیشتر شده) کرد. که با ایجاد این مزارع و صادرات برق به کشور های همسایه شرقی، با ایجاد یک مرکز اشتغال پایدار، وضعیت اشتغال را در این مناطق بهبود بخشید.

 

امروزه بهبود سطح زندگی مردم و مکانیزه شدن تولید به منظور ارتقای سطح بهره وری کار، افزایش  سریع مصرف انرژی را موجب می شود، البته افزایش  سریع  مصرف انرژی در مراحل اولیه رشد اقتصادی رخ می دهد .

در مراحل بعدی رشد با پدیدار شدن آثار سو زیست محیطی و نیز ارتقای آگاهی های عمومی، روند افزایشی مصرف انرژی به دلیل استفاده بهینه آن کاهش می یابد که کشور ما نیز باید با جایگزین کردن انرژی تجدیدپذیر با سوخت های فسیلی در مقیاس ملی و سرمایه گذاری فرهنگی در این زمینه از این مرحله گذر کند.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۷۱۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، مرکز ملی هواشناسی ماهواره‌ای چین (NSMC) هشداری درباره اختلالات احتمالی در سیستم‌های ارتباطی به دلیل فوران یک سری از شعله‌ها و فواره‌های خورشیدی صادر کرده است.

این هشدار پس از وقوع قوی‌ترین طبقه بندی شراره‌های خورشیدی در بعدازظهر یکشنبه منتشر شد. شراره خورشیدی از انفجار بزرگ در اتمسفر خورشید به وجود می‌آید و باعث آزاد شدن انرژی در حد شش ضرب در ۱۰ به توان ۲۵ ژول‌ می‌شود که در حدود یک‌ششم انرژی خروجی از سطح خورشید در هر دقیقه است. این پدیده در سایر ستارگان هم دیده می‌شود که به آنها نیز شراره ستاره‌ای گفته می‌شود. شراره خورشیدی کلیه لایه‌های سطح خورشید شامل شیدسپهر، تاج خورشیدی و فام‌سپهر را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث گرم شدن پلاسما تا دمای چندین میلیون درجه کلوین‌ می‌شود. 

طبق گزارش مرکز ملی هواشناسی ماهواره‌ای چین، پیش‌بینی می‌شود که شراره‌های خورشیدی دوباره روز چهارشنبه فوران کنند. این شعله‌های خورشیدی تهدیدی برای ماهواره‌ها، فضانوردان و ارتباطات رادیویی هستند، اگرچه منجر به شکل‌گیری شفق‌های قطبی دیدنی می‌شود.

این سازمان به کاربران توصیه کرده، تا با تغییر فرکانس‌ها یا استفاده از روش‌های ارتباطی جایگزین، اختلالات احتمالی را کاهش دهند. این اقدام جدی از سوی چین به دلیل تاثیرات بالقوه این اختلالات بر سیستم‌های برق و ارتباطات این کشور است.

با توجه به افزایش فعالیت خورشیدی، امکان افزایش تغییرات شدید در پیرامون زمین وجود دارد که می‌تواند منجر به اختلالات و از دست دادن انرژی الکتریکی در سیستم‌های قدرتمند شود. این اختلالات ممکن است منجر به قطع برق گسترده و افزایش ریسک ایجاد آتش‌سوزی یا خرابی دستگاه‌های الکتریکی شود.

چین جزو کشور‌های پیشتاز در تولید انرژی خورشیدی است و بنابراین برنامه‌ریزی برای مقابله با این نوع اختلالات از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو، چین اقداماتی از جمله افزایش نظارت بر شبکه‌های برق، اتخاذ اقدامات اضطراری در صورت لزوم و ارتقای ساختار و تجهیزات برق را انجام داده است. 

براساس اظهارات مقامات چینی، همه سازمان‌های مرتبط باید در حالت آگاده‌باش باشند تا در صورت لزوم بتوانند با اختلالات ناشی از فعالیت‌های خورشیدی روبرو شوند. این اقدامات برای حفظ پایداری و امنیت انرژی الکتریکی در چین بسیار حیاتی به نظر می‌رسد و نشان از توجه جدی این کشور به امنیت انرژی و انعطاف‌پذیری سیستم‌های برق خود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • برنامه‌های مربوط به محدود کردن گرمایش زمین ضعیف است
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • امیرعبداللهیان: نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در بحران غزه در تاریخ ثبت می‌شود