Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران از کشورهای توانمند در عرصه فرش دستباف است و با توسعه و رونق صادرات غیرنفتی در کشورمان شاهد رشد صادرات فرش ایرانی نیز هستیم تا جایی که به گفته نائب رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین صادرات فرش دستباف به چین و ژاپن افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ایران از کشورهای توانمند در عرصه فرش دستباف است مزیتی که باید روی آن سرمایه گذاری های بیشتری صورت گیرد تا نتایج تاثیرگذاری را از این طریق شاهد باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص توان رقابت صادراتی فرش دستبافت ۶۵ رج ابریشمی اصفهان برابر با ۸۸/۰ است و بیانگر این است که فرش دستبافت ۶۵ رج ابریشمی استان اصفهان در شرایط فعلی در بازارهای جهانی دارای توان رقابت است. شاخص مزیت نسبی نیز بر اساس هزینه واحد که همان مزیت رقابتی واقعی در شرایط رقابت آزاد شرایط بعد از پیوستن ایران به (WTO) است، برابر با ۷۹/۰ و نشان دهنده مزیت نسبی این استان در تولید این فرش است.

 

بنابراین گزارش، توجه به صادرات غیرنفتی باعث رونق صادرات فرش ایرانی نیز شده است و سال 95 حدود 350 میلیون دلار فرش دستباف ایرانی به کشورهای مختلف صادر شد که از نظر ارزشی 27 درصد و از نظر وزنی 16.5 درصد رشد به ثبت رساند. آمریکا، آلمان، لبنان، امارات، پاکستان، ژاپن، انگلیس، قطر، آفریقای جنوبی و استرالیا 10 مشتری اصلی فرش دستباف ایران در سال 1395 بودند و آمریکا مقام نخست واردات فرش از ایران را دارد.

 

با توجه به قابلیت های کشورمان در حوزه فرش دستباف مشئولان را نیز به تکاپو انداخته تا جایی که شاهد تاکیدات آنها برای رفع مشکلات تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف هستیم. در همین رابطه «علی لاریجانی»، رییس مجلس شورای اسلامی نیز اردیبهشت ماه سال جاری در سفری که به استان قم داشت با جمعی از اعضای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستبافت در قم دیدار داشت و گفته بود: «حمایت از تولید و صادرات فرش در رشد اشتغالزایی نقش تاثیرگذاری دارد و باید به آن توجه ویژه شود. تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستبافت پیشنهادات خود را برای رونق صادرات ارائه کنند و توصیه می کنم از مشوق های صادراتی قانونی که در نظر گرفته شده در صادرات استفاده شود.»

 

 

وی افزود: «برای رونق صادرات فرش باید به موضوع بازاریابی بین المللی و تبیلغات توجه شود، به طور مثال در بافت فرش های صادراتی به طرح ها و سلیقه های مورد نظر کشورهای مقصد صادرات توجه شود، البته به وزیر صنعت، معدن و تجارت توصیه شده است که از صادرات فرش دستبافت بیشتر حمایت شود.»

 

پس از این تاکیدات بود که «حمید کارگر»، رئیس مرکز ملی فرش ایران خبر داده است «تاکنون 40 منطقه فرش دستباف در کشور ما شناسایی و به ثبت ملی رسیده است و در شرایطی که از اقتصاد مقاومتی حرف می زنیم فرش دستباف شاه بیت اقتصاد مقاومتی است.»

 

بنابراین گزارش، مسر توسعه ای ما در حوزه فرش دستباف تا جایی پیش رفته است که امروز به گفته نائب رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین شاهد افزایش صادرات فرش دستباف به چین و ژاپن هستیم.

 

«مجیدرضا حریری» در این باره به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «بیش از 55 تا 60 درصد صادرات کشور شامل میعانات، گاز و پتروشیمی هاست که توسط شرکت های دولتی مدیریت می شوند و این میزان از صادرات نسبت به سایر کالاها با مشکلات کمتری رو به روست. با وجود محدودیت ها در سه بخش بانک، بیمه و حمل و نقل، صادرات کشور متوقف نشده است.»

 

 

نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین با اشاره به اینکه 40 درصد از صادرات شامل مواد معدنی از جمله کالاهای فلزی و غیر فلزی است، گفت: وضعیت صادرات این کالاها نیز همانند پتروشیمی هاست.

 

وی به مقصد کالاهای صادراتی اشاره کرد و گفت: «صادرات صنایع دستی به کشور های حاشیه خلیج فارس همچنین کشور هایی مثل ژاپن و چین افزایش یافته است و به دلیل تامین مواد اولیه از داخل کشور وضعیت مناسبی دارند.این امر زمینه گسترش این صنعت را فراهم می آورد.»

 

یادآور می شود: فرش دستباف دارای ویژگی تاریخی و فرهنگی ایران است. فرش دستباف هویت و شناسنامه کشور محسوب می شود که امروزه در بسیاری از موزه ها، کلکسیون ها و گنجینه های شخصی افراد به عنوان نمونه های فاخر، نفیس و ارزشمند به نمایش گذاشته می شود. فرش دستباف به عنوان یک ویژگی فرهنگی در معیشت امروز خانوارهای ایرانی و اقتصاد مکمل برای خانواده های روستایی محسوب شده و از خروج روستائیان و مهاجرت آن ها به سمت شهرها جلوگیری می کند.

 

قدیمی‌ترین نمونه قالی ایرانی که یافته شده قالیچه‌ای است با نقوش اصیل هخامنشی که در گور یخ‌زده یکی از فرمانروایان سکایی در دره پازیریک در ۸۰ کیلومتری مغولستان بیرونی پیدا شده و قالی پازیریک نامیده می‌شود. پژوهشگران این قالی را از دست‌بافت‌های پارت‌ها و یا مادها می‌دانند. قالی ایرانی از دیرباز معروف و مورد استفاده بوده. گزنفون تاریخ‌نگار یونانی در کتاب سیرت کوروش می‌نویسد: «ایرانیان برای این‌که بسترشان نرم باشد قالیچه زیر بستر خود می‌گسترند.» سالنامه چینی سوئی‌سو در دوره ساسانی از فرش پشمی ایران به عنوان کالای وارداتی به چین نام می‌برد. فرش معروف بهارستان در کاخ تیسفون نیز به خاطر شکوهش بازتاب گسترده‌ای در ادبیات اسلامی داشته‌است./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مشهد هفته وحدت زلزله کرمانشاه زلزله مقام معظم رهبری آذربایجان غربی ارومیه حسن روحانی هفته بسیج شبستان یزد فرش دستباف چین اقتصاد ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۷۷۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش واردات برخی کشور‌های اروپایی از ایران در نخستین ماه ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) کل مبادلات تجاری ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در نخستین ماه سال جاری میلادی را بالغ بر ۳۸۰ میلیون یورو اعلام کرد.

مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در این ماه با افت ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. تجارت ایران و اروپا در ژانویه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۴۲۴ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات اتحادیه اروپا از ایران در ماه ژانویه ۲۰۲۴ با افت ۱۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن به ۶۹ میلیون یورو رسیده است. کشور‌های اروپایی در ماه نخست سال قبل ۸۰ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بودند.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ژانویه امسال نیز ۹ درصد افت داشته و به ۳۱۱ میلیون یورو رسیده است. کشور‌های اروپایی در ماه نخست سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۳۴۴ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بودند.

صادرات ۱۰۰ میلیون یورویی آلمان به ایران در یک ماه

بر اساس این گزارش آلمان بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران در میان کشور‌های اروپایی طی ژانویه ۲۰۲۴ بوده و ۳۸ درصد کل تجارت ایران با اتحادیه اروپا را به خود اختصاص داده است. آلمان در این دوره ۱۰۰ میلیون یورو کالا به ایران صادر و ۱۹.۷ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده است. صادرات آلمان به ایران نسبت به ماه مشابه سال قبل تغییری نداشته؛ اما واردات این کشور از ایران با کاهش ۲۶ درصدی مواجه شده است.

رشد ۶۲ درصدی صادرات اسپانیا به ایران

صادرات برخی دیگر از کشور‌های اروپایی به ایران در ژانویه ۲۰۲۴ افزایش قابل توجهی داشته است. صادرات اسپانیا به ایران در این ماه با رشد ۶۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و از ۱۵.۴ میلیون یورو در ژانویه ۲۰۲۳ به ۲۵ میلیون یورو در ژانویه امسال افزایش یافته است.

صادرات ایتالیا به ایران نیز ۱۳ درصد در ژانویه امسال افزایش یافته و به ۴۳.۹ میلیون یورو رسیده است. ایتالیا در ژانویه سال قبل ۳۸.۸ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

واردات یونان از ایران ۳ و هلند ۲ برابر شد

در حالی که واردات آلمان از ایران در ژانویه امسال کاهش ۲۶ درصدی داشته واردات یونان از ایران ۳ برابر شده و به ۲.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات هلند از ایران نیز تقریباًً دو برابر شده و از ۳.۵ میلیون یورو در ژانویه ۲۰۲۳ به ۶.۸ میلیون یورو در ژانویه امسال رسیده است.

واردات رومانی از ایران نیز با رشد ۴۷ درصدی به ۳.۴ میلیون یورو و ایتالیا با رشد حدود ۲ درصدی به ۱۲.۲ میلیون یورو بالغ شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عراق؛ شریک تجاری همیشگی ایران/ پیش بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات
  • ایرانی ها چه تعداد خانه در ترکیه خریدند؟/ اتباع این کشور رتبه اول را دارند
  • ایرانی ها، رتبه 2 خرید خانه در ترکیه
  • رویترز:‌ صادرات نفت ایران بیشترین رقم در ۱۰ ماه گذشته شد
  • ساماندهی و توسعه صادرات از مرز بین المللی مهران ضرورت دارد
  • ثبت ۱۲ فرآورده دارویی و ۵۰ تجهیز پزشکی شرکت‌های ایرانی در کنیا
  • جهش واردات برخی کشور‌های اروپایی از ایران در نخستین ماه ۲۰۲۴
  • درآمد ۵میلیارد دلاری از صادرات خدمات فنی و مهندسی
  • بهترین فیلم‌های ایرانی دهه شصتی (+عکس)
  • سهم ۲۵ درصدی تجدیدپذیر‌ها از ظرفیت صادراتی برق کشور