Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروزه، گوشی‌های اندرویدی ارزان‌قیمت بسیاری روانه‌ی بازار می‌شود؛ بااین‌حال، سؤال اینجاست که این دستگاه‌ها واقعا ارزش خرید دارند؟

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، رشد محبوبیت گوشی‌های هوشمند در بین مردم و افزایش زنجیره‌های تأمین سخت‌افزاری باعث شده تا بسیاری از قطعات این دستگاه‌ها با هزینه‌ی بسیار کمتری درمقایسه‌با سال‌های گذشته تهیه شوند؛ ازاین‌رو، تولیدکنندگان می‌توانند با قیمت بسیار کمتری گوشی‌های هوشمند را بسازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع تا حدی پیش رفته که شیائومی به‌تازگی دستگاهی با نام Pocophone F1 را با قیمت ۲۹۹ دلار روانه‌ی بازار کرده است. نکته‌ی مهم درباره‌ی این گوشی به سخت‌افزارش مربوط می‌شود. با نگاهی گذرا به مشخصات این دستگاه، ویژگی‌هایی مشاهده خواهید کرد که پیش‌تر فقط در پرچمداران گران‌قیمت نمونه‌های آن موجود بود.

با این اوصاف، نمونه‌های این‌چنینی استثنا هستند و قطعاً تفاوت‌هایی بین گوشی صددلاری و هفتصددلاری وجود دارند. درادامه، به قسمت‌هایی اشاره خواهیم کرد که تولیدکنندگان برای کاهش هزینه‌ی تولید دست به دامن آن‌ها می‌شوند.

سخت‌افزار

در اغلب اوقات، تولیدکنندگان برای کاهش هزینه‌ی تولید گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه‌ از سخت‌افزار پایین‌رده یا قدیمی استفاده می‌کنند. استفاده از این روش تأثیر به‌سزایی بر کاهش قیمت تمام‌شده‌ی گوشی‌های هوشمند می‌گذارد؛ بااین‌حال دراین‌میان، قطعاً عملکرد دستگاه متحمل تأثیرات منفی می‌شود. افزون‌براین، خریداران نباید انتظار کیفیت چشم‌نوازی در بخش‌های دوربین و صفحه‌نمایش داشته باشند.

معمولاً در این گوشی‌ها از پردازنده‌های پایین‌رده‌ی مدیاتک یا نسل‌های قدیمی اسنپدراگون مانند اسنپدراگون 400 استفاده خواهد شد. برای آن دسته از افرادی که تصور می‌کنند می‌توانند به‌راحتی پس از خرید دستگاه دلخواهشان رام گوشی را برای افزایش بهره‌وری تغییر دهند، باید اشاره کنیم این قابلیت برای همه‌ی پردازنده‌ها دردسترس نیست. تولیدکنندگان تراشه‌های پردازشی موبایل گه‌گاه در برخی مدل‌ها، کد منبع پردازنده را به‌صورت عمومی منتشر نمی‌کنند؛ ازاین‌رو، توسعه‌ی رام برای چنین دستگاه‌هایی عملاً ناممکن می‌شود.

البته آنچه گفته شد، به این معنا نیست که دستگاه‌های مقرون‌به‌صرفه عملکرد ضعیفی دارند. در سال‌های گذشته، مدیاتک و کوالکام به‌عنوان دو تولیدکننده‌ی بزرگ پردازنده‌های موبایلی تلاش بسیاری برای بهینه‌سازی تراشه‌های میان‌رده‌ی خود انجام داده‌اند. اگرچه هنوز کارایی این تراشه‌ با تراشه‌های به‌کاررفته در پرچمداران مقایسه کردنی نیست، پیشرفت‌های حاصل‌شده در این زمینه باعث شده تا نیازهای عادی کاربران به‌راحتی پوشش داده شود. به‌عبارت‌دیگر، کاربر به‌تناسب مبلغ پرداختی‌اش، حقیقتا کارایی مناسبی دریافت می‌کنید.

فناوری صفحه‌نمایش نیز در سالیان گذشته دستخوش پیشرفت‌های فنی بیشتری شده است. پرواضح است که برای کسب بهترین تجربه‌ی ممکن در این بخش، به‌ناچار باید به‌سراغ گوشی‌های پرچمدار بروید؛ اما تولیدکنندگانی چون هواوی و شیائومی در گوشی‌های ارزان‌قیمتشان از نمایشگرهایی باکیفیت استفاده کرده‌اند. به‌عنوان نمونه، شرکت چینی هواوی در گوشی آنر 5 ایکس از پنلی با وضوح فول‌ اچ‌دی استفاده کرده که پیش‌تر در پرچمداران سال‌های گذشته شاهد آن بوده‌ایم.

اگر دو یا سه سال پیش گوشی اندرویدی ارزان‌قیمت می‌خریدید، قطعاً در بخش دوربین با کیفیت نه‌چندان جالبی مواجه می‌شدید. بااین‌حال امروزه این بخش نیز به مانند دیگر قسمت‌ها با پیشرفت همراه شده است. این پیشرفت چندان چشمگیر نبوده؛ اما تاحدودی می‌تواند نیازهای اولیه شما از عکاسی و فیلم‌برداری را رفع کند. باتوجه‌به آنچه گفته شد، اگر دوربین را به‌عنوان یکی از بخش‌های مهم گوشی درنظر می‌گیرید، گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه گزینه‌ی مناسبی برایتان نخواهند بود و بهتر است هزینه‌ی بیشتری صرف خرید گوشی هوشمند کنید.

در دنیای Android همواره پشتیبانی نرم‌افزاری از گوشی‌های موبایل یکی از موضوعات بحث‌برانگیز بوده است. درحالی‌که اپل با سیستم‌عامل iOS پشتیبانی مثال‌زدنی از دستگاه‌های خود می‌کند، در طرف مقابل، وضعیت به‌کلی برای کاربران اندرویدی متفاوت است.

اگر یکی از خریداران گوشی‌های پرچمدار اندرویدی باشید، در بهترین حالت دو تا سه سال از پشتیبانی نرم‌افزاری (با تأخیر فراوان) بهره‌مند خواهید شد. حال اگر دستگاه شما جزو گوشی‌های ارزان‌قیمت باشد، این مدت به نصف یا حتی کمتر نزول پیدا می‌کند. باید این موضوع را قبول کنید که در نظر تولیدکنندگان، جایگاه دارندگان گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده، درمقایسه‌با دارندگان گوشی‌های پرچمدار بسیار پایین‌تر است.

معدود گوشی‌های پایین‌رده‌ای هستند که یک‌بار به‌روزرسانی عمده‌ی اندروید را دریافت می‌کنند. دریافت این به‌روزرسانی مهر تأییدی بر پایان دوره‌ی پشتیبانی نرم‌افزاری از دستگاه خواهد بود و از آن‌ پس، نباید انتظار به‌روزرسانی دیگری را داشته باشید.

افزون‌بر آنچه گفته شد، معمولاً گوشی‌های پایین‌رده از نسخه‌های قدیمی‌تر اندروید بهره می‌برند. به‌عنوان نمونه، درحالی‌که اکثر پرچمداران کنونی با اندروید 9 (Android Pie) روانه‌ی بازارها می‌شوند؛ اما هنوز بسیاری از تولیدکنندگان اندروید 8 (Android Oreo) را برای استفاده در دستگاه‌های پایین‌رده‌ی خود ترجیح می‌دهند.

پشتیبانی و به‌روزرسانی

گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه درمقابل پرچمداران قدیمی

مشخصاً گوشی‌های ارزان‌قیمت اندرویدی تنها گزینه‌ برای صرفه‌جویی نخواهند بود. اگر قصد دارید هزینه‌ی کمتری صرف خرید گوشی‌ هوشمند کنید، می‌توانید به‌سراغ گوشی‌های پرچمدار سال‌های گذشته بروید که امکانات بهتری نیز ارائه می‌دهند. البته این موضوع برای تمام پرچمداران صدق نمی‌کند؛ چه‌بسا امکانات دستگاه‌های میان‌رده و پایین‌رده امروزی از پرچمداران دیروزی بیشتر هم باشد. به‌عنوان نمونه، حسگر اثرانگشتی که اکنون در اغلب گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه استفاده می‌شود، قطعاً درمقایسه‌با حسگر استفاده‌شده در گلکسی اس 5 سامسونگ عملکرد بهتری دارد.

درمجموع، اگر بخواهیم درباره‌ی خرید پرچمداران قدیمی به جمع‌بندی برسیم، باید بگوییم خرید این دستگاه‌ها فقط‌وفقط به سلیقه‌ی مشتری و بودجه‌ و امکانات مدنظرش بستگی دارد. اگر خواهان توان سخت‌افزاری بیشتری هستید، بی‌شک پرچمداران پیشین در این زمینه نیاز شما را برطرف می‌کنند؛ اما باید این موضوع را نیز درنظر بگیرید که کیفیت ساخت گوشی‌های هوشمند میان‌رده و پایین‌رده نیز در سال‌های گذشته بهبود پیدا کرده است.

افزون‌براین، با خرید پرچمدار قدیمی باید دریافت به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری را فراموش کنید؛ زیرا بازه‌ی پشتیبانی از این دستگاه‌ها به‌سر آمده است.این درحالی است که با خرید گوشی‌های پایین‌رده‌ی اندرویدی جدید، این امکان وجود دارد که برای مدتی کوتاه از پشتیبانی نرم‌افزاری بهره‌مند شوید.

پردازنده

برای بسیاری از کاربران، نتایج آزمایش‌های بنچمارک گواهی بر توان سخت‌افزاری و معیاری برای خرید دستگاه مدنظرشان است؛ درحالی‌که چنین تفکری به‌هیچ‌وجه درست نیست.

اگر تراشه‌ی قدیمی اسنپدراگون 800 را که پیش‌تر در پرچمدارهای سال‌های گذشته از آن استفاده می‌شد با تراشه‌های میان‌رده‌ی امروزی مقایسه کنید، قطعاً از حیث آماری تفاوت بسیاری وجود دارد. باوجوداین، این پرسش پیش می‌آید که نتیجه‌ی آزمایش بنچمارک در دنیای واقعی نیز ملموس است؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت علی‌رغم تفاوت بسیار در نتیجه‌ی آزمایش بنچمارک تراشه‌ای میان‌رده با تراشه‌ی پرچمداری قدیمی، تفاوت چندانی در استفاده‌ی روزمره احساس نخواهد شد.

بنابراین، اتکا به آزمایش‌های بنچمارک توصیه نمی‌شود؛ زیرا آن‌ها فقط از نگاه آماری توان سخت‌افزار و پردازنده‌ی دستگاه را بررسی می‌کنند؛ درحالی‌که استفاده‌ی عادی افراد از گوشی‌های هوشمند به‌طور کلی با الگوی بنچمارک‌ها متفاوت است.

صفحه‌نمایش و دوربین

سرعت پیشرفت فناوری‌های صفحه‌نمایش در سال‌های گذشته باعث شده تا در دستگاه‌های پایین‌رده نیز شاهد کیفیت نمایشگر راضی‌کننده‌ای باشیم. اکنون با خرید دستگاهی پایین‌رده، حداقل صفحه‌نمایشی با کیفیت ۱۰۸۰ دراختیارتان قرار می‌گیرد. البته دراین‌میان، تولیدکنندگان به‌دلیل محدودیت‌ پردازشی دستگاهشان، چگالی پیکسل در هر اینچ را کاهش می‌دهند. فقط پردازنده‌های بالارده قادرند تا بیش از ۳۰۰ پیکسل در هر اینچ را نمایش دهند؛ ازاین‌رو، ممکن است مرز بین پیکسل‌ها در نگاه معدود کاربران ریزبین و نکته‌سنج مشخص باشد.

موضوع مهم دیگر به دوربین مربوط می‌شود. درباره‌ی دوربین نمی‌توان با اطمینان کیفیت بهتر دستگاه‌های میان‌رده‌ی کنونی را درمقایسه‌با پرچمداران قدیمی‌تر تضمین کرد. به‌عنوان نمونه، ممکن است کیفیت عکس‌برداری گلکسی اس 6 درمقایسه‌با آنر 5 ایکس در جایگاه بهتری قرار داشته باشد. البته این موضوع شامل حال تمام گوشی‌ها نمی‌شود و در اغلب اوقات، گوشی‌های میان‌رده‌ی کنونی کیفیتی برابر یا بهتر از پرچمداران گذشته را به کاربران ارائه می‌کنند. برای حصول اطمینان درباره‌ی این بخش، تنها راه، رجوع به بررسی‌های فنی گوشی‌های مدنظر است تا با آگاهی خرید کنید.

با تمامی این اوصاف، خرید گوشی‌های مقرون‌به‌صرفه فقط به کاربر بستگی دارد. اگر جزو افرادی هستید که استفاده‌تان از دستگاه تلفن‌همراه هوشمندتان درحد انجام کارهای روزمره است و انتشار به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری اهمیت ندارد، دستگاه‌های ارزان‌قیمت اندرویدی بهترین گزینه برایتان خواهند بود. اگر دوربین و اجرای روان و سریع اپلیکیشن‌ها و بازی‌ها برایتان اهمیت دارد، بهتر است پولتان را برای خرید دستگاه‌های قدرتمندتر صرف کنید. این‌ روزها برای تجربه‌ی‌ گوشی‌های پرچمدار حسابی باید دست‌به‌جیب شود. با تمام این‌ها، نسل‌های مختلف گوشی‌های وان‌پلاس و پوکوفون اف 1 از شیائومی جزو شاخص‌ترین گزینه‌هایی هستند که سخت‌افزار بالارده را در قالب قیمت میان‌رده به مشتریان پیشنهاد می‌کنند.

منبع: زومیت

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ال جی اندروید برند گوشی موبایل گوشي سامسونگ موبایل ارزان قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۷۹۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت محصولات ایرانخودرو پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ ارزان‌ترین محصول ایرانخودرو؛ ۶۵۰ میلیون

فرارو- رانا پلاس ارتقایافته جزو ارزان‌ترین سواری‌های تولیدی ایرانخودرو است که در بازار آزاد به طور متوسط ۶۵۰ میلیون تومان فروخته می‌شود.

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته ۷۱۰ میلیون تومان قیمت دارد و خرید پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما که از خط تولید کنار رفته، ۶۶۵ میلیون تومان آب می‌خورد.

تارا اتوماتیک تیپ V۴، اما گرانقیمت‌ترین سواری داخلی به حساب می‌آید و این یکی یک میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد. قیمت دنا پلاس اتوماتیک آپشنال در بازار آزاد یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است و فروشنده‌های ۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای رقمی نزدیک یک میلیارد و ۴۰ میلیون طلب می‌کنند. قیمت روز محصولات ایرانخودرو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید. 

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

پنجم اردیبهشت 1403

ششم اردیبهشت 1403

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF7 مدل 1403

835 میلیون تومان

835 میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF7 مدل 1402

635 میلیون تومان

635 میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده‌‌ ارتقایافته مدل 1403

980 میلیون تومان

980 میلیون تومان

دنا پلاس اتوماتیک آپشنال مدل 1403

یک میلیارد و 200 میلیون تومان

یک میلیارد و 200 میلیون تومان

پارس سال XU7p مدل 1402

675 میلیون تومان

675 میلیون تومان

207 با موتور TU3 مدل 1403

685 میلیون تومان

685 میلیون تومان

207 دنده‌ای ارتقایافته مدل 1403

810 میلیون تومان

810 میلیون تومان

207 اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل 1403

یک میلیارد و 40 میلیون

یک میلیارد و 40 میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل 1403

650 میلیون تومان

650 میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل 1403

710 میلیون تومان

710 میلیون تومان

تارا دنده‌ای V1 مدل 1402

820 میلیون تومان

820 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V2 مدل 1403

990 میلیون تومان

990 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V4 مدل 1403

یک میلیارد و 230 میلیون تومان

یک میلیارد و 230 میلیون تومان

پژو 206 تیپ 3 پانوراما مدل 1402

665 میلیون تومان

665 میلیون تومان

دیگر خبرها

  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده؛ زمان خرید خودرو هست یا خیر؟
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟/ خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دما بالا
  • قیمت محصولات ایرانخودرو پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ ارزان‌ترین محصول ایرانخودرو؛ ۶۵۰ میلیون
  • 5 دلیل برای خرید میان رده های شیائومی
  • مذاکره آیندهوون با بارسلونا برای خرید ارزان دِست
  • ادامه برخوردهای قانونی با فروشندگان مصنوعات طلا با عیار پایین
  • افت قیمت در اغلب خودروهای داخلی و مونتاژی + جدول
  • ادامه روند نزولی قیمت خودرو در بازار؛کدام خودرو ۴۰ میلیون تومان ارزان شد؟ | جدول قیمت ها
  • خرید آیفون در چین کاهش یافت
  • ارزان‌ترین گوشی ناتینگ به‌زودی رونمایی می‌شود