Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-20@00:27:00 GMT

رونمایی از پوستر مستند ـ سینمایی حافظ و گوته

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۸۳۱۲۴

رونمایی از پوستر مستند ـ سینمایی حافظ و گوته

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت، این فیلم به بررسی بخش‌هایی از زندگینامه شمس‌الدین حافظ شیرازی شاعر بزرگ ایرانی و یوهان ولفگانگ فون گوته شاعر و درام‌نویس نامدار آلمانی می‌پردازد. در این فیلم همچنین تأثیر ادبی حافظ بر برخی آثار گوته به ویژه دیوان شرقی ـ غربی و الهام‌پذیری از فرهنگ ایرانی و شرقی در آثار این نویسنده بزرگ جهانی مورد بررسی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«حافظ و گوته» از آثار منتخب بخش مسابقه ملی مستند‌های بلند دوازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت است که برای اولین بار در این جشنواره رونمایی خواهد شد.
در این پوستر که توسط «یونس رجبی» طراحی شده، با توجه به محتوای فیلم که معرفی زندگی یوهان ولفگانگ فون گوته شاعر و درام نویس بزرگ آلمانی و تأثیرپذیری او از حافظ شیرازی است، سعی شده تا از رنگ آبی فیروزه‌ای که رنگ اصلی معماری سنتی ایران است، استفاده شود؛ رنگ شرقی که شاعر غربی را نیز دربرگرفته است. همچنین حرکت حافظ به سوی جلو نمادی از پیشتازی فرهنگ و ادبیات شرق است. تصویر حافظ نیز به شکل نمادین از دل کتابی (دیوان حافظ) که در دست گوته است، خارج می‌شود و به سوی مخاطب پوستر گام برمی‌دارد. گوته در این تصویر در حال سرودن است که تداعی سرایش اشعار دیوان شرقی و غربی است؛ آنچه که او با الهام از حافظ سروده است. فرم محراب‌گونه‌ فضای طبیعی که گوته در آن قرار دارد هم اصلی‌ترین فرم معماری باستانی ایران از دوره ساسانیان است که گوته به عنوان سمبلی از ادبیات غرب، زیر سقف آن قرار دارد.
دوازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» طی روز‌های ۱۸ تا ۲۵ آذرماه ۱۳۹۷ به دبیری سیدمحمد مهدی طباطبایی‌نژاد در پردیس سینمایی چارسو برگزار خواهد شد. انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن قرآن فرهنگی عکس هنر عکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۸۳۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت شیخ اجل ،سعدی شیرازی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، مراسم بزرگداشت یادروز استاد سخن، سعدی شیرازی امشب با حضور دوستداران و سعدی پژوهان و مهمانان داخلی و خارجی در جوار آرامگاه این شاعر شیرین سخن برگزار شد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با بیان اینکه ما جدای از علاقه به سعدی و آثارش، به خواندن آثار او نیاز هم داریم، گفت: ماهیت اشعار سعدی است که باعث این نیاز می‌شود.

یاسر احمدوند افزود: آثار سعدی و حافظ مثل آب روان، حکمت را جاری و زنده می‌کنند و اگر این ماهیت بخواهد زنده بماند، باید ریشه در آب داشته باشد که آب، همین بوستان و گلستان سعدی است.

وی گفت: راه ریشه‌دار شدن این ماهیت، اتصال به سنت و حکمت است. محور سنت و حکمت ما توحید است که همان نقطه افتراق ما با تمدن غرب محسوب می‌شود.

احمدوند گفت : برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تمجید و تکریم مفاخر ادبی به‌ویژه مفاخر استان فارس، به‌صورت مفصل و کلان در دستور کار قرار دارد.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران نیز با اشاره به جایگاه والای سعدی در نزد یکایک ایرانیان اظهار کرد: سعدی شجاع مردی است که هم در عرصه شعر و شاعری و هم به کمک مفاهیم مندرج در اندیشه‌های تابناک خویش و با بهره گیری از ذوق و نبوغ خود، آنچه را که می‌دیده و فهم می‌کرده را بدون هیچگونه پرده پوشی برملا می‌کرده است.

محمود شالویی افزود: سعدی هیچگاه خود را در سلسله عرفا نمی‌شمرد ولی همواره بسیار عالی در نکته‌های معرفتی وارد می‌شد.

وی در ادامه به خصلت صلح‌جویی این شاعر پرآوازه اشاره کرد و گفت: سعدی نه فقط نزد ایرانیان بلکه در جهان به‌عنوان پیام آور صلح و دوستی و کسی که می‌خواهد انسان‌ها را از هر گونه جنگ دور کند شناخته می‌شود.

محمد هادی ایمانیه شامگاه جمعه در آیین بزرگداشت سعدی اظهار کرد: سعدی در بسیاری از حکایات‌ خود با صراحت و شفافیت با موضوع بی توجهی به انسانیت برخورد می‌کند.

وی گم شده امروز بشریت را معنویت و تربیت دانست و افزود: امروز این پرسش همواره مطرح است که جامعه علی‌رغم اینکه در تکنولوژی، علم و هوش رشد داشته اما آیا به همان میزان اخلاق، تربیت، معنویت و سبک زندگی هم رشد کرده است؟

استاندار فارس گفت: باید تمام تلاش خود را برای شناساندن گنجینه‌های ارزشمند ادب فارسی به جوانان به کار بگیریم تا جوانان و نسل‌های آینده با این گنجینه‌های با ارزش به ویژه دو شاعر بزرگ ادب پارسی آشنا شوند.

ایمانیه با بیان اینکه در گذشته یادگیری سواد با خواندن اشعار سعدی و حافظ آغاز می‌شد، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند برای اینکه این مفاهیم با ظرافت و جامعیت بیشتر به نسل جوان منتقل شود با مشارکت دستگاه‌های متولی همچون آموزش و پرورش، برنامه‌ریزی برای اشاعه این اندیشه‌ها را در دستور کار قرار دهد.

فردا یکم اردیبهشت در تقویم ملی به نام شیخ اجل سعدی شیرازی مزین شده است.
شاعر پرآوازه‌ای که آموخته هایش در سفر به سرزمین‌های دور و نزدیک را در قالب بوستان و گلستان به یادگار گذاشت.

دیگر خبرها

  • بزرگداشت شیخ اجل ،سعدی شیرازی
  • رونمایی از مجموعه شعر «پیراهن تو کنار پیراهن من» در صومعه‌سرا
  • جشنواره «پژواک» بین‌المللی می‌شود؟/افزایش آثار رادیویی غیرسازمانی
  • اکران مستند «قوی‌دل» آغاز شد/ فیلم‌هایی که ترویج مطالبه‌گری هستند
  • رونمایی از مستند «قوی‌دل» همزمان با روز جهانی هموفیلی/ فیلم‌های مستند، مهجور هستند
  • پوران درخشنده و پرویش نظریه در میان داوران جشنواره ملی فیلم اقوام
  • اکران فیلم کوتاه؛ رفع تکلیف یا ضرورت؟!
  • «هیس، هیچی نیس!» از یک اردیبهشت به آنتن می‌رسد/ رونمایی از پوستر
  • روایت زندگی شهدا از نگاه مستندسازان رادیویی
  • معرفی داوران مستند و نماهنگ جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی