Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز آمار ایران موازی کاری آمارگیری بانک مرکزی در محاسبه نرخ تورم را مصیبت دانست. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، امیدعلی پارسا در گفتگو با 18:30 اختلاف نرخ تورم اعلامی توسط بانک مرکزی با میزان تورمی را که مرکز آمار محاسبه می کند یکی از مصیبت های کشور اعلام کرد و افزود: تمرکز بانک مرکزی روی نقاط شهری و شهرهای بزرگ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 او افزود: بانک مرکزی نرخ تورمی که محاسبه می کند برگرفته از آمار 79 شهر بزرگ، 386 قلم کالا و 121 هزار مظنه قیمت است در حالیکه تمرکز آمارگیری مرکز آمار بر 231 شهر ، 626 روستا، 475 قلم کالا و  420 هزار مظنه قیمت است. پارسا،  آمار مرکز آمار ایران را دقیق تر و مطمئن تر اعلام کرد و گفت تنها ایران است که دو نرخ تورم و دو نرخ رشد اقتصادی دارد که در برخی مواقع به بی اعتمادی منجر می شود.
 رئیس مرکز آمار ایران به محاسبه نرخ تورم سالانه و نقطه به نقطه پرداخت و گفت: آماری  که مردم مد نظر دارند همان تورم نقطه به نقطه است که در دوره زمانی مشابه نسبت به سال گذشته در نظر می گیرند. وی این تورم را متوسط 35 درصد اعلام کرد. امیدعلی پارسا قیمت برخی اقلام خوراکی و تورم آنها را بیان کرد و گفت: بی طرفی مرکز آمار در واقعیات اقتصادی کشور از وظایف این مرکز است تا مبنای آمارگیری صحیح و اطمینان قرار گیرد.
 پارسا گفت: هر سال هزار قلم کالا و خدمات را در نمونه 38 هزار خانوار روستایی و شهری آمار گیری می کنیم. این آمار علمی مبنای آمار ما قرار می گیرد.
 
رئیس مرکز آمار ایران بالاترین افزایش تورم اقلام را 244 درصد و کمترین نرخ تورم را حدود 10 درصد اعلام کرد و گفت: آنچه که به ادراک مردم نزدیک است معدل تورم نقطه به نقطه و 35 درصد است و متوسط سالانه نقطه به نقطه 15 و 6 دهم درصد است.

او خوراکی ها و مسکن را دارای بالاترین سهم در آمار تورم اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه الگوی مصرف روستایی و شهری متفاوت است، واقعیت زندگی مردم معیار اصلی آمارگیری است.
 پارسا گفت در کل جهان فقط  5 کشور هستند که مسئول آمار گیری آنها با بانک مرکزیشان است و مابقی کشورهای دنیا مرکز ملی آمار کشورها مرکز تصمیم گیری آمار است. امیدعلی پارسا اشکال اصلی در دو نرخی بودن تورم و موازی کاری با بانک مرکزی را تبصره قانونی اعلام کرد و گفت: طبق ماده 10 احکام دائمی قانون برای رفع موازی کاری و به منظور رفع ابهام در آمارگیری مرکز آمار را مرجع اصلی آمارگیری در کشور محسوب کرده است اما در تبصره آن آمارگیری بانک مرکزی کشور را هم معرفی می کند.
 او با اعلام اینکه آمارگیری در مرکز آمار گسترده تر و معرف آمار در جامعه است گفت: درست است که طبق قانون مرکز آمار موظف به تهیه آمار است اما ممکن است دولت به دلایلی به آمار بانک مرکری استناد و یا از آن استفاده کند.
وی با بیان اینکه آمار های سنتی دقیق نیست و در آن خطای آماری وجود دارد افزود: از 20 سال پیش آمارگیری بر اساس خود اظهاری و بصورت سنتی انجام می شده است اما چنانچه آمار در حین انجام وظایف و عملکرد انجام شود دقیق تر است. وی گفت: نظام های آماری جدید «ثبتی مبنا»و بر اساس محل سکونت، کسب و کار و بر اساس کد ملی است. پارسا از پیش نویس در خواست اضافه شدن یک بند قانونی با عنوان کد «شناسه یکتا و کسب و کار» مبنی بر اعلام نوع فعالیت تمام ایرانی ها خبرداد و گفت: اگر تمام ایرانی ها هرگونه جابجایی خود را ظرف 10 تا 15 روز به ثبت احوال اعلام کنند و در کنار آن کد «شناسه یکتا و کسب و کار» راه اندازی شود، آمارهای اتخاذ شده یکپارچه و دقیق تر واهد شد. دانلود

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: تورم مرکز آمار ایران نرخ تورم تورم نقطه به نقطه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۸۹۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قم در جایگاه نوزدهم رشد تورم در کشور قرار گرفت

شاکر آرانی  رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی قم‌ با بیان اینکه در مباحث اقتصادی سه نوع تورم محاسبه می‌شود ،افزود: یک تورم میانگین ۱۲ ماهه محاسبه می‌شود، یک تورم نقطه به نقطه که در هر ماه نسبت به مدت زمان مشابه آن ماه در سال گذشته است و یک نوع تورم هم تورم ماهانه یعنی از این ماه نسبت به ماه قبل تعریف می‌شود.

وی با اشاره به اعلام آخرین نتیجه نرخ تورم در پایان اسفند ماه سال گذشته گفت: استان قم در نرخ تورم ۱۲ ماهه در جایگاه نوزدهم قرار گرفت و در تورم نقطه به نقطه جایگاه بیست و یکم و این عدد در ثبت تورم ماهانه یعنی فقط فقط همان اسفند ماه در جایگاه یکم قرار گرفتیم که در مقایسه با استان دوم کشور که سمنان بود تنها یک دهم درصد اختلاف داشتیم.

شاکر آرانی با اشاره به اینکه آن چیزی که برای محاسبات اقتصادی مهم محسوب می‌شود میزان نرخ توهم ۱۲ ماهه یا نقطه به نقطه است گفت: در مجموعه فعالیت‌های سال گذشته ستاد تنظیم بازار به ویژه در هفت ماهه پایان سال حدود ۱۰ درصد در تورم نقطه‌ای کاهش داشتیم؛ این در صورتی است که میانگین کشوری حدود ۷ درصد کاهش را نشان می‌داد و سرعت کاهش تورم در استان قم در مقایسه با میانگین کشوری در تورم نقطه به نقطه بیشتر بود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان این جایگاه و رشد را نتیجه جلسات و پیگیری‌های ستاد تنظیم بازار استان دانست.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت رئیس‌کل بانک مرکزی در پی درگذشت دکتر پرویز داوودی
  • کاهش۶ درصدی تورم سالانه در زنجان
  • واکنش بانک مرکزی به چاپ ایران چک ۵۰۰ هزار تومانی/ مدیرعامل اسبق بانک صادرات: ارز باید تک نرخی شود/ معاون رئیس جمهور: تلاش دولت این است که شاهد کاهش بیشتر در نرخ تورم باشیم
  • قم در جایگاه نوزدهم رشد تورم در کشور قرار گرفت
  • چاپ اسکناس‌های درشت‌ تورم‌زا است؟
  • ماجرای ایران چک‌های ۵۰۰ هزار تومانی؛ آیا موج جدید تورم در راه است؟
  • هشدار صندوق بین‌المللی پول در مورد شکنندگی مالی
  • زمزمه های ورود ایران چک های ۵۰۰هزار تومانی به بازار
  • زمزمه های ورود ایران چک های ۵۰۰هزار تومانی به بازار/ زلزله رشد نقدینگی در راه است؟
  • بانک‌ها در تله آفساید