Web Analytics Made Easy - Statcounter

هادی غلامیان، استاد دانشگاه تهران: یادم می‌آید که دری را گذاشته بودم روی شانه‎‌ام و داشتم با اره برقی گوشه‌اش را برش می‌دادم که یک تکه چوب جدا شد و به چشمم برخورد کرد، تقریبا نیم ساعتی هیچ جایی را ندیدم و با خودم گفتم که کور شدم دیگر!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سارا سلیمی؛ مثل همیشه بشاش و پرانرژی است در اتاقش برای همه باز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
با مقطع تحصیلی‌ات کاری ندارد و با لبخند میهمانت می‌کند.
دکتر هادی غلامیان استاد و عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ در گرایش مهندسی مبلمان در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران. کسی که با دست خالی، بدون تحصیل در مدارس سوپرلاکچری، بدون استفاده از کلاس کنکور و معلم خصوصی، از دل یکی از محلات معمولیِ مشهد، بالید و رشد کرد و حالا عضو هیات علمی دانشگاه تهران است. ماجرای خواندنی زندگی این استاد دانشگاه را از زبان خودش بخوانید. قسمت اولش را امروز و قسمت دومش را فردا.
کجا متولد شده اید استاد؟
متولد سال ۱۳۶۵ در شهر مقدس مشهد هستم.
تحصیلاتتان را هم همانجا ادامه دادید؟
دوره پیش‌دبستانی‌ام در شهر طبس و دوره راهنمایی و دبیرستانم را در مشهد گذراندم.
چه شد که رشته خود را صنایع چوبی انتخاب کردید؟
در ابتدا، خانواده و به خصوص پدرم که پرستار هستند علاقمند بودند در رشته‌های تجربی و ریاضی ثبت‌نام کنم، ولی من علاقه زیادی به دروس نظری نداشتم، البته معدل تحصیلم خوب بود، ولی علاقه داشتم در رشته‌های فنی ادامه تحصیل دهم.
مهرماه سال ۱۳۸۰ بود که رفتم هنرستان فنی و حرفه‌ای در رشته صنایع چوب ثبت نام کنم؛ آنجا به من گفتند که شما آزمون داده اید؟ من هم گفتم نه. به همین خاطر مجبور شدم بروم هنرستان کاردانش. مدیر هنرستان کاردانش بسیار اصرار داشت که در رشته حسابداری ثبت نام کنم، به همین خاطر با ثبت نامم در رشته مورد نظرم مخالفت می‌کرد، چون معدلم هم بالا بود. من آنجا اصرار زیادی کردم که بروم رشته صنایع چوب و در نهایت من در رشته درودگری ثبت نام کردم. حتی قبل از ثبت نام نهایی مدیر مدرسه با پدرم تماس گرفت که اجازه ندهند بروم به رشته درودگری و بخاطر معدل بالا بروم به رشته-های دیگر. پدرم با من تماس گرفت و گفت: «آینده‌ی خودت است و تصمیم هم با خودت. مراقب باش خرابش نکنی.»   اول مهر رفتیم سر کلاس، اما آن موقع بود که متوجه شدم که رشته درودگری ثبت‌نام زیادی داشته و هنرستان مجبور شده بود هنرجویان را به دو کلاس تقسیم نماید؛ کلاس معرق کاری (هنر‌های دستی چوبی) و کلاس درودگری! اسم من را هم در کلاس معرق کاری چوبی نوشته‌اند. من گفتم: «اما من درودگری دوست دارم» که آن‌ها گفتند نمی‌شود و باید بروم رشته معرق کاری. با خودم گفتم که آن هم خوب است؛ به آن هم علاقه دارم. در نهایت دیپلمم، معرق‌کاری چوبی شد.
هنرستان ما در منطقه «سیدی» مشهد بود و تقریبا جزء مناطق پایین شهر مشهد (متوسط به پایین) به حساب می‌آید. در دوران هنرستان، کار‌های معرق چوبی می‌ساختم و آن زمان بزرگترین آرزویم این بود که معلم شوم، دیگر به آرزو‌های بزرگتر از آن اصلا فکر نمی‌کردم؛ فقط اینکه بزرگ شوم، لیسانس بگیرم و معلم شوم.  
سال ۸۲ آزمون کاردانی پیوسته را شرکت کردم؛ آن زمان هم دانشگاه آزاد کنکور برگزار می‌کرد و هم دانشگاه سراسری و مثل الان نبود که بعضی از رشته¬ها کنکور نداشته باشد و یا اینکه با هم آزمون‌ها برگزار شود؛ آزمون سختی هم داشت. ابتدا آزمون دانشگاه آزاد را شرکت کردم و پس از دو هفته آزمون دانشگاه سراسری را هم. تقریبا دو-سه ماه بعد نتایج دانشگاه آزاد اعلام شد و من رتبه‌ی ۳ کشوری در آزمون کاردانی رشته سازه‌های چوبی را کسب کرده بودم. منتظر بودم ببینم نتایج آزمون دانشگاه دولتی چه می‌شود؟ در آزمون دولتی هم دقیقا رتبه سه کشوری را کسب کردم! مطمئنا کاردانی پیوسته دانشگاه سراسری بهتر بود، بنابراین کاردانی را در دانشکده فنی و حرفه‌ای ثامن الحجج مشهد ادامه دادم.
سال ۱۳۸۴ درسم در مقطع کاردانی تمام شد و همان سال آزمون کارشناسی ناپیوسته را شرکت کردم، دوباره هم دانشگاه آزاد شرکت کردم و هم دانشگاه دولتی. نتایج آزمون دانشگاه آزاد که آمد دوباره رتبه سه کشوری را آورده بودم. بعد از مدتی نتایج آزمون دانشگاه¬های دولتی هم آمد و و برای چهارمین بار رتبه سه کشوری دانشگاه دولتی را هم در آزمون کارشناسی به دست آوردم. برایم خیلی جالب بود که تاکنون ۴ آزمون شرکت کرده‌ام و هر ۴ آزمون را رتبه ۳ آوردم. سال ۱۳۸۴ بود که رفتم دانشگاه شهید رجایی در تهران. سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ را مشغول تحصیل در مقطع کارشناسی بودم و نکته جالب آن بود که با توجه اینکه رتبه سه کشوری را داشتم، اما آن زمان برای رشته سازه‌های چوبی، دانشگاه دوره روزانه وجود نداشت! یعنی ما با وجود اینکه رتبه¬های تک رقمی شده بودیم، اما شبانه درس می‌خواندیم! واقعا ظلم بود که رتبه‌های برتر شده بودیم، اما برای درس خواندن شهریه پرداخت می‌کردیم. همچنین، در همان سال‌ها بود که به خاطر قانون نفرات برتر کنکور از خدمت سربازی معاف شدم.
درسم در آن دانشگاه دو سال و نیم طول کشید و علتش هم آن بود که یک ترم مرخصی گرفتم تا درس بخوانم برای آزمون کارشناسی ارشد. تا آن زمان کسی از دانشگاه شهید رجایی در رشته صنایع چوب در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تهران در دوره روزانه قبول نشده بود، چون منابع درسی که ما خوانده بودیم با دانشجویان دانشگاه تهران متفاوت بود. به یاد دارم دوماه می¬رفتم دانشگاه تهران و از دانشجویان کارشناسی و گاهی دانشجویان ارشد جزوه می‌گرفتم و جزوه¬ها را جمع کرده و یک ترم مرخصی گرفتم تا درس بخوانم.
در سال ۱۳۸۷ آزمون کارشناسی ارشد را در دانشگاه تهران قبول شدم، تمامی اساتیدم تعجب کرده بودند. واقعا برای ما آزمون کارشناسی ارشد بسیار سخت بود و در نهایت در سال ۸۹ از کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شدم. در دوران تحصیل کارشناسی ارشدم کار‌های پژوهشی بسیاری انجام دادم مثل: مقاله‌های علمی، ثبت اختراع و....
در مقطع کارشناسی ارشد فعالیت زیادی داشتم، چون که هدفم شرکت در آزمون دکتری بود. سالی که از کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شدم در آزمون دکتری شرکت کردم و در سال ۱۳۹۰ در آزمون رتبه یک آوردم. از سال ۱۳۹۰ الی ۱۳۹۴ در مقطع دکتری در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل بودم، البته در سال آخر تحصیل فرصت مطالعاتی را در کشور آلمان گذراندم. در آن سال‌ها دانشگاه تهران هم رشته مهندسی صنایع مبلمان را تازه به رشته‌های خود افزوده بود و خدا رو شکر از سال ۱۳۹۶ به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در رشته مهندسی صنایع مبلمان مشغول به کار هستم.  
سخت‌ترین دوره‌ای که در بین همه مقاطع تحصیلی‌تان سپری کرده‌اید کدام بود؟
فکر می‌کنم دوران هنرستانم بود که از همه مقاطع سخت‌تر بود، در دوران هنرستان دانش‌آموزان معمولاً بین ۱۶ تا ۱۸ ساله هستند؛ این دوران خیلی دوران سرنوشت سازی برای آن‌ها است. بعضی‌ها از آن‌ها درس نمی‌خواندند و، چون من علاقمند به دروس بودم به خصوص در نقشه‌کشی و طراح سعی می‌کردم تکالیف را به موقع و مرتب انجام دهم، ولی دیگر دانش آموزان درس را جدی نمی‌گرفتند و هدفی نداشته و اهمیتی نمی‌دادند.
فرصت مطالعاتی در کشور آلمان هم سخت سپری شد، زیرا که سال ۱۳۹۰ نامزد کردم و خیلی دلم میخواست که همسرم در فرصت مطالعاتی همراهم باشد، اما چون وضع مالی خوبی نداشتم نمی‌توانستم با همسرم بروم.
خاطره دیگری که یادم می‌آید این است که، در اواخر دوره کاردانی، که مشغول انجام کار‌های ساختمانی بودم، یادم می‌آید که در زمستان بود و برف می‌آمد و هوا خیلی سرد بود. دو دل بودم که کارشناسی بخوانم یا نخوانم. نمی‌دانستم که چه کار کنم؛ علاقه داشتم که درس بخوانم، اما بعضی وقت‌ها شک می‌کردم که ادامه بدهم یا نه؛ یادم است آن موقع که سر کار می‌رفتم آنقدر هوا سرد بود که دستهایم بسته نمی‌‎شد؛ بماند که در ها را باید می‌بردم طبقه‌های چهارم و پنجم تا نصب کنم؛ چقدر سخت بود و هوا سرد بود و اینکه در ساختمان نیمه ساخته زمانی که در و پنجره را نصب می‌کنند، چون فضای ساختمان باز است و هوا سرد در آنجا می‌پیچد، بیشتر این سرما را احساس می‌کنیم و اگر آن موقع چکش یا میخی به دست شما برخورد کند، دست تاول می‌زند.   یادم می‌آید که دری را گذاشته بودم روی شانه‎‌ام و داشتم با اره برقی گوشه‌اش را برش می‌دادم که یک تکه چوب جدا شد و به چشمم برخورد کرد، تقریبا نیم ساعتی هیچ جایی را ندیدم و با خودم گفتم که کور شدم دیگر! بعد از آن نیم ساعت کم کم رنگش برگشت؛ شانس آوردم! آن موقع هم خیلی برایم سخت بود و باز با خودم گفتم که ببین اگر نخواهی درس بخوانی آینده‌ات همین می‌شود. آن زمان که کار می‌کردم واقعا سخت بود، اما سختی‌ها باعث شد که قدر درس را بیشتر بدانم و همچنین کار یاد بگیرم.
وضع تحصیلی‌تان چطور بود؟
در هنرستان و دوره کاردانی معدل الف. بودم، اما در کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری معدل دوم کلاس بودم.
الان در رشته‌ی خودتان چه چیزی هست که خیلی ناراحت تان می‌کند و دوست دارید اصلاحش کنید؟ به نظر من مشکل بزرگی که در حوزه مبلمان وجود دارد این است که ما مبلمان استاندارد و طراحی ارگونومیکی نداریم؛ یعنی یک خلأ بزرگی در حوزه مبلمان وجود دارد که باید این خلاء را پر کنیم. درست است که بحث تحریم ها، تولید، گران شدن مواد اولیه و... هست، اما رشته مهندسی مبلمان، رشته‌ای است که به تازگی راه‌اندازی شده و همچنین هدف از راه‌اندازی رشته مهندسی صنایع مبلمان این بوده است که مشکلات صنعت مبلمان را حل نماید؛ به خاطر همین یکی از دغدغه‌های بزرگ من در این حوزه این است که بتوانیم مباحث مختلفی از مبلمان را در کشور استاندارد‌سازی نمایم. همچنین، بحث دیگر تربیت نیرو‌های ماهر و متخصص است؛ حوزه مبلمان ما هنوز خیلی توسعه نیافته است و برای این تغییر تکنولوژی یک بحث ماشین آلات مدرن و دیگری تربیت نیرو‌های آموزش دیده مهم است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: گفتگو با استاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۹۲۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می شود

به گزارش خبرنگار مهر، مهلت ثبت نام در هفدهمین دوره پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی تمدید شد. پیش از این متقاضیان از ۲ دی تا ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۲ در این آزمون ثبت نام کرده بودند.

داوطلبان واجد شرایط تا چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ می توانند با مراجعه به سایت معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران و اسکن مدارک اعلام شده، نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند. هرگونه مغایرت مدارک ارائه شده با دستورالعمل موجب کان لم یکن تلقی شدن ثبت نام از طرف دانشگاه علوم پزشکی تهران خواهد شد.

سایت ثبت نام به نشانی https://sipad.tums.ac.ir/Dashboard است.

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام:

۱- پرداخت الکترونیکی مبلغ سه میلیون ریال (۳۰۰ هزار تومان) از طریق سامانه ثبت نام

۲ - کارت ملی (پشت و رو) + شناسنامه

۳- برگ ثبت نام تکمیل شده (داوطلبان باید برگ ثبت نام را از سامانه پرینت گرفته و پس از تکمیل و الصاق یک قطعه عکس ۴*۳ روی فرم، امضای کرده و پس از ثبت اثر انگشت در سامانه اسکن کنند).

۴- گواهی پایان تحصیلات مخصوص دانش آموختگان مقطع کارشناسی (در صورت عدم دریافت گواهی فارغ التحصیلی، متقاضی باید از دانشگاه محل تحصیل کارشناسی خود درخواست کند تا به صورت محرمانه آن را به دانشگاه علوم پزشکی تهران ارسال کند. در اینصورت شماره نامه ارسال گواهی توسط دانشگاه مبدا در برگه درج و بجای مدرک فارغ التحصیلی اسکن شود).

ضمنا دانشگاه علوم پزشکی تهران طی نامه شماره ۱۱۹۲۴/۵۲/۱۱/۱۴۰۲ در تاریخ ۲۹ آذرماه ۱۴۰۲ با دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور جهت ارسال گواهی کارشناسی داوطلبان در صورت درخواست به این دانشگاه مکاتبه کرده است.

۵- گواهی اشتغال به تحصیل با ذکر تعداد واحد کل مخصوص دانشجویان سال آخر کارشناسی.

۶- کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا کارت معافیت دائم یا برگه اعزام به خدمت بدون غیبت برای داوطلبان مرد.

تبصره: براساس بخشنامه جدید سازمان وظیفه عمومی ناجا، ادامه تحصیل مشمول دارای مدرک تحصیلی کارشناسی در مقطع دکتری پیوسته پزشکی بلامانع بوده و می تواند از معافیت تحصیلی استفاده کند. (مشمول در زمان ثبت نام در آزمون باید در فرجه یک ساله فراغت از تحصیل و فاقد غیبت باشد)

۷- مدرک پایان و یا معافیت از طرح برای مشمولان طرح نیروی انسانی.

داوطلبانی که مشغول گذراندن طرح نیروی انسانی هستند در صورت قبولی، هنگام ثبت نام در دانشگاه، ملزم به ترخیص از طرح هستند.

۸- تکمیل تعهدنامه درج شده در این اطلاعیه مبنی بر اینکه متقاضی واجد شرایط شرکت در این آزمون است و در صورت عدم احراز شرایط، دانشگاه مجاز به حذف ثبت نام و ادامه تحصیل شما در هر مرحله از آزمون است. تعهد نامه مذکور باید توسط داوطلب امضاء شده و پس از ثبت اثر انگشت در سامانه اسکن شود.

۹- مدرک زبان انگلیسی بر اساس جدول ذیل:

نام مدرک زبان حد نصاب قبولی
MHLE ۵۰
MCHE ۵۰
MSRT ۵۰
TOEFL (PBT) ۴۸۰
TOEFL (IBT) ۶۰
IELTS ۵
TOLIMO ۴۸۰
MELAB ۷۰

مدارک TOEFL (PBT) و TOEFL (IBT) و IELTS اخذ شده در خارج از کشور یا سازمان سنجش آموزش کشور باید باشند.

داوطلبانی که مدرک زبان ندارند می توانند به صورت مشروط در آزمون شرکت کنند بدیهی است در صورت قبولی در آزمون کتبی ارائه مدرک زبان در هنگام مصاحبه ضروری است در غیر اینصورت قبولی آنها کان لم یکن تلقی خواهد شد. ضمنا تاریخ اعتبار مدرک زبان نباید به اتمام رسیده باشد.

۱۰- بارگذاری عکس ۴*۳

شرایط ورود به دوره پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران از مقطع کارشناسی

۱) واجد شرایط عمومی تحصیل رایگان در جمهوری اسلامی ایران

۲) دانش آموختگان کلیه رشته ها در مقاطع کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته

۳) دانشجویان سال آخر مقطع کارشناسی نیز مجاز به شرکت در آزمون هستند.

۴) حداکثر سن در زمان ثبت نام آزمون ۲۷ سال تمام باشد. (صرفاً متولدین اول دی ماه ۱۳۷۵ و بعد از آن)

تبصره: مدت زمان سربازی و طرح نیروی انسانی به حداکثر سن اضافه می شود؛ برای اینکار باید گواهی طرح نیروی انسانی و کارت پایان خدمت اسکن شود.

۵) دانش آموختگان و دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری عمومی و تخصصی (Ph.D) از دانشگاه های سراسری و آزاد و غیره حق شرکت در آزمون را ندارند. دانشجویان کارشناسی ارشد صرفا در صورت انصراف از تحصیل قطعی مجاز به شرکت در آزمون خواهند بود. این دسته از داوطلبان باید برگه انصراف قطعی خود را اسکن کنند.

۶) دارا بودن مدرک زبان انگلیسی مطابق جدول فوق الذکر

۷) قبولی در آزمون چند مرحله ای پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران

۸) فارغ التحصیلان کارشناسی دارای تعهد خاص باید در زمان ثبت نام در آزمون، موافقت بدون قید و شرط از بالاترین مقام مسؤول خود را اسکن کنند.

تبصره: به نمره آزمون کتبی حائزین برتر جشنواره های دانشجویی کشوری ۲۰ درصد اضافه می شود. (لازم است این دسته از داوطلبان گواهی حائز رتبه جشنواره های دانشجویی را اسکن کنند.)

* متقاضیان باید کد رهگیری را جهت دریافت کارت ورود به جلسه یادداشت کنند. کد رهگیری به معنی تکمیل مدارک و ثبت نام نیست و متقاضی باید از پرداخت هزینه ثبت نام و تکمیل مدارک مطمئن باشد.

* در صورتی که داوطلب واجد شرایط شرکت در آزمون نباشد مبلغ پرداختی جهت ثبت نام به هیچ وجه قابل استرداد نخواهد بود.

* در صورت قبولی در آزمون با توجه به آموزش رایگان، ضروری است پذیرفته شدگان همانند سهمیه آزاد برگ تعهد خدمت مربوطه را تکمیل کنند.

* اطلاعیه ها و اخبار جدید صرفا از طریق سایت معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران قابل پیگیری است و متقاضیان از هرگونه تماس تلفنی با قسمت های مختلف معاونت آموزشی خودداری کنند.

* مدارک بصورت دستی و مراجعه حضوری بعد از اتمام مهلت ثبت نام اینترنتی پذیرفته نمی شود.

آزمون لیسانس به پزشکی ۱۴۰۳ دانشگاه علوم پزشکی تهران روز پنجشنبه ۲۱ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار می شود. مکان های آزمون متعاقبا اعلام می شود.

کد خبر 6086190

دیگر خبرها

  • پذیرش بدون آزمون در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران
  • لغو جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای
  • دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می‌کند
  • آغاز به کار هیات امنای محلات در ۳۵۲ محله شهر تهران
  • چمران از آغاز به کار هیات امنای محلات در ۳۵۲ محله شهر تهران خبر داد
  • جذب هیات علمی با مدرک دکتری در دانشگاه فنی و حرفه ای لغو شد
  • نشست تخصصی «اقلیم، طبیعت و بیان هنری» برگزار می‌شود
  • هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می‌شود
  • هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می شود
  • تعیین ظرفیت پذیرش در آزمون دکتری تخصصی رشته های داروسازی