Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر ارشاد اسلامی در آیین بازگشایی مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی فرهنگ و رسانه این وزارتخانه گفت: از طریق این سامانه ناشران امکان ارتباط با لینک و پیوندهای بیشتری از جمله خانه کتاب، نهاد کتابخانه های عمومی کشور و ... پیدا می کنند.

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، سیدعباس صالحی در این آیین که با حضور جمعی از معاونان، مدیران و اهالی نشر و کتاب برگزار شد، ادامه داد: در ایامی که در معاونت امور فرهنگی مشغول به خدمت بودم دغدغه بسیاری از ناشران شهرستانی رفت و آمد و ایجاد فاصله کاری برای آن ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گام اولی که برای رفع این مشکل از سوی اداره کتاب برداشته شد توسعه توکن ها بود.

وی افزود: امروز در ادامه مسیر توکن ها گام دیگری با عنوان راه اندازی سامانه نوین نشر کتاب برداشته شد که با آن ناشران شهرستانی و تهرانی شرایط بهتری نسبت به گذشته خواهند داشت و از طرفی وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در معاونت امور فرهنگی روان تر، راحت تر و با تسهیلات بیشتری طی می شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: از طریق این سامانه ناشر به طور همزمان با خانه کتاب، نهاد کتابخانه های عمومی بدون زمان با فاصله و مراجعات حضوری ارتباط برقرار می کند و این روند تسهیل کننده تر است.

وی تاکید کرد: با حذف توکن امکان دسترسی آنلاین و دسترسی های متعدد برای ناشر ایجاد می شود و از طریق تلفن همراه هوشمند قابل دسترسی است و امکان قاچاق کتاب نیز به حداقل می رسد و این سامانه امکان تفکیک کتاب های مجاز از غیر مجاز را فراهم می آورد.

قاچاق کتاب تهدید کننده نشر و فرهنگ است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این سامانه در کاهش قاچاق کتاب که یکی از مساله های مهم نشر است موثر است. قاچلق کتاب تهدید کننده نشر و فرهنگ کشور محسوب می شود و این سامانه به گونه ای امکان تسهیلات بیشتر در نحوه خدمات دهی به ناشران را به وجود می آورد.

صالحی در عین حال تصریح کرد: این سامانه منجر می شود تا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظایف حاکمیتی خود در تجمیع آمار و اطلاعات را آماده تر کند و آن را ارتقا دهد.

کتابفروشی ها پاتوق فرهنگی و اجتماعی هستند

وی در ادامه با اشاره به نقش کتابفروشی ها در توسعه فرهنگ کشور ادامه داد: توجه به کتابفروشان از موضوعات جدی است که در دوره قبل و اکنون در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تاکید بوده است، زیرا کتابفروشان صرفا یک واسطه انتقال کتاب نیستند و به عنوان پایگاه فرهنگی و اجتماعی و پاتوق فرهنگی محسوب می شوند.

صالحی تصریح کرد: بنابراین باید این کانون های فرهنگی را در شهرها و شهرستان ها زنده نگه داریم و جلوی افول و خاموشی آن ها را بگیریم.

فرهنگ مراجعه به کتابفروشی ها را ارتقا دهیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با نگاه به توسعه و توجه جدی به کتابفروشی ها تجهیز و تاسیس کتابفروشی های جدید آغاز شد، ولی باید با منابع جدید به توسعه کتابفروشی های موجود فکر کنیم و جلوی تعطیلی آن ها را بگیریم.

وی با تاکید بر اینکه باید فرهنگ مراجعه به کتابفروشی ها را ارتقا دهیم ادامه داد: باید نسل جدید را برای مراجعه به کتابفروشی ها تشویق کرد و این امر در تربیت اجتماعی آن ها قرار گیرد.

صالحی با اشاره به طرح های عیدانه و تابستانه کتاب، جام باشگاه های کتابخوانی و دوشنبه های کتابخوانی در مهد کودک ها گفت: این طرح ها ملزم به خرید کتاب از کتابفروشی ها هستند.

وی افزود: ایده های بسیاری وجود دارد که می توان از طریق آن فرهنگ مراجعه به کتابفروشی ها را به عنوان فرهنگ رفتاری در کودکان گسترش داد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: کتابفروشی ها به عنوان دریچه های تنفس معنوی و فرهنگی شهر هستند و نباید مسدود شوند بنابراین باید در توسعه آن ها اهتمام داشت.

کتابخانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند مرجع و منبع جدی تلقی شود

صالحی در ادامه با اشاره به بازگشایی کتابخانه تخصصی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این کتابخانه دارای منابع غنی و کم نظیری بوده و کتابخانه این وزارتخانه که به عنوان سکاندار حوزه نشر و کتاب کشور به شمار می آید، می تواند به عنوان مرجع جدی تلقی شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بازگشایی این کتابخانه می تواند نقطه عطف جدیدی در حوزه فرهنگ کتابخوانی محسوب شود و هر چقدر این کتابخانه را غنی تر کنیم مخاطبان و ذینفعان آن می توانند بیشتر به آن مراجعه کنند و از خدمات آن بهره ببرند.

در این آیین از ٧ کتابفروش پیشکسوت کشور از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر شد.

در پایان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی فرهنگ و رسانه این وزارتخانه را افتتاح کرد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سید عباس صالحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۹۳۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی

به گزارش قدس آنلاین از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در متن پیام محمدمهدی اسماعیلی آمده است: در نهایت تاسف و تاثر خبر درگذشت زنده یاد از بزرگان موسیقی در خراسان شمالی را دریافت نمودم. شادروان حاج عیسی قلی‌پور که نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران در پرونده داشت، سینه‌اش لبریز از روایات، حکایات و اشعاری بود که زلالی مذهب،عشق،عرفان،حماسه و احساس را تجلی می‌بخشید.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشت: دیدار با این هنرمند فقید و شنیدن هنر روح بخش او از بیادماندنی‌ترین خاطرات اینجانب در سفر به خراسان شمالی است.

وی اضافه کرد: اینجانب ضمن نکوداشت نام و یاد این هنرمند فقید، ضایعه درگذشت ایشان را به جامعه هنری ایران اسلامی، هنرمندان خراسان شمالی، خانواده آن مرحوم تسلیت عرض نموده و غفران و رحمت الهی را برای او از درگاه خداوند رحمان مسئلت می نمایم.

استاد عیسی قلی پور مشهور به عیسی بخشی، هنرمند موسیقی مقامی و از آخرین بازماندگان بخشی‌های کرمانج شمال خراسان جمعه- ۱۴ اردیبهشت‌ماه- پس از تحمل یک دوره‌ بیماری سرطان در بجنورد دارفانی را وداع گفت.

قلی پور خواننده گویش‌های ترکی بجنوردی، کرمانجی، فارسی و ترکمنی، بیش از شصت سال خنیاگر نغمه‌های مختلف خراسانی و آیین‌های مذهبی منطقه شمال خراسان بود. وی در جشنواره‌های متعددی شرکت کرد و کسب مدال و دیپلم افتخار در چهارمین جشنواره موسیقی فجر با گویش کرمانجی از افتخارات این هنرمند فقید است.

این هنرمند گواهینامه درجه یک هنری را سال ۱۳۹۵ از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی دریافت کرد و سال ۱۳۹۸ اداره میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان شمالی نخستین کاشی ماندگار در بجنورد را بر سردر منزل عیسی قلی پور نصب کرد.

دیگر خبرها

  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور
  • برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • مردمی شدن فرهنگ در اولویت کار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است
  • تعامل هنرمندان استان یزد با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر
  • حقیقت زیر پای تمدن افسار گسیخته غربی در حال لگدمال است