Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-29@16:47:08 GMT

پایان تاریکی ۹۵ درصد روستا‌های مناطق محروم

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۶۹۳۹۲۹

پایان تاریکی ۹۵ درصد روستا‌های مناطق محروم

برق رسانی به روستاها یکی از اقدامات دولت در راستای توسعه عدالت اجتماعی و محرومیت‌زدایی است که در حال حاضر و بنا به گفته مجری طرح برق رسانی به روستا‌های کشور برق رسانی به ۹۵ درصد روستا‌های مناطق محروم و مرزی کشور در ۴ دهه گذشته انجام شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، جمعیت روستایی ایران بر اساس آمار حاصله از آخرین سرشماری کشور در حدود نصف جمعیت کشور و به عبارتی در حدود 5 میلیون خانوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئله برق رسانی به روستاها از اهمیت و ظرافت خاص برخوردار است و چنانچه توجه خاص به آن نشود عوارض نامطلوب و غیره قابل جبرانی در پی دارد چرا که تاخیر و تعلل در این مهم سیل مهاجرت روستائیان به شهرها را تشدید می کند.

 

عدم توجه با ابعاد و اثرات کامل برق دار کردن روستاها نه تنها کمک موثری به اسکان روستایی در روستا نمی کند بلکه تنها قشر واقعا مولد جامعه را به تدریج به طرف جامعه مصرفی سوق می دهد از این رو هدف از برق رسانی به روستاها باید بالا بردن امکان افزایش تولید، بهبود وضع اقتصادی، معیشتی، بهداشتی و فرهنگی روستایی باشند نه اینکه تنها ایجاد امکان زندگی شبه شهری در روستا فراهم شود.

 

مطالعه سنجیده و هماهنگ برای انتخاب مناسبترین روش جهت رسیدن به این مقصود مستقیما به عهده دولت از طریق وزات خانه ها و ارگان های ذی ربط نظیر وزارت نیرو، وزارت جهاد سازندگی، وزارت کشور، سازمان تعاونی روستایی، وزارت کشاورزی، وزارت بازرگانی است بر همین اساس دولتی اقدامات فراوانی را در این زمینه انجام داده است و شاید مهم ترین اقدامی که در سال ۱۳۹۶ در صنعت برق رقم خورده را باید مربوط به توان برق‌رسانی به روستاهای بالای ۱۰ خانوار دانست.

 

وزارت نیرو در دولت یازدهم در راستای توسعه عدالت اجتماعی و محرومیت‌زدایی از مناطق محروم برق‌رسانی به تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار کشور را در دستور کار قرار داد و تا پایان دولت توانست به بیش از ۲۱۵۰ روستای کشور برق‌رسانی کند. در دولت گذشته، در طرح‌های برق‌رسانی به این روستاها، ۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال هزینه شده و در جریان این طرح‌ها، یک هزار و ۷۶۳ کیلومتر شبکه فشار متوسط و ۳۴۱ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و همچنین ۷۹۰ دستگاه ترانسفرماتور نصب شد.

 

 

از ابتدای سال ۹۶ تا انتهای آن ۲۰۰ روستا با جمعیت ۳۵۶۲ خانوار به جمع خانوده برق پیوستند که برای برق‌رسانی این روستاها ۳۱۸ کیلومتر شبکه فشار متوسط، ۱۱۷ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و ۲۲۸ ترانسفورماتور با ظرفیت ۹ مگاولت آمپر نصب شده است. از بین این ۲۰۰ روستا ۷ روستا از طریق انرژی خورشیدی برق‌رسانی شده است که با این برق رسانی، ۵۵ خانوار از نعمت برق برخوردار شدند و برای این روستاها هزینه ای بالغ بر ۶۸۶ میلیون تومان صرف شد.

 

«مصلحتی شربیانی»، مجری برق روستایی کشور در پایان سال گذشته در این باره گفته بود: «در سال ۸۸ برق‌رسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اتمام رسید و در پایان سال ۹۵ جشن برق‌رسانی به روستاهای بالای ۱۰ خانوار برگزار شد. این را باید گفت که هنوز در برخی نقاط، روستاهای بدون برق است که به دلایلی مثل نداشتن کد روستا، معارض و مشکل منابع طبیعی هنوز برق‌دار نشده‌اند و در حال حاضر با شناسایی این روستاها حدود ۳۸۵ روستا هستند که در برنامه برق‌دار شدن قرار دارند.»

 

بنابراین گزارش، در همین چارچوب با توجه به کارنامه دولت یازدهم در حوزه روستاها در بخش آب و برق، دولت دوازدهم گام هایش را در این مسیر، پرشتاب تر برداشته است و از ابتدای سال جاری تا هفته دولت تعداد ۵۳ روستا با ۶۳۷ خانوار با صرف هزینه ای بالغ بر ۹۷ میلیارد ریال از نعمت برق برخوردار شدند که برای برق رسانی به آنها ۱۳۱ کیلومتر شبکه احداث و تعداد ۸۴ دستگاه ترانسفورماتور با ظرفیت ۲۸۰۰ کیلوولت آمپر نصب شده است که اواخر سال گذشته تعداد ۲۰ روستای دیگر برق رسانی آن انجام شده بود که در هفته دولت افتتاح شد.

 

به این ترتیب، از ابتدای انقلاب تاکنون تعداد کل روستاهای برق دار شده ۵۷ هزار و ۸۳ روستا با ۴ میلیون و ۴۹۷ هزار خانوار است که از این تعداد ۲۲۹ روستا با ۲۵۳۶ خانوار با صرف هزینه‌ای بالغ بر ۳۱۵ میلیارد ریال از طریق سامانه‌های انرژی تجدیدپذیر در نقاط صعب العبور و دور افتاده برق دار شده اند.

 

حال در تشریح آخرین اقدامات صورت گرفته برای برق رسانی روستاها «علی چهل امیرانی»، مجری طرح برق رسانی به روستا‌های کشور از تحقق برق رسانی به ۹۵ درصد روستا‌های مناطق محروم و مرزی کشور در ۴ دهه گذشته خبر داده است.

 

 

وی در گفتگو با رسانه ملی با اشاره به رشد 13 برابری برق رسانی به روستاها در 40 سال گذشته گفته است: «تاکنون 4 هزار و 504 روستا در استان سیستان و بلوچستان،​ 3 هزار و737 روستا در جنوب کرمان و 3 هزار و 347 روستا در خوزستان برق رسانی شده است.»

 

چهل امیرانی با بیان اینکه هم اکنون 57 هزار و 83 روستا در کل کشور برق رسانی شده است، گفت: «تا پایان اسفند سال 88 جشن پایان برق رسانی همه روستاهای بالای 20 خانوار و در بهار سال 96 جشن پایان برق رسانی به روستا های بالای 10 خانوار برگزار شده است و عمده روستاهای باقی مانده در حال حاضر کمتر از 10 خانوار هستند که در حال برق رسانی به آنها هستیم.»

 

مجری طرح برق رسانی به روستاهای کشوراعتبار برق رسانی امسال به این مناطق را هزار و 184 میلیارد تومان دانست و ادامه داد: «علاوه بر اعتبارات داخلی توانیر، طبق قانون، 8 درصد از کل مبلغ قبض هر مشترک نیز به برق رسانی به روستاها و خرید انرژی های تجدید پذیر اختصاص می یابد.»

 

یادآور می شود: در سال های گذشته تعداد ۳۲۶۰ خانوار عشایر کوچ نشین در استان های ایلام، اردبیل، چهارمحال بختیاری، اصفهان و مرکزی با صرف هزینه ای بالغ بر ۲۶ میلیارد ریال از طریق دستگاه‌های قابل حمل خورشیدی برق‌رسانی شده اند.

 

بر اساس برنامه‌ریزی ها و تسهیم منابع عوارض برق و منابع داخلی، تعداد ۵۷۶ روستا با اعتباری بالغ بر ۱۸۴۰ میلیارد ریال به شرکت های توزیع نیروی برق جهت برق رسانی ابلاغ شده است که از این تعداد روستاها، تعداد ۱۲ روستا با ۱۷۸ خانوار و اعتبار ۳۲ میلیارد ریال جهت برق‌رسانی از طریق سامانه‌های برق تجدیدپذیر برنامه ریزی شده و برق رسانی به حدود ۸۰۰۰ خانوار عشایر کوچ نشین و فاقد برنامه از طریق سیستم های قابل حمل در سال جاری در دست اقدام است.

 

همچنین از ابتدای سال ۹۲ تاکنون توسط شرکت‌های توزیع و برق منطقه‌ای اعم از آذربایجان، اصفهان، باختر، تهران، خراسان، خوزستان، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، غرب، فارس، کرمان، گیلان، مازندران، هرمزگان و یزد، روستاهای تحت پوشش برق دار شده اند./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مشهد زلزله کرمانشاه زلزله هفته وحدت مقام معظم رهبری کنفرانس وحدت اسلامی کنفرانس سی و دومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی محمد بن سلمان شیراز برق رسانی روستا ها برق رسانی محرومیت زدایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۹۳۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم بهره‌گیری از ظرفیت روستاها در راستای اشتغالزایی

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی خورشیدی پیش از ظهر یکشنبه در همایش گرامیداشت روز ملی شوراها اظهار کرد: روز نهم اردیبهشت روز ملی شوراهای اسلامی نامگذاری شده و باید این روز مهم را گرامیداشت.

وی افزود: در آیات و روایات متعددی به اهمیت مشورت پرداخته شده است و لازم است در تمامی مسائل این مشورت صورت بگیرید و در واقع این مهم یکی از محاسن حکومت اسلامی است.

حجت‌الاسلام خورشیدی با تاکید بر اینکه ظرفیت‌های بخش روستایی باید شناسایی و تقویت شوند، گفت: دهیاران باید با شناسایی ظرفیت‌های روستاها در راه توسعه بخش روستایی تلاش کنند.

وی اضافه کرد: همه ما اذعان داریم نظام اسلامی خدمات شایسته‌ای در سطح شهر و روستا انجام داده است اما هنوز مشکلاتی در حوزه‌های مختلف وجود دارد و لازم است شوراها و دهیاران در راستای رفع آن تلاش کنند.

امام جمعه بیجار بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت روستاها در راستای اشتغالزایی تاکید کرد و گفت: باید ظرفیت‌های روستا و بخش‌ها را شناسایی کنیم تا روستاها خودکفا شوند.

کد خبر 6090738

دیگر خبرها

  • شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند
  • ۱۵ روستا در فریدن و نائین از آب شرب پایدار بهره‌مند می‌شوند
  • لزوم بهره‌گیری از ظرفیت روستاها در راستای اشتغالزایی
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • نقش شوراها در آبادانی و‌پیشرفت روستاها
  • سایبرتراک مناطق محروم! (عکس)
  • آسفالت ۴۰۰ هزار متر مربع معابر روستا‌های خراسان شمالی
  • آسفالت ۴۰۰هزار مترمربع معابر روستا‌های خراسان شمالی
  • آب شرب ۱۰۰ درصد روستا‌های مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • آب شرب ۱۰۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد