Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو سال پیش اتحادیه اروپا مالیات واردات پارچه از ازبکستان را به‌دلیل اجازه نظارت به کارشناسان سازمان بین‎المللی کار بر وضعیت کار اجباری کودکان و بزرگسالان در جمع‎آوری پنبه کاهش داده بود. ۰۶ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۷ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ، به نقل از آژانس خبری بین‌المللی "فرغانه"، به گزارش سرویس مطبوعاتی وزارت امور خارجه جمهوری ازبکستان، در دیدار هیئت دولت ازبکستان در بروکسل، اتحادیه اروپا آمادگی خود را برای تسهیل ارائه امتیازات گمرکی به ازبکستان اعلام کرد، که امکان صادرات محصولات ازبک به اروپا را بدون پرداخت عوارض گمرکی فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مذاکرات با مقامات ازبک، نمایندگان اتحادیه اروپا وعده دادهاند که برای کمک به کشور برای به دست آوردن مزایای تعرفه‎ای یک‌جانبه در چارچوب"طرح تعرفه ترجیحی" (GSP +) کمک کنند. به گفته وزارت خارجه، این امر به صادرات بدون عوارض بیش از 6200 نوع کالای ازبک به بازار اروپا کمک خواهد کرد.

طرح GSP + یک سیستم منفعتی است که برای لغو عوارض گمرکی برای مقوله‎های خاص کالا (66٪ از خطوط تعرفه‎ای اتحادیه اروپا) پیش بینی شده است. برای ‎استفاده از این طرح، دولت باید 27 ابزار قانونی بین‎المللی در زمینه حقوق بشر، استانداردهای کار، حفاظت از محیط زیست، مبارزه با فساد و غیره را تصویب و اجرا کند.

در ماه مِی، وزارت امور خارجه ازبکستان گزارش داد که تنها دو مورد از 27 مورد کنوانسیون برای تصویب در این کشور باقی مانده است: پروتکل کارتاگنا در حفاظت از محیط زیست و کنوانسیون استکهلم در مورد آلاینده‎های آلی پایدار.

دیدار هیئتی از کنگره آمریکا با رئیس جمهور ازبکستان

شرکای اروپایی در دیدار با هیأت ازبکستان وعده دادهاند که ورود ازبکستان به سازمان تجارت جهانی را تسهیل کرده و تأکید کردند که اهمیت ویژهای به این امر اختصاص خواهند داد.

علاوه بر این، یکی از نتایج اصلی دیدار، توافق برای آغاز مذاکرات در مورد "توافقنامه مشارکت و همکاری گسترده میان ازبکستان و اتحادیه اروپا" بود که جایگزین "توافق نامه همکاری و مشارکت بین ازبکستان و جوامع اروپایی و کشورهای عضو آن" به تاریخ 1 جولای سال 1999 خواهد شد. طرف اروپایی پیش نویس سند مربوطه را که در وزارت امور خارجه ذکر شده است، ارائه کرد.

طرفین موافقت کردند تا آمادگی برای یک نشست ازبکی- اروپایی در سطح عالی و سفر رسمی رئیس جمهور ازبکستان به بروکسل در سال 2019 آغاز شود.

در طی مذاکرات، توافقنامههایی نیز در مورد تخصیص مبلغ 25 میلیون یورو از جانب اتحادیه اروپا به پروژه های مشترک «توسعه بخش دامداری» و «بهبود کیفیت خدمات دولتی توسط نهادهای حقوقی در مناطق ازبکستان» امضا شد. علاوه بر این، دوطرف تصمیم به تشدید همکاری در زمینه آموزش و پرورش و آموزش پرسنل گرفتند و در مورد افزایش شعبه‎های دانشگاه‎های برجسته اروپایی در ازبکستان بحث و گفتگو شد.

تا اواسط سال 2019، مذاکره کنندگان هدف را بر توسعه و اتخاذ یک استراتژی به روز شده توسط اتحادیه اروپا در آسیای مرکزی گذاشتند که طرح مسیر جدیدی برای تقویت همکاری میان منطقهای در میان مدت خواهد بود.

هیئت ازبکستان از 21 تا 23 نوامبر در بروکسل بود. وزیر امور خارجه، عبدالعزیز کامیلوف ریاست این هیئت را برعهده داشت و وزیر دادگستری روسلان‎بیک دولت‎اف، وزیر تجارت خارجی جمشید خوجایف، رئیس کمیته دولتی در امور سرمایه‎گذاری عظیم احمدخاجایِف وی را همراهی می‌کردند.

مقامات ازبک در کنار شرکت در نشست شورای همکاری "ازبکستان و اتحادیه اروپا" و نشست بین‌المللی منطقه "اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی"، مذاکرات دوجانبه با نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه و سیاست امنیتی، فدریکا موگرینی، کمیساریای اتحادیه اروپا در امور همکاری و توسعه بین‎المللی نِوِن میمیکا، وزیر امور خارجه اتریش کارین کنایسل و دیدیه ریندرز، وزیر امور خارجه بلژیک داشتند.

خاطرنشان می‌کنیم که دو سال پیش،اتحادیه اروپا مالیات واردات را در مورد پارچه از ازبکستان کاهش داد. این اتفاق پس از آن بود که این جمهوری اجازه داد تا کارشناسان سازمان بینالمللی کار برای نظارت بر وضعیت کار اجباری کودکان و بزرگسالان برای جمع‎آوری پنبه وارد کشور شوند. این گروه یک و نیم ماه در 13 منطقه از ازبکستان کار کرد و در نتیجه اعلام کرد که استفاده سیستماتیک از کودکان و کار اجباری در کشور پیدا نکرده است.

انتهای پیام/

R7650/P1396/S8,1414/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۹۵۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۸۴۷ میلیون یورو رسیده است.

مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۷۸۰ میلیون یورو کالا بین دو طرف مبادله شده بود.

بر اساس این گزارش واردات اتحادیه اروپا از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۴۴ میلیون یورو رسیده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۹ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشور‌های اروپایی وارد شده بود.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال نیز ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۷۰۳ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در دوماهه نخست سال قبل ۶۴۱ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴

بر اساس این گزارش تجارت ایران و اروپا در دومین ماه سال جاری میلادی رشد قابل توجه ۳۰ درصدی داشته و از ۳۵۸ میلیون یورو در فوریه سال ۲۰۲۳ به ۴۶۸ میلیون یورو در فوریه ۲۰۲۴ رسیده است.

صادرات اروپا به ایران در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۳۲ درصدی مواجه شده و به ۳۹۲ میلیون یورو رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه سال قبل ۲۹۷ میلیون یورو گزارش شده بود.

صادرات آلمان به ایران در فوریه امسال ۴۶ درصد رشد کرده و به ۱۴۱ میلیون یورو بالغ شده است. صادرات فرانسه به ایران نیز با ۳۷ درصد رشد به ۳۳ میلیون یورو و صادرات ایتالیا با کاهش ۶ درصدی به ۴۲ میلیون یورو رسیده است.

صادرات رومانی به ایران ۲۲ برابر شد

اما صادرات رومانی به ایران در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ برابر شده و از ۲.۵ میلیون یورو در فوریه سال قبل به ۵۷ میلیون یورو در فوریه امسال افزایش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۶ میلیون یورو رسیده است. این رقم برای فوریه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۱ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

واردات آلمان از ایران در فوریه امسال تغییر محسوسی نداشته و در سطح ۱۹ میلیون دلار باقی مانده است. اما واردات اسپانیا از ایران با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده و به ۹.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات ایتالیا از ایران نیز ۹۶ درصد رشد کرده و به ۲۶.۱ میلیون یورو افزایش یافته است. ایتالیا در فوریه سال قبل ۱۳.۳ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • آلمان کاردار سفارت روسیه را احضار کرد
  • ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا
  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی
  • غرفه استان کرمان جزء برترین‌های نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • تاکید بر اهمیت احترام اروپا به نیروهای مسلح ایران
  • بورل در تماس تلفنی با امیرعبداللهیان: اتحادیه اروپا خواهان تنش با ایران نیست
  • نقش سازنده سپاه در امنیت پایدار منطقه و مبارزه با تروریسم
  • امیرعبداللهیان به بورل: همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد/ از سفر گروسی مدیر کل آژانس اتمی به ایران استقبال می‌کنیم