Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:08:44 GMT

تمایلات به اصل 89 قانون اساسی و موانع پیش رو

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۷۰۰۵۷۹

تمایلات به اصل 89 قانون اساسی و موانع پیش رو

تهران-ایرنا- اظهارات اخیر وزیر امور خارجه کشورمان درباره پولشویی گسترده در کشور و به دنبال آن طرح استیضاح وی از سوی برخی نمایندگان در مجلس شورای اسلامی که مطابق با اصل89 قانون اساسی صورت گرفت، با واکنش های متفاوتی در رسانه های داخلی مواجه شده است.

به گزارش ایرنا، اظهارات محمدجواد ظریف در خصوص وجود پولشویی در کشور و منافعی که برخی در به تصویب نرسیدن CFT و نپیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی FATF دارند، موجب شد که برخی از گروه ها و نمایندگان وابسته به طیف اصولگرایان، موجی از انتقادها را متوجه وزیر خارجه کنند، در این شرایط تعدادی از نمایندگان مجلس در تدارک طرح استیضاح ظریف هستند، ‌استدلال این گروه از نمایندگان آن است که چون وزیرخارجه مدارک و مستندات خود درباره پولشویی را به مجلس ارائه نکرده، او را استیضاح خواهند کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رسانه های داخلی در برخورد با این موضوع از رغبت تا بی میلی به استیضاح وزیر خارجه، واکنش های متفاوتی از خود نشان دادند.
در این راستا در حالیکه رسانه های موسوم به اصولگرا با بهره گیری جناحی از اظهارات اخیر ظریف درباره وجود پولشویی گسترده در ایران، عملکرد کلی وزارت خارجه را آماج نقد های خود قرار دادند، جریان اصلاح طلب و رسانه های منتسب به آن ها در کنار بسیاری از شخصیت های سیاسی به حمایت از وزیر امور خارجه کشورمان به پا خواسته و رفتار اصولگرایان و حمله رسانه ای آنها به ظریف را به دنبال تسویه حساب سیاسی از وی دانسته و مورد انتقاد قرار دادند.

رسانه های اصلاح طلب
...............................
**حمایت از ظریف
روزنامه اعتماد زیر تیتر نخست «اعتیاد به استیضاح» با اشاره به دور جدید استیضاح وزرای دولت در مجلس می نویسد: حاجی دلیگانی نماینده نزدیک به جبهه پایداری در مجلس که به نظر می رسد طراح اصلی استیضاح باشد از تقدیم طرح استیضاح ظریف به هیات رییسه مجلس خبر داده و معتقد است عدم پاسخگویی وزیر امور خارجه به آن سوالات متعددی که اشاره کردیم، آنها را ناچار کرده در این مورد به جای آنکه از ظریف درباره اظهاراتش در مورد وجود مفسده پولشویی در کشور سوال کنند، مستقیما دست به استیضاح بزنند. هرچند نگاهی به اخبار مربوط به سوالات متعدد او و همفکرانش از ظریف نشان می دهد که وزیر امور خارجه، همواره پاسخگوی آنها بوده و در عمده موارد مجلس توضیحات او را قانع کننده و سوالات دلواپسان را نا وارد تشخیص داده است.

روزنامه آرمان در مطلبی با حمایت از عملکرد ظریف می نویسد: دکتر ظریف همیشه در بیان و رفتارش ملاحظه واکنش اصولگرایان را می‌کرد و انتظارات آنها را بالا برده بود و کافی بود یک بار خرق عادت برایش دردسرساز شود. به هرحال ایشان دیپلماتی کارکشته است که مصالح کشور را تشخیص می‌دهد و الزامات مربوط به آن را رعایت می‌نماید و اینکه به طور سلیقه‌ای اعلام کنیم اظهارات وی موجب سوء استفاده دشمنان است وجاهتی ندارد. مجموعه دولت و شخص رئیس‌جمهور نشان داده‌اند که تمام‌قد پشت این عضو ارشد کابینه ایستاده‌اند و مواضع وی را مواضع دولت می‌دانند. لذا با توجه به شرایط جاری و عقلانیت فراکسیون مستقلین مجلس، بعید به‌نظر می‌رسد این طیف در استیضاح و برکناری ظریف توفیقی داشته باشد.

علی بختیار، از نمایندگان عضو فراکسیون امید مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: جو مجلس به سمت استیضاح ظریف نیست و اکثریت نمایندگان، با قدرت پشت دستگاه دیپلماسی و وزیر امور خارجه ایستاده‌اند. امروز دستگاه دیپلماسی کشورمان با چالش‌هایی مانند خروج آمریکا از برجام و مساله‌سازی‌های رژیم صهیونیستی و عربستان مواجه است بنابراین نه تنها نباید به وزیر خارجه انگ بزنیم، بلکه باید حمایت جدی و همه‌جانبه‌ای از وی داشته باشیم که برنامه‌های مدنظرش را پیش ببرد.
به گزارش نامه نیوز، با وجود میل دلواپسان و رضایت بخشی از اصلاح طلبان به نظر نمی رسد نه حسن روحانی تمایلی به کنارگذاشتن ظریف داشته باشد؛ زیرا اکنون دوره ای نیست که بتوان چنین سرمایه بزرگی مانند محمدجواد ظریف را از دست داد. ظریف بلد است چگونه با دنیا حرف بزند و روحانی هم برای سیاست خارجی خود به چنین کاربلدی نیازمند است، بنابراین دلواپسان و اصلاح طلبان به رویای رفتن ظریف و زنگنه از دولت نخواهند رسید.

**سیاسی بازی در طرح استیضاح ظریف
«آرمان» با سید‌مصطفی هاشمی‌طبا، معاون رئیس‌جمهور در دولت اصلاحات به گفت‌وگو پرداخته و به نقل از وی می نویسد: این همه اجناس قاچاق، مواد مخدر به کشور وارد شده و پول آن از طرق مختلف به کشور توزیع و پولشویی می‌شود. البته اینها بهانه است و مقصود آقای ظریف نیز از پولشویی در کشور این نیست که نظام پولشویی می‌کند، اما چون افراد مخالف سیاسی هستند، سیاست‌زده برخورد می‌کنند و در عین حال چون حسادت‌های شخصی نیز نسبت به وزیر امور خارجه دارند روند تخریبی علیه آقای ظریف پیش گرفته‌اند. البته من از این دید به طرح استیضاح آقای ظریف نگاه می‌کنم نه از دید توضیح خواستن، گرچه خوب است که ظریف یا هر وزیر دیگری به مجلس برود و توضیحات خود را بدهد و جامعه را آگاه و روشن کند.
روزنامه ابتکار به قلم جلال خوش چهره نوشت: تلاش مخالفان برجام برای استیضاح وزیر امورخارجه، نه از پوسته و ژست انقلابی برخوردار است و نه می‌تواند توجیه‌گر افکار عمومی در بزنگاهی باشد که دستگاه دیپلماسی کشور بیش از هرزمان به اعتبار و مشروعیت در داخل نیازمند است. در حالی که دولت ترامپ و متحدان منطقه‌ای آن در اقدامی گسترده به ناکارآمد کردن دیپلماسی فعال ایران مشغولند و سیاست‌خارجی بیشترین بار مسئولیت را در مقابله با آن بردوش دارد، طراحان استیضاح وزیر امورخارجه براساس آنچه نزد خود هزینه و فایده می‌خوانند بر انجام این‌کار اصرار دارند. اما آیا به راستی ناکارآمد کردن
دستگاه دیپلماسی کم هزینه‌تر از آن چیزی است که مخالفان برجام مدعی‌اند، اظهارات ظریف در‌باره سوداگران پولشویی وارد کرده است؟

رییس کمیته حقوق بین‌الملل کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس جلیل رحیمی جهان‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار داشت: حمله‌کنندگان به ظریف و دستگاه دیپلماسی دقیقا همان ضربه‌ای را به نظام وارد می‌کنند که صهیونیست‌ها، آمریکایی‌ها و مخالفین منطقه‌ای به دنبال آن هستند.
تحلیلگر مسائل سیاست خارجی حسن بهشتی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درخصوص تلاش برخی از نمایندگان جهت استیضاح وزیر امور خارجه و هجمه‌های صورت گرفته علیه وی گفت: مسئولان ایرانی معمولا وقتی صحبت می‌کنند، کُلی‌گویی می‌کنند که این کلی‌گویی بعضا موجب بروز مشکلاتی در برداشت از سخنان آنان در نزد مخاطبان می‌‌‌‌‌شود. کسانی که هم‌اکنون به ظریف حمله رسانه‌ای می‌کنند، نه به واسطه دلسوزی برای در خطر قرار گرفتن منافع ملی یا به خاطر اینکه اتهامی بلاوجه مطرح شده است، بلکه به نظر می‌رسد یک نوع تسویه حساب کردن با افرادی را دنبال می‌کنند که زحمت می‌کشند و صبح تا شب برای کشور خون دل می‌خورند.

قاسم میرزایی نکو، عضو فراکسیون امید در گفت گو با تارنمای انتخاب می گوید استیضاح ظریف به جایی نمی رسد و همانطور که لاریجانی هم اشاره کرده بود اگر استیضاحی بخواهد نتیجه دهد نیاز است دو فراکسیون پشت آن باشند که در خصوص ظریف این موضوع وجود ندارد و فراکسیون امید و مستقلین در کنار یکدیگر کاملا مخالف استیضاح ظریف هستند. تنها گروهی که این موضوع را پیگیری می‌کنند برخی از تندروهای فراکسیون ولایی هستند که باید دید برای رسیدن به هدف خود چه راهی را در پیش می‌گیرند.

**تایید پولشویی
روزنامه اطلاعات در یادداشتی با بر شمردن موارد متعددی در تایید پولشویی از قاچاق مواد مخدر تا سایر کار‌های غیرقانونی در سیستم بانکی می نویسد: اکنون این پرسش مطرح است، که وقتی همگان روزی هزار ‌بار به زبان‌ها و الحان مختلف،‌ پولشویی را تایید می‌کنند، چرا وقتی محمد‌جواد ظریف، همان حرف را، البته خیلی ملایم‌تر از رئیس‌جمهوری و معاون اول و رئیس سازمان بازرسی کل، به زبان می‌راند، اینگونه آماج انتقاد و انتقام قرار می‌گیرد.

رسانه های اصولگرا
..........................
**انتقاد به دیپلماسی ظریف؛ از برجام تا پولشویی
«به اندازه آدم‌ها دست نزنید!» تیتر مطلبی در روزنامه وطن امروز است که در بخشی از آن می خوانیم: سخنان اخیر وزیر امور خارجه درباره پولشویی چند هزار میلیاردی در کشور که با اعتراض گسترده روبه‌رو شده است، بار دیگر علامت سوال بزرگی را مقابل قابلیت‌‌های فردی وی می‌گذارد. مسأله مهم‌‌‌‌‌‌تر اینکه این اشتباه اول و آخر کسی که برخی در داخل کشور مشغول مجسمه‌سازی‌‌‌‌اش بودند، نیست.با این وجود جریان رسانه‌ای غرب‌گرا همچنان ظریف را فردی در حد امیرکبیر ثانی به افکار عمومی معرفی می‌کند! شکست برجام هم ظاهرا تاثیر چندانی در این رویه مضحک این رسانه‌ها نداشته است. دست زدن به اندازه آدم‌ها اما اگر برای مقطع کوتاهی مفید به‌نظر آید، حتما می‌تواند در بلندمدت برای طراحان این شخصیت‌‌سازی و کلیت جامعه خطرناک باشد.

در سرمقاله روزنامه جوان می خوانیم: برخی نمایندگان مجلس در پی جمع آوری امضا برای استیضاح ظریف هستند، کاری بیهوده و البته مضر. در این اقدام نه وقت شناسی هست، نه موضوع شناسی، نه وزیرشناسی و نه خود (مجلس) شناسی. کار استیضاح ظریف را کنار بگذارید. او که با کری قدم‌ها زده است و برای برجام، مدال گرفته است و حالا چیزی را که برایش مدال گرفته از دست داده است، با این تجربه‌ها قطعاً به کسی که نه چیزی به دست آورده و نه چیزی از دست داده و نه قدمی زده است، ترجیح دارد. ظریف در ساعت پاسخگویی به «مسئله برجام» به سر می‌برد و نه در وقت برکناری به خاطر ادعای پولشویی.

خبرگزاری فارس با غیر کارشناسانه خواندن اظهارات ظریف نوشت: محمدجواد ظریف به عنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در مقاطعی خاص و حساس اظهارات مهمی داشته که از نظر فنی و کارشناسی، نادرست بوده است. این روند در موضوع برجام وجود داشت و متاسفانه خسارات اقتصادی سنگینی را به کشور تحمیل کرد. اظهارات اخیر وی درباره وجود پولشویی گسترده در ایران هم از این جنس است که تبعات خود را در مذاکرات آینده مقامات کشورمان با FATF نشان خواهد داد.

*گروه نشریات خبری
پژوهشم**9344**1025

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي رسانه هاي داخلي استيضاح ظريف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۰۰۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند

به گزارش «تابناک» به نقل از وزارت امور خارجه، نشست شورای هماهنگی رؤسای کارگروه‌های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور به ریاست دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و جانشین رئیس جمهور در شورایعالی ایرانیان و با حضور دبیران کارگروه‌ها و نمایندگان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ذیربط و همچنین رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عصر امروز چهارشنبه در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.

در ابتدای این نشست دبیران کارگروه‌های تخصصی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور گزارش اقدامات و پیگیری‌های خود برای اجرای مصوبات قبلی و اهداف و برنامه‌های آتی را ارائه کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان ضمن پاسداشت یاد و خاطره استاد شهید مطهری و گرامیداشت روز معلم، از تلاش‌های دکتر جلال زاده و مجلس شورای اسلامی برای نهایی کردن لایحه قانون حمایت از ایرانیان خارج از کشور و آماده سازی آن برای طرح در صحن مجلس قدردانی کرد.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه رفع مشکلات و پیگیری حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت و تأکیدات مستمر رئیس جمهور می‌باشد، بر اهمیت برقراری ارتباط دوسویه با ایرانیان خارج از کشور از جمله از طریق رسانه دیجیتال تاکید کرد.

جانشین رئیس جمهور در شورای عالی ایرانیان در بخش دیگری از این نشست با تاکید بر درایت و تصمیم اقتدار آمیز مقام معظم رهبری در تأمین حداکثری امنیت ملی گفت: "عملیات غرور آفرین وعده صادق که در چارچوب دفاع مشروع انجام شد موجب احساس غرور، همبستگی هموطنان ایرانی و ایرانیان خارج از کشور شد و فرصت مطلوبی برای همدلی آحاد ایرانیان در اقصی نقاط جهان فراهم آورده است.

وزیر امور خارجه استقبال گسترده هموطنان در تردد وسیع ایرانیان به کشور را نتیجه هماهنگی خوب اعضای شورایعالی ایرانیان و دستگاه‌های مرتبط خواند.

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: ایرانیان معدودی که احیاناً تحت تأثیر فضا سازی رسانه‌های معاند نگران تردد خود به ایران هستند، می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد وزارت خارجه از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند.

وزیر خارجه کشورمان با تشکر از توجه رئیس مجلس، نمایندگان، کمیسیون امنیت ملی و فراکسیون ایرانیان خارج از کشور، تصویب قانون جامع حمایت از ایرانیان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی را اقدامی راهبردی، مهم و قریب الوقوع دانست.

وحید جلال زاده، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از جدیت وزارت امور خارجه در رسیدگی به امور ایرانیان خارج از کشور اظهار داشت مجلس شورای اسلامی در حمایت از ایرانیان خارج از کشور مصمم است.

دبیران کارگروه‌های شورایعالی امور ایرانیان نیز گزارش اقدامات و برنامه پیش روی خود را تشریح کردند.

علی‌رضا بیگدلی معاون امور مجلس، ایرانیان و کنسولی وزارت خارجه و عبدالله سهرابی دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور نیز هدف این نشست را تعیین محورهای نشست آتی شورایعالی ایرانیان خارج کشور به ریاست رئیس جمهور عنوان کردند.

دیگر خبرها

  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند
  • پیشنهاد امیرعبداللهیان به ایرانیان خارج از کشور
  • (ویدیو) نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و ظریف
  • ببینید| نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و محمدجواد ظریف/ «هر روز که از خواب بیدار می‌شویم وضعیت عوض شده»
  • ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند
  • امیرعبداللهیان: عملیات وعده صادق موجب همبستگی ایرانیان داخل و خارج شد
  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم
  • بورل: چند کشور بزودی کشور فلسطین را به رسمیت خواهند شناخت
  • اصل ۷۵، اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد