Web Analytics Made Easy - Statcounter

نائب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز به مناسبت روز جهانی «منع خشونت علیه زنان» پیامی صادر کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، در پیام سونیا اندیش آمده است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
سازمان ملل در سال ١٩٩٩،روز ٢٥ نوامبر را به عنوان"روز جهانی منع خشونت علیه زنان"معرفی کرده است.
بسیار خرسندم که جامعه جهانی به آن اندازه از بلوغ فکری و اجتماعی رسیده که روزی را برای احقاق حقوق انسانی و اخلاقی زنان،تعیین کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 و در نهایت به این نتیجه رسیده که چون زنان در سراسر جهان و از جمله کشورمان با آسیب های متعددی از قبیل آزار جسمی، اعتیاد، بیکاری، طلاق و تبعیض و  ... مواجه هستند، می بایست بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرند.
بنده به عنوان خادم مردم شریف تبریز در شورای شهر،علاقه دارم از این فرصت استفاده کرده و از زاویه ای دیگر به یکی از اولویت های مهم جامعه زنان کشور اشاره کنم ؛که عبارت است از" زنان و توسعه در جامعه ایران "
تحقیقات و بررسی های صاحب نظران و پژوهشگران اجتماعی نشان می دهد که هر جامعه ای که به زنان و کودکان، بها داده و در رشد و پرورش فکری و روحی آنان، امتیازات ویژه ای قائل شده و به آموزش دوران ابتدایی کودکان و آموزش مادران،اهتمام برجسته ای داشته باشد در مسیر توسعه قرار گرفته و در آینده آن کشور،جزو کشورهای توسعه یافته خواهد بود.
همانگونه که مشخص است، توسعه یافتگی،امری جهان شمول بوده و  شامل مراحل(به ترتیب) فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی می باشد.
و بدون تردید، پیچیده ترین و سخت ترین توسعه یافتگی،توسعه فرهنگی میباشد که کانون آن، نیروی انسانی بوده و نقطهِ ثقل نیروی انسانی نیز،آموزش کودکان و مادران می باشد.
متاسفانه به دلیل تفکرات سنتی که بر جامعهِ ما حاکم است،علی رغم تغییر اساسی در نگرش ها و دیدگاهها، هنوز رگه هایی از تفکر " مرد سالاری" را شاهدیم. در حالیکه در کشورهای توسعه یافته،این تفکر پوسیده به تاریخ پیوسته است و برای زنان،به عنوان اعضای فعال و موثر جامعه، نقش های اثرگذار و برابری تعریف شده است.
علی رغم اینکه میزان فارغ التحصیلی بانوان از دانشگاههای کشور افزایش قابل توجهی داشته است؛ولی آنگونه که باید وشاید شاهد حضور فعال بانوان در نقش های اجتماعی و مدیریتی نیستیم.یعنى نتوانسته ایم براساس شاخص های توسعه انسانی،در ایجاد فرصت های حضور بیشتر برای زنان ،موفق شویم.
قبل از انقلاب نرخ مشارکت اجتماعی  زنان ۱۳/۵ درصد بوده است،یعنی از زنانی که در سن ۱۵ تا ۶۵ در سن اشتغال بودند ۱۳/۵ درصد در جامعه، در سیاست، در اقتصاد و در مدیریت حضور داشتند و الان بعد از چهار دهه با وجود رشد چشمگیر شاخص های توسعه یافتگی در اکثر زمینه ها متاسفانه نرخ مشارکت زنان ١٤ درصد شده است که بطور حتم این رشد ناچیز نیم درصدی در مقایسه با ظرفیت و قابلیتی که در سایه انقلاب اسلامی در جامعه زنان کشور پدید آمده،غیرقابل قبول است.
در کنار عوامل مختلفی که می توان به عنوان دلایل این رشد پایین ذکر کرد به نظرم مهمترین عامل این بوده که هنوز در مقام عمل استعدادها و توانایی های زنان جامعه را باور نکرده ایم و نگاه تبعیض آمیز بطور کامل در فرصت های اجتماعی واقتصادی میان مردان و زنان از میان نرفته است
حال اگر می خواهیم چهار میلیون بانوی تحصیل کرده کشور سهم و نرخ مشارکت خودشان را افزایش دهند، باید توانمند سازی اجتماعی را شروع کنیم.
نرخ مشارکت در کشورهای در حال توسعه،بالاتر از ٢٠ درصد است و در کشورهای توسعه یافته اروپایی نرخ مشارکت بالای ٤٠ درصد است .
تجربه کشورهای توسعه یافته نشان می دهد که زنان در جایگاه های مهم واستراتژیکی چون ریاست جمهوری، نخست وزیری، وزارت و...توانسته اند دست آوردهای گران‌بهایی را در خدمت به منافع ملی کشورهایشان بدست آورند.
با توجه به موارد فوق هنوز شاهدیم بر اساس برخی اعمال سلیقه ها ومحدودیت های ذهنی و عملی در کشور ما زمینه برای حضور زنان در جایگاه هایی چون ریاست جمهوری فراهم نشده است.
پس برخلاف شاخص های توسعه یافتگی و برخلاف توصیه ها و سفارشات ائمه و بزرگان و آموزه های دینی مان نتوانسته ایم به زنانمان اعتماد و اعتقاد داشته باشیم.
و سخن آخر؛
براى حرکت بسوی تعالی و رشد و توسعه،باید جایگاه زنان در جامعه را درست تعریف کرده و نیز شایسته سالاری را در تمام ارکان و ساختارهای جامعه نهادینه کنیم و اعتقاد داشته باشیم که مطمئناً،نقطه عزیمت و شروع توسعه یافتگی ما از حوزه‌ی زنان و خانواده، خواهد بود 
                 سونیا اندیش نایب رئیس شورای اسلامی کلانشهر تبریز»

انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی انقلاب اسلامی بیکاری جامعه زنان شاخص 40 سالگی انقلاب منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۰۲۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به اسم آزادی به کام برهنگی!

  با نگاهی به سیر تاریخی ایران مشخص می‌شود، بعد از انقلاب اسلامی با رویکرد تازه‌ای که با بهره‌‌گیری از آیات قرآن و احکام اسلامی به زن شد و مقام معظم رهبری نیز از آن به‌عنوان الگوی سوم زن مسلمان یاد می‌کنند، «مسأله حجاب زنان» و به موازات آن، حضور فعال در عرصه‌های مختلف جامعه و حذف نگاه ابزاری به آنها، تبدیل به خاری در چشم دشمنان شده که بارها با استفاده از روش‌های مختلف مثل شخصی نشان دادن این موضوع و استفاده از تعابیر مختلفی چون حجاب اجباری، سعی در مقابله با آن با هدف ضربه به نظام جمهوری اسلامی و تحقق اغراض خود کرده‌اند. در گفت‌وگو با مشاور زنان و خانواده فرماندار تهران به بررسی این موضوع پرداخته‌ایم. 

علت اهمیت حجاب در کشور چیست؟ 
مسأله ‌حجاب‌ یک تاریخچه عمیق و با سابقه به بلندای تمدن ایران در کشورمان دارد. حتی در کشورهای اروپایی و آمریکایی که ۱۰۰ سال پیش پوشش زن‌ها، به شکل اکنون نبود و به مرور با اجرای سیاست‌های منفعت‌طلبانه و هوس‌بازانه، تبدیل به وضع فعلی شد، بعد از انقلاب صنعتی، استفاده ابزاری و جنسی از زنان باعث تغییر و تحولاتی در پوشش زنان غرب شد و سپس تلاش کردند این سبک از پوشش زنان خود را‌ به زنان کشورهای‌ دیگر همچون کشورهای اسلامی تحمیل‌کنند. زمان رضاشاه تا حد زیادی این سیاست‌ها محقق شد اما بعد از انقلاب، با رویکرد و نگاه عمیق دینی و اسلامی امام خمینی‌(ره) و مقام معظم رهبری، الگوی جدیدی در مقابل فرهنگ غربی نسبت به زن شکل گرفت که در این نگاه، زن در عین حفظ لطافت و ظرافت زنانه خود و گرم نگهداشتن کانون خانواده و فرزندآوری، با رعایت حجاب و عفاف، هم پوشش و هم عفت رفتاری و کلامی در عرصه‌های مختلف اجتماعی حضور داشته‌باشد.  بیش از نیمی از جامعه، را زنان تشکیل می‌دهند و شاهدیم زنان با داشتن پوشش اسلامی در همه عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی، دانشگاهی و ... ‌حضور دارند و در برخی‌ عرصه‌ها در حوزه زنان متخصص به خودکفایی رسیده‌ایم. 

چرا دشمنان از دیرباز به‌ویژه در سال‌های اخیر بر مسأله بی‌حجابی زنان تأکید دارند؟
زن فطرتا موجودی انسان‌ساز، تمدن‌ساز و منشأ عطوفت و برکات الهی است. زن می‌تواند ستون یک زندگی، خانواده و جامعه باشد. آنها در تربیت انسان‌های بزرگ و نابغه، نقش مستقیم دارند. بسیاری از افراد شایسته و برجسته تربیت‌یافته زنانی هستند که خود آراسته به خلقیات حسنه و پایبندی‌های اخلاقی بوده‌اند. این امر پذیرفته شده‌ای است که زن، مأموریت و مسئولیت تربیت انسان‌ها را به‌عهده داشته و سرشار از عاطفه، محبت، هدایتگری و تمدن‌سازی است اما فرهنگ ۱۰۰‌ساله غرب تلاش می‌کند این ودیعه الهی را از او بگیرد و او را به انسانی بی‌مسئولیت و غیرمقدس تبدیل سازد. نقش اصلی‌ قدرت نرم بسیار بالاست. مسلما وقتی زن با این خصوصیات در نظام خلقت در مسیر درست و پیشرفت یک جامعه باشد، سبب سعادت جامعه می‌شود. منشأ اثر بودن زن اگر باور و پذیرفته شود در هر سمت و سویی که برود، اثر خود را می‌گذارد و باعث سعادت یا شقاوت جامعه می‌شود. رهبر معظم انقلاب در سخنان خود فرموده‌اند دشمنان از پیشرفت زنان ما عصبانی‌اند، زیرا زنان ما بعد از انقلاب با حفظ حجاب و نگهداشتن حریم خانواده و در عرصه‌های گوناگون اجتماعی و حکمرانی، حضور فعال داشتند که این موضوع برای دشمنان، غیر‌قابل تحمل است. لذا می‌کوشند به زن ایرانی القا کنند که زن با حجاب فعلی، امکان تعالی و رشد ندارد و زمانی می‌تواند به اوج قله موفقیت و رضایت برسد که عریان‌تر باشد. دشمنان خوب می‌دانند اگر بخواهند کشور را از مسیر توسعه و پیشرفت بازدارند، بهترین روش، انحراف زنان از مسیر درست الهی و فطری و تقدس‌زدا‌یی و هویت‌زدایی از زن مسلمان است.

دشمن چگونه سعی در عرفی‌سازی بی‌حجابی در جامعه‌ دارد؟
تکرار حضور مداوم و روزمره بی‌حجاب‌ها در جامعه و جنبه روانی این‌مساله که اگر هرروز دیده شود، عادی می‌شود، یکی از روش‌های دشمن برای تحقق عرفی‌سازی بی‌حجابی است. القای شبهات در بین جوانان و عدم پاسخگویی درست به آنها، زمینه را برای باورسازی دروغین فراهم می‌کند. یکی از مواردی که مطرح می‌کنند این است که چرا عدم پوشش و حجاب در کشورهای اسلامی عادی است اما در ایران نسبت به این موضوع سختگیری می‌شود؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت: جمهوری اسلامی بعد از انقلاب؛ تغییر و تحولاتی در تدوین قانون اساسی بر پایه شرع و دین پایه‌ریزی کرد؛ لذا قوانینی که وضع می‌کند نیز بر پایه شرع است. این‌طور نیست که ما از کشورهای دیگر الگوبرداری کنیم بلکه کشورهای دیگر هستند که باید مواضع خود را نسبت به حرام‌های شرعی اصلاح کنند چرا که این کشور‌ها پوسته اسلامی دارند اما خلاف اسلام عمل می‌کنند. آنها شراب‌فروشی هم دارند، آیا ما باید از آنها پیروی کنیم؟ انقلاب اسلامی کاری کرد که احکام شرع و دین خدا را در جامعه اجرا سازد لذا آنچه کشورهای به ظاهر اسلامی انجام می‌دهند، عجیب و غریب است، نه رعایت مسائل شرعی و دینی در ایران! شعار زن، زندگی، آزادی در واقع شعار اصلی حکومت اسلامی است اما  بستگی به این دارد که آزادی را چگونه تعریف و تعبیر می‌کنیم. دشمنان ما آزادی را عریانی و برهنگی تعریف می‌کنند. متأسفانه در جریان اغتشاشات نیز به صورت جنگ ترکیبی و کاملا هدفمند و سازماندهی شده، در داخل و خارج از کشور دشمنی‌ را به حد اعلای خود نسبت به زن ایرانی که مظهر قداست، حیات‌بخشی و تمدن‌سازی است، نشان دادند. لذا این شعار آن‌طور که ادعا می‌کردند زن، زندگی آزادی نبود بلکه زن، زندگی، عریانی بود. دشمنان درحالی این شعار را می‌دادند که حالا شش ماه است در فلسطین زنان را از بین می‌برند! این وقایع نشان می‌دهد که این شعارهای توخالی و دروغ، وسیله‌ای برای فریب زنان کشور ما است. زنان ما باید مراقب باشند که سرباز پیاده‌نظام دشمن نباشند. اطاعت از قوانین کشور، لازم الاجراست. قطعا مردم نسبت به بی‌حرمتی به ‌شأن زن و عادی‌سازی بی‌حجابی در کشور، واکنش نشان خواهند داد. امیدواریم با اقداماتی که فراجا اکنون با طرح نور در پیش گرفته است، اتفاقات خوبی رقم بخورد.

دیگر خبرها

  • مدل دانشگاه آزاد برای رسیدن به توانایی گروهی، شبکه سرای نوآوری است
  • هشدار مشاور قالیباف در واکنش به گشت ارشاد: «وقوع واقعه برنامه ریزی شده کف خیابان»
  • به اسم آزادی به کام برهنگی!
  • کارگران عامل حرکت چرخ‌های توسعه و پیشرفت جامعه هستند
  • پیام تبریک استاندار لرستان به مناسبت روز معلم
  • جهش تولید با مشارکت مردم باعث توسعه اشتغال می‌شود
  • زنان در چه سنی دیگر توانایی باروری نخواهند داشت؟
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • عقیده سالم در افراد، جامعه سالم به دنبال دارد
  • بیش از ۴۰ درصد متکدیان، معتاد هستند/ برخی برای تکدی‌گری خود را به شکل «زنان» درمی‌آورند